Şimdi Ara

Daha iyisi yapılana kadar en iyisi: Fatih Merkez Kütüphanesi AÇILDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fatih merkez kütüphanesi. 31 Mayıs Pazartesi 2021. Yani bugün. Şu anda kütüphanenin kafeteryasının wifisinden yazıyorum. Buraya aşık oldum. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Diğer kütüphaneden arkadaşlık yaptığım bir çok arkadaşımı burda gördüm. İçerisi derece öğrencileri, yazarlar, araştırmacılar, yüksek lisans yapanlar, tıp doktorları, üniversite öğrencileri ve daha nicesi ile dolu. Kapasitesi çok yüksek. 400 ün üzerinde. Hatta sanırım bilgisayar masaları ile birlikte 500 ü geçiyor. Kütüphanelerin sayısının ve miktarının değil, kalitesinin önemli olduğunu gösteren bir yer. Burası bulunmaz bir nimet.


    Mutluluktan okuduğum kitaba odaklanamadım ilk bir kaç saat. Gelmeden önce de heyecanlıydım. Her şey o kadar lüks ve düşünceli bir şekilde yapılmış ki duygularımı, mutluluğumu kelimelerle anlatamam. Boğaziçi üniversitesine girmek gibi bir şey burası. Hem de ücretsiz. İçeride su, çay ve çıktı ücretsiz. Ayrıca günün belli saatlerinde yemek de veriyorlar. Hepsi ücretsiz. Giriş fişi aldığınızda bile fişin üzerinde çok güzel şiirler var. Kütüphanede ayın belli günlerinde süpriz ikramlar da yapılıyor ve sürekli kütüphane kullanıcılarını şaşırtan yeni ve güzel süprizlerle karşılıyorlar. Çalışma masalarında kişiye özel ışık ve priz var. Ayrıca masalar çok geniş ve en lüks malzemeden yapılmış kaliteli masalar kullanılmış.  


    İlk defa Türkiyede harika bir çalışma yapıldı.  Bu çalışmanın yapılmasına vesile olan adam İTÜ İnşaat mühendisliği mezunu Ergün Turan Beydir. Kendisi çok eğitimli ve zeki bir adam. Bu kütüphanelerin detaylarına ve ayrıntılı yapımlarına, planlarına bakarsanız bunun arkasında büyük bir zeka ve akıl olduğunu görürsünüz. Celal Şengör ün sözünü şimdi daha iyi anlıyorum. Eğitim hakikaten çok önemli. Ayrıca İtü nün mükemmel bir üniversite olduğunu, İtü den mezun birinin Türkiyeyi uçurup bu ülkeyi devasa ölçüde geliştirebileceğini farkettim. Çünkü İtü mezunu Ergün Beyin hiçbir belediye başkanı ile kıyaslanamayacak kadar eğitime önem vermekte, mükemmel kütüphaneler yapıp Türkiyede bir kütüphane kültürü oluşması için büyük bir çaba sarfetmektedir. Evet Türkiye de bir Kütüphane Kültürü halen tam olarak yok. İşte bu kütüphane kültürünün oluşması için ilk kıvılcımı ateşleyen Ergün Bey dir.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 1 Haziran 2021; 8:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.