< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Siz doldur boşalt yaptınız mı peki? Evet oda sıcaklığında olması önemliymiş. İp 11 in mah değeri baya iyi. Bende son 4 gündür sadece 2 kere şarja taktım. Telefonu alalı 8 gün olacak daha döngü % 263 de. Yani 2.5 döngüyü biraz geçmiş durumda. Bakalım ne zaman 99 a düşecek kapasite. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arada bir cikariyorum. Macbook icin de ayninmi, Daha once ki macbook pro yu 6 sene sarjda kullandim, bi problem cikmamisti < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kesinlikle katılıyorum. Pil iyi gitsin diye cihazı 3310'a çevrilmesi bana ters geliyor. 7.300 lira para ver, ama tüm özelliklerini kısarak kullan. O zaman gidip 5.000 mahlık hatta samsungun 7000 mahlık telefonunu almak gerekirdi. Görünen o ki pil konusunda sektör ilerleyemiyorlar. Miliamperi basıp geçiyorlar. Eskiden o bile olmazdı. Hatırlayınız cihazlar uzunca bir zaman 3.000- 3500 Mah ile satıldı. En azından çinliler ile birlikte 5.000 mah standart olmaya başladı. Hatta samsung 7.000 Mah cihaz çıkartarak herkesi çok şaşırttı. Dediğim gibi, Günümüzün güncel standartlarını tümüyle karşılayan bir modeli, pili ,iyi gitsin diye kısıtlamamak gerekir. Hızlı şarj destekleyen bir 10.000 Mahlık powerbank alınır, olay bitirilir. Günümüzde çoğu powerbank cebe sığıyor. Cebimde taşımam diyenler de bel çantası vs kullanabilir. Son olarak, pili nasıl şarj ettiğinizin önemi yok. Telefon % 20ye geldiğinde, % 80e kadar şarj edip bırakmak önerilse de bunun günlük kullanıma ilişkin pek bir katkısının olmadığını okumuştum. Şimdi linkini bulamadım. Çoğumuz telefonlarını garanti süresinin bitimine kadar kullandığımız için, aslında pilin ömrünü tamamlamadan cihazı elden çıkarmış oluyoruz. O yüzden bu pil konusuna çok da takılmamak ve elimizdeki cihazın nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak gerekiyor diye düşünüyorum. |
|
|
merhaba dostum aslında özel bir şey yapmadım ben oyun oynamıyorum telefonda ve şarjdayken kullanmıyorum. Şarja sadece gece yatarken takıyorum sabah çıkarıyorum pil ömrü tüm gün yetiyor bana. Telefonu da gün içinde aktif kullanıyorum hem sosyal medya olsun hem konuşma ekstra en fazla youtube aktif kullanıyorum. Gün sonunda hatta şarjım %20-30 aralığında kalıyor ekran otomatik parlaklıkta kendi kutudan çıkan 5w adaptörle şarj ediyorum. 3utoolsdan baktım sadece 32 mah kayıp var |
|
AMD Ryzen™9 5900X - MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi - GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC - Corsair Vengeance RGB Pro 2X16 3600 Mhz - EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD - PNY XLR8 CS3040 1TB 5600/4300MB/s - NOCTUA NH-D15 - Corsair iCUE 4000X Black Xiaomi Mi XMMNT27HQ 27” 165Hz 1ms Adaptive-Sync IPS QHD |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 29 Ekim 2020; 16:36:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
@bircancan Teşekkür ederim hocam. @MysticDesign Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim hocam. Bende oyun oynamıyorum. Şarjda iken de kullanmamaya çalışacağım. Pil baya yetiyor bana. @PİYADE KIDEMLİ ALBAY Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Oyun oynamıyorum. En son çarşamba sabah 05:10 şarjdan % 100 olarak almıştım, daha takmadım bile. Şu an % 42 |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 29 Ekim 2020; 21:6:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ya 2020 yılında buna kafa yormamak gerek bence, yanlış anlamayın size söylemiyorum, telefonu/bataryayı böyle şeylere kafa yormayacak şekilde dizayn etmeleri gerektiğini kast ediyorum. |
|
Geçmiş olsun hocam çabuk düşmüş. Oyun oynuyor musunuz telefonda? Düşük güç modunu hiç kullandınız mı? Sürekli olmasada Arada bir 100 e fulleyin bence. Bir de deşarj yani kalibrasyon yapın belki geri 100 e çıkar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa5152 -- 2 Kasım 2020; 6:34:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Sağ olun hocam, hiç oyun oynamıyorum. Düşük güç modunu da arada kullanıyorum, şarj süresi yettiği için ihtiyaç duymuyorum. Apple müşteri hizmetleriyle telefon ile görüştüm, verileri incelediklerinde bir anormallik olmadığını söylediler. Sakınılan göze çöp batar hesabı o kadar dikkat etmeme rağmen böyle oldu. 3-4 ay yüzde 99'da kalırsa sorun etmem de eğer önümüzdeki ay yine düşerse bir sıkıntı var demektir. |
|
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. İki senenin sonunda toplamda elde edilebilecek %7-8 lik bi miktar için bu eziyeti çekmeye değmez. Ben de eşim de powerbank kullanıyoruz. Priz neredeyse hiç kullanmıyoruz. 7 plus sahibiyim. 3 yıl afedersiniz köpek gibi kullandım cihazı. Sonrasında pilini değiştim kullanmaya devam ediyorum. Bizim türklerden başka şu % işine bu kadar ince ayrıntısına kadar takılan var mı bilmiyorum onu da |
| _____________________________ |