Şimdi Ara

Daha iyisini arıyorsanız ; Linux Mint deneyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Daha iyisini arıyorsanız ; Linux Mint deneyin.

(En Son Oy Tarihi: 3.3.2012)
Giriş
    http://www.linuxmint.com/
    ubuntunun codecleri yuklenmıs derlı toplu hali.
    denemenızı tavsıye ederım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 22 Ağustos 2008; 14:19:52 >

• Çok duydum ama hiç denemedim. Bu dağıtımın kendi depoları mı var yoksa Ubuntu depolarını mı kullanıyor? Bir yerde sanki ubuntu depolarını kullandığını görmüştüm.
    Ayrıca kullandıysanız merak ediyorum. Hız açısından Ubuntu'dan bir farkı var mı?
  • hem kendi hem de ubuntu depolarını kullanıyor.
    gorunumu ubuntudan daha iyi diyebilirim.
    kullanıyorum memnunum.
    codec sorunu yoq.
    kde kontrol merkezi gibi konrol merkezi var.
    http://img355.imageshack.us/my.php?image=69828706hk1.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 10 Temmuz 2008; 23:20:34 >
  • Denemek lazım bir ara.
    Ben birkaç dağıtım kullandım. Başıma codecten bir sorun gelmedi. Şu an Debiandayım onda da codecten yana bir sorunum yok.

Ubuntudayken java bir ara sorun çıkarmıştı. Hiç sevmem zaten javayı. Programları yavaş çalışır. Makineye de yük bindirir. Derli toplu diyince aklıma geldi. Kurulumda java da geliyor mu?
  • ewet java hazır kurulmus gelıyor.
    hız acısından sorun yoq amd 3000 kullanıyorum.
  • Yeni sistemimde tvtime'ı çalıştıramıyorum. Kdetv'yi açıncada ekran tamamen siyaha dönüyor. Tvtime'ı konsoldan çalıştırdığımda verdiği uyarılara bakarak bişeyler yapmıştım ve çalışmıştı. Ama bütün kanalları çekmedi. Bir süre sonrada nasıl olduğnu anlamadığm bir şekilde eski haline döndü sistem. Şimdi yine açılmıyor. Acaba bu sistemde denesem ilerleme olurmu. Aslında ekran kartım olmamasından yani onboard karttan kaynaklıda olabilir sorunlarım. Sanırım X1200 serisi ati onboard kart. Gigabyte anakart kullanıyorum.
    Bu arada Mandriva Alfa 2009 çıktımı bilen var mı ?
  • Öneriniz için saol indirdim kurdum kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yorumlarınızı rica etsem ;
    gorunum ,hız ,perfonmans ,.....
  • bakalim yarin bol vaktim var bunuda yükleyip deniycem
  • Ubuntu'dan performans olarak birazcık daha iyi, java ve codec'lerin yüklü gelmesi artı avantajı, masaüstü simgelerini toplu küçültme bu Mint sürümünde mevcut değil sanırım (mevcutmuş), daha 2 gündür kullanıyorum pekde inceliyemedim aslında. Dosya güncellemeleri daha düzenli öncelik sıralaması var.
    Mint'in kullanımı Ubuntuya' oranla biraz daha rahat. Arayüzüde oldukca düzenli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montage -- 14 Temmuz 2008; 5:52:01 >
  • hardıskın ısıgı sureklı yanıp sonuyor . sankı sureklı bılgı okuyor yada yazıyor gıbı
    daha once de dıkkatımı cektı fakat onemlı bulmamıstım.
    cok ılgınc geldı bana
    acaba ters gıden bırsey mı var ?
  • Pardus 2008 e ses sürücülerini bir türlü tanıtamadığım için ( ilk kez ) şu an yaklaşık 1 aylık mint kullanıcısıyım hemen hemen hiç bir konuda sorun yaşamadım. compizide kurdum performansı gayet güzel, ayrıca ubuntu üzerine öyle javası kodekleri eklenmiş değil sadece güzelce elden geçmiş gibi geldi bana menuden program kaldırma(bu özellikle programlar sağ tuş ile uninstal edilebiliyor) güncellemeler önem sırasına göre kategorize ( 1,2,3 vb ) ediliyor.. görüntüsüde güzel bence hem gnome açılışı hem tema desteği olarak herkese tavsiye ederim.

• Biraz daha birşeyler ekleyelim,

Linux Mint oldukça güzel ve sorunsuz bir dağıtım olarak göze çarpıyor, görselliğe önem verilmiş ve içerisinde çok sayıda program ve ayar
    hazır olarak geliyor. Program ekleme , kaldırma ve güncelleme seçenekleri biraz daha derli toplu gibi !

Linux Mint Türkiye'de çok fazla olmasa da hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaştı ancak bana göre yeterli tanınmıyor.

Bu sürüm Ubuntu ve Debian tabanlı , İrlanda kökenli bir sürüm...

Ciddi bir geliştirici ekibi var, Ubuntu'dan farkı Flash,Java,codecler,Thunderbird,Amarok kurulu biçimde gelmesidir.
    Codec sorunlarının çok fazla yaşanmadığını ve çok sorun çıkarmadığını söyleyebilirim.

Kendine has çok hoş temalara sahiptir, açılış sesini de çok beğendim.

Getdeb ve CNR tarzında, bence daha da iyi olan bir programı var ; Mintinstall , bu programla programlar kolayca yüklenebilir.

Live CD olarak da kullanılabiliyor ancak ben kurulumunu tavsiye ederim.

Linux Mint Türkiye sayfası ve Forum bölümünde kullanıcıya ve tecrübelerini paylaşabilecek arkadaşlara ihtiyaç var

Çok fazla uğraşmadan kullanabileceğiniz, son kullanıcıya yönelik sağlam bir dağıtım.

Sitesinde main ve beta ile çeşitli sürümleri var, Gnome, KDE ve XFCE masaüstü sürümlerini indirebilirsiniz.

http://www.linuxmint.com/download.php

Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Ubuntu Türkiye forum sayfasından Mint bölümüne ulaşabilir ve kolaylıkla destek bulabilirsiniz...

http://www.ubuntu-tr.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 22 Ağustos 2008; 1:56:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Shuurai

Çok duydum ama hiç denemedim. Bu dağıtımın kendi depoları mı var yoksa Ubuntu depolarını mı kullanıyor? Bir yerde sanki ubuntu depolarını kullandığını görmüştüm.
    Ayrıca kullandıysanız merak ediyorum. Hız açısından Ubuntu'dan bir farkı var mı?

Bildiğim kadarıyla hem kendi, hem de Ubuntu depolarını kullanıyor...
  • suruculer hazir olarak geliryor.
  • Eline sağlık micro77
    Bu Linux sürümünü mutlaka deneyin derim, en iyi ve en profesyonel sürüm olmasa da bilinen çoğu sürümden daha iyi, daha kullanışlı, daha sorunsuz...
  • Denemeden geçmeyin derim. Ubuntu mac i görünüm bakımından geçiçek diyolar ama daha önce linux mint geçicek gibime geliyor. EKran, wireles kartlarının tanıtılmaı için gereken programlar üzerinde gelemsi son kullanıcıya hitap ettiğini gösteriyo.
  • türkçe dil seçeneğiyle geliyormu?
  • Donanım tanıması nasıl. Mesela santa rosa platformunda bir dizüstüm var. intel 4965 ag wireless kartım var. İntel x3100 ekran kartım var. Ayrıca bluetooth, kamera ve kart okuyucusuda var. Parmak izi okuyucuyu zaten kullanmıyorum. Bunları sorunsuz tanıtabilir miyim? Pardus wifi kartımı tanımadığı için kaldırmıştım.
  • ubuntu 8.10dan sonra bence fikriniz değişieccek kurun dediğimi görün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.