Şimdi Ara

daha yüksege tekme atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
22.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha yüksege tekme atmak icin evde ne yapabilirim bacaklarımı normal olarak gerdiyorum ama baska bir teknigi vs varmıdır ?

• kardeşim bende evde ölesine tekme atmayla başladım dümdüz fln kaldırıyodm zamanla açılmaya gerilmeye bşladı sonra yerde bacaklarını yana fln germeye bşladım ve evde bu şekilde çalışmayla nerdeyse 0 açılıyodu bacaklar sonra kick box a bşladm 0 açıldı . ama sana tavsiyem sürekli tekme kaldırmaya bak vede bacaklarını yüksek biyerlere fln koy diz kapağınıda bükmeden beklet çokda zorlama bu şekilde zamanla açılma olacaktır kolay gelsin
  • peki nasıl baslayacagımla ilgili bir video falan varmı yani ufakta olsa bir teknik vs ?
  • http://www.youtube.com/watch?v=e2a-dFC868Y Hakan Demiray'ın videolarına bakabilirsin.
  • tesekkürler peki tam olarak bu is icin belirli bir program varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJoNuRr

quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

tesekkürler peki tam olarak bu is icin belirli bir program varmı ?

Belirli bir program uygulayan varmıdır bilmiyorum ama benim yaptığım şekil şuydu;

Bacaklarımda esneklik nerdeyse yok denecek kadar azdı ben önce ısınma hareketleri ile biraz gerdirmeye çalışıp sonra atabildiğim kadar yükseğe atıyordum tekmeyi ilk başlarda biraz komik oluyordu ve bacakda sanki yırtılma olmuş gibi ağrı oluyordu tekme atarken böyle böyle derken yavaşca daha yukarlara tekme atmaya başladım o zamanlar yaşım 13 felandı yaşın etkiside elbet olmuştur ama döner tekmeleri felan hep böyle yavaş yavaş geliştirmiştim.Özellikle ilk başlarda sabretmen ve acıya dayanman lazım.

Ayrıca uzun süre tekme çalışması yapmayınca malesef esneklik tekrar kayboluyor.

anladım birde havada bosa mı tekme atatım evde kum torbası yokta

• quote:

quote:

quote:

quote:

Belirli bir program uygulayan varmıdır bilmiyorum ama benim yaptığım şekil şuydu;

Bacaklarımda esneklik nerdeyse yok denecek kadar azdı ben önce ısınma hareketleri ile biraz gerdirmeye çalışıp sonra atabildiğim kadar yükseğe atıyordum tekmeyi ilk başlarda biraz komik oluyordu ve bacakda sanki yırtılma olmuş gibi ağrı oluyordu tekme atarken böyle böyle derken yavaşca daha yukarlara tekme atmaya başladım o zamanlar yaşım 13 felandı yaşın etkiside elbet olmuştur ama döner tekmeleri felan hep böyle yavaş yavaş geliştirmiştim.Özellikle ilk başlarda sabretmen ve acıya dayanman lazım.

Ben boşa atıyordum ve boşa atmanı tavsiye ederim.Torbaya değdikden sonra ister istemez daha fazla kalkmaz havaya ayrıca dikey yukarıya doğru dümdüz bacağı kaldırırkende torba zorluk çıkarabilir.Sadece yan dönerek high kick şeklinde vurma düz olarak yerden kaldırmalarada çalış

tesekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben boşa atıyordum ve boşa atmanı tavsiye ederim.Torbaya değdikden sonra ister istemez daha fazla kalkmaz havaya ayrıca dikey yukarıya doğru dümdüz bacağı kaldırırkende torba zorluk çıkarabilir.Sadece yan dönerek high kick şeklinde vurma düz olarak yerden kaldırmalarada çalış

suan düz olarak ayagımı kaldırdıgımda rahatca 165 e kadar yükseltebiliyorum ayagımı boyum 183 sizce nasıl gerci calısmaya yeni yeni basladım
    ama High Round House Kick i atamıyorum desem yeridir onu nasıl yapabilirim ?

• esneklik doğuştan gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kung fu fighter

esneklik doğuştan gelir

Esneklik genetikle de alakalıdır ama bu sonradan kazanılmayacağı anlamına gelmez.Bu tür saçma yorumlarına insanların heveslerini kırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

esneklik doğuştan gelir

Esneklik genetikle de alakalıdır ama bu sonradan kazanılmayacağı anlamına gelmez.Bu tür saçma yorumlarına insanların heveslerini kırma.

+1907
  • quote:

quote:

esneklik doğuştan gelir

çocukken küçük bir ihtimal ama belli bir yaştan sonra imkansız
  • quote:

quote:

quote:

esneklik doğuştan gelir

Görücez bakalım yaşım 16, 3 ay kadar kickboks yaptım pek emek vermesemde yinede esneklik konusunda kazanç elde etmiştim.Şimdi en az 1-2 yıl boyunca hem vücut geliştireceğim hemde esnekliğimi arttıracağım hemde kickboks yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Haziran 2013; 22:17:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

esneklik doğuştan gelir

Görücez bakalım yaşım 16, 3 ay kadar kickboks yaptım pek emek vermesemde yinede esneklik konusunda kazanç elde etmiştim.Şimdi en az 1-2 yıl boyunca hem vücut geliştireceğim hemde esnekliğimi arttıracağım.

2 sene karate yaptım yine de olduğumdan daha fazla esnemedim sadece tekniğimi geliştirerek yükseğe tekme atmayı öğrendim yine de esnek birisi gibi tekme atamadım burda tecrübe konuşuyor ama dene benim sözlerim seni umutsuzluğa düşürmesin başarılı olmanı dilerim

• quote:

2 sene karate yaptım yine de olduğumdan daha fazla esnemedim sadece tekniğimi geliştirerek yükseğe tekme atmayı öğrendim yine de esnek birisi gibi tekme atamadım burda tecrübe konuşuyor ama dene benim sözlerim seni umutsuzluğa düşürmesin başarılı olmanı dilerim

Hocam mutlaka birşeyleri eksik yapmış olmalısın.Çünkü 18-20 yaşındaki adamlar orta seviye zor atıyorken yüksek seviye atıyor hale geliyorlar.Sende yılmamalısın.

İyi bir tekvando salonuna git.Ciddi şekilde esnetirler

Yada hergün ısınma hareketlerinin ardından şu videodakileri uygulayabilirsin.

• quote:

daha yüksege tekme atmak icin evde ne yapabilirim bacaklarımı normal olarak gerdiyorum ama baska bir teknigi vs varmıdır ?

ne kadar yükseğe tekme attığın önemlidir lakin yüksek tekmeleri (mavaşhi) ne kadar uzağa atabildiğin de önemlidir olaya bu açıdan da bak derim.
  • quote:

quote:

daha yüksege tekme atmak icin evde ne yapabilirim bacaklarımı normal olarak gerdiyorum ama baska bir teknigi vs varmıdır ?

ne kadar yükseğe tekme attığın önemlidir lakin yüksek tekmeleri (mavaşhi) ne kadar uzağa atabildiğin de önemlidir olaya bu açıdan da bak derim.

aslında buda dogru ama bence yükseltmemde fayda var
  • yükseğe tekme atarsan ayağını tutar ya bir yere vurur veya yükseğe çeker ve düşersiniz en iyisi alt taraflara vurmak bence
  • kung fu fighter K kullanıcısına yanıt
    yaşım 23. 3 ay öncesine kadar eğilerek dizlerime değemiyordum. şu an bacaklarımı yana açtığımda diz kapaklarımı öpecek kadar esneğim.
    esnekliğe özel çalışsam sıfır açarım rahatlıkla.
    senin tecrübe kandırmış seni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.