Şimdi Ara

DAĞ VE KOMD.TUG.K.LIĞI HAKKARİ OTLUCA (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.057
Cevap
6
Favori
171.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sedahmet

Teşekkür ederım musunlu :) hoşbulduk irem. bizde hakkari'yi duyunca şok olmuştuk açıkçası :(( mehmetçik dershanesi varmış orda hocalık yapar falan dediler bilmiyorum ayrıntısını tam olarak. elektrik elektrnik mühendisine ne imza attırıcaklar gerçekten çok merak ediyorum? peki nöbetlere falan katılır mı?
    Elektrik elektronik ise Kışla Hizmet'e benim eski birliğime düşebilir.

Orijinalden alıntı: irmmmm

ya bişy sorucam ben sevgilime kargo gönderdim askeriyede kontrol edicekler içini değil mi

alıcı nizamiyeye çağrılır ve onun yanında kargosu açılır, içerisinde sokulması yasak olan birşeyler varsa (telefon, bıçak,silah, kaçak sigara, içki vs..) onlara el konulup kargo alıcısına teslim edilir

Jetta 2008 ve 2006 1.6 MPI Tiptronik , BURDAN

GOLF mk7 1.2 TSi Comfortline DSG, BURDAN
  • Özellikle mektupları en ince ayrıntısına kadar okuyorlar. Fotograflara da bakarlar.. Dalga da geçebilirler. Kargo ile yolluyorsan kitap vs nin içine koyup yollayabilirdin mektuplarının okunmasını istemiyorsan. Çok detaylı arayacaklarını sanmıyorum kitapları..
  • işin özü şöyle, mektuplar nizamiyede okunmaz, mektup geldiğinde bölük yazıcısı veya görevlisi gelip mektupları PTT den alır ve direk bölükteki rütbeliye götürür, okunacaksa rütbeli okur fakat uygulamada genelde mektupları alan direk şahsa götürüp verir, rütbelileri ekarte ederler.
    kargo olayında ise kargonun içinde gelen mektup zaten kargo sahibinin yanında açıldığından kabaca bakılır, yani gelen kağıt ne? mektup tamam kapatılır. içindeki yazılanlar okunmaz, fotolara gelince de kitabın sayfalarını nasıl kontrol edersiniz elinize alınca, köşesinden tııırrrrrrttt yaparsınız ya, fotolara da öyle kabaca ve hızlıca gözden geçirilir farklı foto var mı diye (terör bayrağı vs..).
    en azından ben nizamiyede görevliyken bakmıyor, okumuyor ve okutmuyordum. şu anda da öyle yapıldığını düşünüyorum, içiniz rahat olarak gönderin..

• walla askerde her çeşit insan olabileceği için ne ile dalga geçtiklerini anlaman çok zor olabiliyor. en iyisi kafa yormamak.. dediğin gibi dalga geçtikleriyle kalırlar...

• acemi birliğinden ayrıldıktan sonra 3 ay ekliceksin, izin kullananları da hesaplarsan 1 hafta koy üstüne. KTM de bekleme süresi değişkenlik gösterebilir onu sayma..

• 2 şubatta alt devreler de acemi birliklerini bitirecekler. (aşağı yukarı- 3-5 gün oynayabilir). onların da usta birliklerine gitmeler izin kullananlar vs. 10-20 şubat arası olur..

• bennnnnnnn geldim kuzucuklaRımmm ŞAFAK:204 bu arada kargoyu yollaken adresi nasıl yazdınız+askerinize ulaşmak için hangi bilgileri vermeniz gerekiyor bana anlatınn bakimmm kaynatmışsınız burada ben yokkenn

Bİtanemİ <3
      Çooooooooooooooooook <3
      SEViyorumm <3

• sadece ad soyad ve dağ komando tugayı yazılcak he :D taburu ve bölüğüne gerek yokmu ? peki yolladığın eline geçmişmi ? merak ettim :D:D hiç yollamadımda :D

Bİtanemİ <3
      Çooooooooooooooooook <3
      SEViyorumm <3
  • bi yanlış anlaşılma olmasın. kargo ile (PTT hariç) gelince getiren dağıtıcı makul bir süre bekliyor, o süre içerisinde alıcı gelmezse gidiyor geri. fakat ptt kargoda öyle değil, ptt tugayda olduğu için gelen kargo bekleyebiliyor ve askeriniz de gidip ptt den alıyor kargosunu. UPS kargo tugay komutanlıpı ile anlaşmalı idi, bu anlaşmanın da bir kodu var, o kodu söylediğiniz zaman %50 ye varan indirimle gönderebiliyorsunuz kargonuzu. fakat ben yine de PTT kargo yu öneriyorum.
    Not: adrese Dağ ve Kom.Tug.K.lığı Otluca hakkari yazmanız yeterli olmakla beraber askerin bulunduğu bölüğü de yazmanız avantajınıza olacaktır.

• ben geldim uyanınnn leynn şafak 189

Bİtanemİ <3
      Çooooooooooooooooook <3
      SEViyorumm <3
  • quote:

bir iki kıyafet fotoğraf ve mektup gönderdim yasak olan bir şey yok yani.asıl öğrenmek istediğim mektubu okuyacaklarmı ve fotoğraflara bakacaklar mı? ayrıca ben normal kargo şirketleriyle göndermedim ptt kargoyla gönderdim yine çağıracaklar mı nizamiyeye ?

o bölge çok farklı bir bölgedir şemdinli derecikte yaptım askerliğimi, orda ki arkadaşlıklar filan çok farklıdır, çoluk çocuk pek yoktur, onun için rahat olsun, özel hiç birşeyine kimse bakmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bj -- 10 Şubat 2012; 21:48:47 >

Bİtanemİ <3
      Çooooooooooooooooook <3
      SEViyorumm <3

• slm.ben burda yeniym ama yazılanları okudum ve herkes burda birbirine cok yardımcı oluyo bende sizlerden bilgi istiyorum benim nişanlım hakkarı otlucada oto takımı olarak gıdicek şuan daha ktm de acaba nasıldir.

quote:

Orijinalden alıntı: bj

quote:

bir iki kıyafet fotoğraf ve mektup gönderdim yasak olan bir şey yok yani.asıl öğrenmek istediğim mektubu okuyacaklarmı ve fotoğraflara bakacaklar mı? ayrıca ben normal kargo şirketleriyle göndermedim ptt kargoyla gönderdim yine çağıracaklar mı nizamiyeye ?

o bölge çok farklı bir bölgedir şemdinli derecikte yaptım askerliğimi, orda ki arkadaşlıklar filan çok farklıdır, çoluk çocuk pek yoktur, onun için rahat olsun, özel hiç birşeyine kimse bakmaz ;)

arkadasm mrb sende askerlgni semdnli dereckte yapmissn bnm sevglmde suan orda bana orayla ilgili bilgi verebilrmsn rica etsem

irem derecik bölgenin en rahat yerlerinden birisidir, çevre bölükleri-karakollarıda diğer yerlere göre iyidir. ben karış karış gezdim oraları, gönlün ferah olsun, bizler gittik gördük yaşadık, şimdi rüya oldu oralar, sevdiğinde birgün döner gelir gitmemiş gibi olur benden selam söyle konuşursan, oraların kıymetini ve önemini bilsinler. sağlıcakla kalın.

• bu arada bölgeyi tanıtmayı unutmuşum, derecik sıfır noktasıdır, 3 bi tarafı ırak sınırları ile çevrilidir, sınır seridini Balkayalar, Anadağ, Karadağ, Mor dağlar çevreler, Derecik taburuna Aktütün taburu 35 km, Yeşilova köyü 35 km, Gelişen köyü 40 km, Glini gediği 30 km'dir, en yakın ilçe Şemdinli 65, Yüksekova 110 km'dir. Bölge halkı geçimini kaçakçılık ve Devletin verdiği mahrumiyet aylığı ile sürdürürler, Hakkari ve civar bölgelerdeki Dtp belediyelerinin aksine Derecik Belde Belediyesi Akp'de dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bj -- 3 Nisan 2012; 22:48:19 >
    geri hizmet göreve çıkmıyo konusuna gelince, eğer göreve çıkmıyorum diyorsa çıkmıyordur fakat kişisel görüşüm, fiziksel bir özrü yoksa geri hizmet diye birşey yoktur, ihtiyaç halinde yok bu berber, bu aşçı olmaz...

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.