Şimdi Ara

Daha önce böyle bir fotoğraf makinesi görmediniz: Yapay zeka destekli Paragraphica

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce böyle bir fotoğraf makinesi görmediniz: Yapay zeka destekli Paragraphica
    Bir fotoğraf makinesi veya kamera düşünmenizi istesem aklınızda belirecek şekil herkes için benzer olacaktır: Üstünde tuşları olan, optik sensörlü ve dev lensli bir cihaz. Ancak işin içerisine yapay zeka dahil olduğunda Paragraphica adlı tamamıyla yenilikçi bir ürün ortaya çıkıyor. Bjørn Karmann tarafından geliştirilen Paragraphica, fotoğraflar için optik yerine konum verilerini kullanıyor.



    Fotoğraf makinesi ama optiksiz






    Paragraphica’da ilk fark edeceğiniz şey, sahneyi görmesi gerekmediği için bir merceğinin olmaması. Kamera bunun yerine açık API'ler kullanarak adres, yakındaki yerler, günün saati ve hatta hava durumu da dahil olmak üzere bulunduğu konum hakkında veri topluyor. Toplanan veriler, kameranın üstünde bulunan üç kadran kullanılarak ayarlanabilen sahnenin açıklayıcı bir paragrafını oluşturmak için kullanılıyor. Cihazda bulunan kadranlar, geleneksel kameralarda bulunan işlevlerin benzerlerini kullanıcıya sunuyor.



    Daha önce böyle bir fotoğraf makinesi görmediniz: Yapay zeka destekli Paragraphica
    Paragraphica, fiziksel bir prototip olsa da çevrimiçi olarak deneyebileceğiniz sanal bir kamera olarak da mevcut. Karmann, konum verilerini toplamak için kamera ile çeşitli API'ler arasında yer alan web uygulamasını oluşturmak için Noodl'u kullanmış. Kod yazmak işi Python ile halledilirken ve görüntü oluşturma işini Stable Diffusion üstlenmiş.



    Daha önce böyle bir fotoğraf makinesi görmediniz: Yapay zeka destekli Paragraphica
    Elbette elde edilen görüntüler, bulunulan mekana pek benzemiyor ancak bazı ruh halleri duygular benzersiz bir şekilde “yakalanabiliyor”. Bu arada fiziksel versiyon Raspberry Pi 4, dokunmatik ekran, 3D baskılı gövde ve diğer özel elektronik parçalara dayanıyor.



    Ayrıca Bkz.Yapay zekalı Reimagine uygulaması tam anlamıyla eski fotoğraflarınıza can veriyor



    Paragraphica’yı sanal olarak denemek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Halihazırda sitenin trafiği tavan yapmış durumda, bu nedenle sanal fotoğrafçıyı denemek için biraz beklemeniz gerekebilir.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98895-ai-powered-camera-uses-location-data-instead-optics.html







  • Yavrum dikkat çeksin diye atın üzerine konan kelebek gibi parça yerleştirmiş.

  • Yapay zeka hayatımıza yavaş yavaş giriyor bakalım etkileri ne olacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kameranin onundeki garip aparati gorunce wifi anteni mi dedim. wifinin microdalga yansimalarini kullanip yapay zeka ile cozunurluk ve goruntu kalitesini artirarak foto mu olusturuyor diye aklimdan fantastik fikirler gecti. her ne kadar mikrodalganin cozunurlugu dalgaboyundan oturu dusuk olsada teoride yapilabilecek bir sey. ve yari saydam cok ilginc fotolar cekilebilirdi.

  • Gerçek fotoğrafı çekmedikten sonra gereksiz bence.Ha yapay zeka fantezisi isteyenler için iyi.

  • Bu fotoğraflar için bir makineye gerek yok aynısını yazarsın üretirsin. Son zamanlarda gördüğüm en boş alet. Büyük ihtimal fotoğrafları da sokak haritalarından çekiyordur.

  • Yapay zeka artık her şey de yer etmeye başladı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 2 Haziran 2023; 14:24:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.