Şimdi Ara

Daikin Altherma VS Mitsubishi Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
7.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Fethiyede yaşıyorum. 150m2 3.kat betonarme ev var. 4 cephe açık. Mitsubishi electric klima almayı düşünüyorum 3 odaya. Yaklaşık maliyet 8000 TL. Bunun yerine Daikin Altherma ısı pompası sistemlerini tavsiye edermisiniz? Önemli olan uzun ömürlü olması. Isı maliyeti açısından ne tavsiye edersiniz???

• quote:

Orijinalden alıntı: painkila

Hocam Fethiyede yaşıyorum. 150m2 3.kat betonarme ev var. 4 cephe açık. Mitsubishi electric klima almayı düşünüyorum 3 odaya. Yaklaşık maliyet 8000 TL. Bunun yerine Daikin Altherma ısı pompası sistemlerini tavsiye edermisiniz? Önemli olan uzun ömürlü olması. Isı maliyeti açısından ne tavsiye edersiniz???

Bu işin pirleri buna yanıt verir, klasik ev kullanıcısı zor çakar bu işten,

tekirdaglı ustaya danışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkila

Hocam Fethiyede yaşıyorum. 150m2 3.kat betonarme ev var. 4 cephe açık. Mitsubishi electric klima almayı düşünüyorum 3 odaya. Yaklaşık maliyet 8000 TL. Bunun yerine Daikin Altherma ısı pompası sistemlerini tavsiye edermisiniz? Önemli olan uzun ömürlü olması. Isı maliyeti açısından ne tavsiye edersiniz???

arkadaşım B.Ö.K.S. arkadaşın dedği gibi sen tekirdağlı klimacı arkadaşa danış.o sana yardımcı olabilir.onunla konuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 12 Kasım 2011; 15:26:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

ben olsam 8000 lira para vereceğime ısı pompası montajını ciddi ciddi düşünürdüm
    daıkın altermayada gerek yok çok pahalı cihazlar size tavsiyem restherma yada sun enerji

http://www.sunenerjitr.com/shop/Product.asp?Pid=3

fiyatlarıda althermaya göre çok daha uygun mesela 7.6 kw model bir ısı pompası aylık 318 tl taksitle toplam 3800 TL bu cihaz sizin 150 metrekare evinize yetmez yetecek olan kapasite 11 kw modelidir ki o bile 359 TL taksitle 12 ay toplamda 4300 TL

Hemde yakmış olduğunuz elektrik sarfiyatının çok çok altında bir sarfiyatınız olur..
    doğalgazdan bile daha hesaplı sarfiyatı var siz inceleyin linki http://www.sunenerjitr.com/default.asp

hocam ürün aslında alınabilir bu durumda çok büyük bir para değil. incelemdim linkleri fakat evdeki tadilat önemli sanırım kanal sitemimi yapılması gerekiyor tüm odalara dağıtmak için kısa yoldan sizden öğrenelim:)) birde hocam maliyet açısından doğal gazdan bile hesaplı demişsiniz. ozaman elektrikten pahalı sanırım bunları açabilirmisiniz selamlar.

• mehmet hocam, çok teşekkürer açıklamalarınız için bu konu zaman işlenir ama rakam açısından hiç bakmazdım bile birde genellikle su kaynaklı olanlar incelenirdi onlarda maliyet çok daha azdı sanırım.

ben kalorifer sistemine bağlanabileceğini bilmiyorsum incelemediğimden dolayı. tamamen iç ünite üflemeleri ile yapıldığını sanıyordum ısıtmanın. hatta kullnım suyu içinde ayrı bir sistem aklımda kalmış. kalorifer sisteminin kullanılması durum artı olmakla birlikte soğutma için iç ünite ve fancoil sistemi uygulamasıda artı bir masraf yanlız sayın hocam. her durumda bir okadar daha masraf ve duvarların kırılması ayrıyeten gider suyu için pompa sistemide olması lazım iç üniteler. bence ilk inşa etabında uygulanması daha ekonomik gibi duruyor.

hocam birde bu cihazları nasıl duvara asıcaz bunlar sanırım ya çatıya konur yada en azından balkon zeminine felan konması lazım. duvar taşımaz sanırım baya büyük dış üniteler..

hocam projenizi bekliyoruz. mutlaka bir mucitlğiniz vardır maliyet açısından ben öyle tahmin ediyorum. zaten dışa bağımlı kalmamamız için sizin gibi uzmanların basitleştirlmiş işlemlerinize herzaman ihtiyacımız var..

aslında izolasyon konusundada bu sistem çok mantıklı binanın nefes alması açısından hiç plastikle kaplama duvarları kolnları delme nasıl olsa ekonomik düzgün bir sıva ile hidrofobik boya uygula bak rahatına. nedersiniz hocam izolasyon konusuna.

• Bu sistemi sanırım izmir kızlarağası hanında satan bir yer görmüştüm, adam bana al abi bu en iyi sistem demişti,

demeki ülkemize dogalgaz değil bu yapılsa daha iyi olacaktı, dışarıyada dogalgaz kadar bağımlı olmayacaktık.

Not; Yazmayı unuttum bunu yaklaşık 15 sene önce görmüştüm (en az)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Ö.K.S. -- 13 Kasım 2011; 1:49:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.Ö.K.S.

Bu sistemi sanırım izmir kızlarağası hanında satan bir yer görmüştüm, adam bana al abi bu en iyi sistem demişti,

demeki ülkemize dogalgaz değil bu yapılsa daha iyi olacaktı, dışarıyada dogalgaz kadar bağımlı olmayacaktık.

işin en can alıcı noktasıda budur işte mesut yılmaz zamanında eski anap genel başkanı (anavatan partisi) ruslarla yapılan anlaşma neticesinde metreküpünü dünyada geçer akçesi 30-usd 40 usd seviyelerindeyken yanılmıyorsam 50 yıllık bir anlaşma yapılmış hemde 116 usd fiyatla ve anlaşma feshedildiğinde maliyetin 4 katı tanzimat ödemek şartı ile mesut yılmaz hükümeti imazayı baıp doğalgaz kullanılmaya mecbur bırakıldık..

hatta iran teklif bile etti 45 usd ye mesut bey kabul etmedi
    şimdi kulaklarımızdan bile doğalgaz fışkırıyor

üstüne üstlük te dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz niyemi çünkü biz elektriği üretmek için doğalgazı yakıyor ve doğalgazdan elektrik üretiyoruz ne kadar zengin bir ülkeyiz anlayın artık hoby olsun diye doğalgazdan elektrik üretmek

yani anlaşma bitene kadar mecburuz

Not; Yazmayı unuttum bunu yaklaşık 15 sene önce görmüştüm (en az)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aydemir kardeşim en sondan başlayayım cevaplamaya.... ama ilk önce izolasyonla ilgili şöyle bir link var videoyu izlemeni tavsiye edicem yangına suya ve ateşe dayanıklı ısı yalıtımı için perlit esaslı sıva malzeme ideal diye düşünüyorum tabi bu sadece ince duvarlara değil mimar hocamın ısı yalıtımı ile ilgili konusunda işlenmeli ama bilgi olsun diye burayada koyalım bulunsun...

http://www.sivaper.com/

ısı pompasına gelince 1 adet dış üniteden oluşuyor aslında dış ünite aynı zamanda iç üniteye sıcak suyu gönderen birde eşanjörü var suyu hem ısıtıyor hemde pompa vasıtası ile ısınan suyu peteklere gönderiyor herşey cihazın içinde aynı kombi gibi bir cihaz kombiyi kaldır ısı pompasını koy aynı boruları bağla mantığı ile çalışıyor...

üstte verdiğim teknolojik araştırmalar linkindede araştırma 2006 yılında yapılmış yani o zamanlar R410A gazı kullanılmıyordu orada araştırmayı yapan arkadaş bu sistemi R22 ve R134A gazı ile test etmiş oysa şu an aynı araştırmayı R410A gazı ile yapmış olsa COP değerlerinin 5.0 lere kadar çıktığını görecekti....

evdeki mevcut petek sistemine bağlanabiliyor tabii bunun için müstakil evler için bodrum çatı yada balkona koyulması uygundur ağırlık yaklaşık 115 kg yani salon tipi bir klimanın dış ünitesi kadar bir ağırlığı var...

dediğim gibi bu sistemde en verimlisi yerden ısıtma ve topraktan suya çünkü bu sistemde dışarıda eksi -25 soğuk bile olmuş olsa toprağın 30 cm altı sürekli 10 derecelerde zaten sistemde bu 10 derece sıcaklığı alıp pompa vasıtası ile gücüne güç katıp 60-70 derecelere çıkartıyor...

kullanım suyu için eskiden elektrikli termosifonlara benziyen fakat içinde bakır boru dolaşan bir eşanjörden ibaret çok pahalı bir sistem değil boyler sistemi ama gazla çalışanı bildiğimiz soğutucu akışkan gaz...

evin kaloriferliyse yani petek varsa montajı 2 saatte yapılıyor kombi gibi bağlanıyor extralar varsa tabiiki iş uzuyor yani fancoil koymak tabiiki extra durumlar bence gerekte yok aynı sistem yazında serinletiyor tamamen dingin bir sistem evde gürültü sıfır kombiniz ve evde dolaşan petekler ne kadar gürültü çıkarıyorsa bu sistemde o kadar sessiz...

bu pdf dosyasında daha detaylı bilgi de var anlaşıldı bu konu ilerliyecek bende bildiklerimi aktarmaya devam edicem...

http://www.goldsunenerji.com.tr/images/stories/Goldsun_katalog.pdf

mehmet hocam, teşekkürler bilgiler için
    izolasyon konusundaki perlit sıva konusna yüksel, hocanında katılabileceğini umuyorum. çünkü link abartılı değil %30%40 lardan bahsediyor. ben çok uzun yıllar önce expo channel da bir program seyretmiştim programa katılan kişi bir hocaydı ismini unuttum. aynı zamanda bu kişi hem ozamanlar bir yerin başkanıydı. hemde straforu ilk olarak 1970lerin başında türkiyeye getiren ve uygulayan ilk firmaymış. izolasyonun öneminden konuşurken bu hoca dediki aslında bizim strafora hiç ihtiyacımız yok perlit açısından ve bir madde daha vardı onun ismini unuttum. bu iki maden açısından en zengin ülkelerden birisiyiz. şayetki bu madenleri bina yapımında tüm aşamalarda kullanabilsek hiç kolonlarımızı vb delmeye gerek kalmadan daha sağlıklı izolasyon sağlamış oluruz demişti.

sağlık konusunu nefes alma açısından değilde binaya zarar vermemek açısından kullanmışlardı. ben programı seyrettikten sonra maltepede bir firmaya sordum firma yetkilisi oldukça kaba sadece elindeki malzemeyi satma taraftarı olduğundan sorduğumu anlamadı bile bende tef çalıp çıktım. sonra izoderi aradım durumu anlattım. hatta ozaman ismide söylemiştim. onlarda bana yoğunluk sağlamayacağı için gerçekçi olmaz dedi. zaten hocam bu izolasyon konusunda izoder nekadar yetkilide olsa sonuçta tüm satıcıların kurduğu bir dernek yanlı olması çok anormal değil. fakat tamamende boş bir dernek değil tabi. bu yazıyı ben diğer konuya taşıyacağım. bakın şurda bir link var bence yanlış bilgi.http://www.uzmantv.com/duvarlarda-isi-yalitimi-icin-neler-yapilir ilgili kişi eps tavsiye ediyor daha çok hava aldığı için. yok böyle bişe. ve aynı zamanda eps daha çok aslına göre taklit edilebilen bir malzeme xps e göre. ve daha ucuz ve işlemesi daha kolay olduğu için genelde tavsiye ediliyor. ama şu durumda nekadar doğruysa mevcut. xps in istanbul için 4cm ugulanacağı yerde 5cm uygulanması durumuda var. bence her ikiside 16cm uygulanmadıktan sonra boş sistemler artık anlaşılmalı. adamlar 40cm eps den bahsediyor işte diğer topikte.

hatta ben yüksel beye sonuna kadar katılmakla ayrı düştüğüm bir konuda var demeyeyimde kendiside zaten ifade ediyor . nekadar nefes almıyor densede çok çabuk ısı kaybetmesi bana göre nefes aldıklarını açıklıyor. ama hava almama konusunda ayrıca katılıyorum içeriyi bunaltıyor aynı beyazın piskopat söylemine döndü bu açıklama:)) ama ben bu durumları yaşıyorum gülücük koysamda konuya..cengiz umur arkadaşımız katılmasada birkez daha katılmış oldum onun söylemlerinede. burda tamen yüksel beyi savunuyor düşüncesine karşı.... evet ben yüksel beyi savunuyorum taş yapı tamamen yüksek yoğunlukta taş yapı. cengiz hocam bu hava tamamen kapı altlarından vs kaçmış olamaz her halde. evlerin hava soğuyunca ani soğuması durumunda. size bir bakımada bu konuya davet bahanesi ile sataşmış oldum. çünkü sizde ısı pompası konusunda bilgilisiniz:)) sizide bekliyoruz bu konuya.

mehmet hocam konuya gelirsek şimdi siz
    quote:

evin kaloriferliyse yani petek varsa montajı 2 saatte yapılıyor kombi gibi bağlanıyor extralar varsa tabiiki iş uzuyor yani fancoil koymak tabiiki extra durumlar bence gerekte yok aynı sistem yazında serinletiyor tamamen dingin bir sistem evde gürültü sıfır kombiniz ve evde dolaşan petekler ne kadar gürültü çıkarıyorsa bu sistemde o kadar sessiz...
    aynen bu maddeleri yazmışsınız. yani yazın üfleme olmadanda peteklerle evi serinletebiliyormuyuz çok önemli gerçekten. yeterli gelirmi acaba. çünkü normalde klimayı tavana üfleterek ısıyı dağıtabiliyoruz. bu sistemde zeminlerimiz soğumazmı. çünkü aksi durumda masraf artacak. sessizlik konusuda süper bizim evdekiler kombininde klimanında sesinden çok rahatsızlar. ben biraz sağır olduğum için duymam sesi. birde santral operatörü olduğumdan telefon çalmadığında rahatsız olurdum bizim santarlcinin şahitliği bile kabul olmaz derlerya telefon sesi delirtsede tonlarca hat bağlıydı çalmayıncada ayrı bir delilik oluyordu en büyük arkadaşım tavanlardaki menfezler ve ofisteki buzdolabının sesiydi:)) ama gerçekten kombinin çalılma sesi konusunda hak veriyorum evdekilere çalışması bir dert birde sirkülasyon esnasında peteklerdeki tık tık genleşme sesi gerçekten gıcık bir ses bunların olmaması süper bir şey.

keşke dış ünite duvara asılabilse. mevcut binalar açısından 3-4 adet klima takana kadar randıman durumu soğutma açısndan petekler yeterli gelirse süper olurdu. hocam fancoil sistemi bizim tesitede vardı ama çok bilgim yok ama ban ikide bir belli yerdeki iç ünitelerden şikayet gelirdi su damlatma açısından. söz gelimi şöyle desek kısa yoldan gene araştırmadan bilginizden istifade etsem. mesela bir odaya iç ünite taktık en yakın petekten su bağlantısı yapabiliyoruz değilmi? benim aklımda kalan chiller sistemlerinde üretiklen su her yere çekilebiliyordu. bu iç üniteyide prize taktıkmı üfleme yapabiliyoruz doğrumudur hocam? bende proje çiziyorum kafama göre doğruysa bu iç üniteler için evin içinden kapalı sistem borulama yapmış olsak aynı tavan tipi üniteler gibi bir pompa yapılıp.. suyun giderlere yerden gönderilmesi mümkünmüdür. tavan tipi ünitelere ters orantılı. çünkü gider sorunu dert. selam ve saygıyla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.Ö.K.S.

Bu sistemi sanırım izmir kızlarağası hanında satan bir yer görmüştüm, adam bana al abi bu en iyi sistem demişti,

işin en can alıcı noktasıda budur işte mesut yılmaz zamanında eski anap genel başkanı (anavatan partisi) ruslarla yapılan anlaşma neticesinde metreküpünü dünyada geçer akçesi 30-usd 40 usd seviyelerindeyken yanılmıyorsam 50 yıllık bir anlaşma yapılmış hemde 116 usd fiyatla ve anlaşma feshedildiğinde maliyetin 4 katı tanzimat ödemek şartı ile mesut yılmaz hükümeti imazayı baıp doğalgaz kullanılmaya mecbur bırakıldık..

hatta iran teklif bile etti 45 usd ye mesut bey kabul etmedi
    şimdi kulaklarımızdan bile doğalgaz fışkırıyor

üstüne üstlük te dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz niyemi çünkü biz elektriği üretmek için doğalgazı yakıyor ve doğalgazdan elektrik üretiyoruz ne kadar zengin bir ülkeyiz anlayın artık hoby olsun diye doğalgazdan elektrik üretmek

yani anlaşma bitene kadar mecburuz

e bari hocam doğal gazı ucuz tutunda millet kullansın. elektriği uzucu tutun bari çünkü yılda şukadar kullanmazsan onuda ödeme şartı var diye hatırlıyorum.. hatta şuanki hükümetimizin enerji bakanlarından hilmi gülermiydi bir isin hatırlıyorum demişti bu anlaşmayı revize ettik felan. ya ne biçim ülkeyiz biz üstelik bu eski başbakanımız m.yılmaz birde üniversitede politika dersi veren bir hoca rütbesi aldığını bile hatırlıyorum fesübanAllah. tövbe tövbe ya çoluk çocuğa bu şekilde kar ettikmi diyecek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

mehmet hocam konuya gelirsek şimdi siz
    quote:

aynen bu maddeleri yazmışsınız. yani yazın üfleme olmadanda peteklerle evi serinletebiliyormuyuz çok önemli gerçekten. yeterli gelirmi acaba. çünkü normalde klimayı tavana üfleterek ısıyı dağıtabiliyoruz. bu sistemde zeminlerimiz soğumazmı. çünkü aksi durumda masraf artacak. sessizlik konusuda süper bizim evdekiler kombininde klimanında sesinden çok rahatsızlar. ben biraz sağır olduğum için duymam sesi. birde santral operatörü olduğumdan telefon çalmadığında rahatsız olurdum bizim santarlcinin şahitliği bile kabul olmaz derlerya telefon sesi delirtsede tonlarca hat bağlıydı çalmayıncada ayrı bir delilik oluyordu en büyük arkadaşım tavanlardaki menfezler ve ofisteki buzdolabının sesiydi:)) ama gerçekten kombinin çalılma sesi konusunda hak veriyorum evdekilere çalışması bir dert birde sirkülasyon esnasında peteklerdeki tık tık genleşme sesi gerçekten gıcık bir ses bunların olmaması süper bir şey.

keşke dış ünite duvara asılabilse. mevcut binalar açısından 3-4 adet klima takana kadar randıman durumu soğutma açısndan petekler yeterli gelirse süper olurdu. hocam fancoil sistemi bizim tesitede vardı ama çok bilgim yok ama ban ikide bir belli yerdeki iç ünitelerden şikayet gelirdi su damlatma açısından. söz gelimi şöyle desek kısa yoldan gene araştırmadan bilginizden istifade etsem. mesela bir odaya iç ünite taktık en yakın petekten su bağlantısı yapabiliyoruz değilmi? benim aklımda kalan chiller sistemlerinde üretiklen su her yere çekilebiliyordu. bu iç üniteyide prize taktıkmı üfleme yapabiliyoruz doğrumudur hocam? bende proje çiziyorum kafama göre doğruysa bu iç üniteler için evin içinden kapalı sistem borulama yapmış olsak aynı tavan tipi üniteler gibi bir pompa yapılıp.. suyun giderlere yerden gönderilmesi mümkünmüdür. tavan tipi ünitelere ters orantılı. çünkü gider sorunu dert. selam ve saygıyla.

ana soru bu ? kalorifer petekleri yazın soğutmaya yeterli gelirmi işin doğrusunu söylemek gerekirse kalorifer peteği ile soğutma yapmak mantık olarakta doğru değil ... petekler içlerinde su bulunur bu peteğe siz ne verirseniz onu alırsınız soğuk su dolaştırırsanız çevresinden soğuk hissini alırsınız ama bu sistem izolasyonlu yapılar için geçerlidir.. 13.buçuk tuğla ve basit kaba sıvalı eski yapılarda böyle bir ısı pompası sisteminden verim beklemek pekte uygun değildir...

başka bir deyişle kışın ortasında gömlekle T-şortla dolaşırsan istediğin kadar pekmez ye veya kanyak iç ısınamazsın ilk önce kalın kazak palto giymek lazım daha sonra enerji veren gıdaları tüketerek ısınabiliriz .....

petek konusuna geri döneyim peteklerle ısınma tamam burda sorun yok soğutmaya gelince dediğim gibi izolasyona bağlı soğuma ve verim alınır... çünkü mantık şudur petekte dolaşan ısıtan su soğuk dolaştırılırsa da soğutur.. ama şöyle bi durum var ısı farkları fazla olursa yani izolasyon olmazsa oluşan ısı farkları petekler üzerinde terleme yapar onuda ani olarak yani ilk çalıştığında yapar oda şartları petek ile iç hava ısısı dış havadan farklılaştıkça bu terleme de kaybolacaktır....

daha verimli istenirse fancoil sistemi daha mantıklı soğutma için ama buda dediğiniz gibi ek masraf aslına bakarsanız fancoillerde çok pahalı cihazlar değil 400-500 tl civarında

yeni bir yapı yeni bir proje ben kesinlikle ısıpompası diyorum yeni proje ile birlikte merkezi yerden ısıtma yapılırsa 40 cm kalın duvarlar ve mükemmel izolasyon ile yapılacak uygulamalar mükemmel sonuçlar verir diye düşünüyorum..

ısı pompasını merkezi sistem olarak kurulduğunu düşün ve yapılan araştırmalara göre hadi diyelim en kötüsü doğalgaz sarfiyatının yarısı kadar sarfiyat olduğunu farzedelim eğer bu sistem merkezi olarak kurulacak olsa maliyet en az bi o kadar daha iner yarıya bu şekildeki uygulama tahmin ediyorum yıllık enerji masrafı 500 tl- 1000 arası geçmez her şey dahil hatta yemek yaptığımız ocak dahil

hocam teşekkürler. keşke peteklerle iş görseydi:)) ama genede uygulanmaz bir sistem değil. şu 115kg yi dış duvarlar taşısa ne iyi olur. ondan sonrası dediğiniz gibi. 3-5yüz tl duvar tipi iç ünite ile durum hallolurdu. halad adüşüneülebilir iyi bir klimaya 3000 tl verilebilirse neden olmasın ben hala şurayımı serinleticek burayımı diye düşünüyorum. inanın duvara asıla bilse taksitle bu işe girilir. su olduktan sonra gereken yere tak iç üniteyi yazında keyfine bak.

yanlız hocam yazın kullnım suyu ile soğutma konusunu nasıl sağlıyor bu sistem. birde bulunan odalardaki peteklerden bir hatla iç üniteye bağlanabiliyormuyuz bu konuyu bir kez daha aydınlatabilirmisiniz.

verdiğiniz diğer forum linkinede baktım biraz. geyet güzel bilgiler

• Evime klima taktırmam gerekiyor açıkcası en az kaç btu taktırmak konusunda kararsız kaldığım için yardımlarınıza ihtiyacım var.Evim kombili,müteahhit firma antreye herhangi bir petek koymadığından ev tam olarak ısınamıyor.Herhangi bir oda tam ısınmışken odanın kapısını açınca antreden buz gibi b,r hava esiyor ister istemez antrede yürüünce biraz serinlik hissediliyor.Ev kuzey tarafa baktığından yazın pek sıcağı hissetmiyorum bir nevi doğal klimalı diyede lanse ediyorum.Klimayı tamamen ısıtma üzerine almak istiyorum.Uzunlamasına 10-11m genişlik olarak antre 5metresi 1metre geri kalan 5-6metre taş çatlasa 1.40m genişliğinde.Sadece antre metrekaresi için 12000 btu belki yeterli olur ama odaların kapıları açıldığında sıcak hava akımı ister istemez dağılacak klima düşük btu da görevini göremeyecek diye düşünmekteim.Ev ortalama toplamda 120metrekare büyüklüğünde bütün evi klima ile beslemek gibi uç bir düşüncem yok ama doğalgazıın yanı sıra en azından antreye heme yetecek hemde eve destek verecek büyüklükte bir klima almak istiyorum.Neden ısrarla antreye koymam gerektiğine gelince malum bizim müteahhit klima iç tesisatını antreye kurmuş.Dış ünite binannın alt katlarında bir çıkışı var.Evin içerisinde tadilat vs uğraşamayacağımdan ve de antrenin soğuk olması gibi büyük bir problemmim olmasından dolayı mecburum bir yerde.(antreye tesisat vs.petek koyma gibi bir düşüncem yok hem görüntü kirliliği etrafta borular vs. hem ev delik deşik olmaması adına.

size evin daire vaziyeti aşağıdaki linkte sunuyorum.kırmızıyla klima yerini işaretlemeye çalıştım.Max.2000 tl civarında klima tavsiyelerinizi rica ederim.

http://c1111.hizliresim.com/r/f/hndu.png

• Mükemmel bir konu bu. yazıları dikkatle takip ediyorum. iyi forumlar.
  • Bu sistem benim bildiğim 15 yıldır var vede uygulanıyor, ama birileri Türkiyeye yüksek fiyatdan dogalgaz alarak bizleri mahfetdi, halbuki bunun daha kullanışlı olduğunu bilen biliyor, dogalgaz yerine bu yaygın olsa idi daha iyi olacaktı ama ülkemizin kaderi bu.
  • aslında kader değil diye düşünüyorum. böyle bişeyin kurulum maliyeti doğalgaz sistemi ile yakın olmasına rağmen kullanım maliyetlerinin daha düşük olduğu söyleniyor. böyle şeylerin reklamı bilgilendirilmesi yapılsa eminim çok daha fazla kişi şimdiye kadar buna geçerdi. sonuçta evin içinden gaz boruları geçmiyor, patlama riski vs. yok. daha güvenli, yani bir çok üstünlüğü mevcut. Şahsen daikin arthema çıktıktan sonra bu nedir diye haberimiz oldu bizimde. allahtan internet var. :). iyi forumlar.
  • quote:

ben olsam 8000 lira para vereceğime ısı pompası montajını ciddi ciddi düşünürdüm
    daıkın altermayada gerek yok çok pahalı cihazlar size tavsiyem restherma yada sun enerji

http://www.sunenerjitr.com/shop/Product.asp?Pid=3

fiyatlarıda althermaya göre çok daha uygun mesela 7.6 kw model bir ısı pompası aylık 318 tl taksitle toplam 3800 TL bu cihaz sizin 150 metrekare evinize yetmez yetecek olan kapasite 11 kw modelidir ki o bile 359 TL taksitle 12 ay toplamda 4300 TL

Hemde yakmış olduğunuz elektrik sarfiyatının çok çok altında bir sarfiyatınız olur..
    doğalgazdan bile daha hesaplı sarfiyatı var siz inceleyin linki http://www.sunenerjitr.com/default.asp

Hocam yanıtınız için saolun...Hocam sıcak-soğuk yani ısıtma ve soğutma sistemleri var mı bunların? Ben hem soğutma hem ısıtma olarak düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkila -- 19 Kasım 2011; 14:56:17 >

• Arkadaşlar öncelikle Isı pompası Hava su oldumu bence işe yaramaz,yani verdiğin paraya değmez.Isı pompası TOPRAK-SU ,SU-SU oldu mu olur.harcadığın paraya değer.Bu verilen COP lerede kanmayın Bu COP değerleri 4-5 ler 35 derece su sıcaklığında,50-55 derece oldumu COP 3 lerde.Ayrıca 10-12 kw lık bir sistem min 8-10 bin EURO.
    Hava -su olacak olduktan sonra VRV -VRF yap daha verimli ve daha sorunsuz,üstelik hem sıcak hemde soğuk...
  • bende yaklaşık bir aydır bu sistemlere kafa yoruyorum.bulunduğum yerde doğal gaz yok.gelmeside 2-3 sene.klima ilede bütün evi ısıtmak büyük sorun.(hem ilk yatırım maliyeti hemde sonrası tüketimi.)90 m2 lik bir evdeyim ve bu sistemi kurmaya kalkarsam beni ne gibi fiyatlar bekler?bu sistem evladiyelik olur mu?esas amacım ısıtma.ha bu arada izmirde oturuyorum.yakınımda bana yardımcı olucak üstadlar varsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: w.i.z.a.r.d.

bende yaklaşık bir aydır bu sistemlere kafa yoruyorum.bulunduğum yerde doğal gaz yok.gelmeside 2-3 sene.klima ilede bütün evi ısıtmak büyük sorun.(hem ilk yatırım maliyeti hemde sonrası tüketimi.)90 m2 lik bir evdeyim ve bu sistemi kurmaya kalkarsam beni ne gibi fiyatlar bekler?bu sistem evladiyelik olur mu?esas amacım ısıtma.ha bu arada izmirde oturuyorum.yakınımda bana yardımcı olucak üstadlar varsa çok sevinirim.

Arkadaşım İzmir de neredesiniz.Bu havadan suya ısı pompası çokta ideal değil vede çok pahalı.Biz sizi Pellet ile tanıştıralım.Pellet kazan ile ısıtalım.
  • menderesteyim.bu zibronun pellet sobasından bahsediyosunuz sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: w.i.z.a.r.d.

menderesteyim.bu zibronun pellet sobasından bahsediyosunuz sanırım?

Pellet sobasıda olabilir,ama benim bahsettiğim Kozlusan nın yeni tip Pellet kazanı ve kalifersistemi..

http://forum.donanimhaber.com/m_29900651/mpage_4/key_/tm.htm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.