Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (876. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.958
Cevap
128
Favori
1.595.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 874875876877878
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

https://youtu.be/sPhS1XA9c4c

merhaba
    bu videoda gösterge geçişlerinden biri kalan yakıtı,diğerleri neyi gösteriyor bilen varmı acaba

38 l dediği depodaki yakıt.diğeri tüm ekrandaki ışıkları yakıyor anlamı yok onun.

81401 rakamı nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

merhaba
    bu videoda gösterge geçişlerinden biri kalan yakıtı,diğerleri neyi gösteriyor bilen varmı acaba

38 l dediği depodaki yakıt.diğeri tüm ekrandaki ışıkları yakıyor anlamı yok onun.

81401 rakamı nedir

arabanın km si sanmıştım onu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba

81401 rakamı nedir

arabanın km si sanmıştım onu

km değil ,kitapçıktada bilgi bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: two_fast_two_furious

Arkadaşlar el freni altı plastiğini ekliyorum. 29 tl ye aldım ve monte ettim. Plastik olmadan ve plastiği taktıktan sonraki halini ekliyorum.
    Yanlız plastiği aldıktan sonra eve geldim ve monte ederken arka kısımda bardaklık kısmının olmadığını gördüm bu da ayrı bir parçaymış
    artık onu da sonra alıcam, o olmadan arka taraftan sırıtıyor zaten.
    Plastiği takmak için vites altında plastik kısmı çekip ayırıyorsunuz sonra takmalı olarak geçiriyorsunuz. Arka kısımda da bir vida yeri mevcut
    yanlız parçanın içinden vida çıkmıyor. Genel olarak güzel duruyor eskiye oranla ben kolçak takacağım için aldım plastiği

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi

El freni plastiksiz hali

Bu da plastiği taktıktan sonraki hali

Kendiniz takıcaksanız bu parçayı elinizle çekip çıkarıyorsunuz

Ancak söylediğim gibi arka kısımdaki bardaklığı da takmak gerekiyor yoksa orası boş
    çok kötü bir görünüm oluşturuyor

Bu konsolu nerede bulabilirim?
  • eaduvan E kullanıcısına yanıt
    Reno servislerinden.

• Ben trabzondaki servise sordum hatta 20 tl kaparo verdim 3 gün sonra beni arayıp bardaklık diye bir ürün olmadığını söylediler

• quote:

quote:

bu şekilde görünüyor

Bu yeni modellerde olmuyor heralde yada yol bilgisayarı açık olduğundan mı göstermiyor anlamadım.

Siz işyerinizde yeni logan mcv 1.5dci de kullanıyordunuz yol bilgisayarı kapalıydı sanırım sizden rica etsem birde onda denermisiniz?

Merhaba

Litreden sonraki rakam immobilizer kodudur paylaşmanız ve aracınızın çalınması durumunda
    sorumluluk size aittir.

Bilgi paylaşımı güzeldir fakat araç ile ilgili heleki anahtar bilgisi paylaşmak risklidir.Bu nedenle
    bazı şeyleri paylaşmadan sormanızı beklerdim.

Saygılarımla Mesut buyuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbuyuk

quote:

quote:

bu şekilde görünüyor

Bu yeni modellerde olmuyor heralde yada yol bilgisayarı açık olduğundan mı göstermiyor anlamadım.

Siz işyerinizde yeni logan mcv 1.5dci de kullanıyordunuz yol bilgisayarı kapalıydı sanırım sizden rica etsem birde onda denermisiniz?

Merhaba

Litreden sonraki rakam immobilizer kodudur paylaşmanız ve aracınızın çalınması durumunda
    sorumluluk size aittir.

Bilgi paylaşımı güzeldir fakat araç ile ilgili heleki anahtar bilgisi paylaşmak risklidir.Bu nedenle

Saygılarımla Mesut buyuk

merhaba hocam mesaj galiba @ufuk-34JD58 ye olacak.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim her ikinizede,hiç aklıma gelmeyecek birşeymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: fsarpken

Herkese merhaba,

Birkaç gündür foruma giremedim ortalık toz duman olmuş. Hayırlısı olsun sular bulanmadan durulmaz.

Genel olarak birkaç cümle yazmak istiyorum. Aracımı Eylül 2014 tarihinde aldım. 2011 modeli babamda mevcut o sebeple kurcalamadan aldım. Onuda bir kaç kez kullanma dışında tam olarak incelememiştim. Arabayı detaylı bilmiyordum. Hele yeni kasayı hiç bilmiyordum. İlk zamanlar el freni konsolu dışında eksiklikleri dahi fark edememiştim. Burayı okumaya başlayınca arabayı öğrenmeye başladım. Öğrenince eksikliklerini gördüm ve uygulamalar yaptım.Bunlar; yol bilgisayarı vs aktivasyonu, emniyet kemeri yükseklik ayarı, arka taraf tutamaçları, el freni konsolu , arka taraf aydınlatması, arka park sensörü gibi. Bunların hepsini orjinal parçalar ile gerçekleştirdim.Hepsinin yöntemini parça kodlarını buradan öğrendim. Şuanda aracım ihtiyaçlarımı daha iyi karşılıyor. Aracı alalı bir sene dahi olmadı.Fakat araba konusunda birçok şeyi servistekilerden iyi biliyorum. Bunların hepsi buradaki paylaşımlar sayesinde oldu. Bunu hiçbir şekilde kimse inkar edemez. Forumdaki en büyük pay başta Mesut Abi ve Halil Abi'nindir. Kendilerini üzmeyelim. Kimseden maddi bir beklentileri olmadı. Beklenen sadece paylaşım. Bir gelişme oluyorsa bunun paylaşılması. Kendileri bunu ellerinden geldiğinden fazlasıyla yapıyorlar. Aynısını bizden beklemeleri de normal. Aksi olursa insan kendini kullanılmış hisseder.
    Son olarak lütfen sayfayı bu şekilde kullanmayacak, faydacı yaklaşan arkadaşlar meşgul etmesin. Okusunlar gerekli bilgiler mevcut. İhtiyacı olanı alsın gitsin. Diğer türlü gelişmeyi paylaşmayacaksa insanları meşgul edip, zamanını almasın.İşi insanlara yaptırıp kaçıp gitmesin.

Diğer bir husus cc olayı. Saolsun exponent bana atıfta bulunmuş. Bu konuda yaklaşık 2,5 aydır uğraşıyorum. Saolsun Mesut Abi elinden geldiğinin fazlasıyla yardımcı oluyor. Kendisine saygılarımı sunuyorum.Keşke kendisinde veya çevresinde yeni kasa olsa daha çok yardımcı olurdu. Öncelikle teknik bilgileri vereyim ardından hangi aşamada olduğumuzu yazacağım.

Yeni kasa sandero ambiance ve sandero stepwaylerde sistem mevcut. (Not: 1.2 benzinli dahil. Onda sadece debriyaj pedalında kondaktör eksik. Sistem yine çalışır fakat sadece frene basınca devre dışında kalır, debriyaja basınca devre dışı kalmaz. Kondaktör sonradan eklenebilir yaklaşık 100 TL civarında. Eğer gerçekleştirebilirsek detaylarını biliyorum.Dizellerde eksik bulunmamakta.) Benim aracım ambiance donanım. Sol cam açma butonunun yanındaki boş olan düğmemsi şey tam olarak düğme şeklinde yapılmış. Arka tarafı soket girecek şekilde kalıbı var. Ve hız sabitleyici ve limitör açma kapama düğmesinin bağlantısı olacak soket orada boş olarak düğmemsi şeye takılı duruyor. onu söküp 80 TL'ye servisten alınabilecek düğmeyi oraya takabilirsiniz. Taktıktan sonra hemen elektirik geliyor, farları yakınca düğmeninde ledleri yanıyor. Önceki sayfada elemanın paylaştığı resimdeki gibi basit bir işlem.

Zor olan kısım kontrol düğmeleri. Çünkü renault bunları direksiyon üzerine tasarlamış. Kolla olanlar gibi olsa çok kolay olurdu(vw,psa ve opeldeki gibi). Kolu yandan monte edip işi bitirebilirdik. Fakat bizim araçlar öyle değil ve orjinalini yapmak epey pahalı oluyor. Direksiyonun arka kısmındaki alt ve üst plastik kaplamayı sökerseniz üstte direksiyon göbeğine giden iki soket görürsünüz.Bunlardan bir tanesi airbag için olan. Diğer mor gibi mavi gibi renk olan hız sabitleyici için olan soket. Bu soket orada yine boş kalıbın içinde. Normalde kalıpta erkek dişlerin olması gerekiyor ki dişi sokete girsin elektriği karşı tarafa iletsin. Bu kalıp döner kondaktöre bağlı. Bu döner kondaktör malesef sadece airbag bağlantılarını aktaracak şekilde bırakılmış. CC bağlantısı için bunu değiştirmek gerek. Buda yaklaşık 500-600 TL lik bir parça. Lehim ile çeşitli yöntemlerle modifiyesini gördüm nette ama güvenemiyor insan. Bunu yapınca direksiyona ulaşmış oluyorsun. Direksiyon için de iki yol ortaya çıkıyor.Birincisi orjinal direksiyon sipariş edeceksin. Bunun maliyeti yaklaşık 1200 TL gibi. İkinci yöntem kodunu bulabilirsen orjinal düğme koduyla sipariş edip el işçiliği ile oyup düğmeleri olması gereken yere yapıştırmak. Bununda örneğini nette gördüm. Fikir verme açısından fluence-megane 3 düğmeleri 255 TL. Yani elemanın bahsettiği 2000 TL lik tutar 600 TL döner kondaktör, 1200 TL direksiyon, 80 TL düğme sonucunda ortaya çıkıyor.

Ben bu bahsedilen yöntemleri pahalı bulduğum için ve forumdaki bir arkadaşın paylaşımı olan fiat forumdaki paylaşımını okumam ile (paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum) direksiyon arkasındaki boş soketten paralel alarak, hazırlayacağım kontrol düğmesine bağlamayı.Bu kontrol düğmesini uygun bir yere koymayı tasarladım. Mesut Abi ile durumu paylaşınca yaptığın iş geçici olsun, çalışırsa daha sonra universal bir kol alıp devreyi ona entegre edip kolu monte ederiz. Güzel ve estetik birşey olur yorumunu getirdi sagolsun. Bu şekilde araştırmaları yaptım devre şemasını buldum. Devreyi tasarladık ve yaptık. devreyi de bağladık ve direksiyonun altında boş olarak duran yükseltme için olan kısma koydum. Bu noktaya kadar 80 TL orjinal açma düğmesine, 5 TL'de kontrol düğmeleri olan devreye harcamada bulundum.

Geldik işin en en zor kısmına. Sistemin aktivasyonuna. Bağlantıları yaptıktan sonra düğmelere basınca hiçbirşey olmadı:) Sadece farları yakınca göğüsteki orjinal düğmeninde ışığı yanıyor. Hemen aracı götürdüm pcye bağlattım. İşlemi yapan arkadaş düğmelere bastırdı göründüğünü söyledi. Fakat ekranında aktivasyon kısmı silik gözüküyordu. Renault malesef o kısmı kapatmıştı. Halbuki diğer markalar hem açık bırakmış, hem de istendiğinde serviste bu işlemi kendileri yapıyorlar. Malesef aktive edemedik.Şuanda bu aşamada kaldık. Bir kaç yöntem öğrendim. Fakat yoğunluğum yüzünden deneme fırsatım olmadı.

Son olarak eleman için birkaç şey yazmak istiyorum. Yaptığını söylediği ilk mesajını okumuştum hemen ardından bende kendisine özelden mail attım. Mesut Abi buradan alttan alarak yazmış. Ama herhangi bir geri dönüş yapmadı. Şahsen ben kendisinin bunu yaptığına inanmıyorum. Paylaştığı resmin aynısını bende paylaşabilirim. O düğme dediğim gibi 80 TL lik birşey herkes alıp takabilir. Kontrol kısmını paylaşmadı. Bence o işi servisten öğrendi ve yaptırmadı. O kadar maliyetli birşeyi yaptırmak dediği gibi saçma oluyor.Kendi aracını 37-38 e satsa üzerine 3000 TL koysa 2013 cc olan symbol touch alabilir.Bunu düşündüğünden yaptırmadı Ama yapıla bildiğini öğrendiği için o şekilde yazdı. Öğrendiği servisteki insanı korumak için ki onun ismini de veremezdi bu sebeple kaçtı.Halbuki biz ne servis nede usta ismi istedik. Sadece yapılan uygulama hakkında bilgi istedik. Nasıl bir aplikasyon eklenmeli? bunu bilmek istedik.

Aktivasyon kısmına odaklanmak gerekiyor. Megane 2 , Kangoo 2 ve bazı megane 3 kullanıcıları bunu yapmışlar. Daha önce bir yerlerde okumuştum fakat kimse paylaşmamış. İmkanı olan arkadaşlar bu konuyu araştırırsa, servise gittiğinde ustalarla konuşup bilgi alırsa sevinirim. Her bilgi bizim için önemli.

Saygılarımla.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoupman -- 28 Ekim 2015; 9:25:50 >
  • nabiaga kullanıcısına yanıt
    yağ elf moligraf 10w-40 (4litre)
    polen filtresi hariç hepsi renault veya motrio amblemli olmasında dikkat et,polen filtresini yan sanayi diğerlerini orijinal almıştım
    bujilerin modeli farklı,parçacı ruhsattan bakıp modeli belirlemişti
    ben yılbaşında bakım yaptırdım fiyatlar aşağıdaki gibiydi,bunların haricinde triger set ve alternatör kayışım da değişmişti
    motor yağı elf 10/40 50lira
    yağ filtresi 10lira
    hava filtresi 15lira
    polen filtresi 10lira
    bujiler 30lira (4 adet)

aracım sandero 1.4 8v 75hp benzinli/lpg
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scoupman

hangi servismiş o..ikisi de açılabilir...servisin yaklaşımı önemli... kafaya almak gerek ya da adamlarla iyi ilişkileriniz olcak, hatırlı müşteri olayı..

Merhaba

Burada bahsetmistin galiba

Mesut buyuk

Merhaba

Hala mesajımı cevaplamadın, ama 80 küsür sayfayı okumuşsun; su forumda adam gibi
    adamlar azaldı sayende, sizden bir şey rica etmiştim cevap vermeye bile tenezzül etmediniz ama şimdi
    başka bir arkadaşa kızıyorsunuz, hani yardımlaşmak esastı forumda: yapıpta paylaşanlar enayimi, ne olurdu sanki
    nasıl yaptığını anlatsan, belki işi ticari boyuta döküp para bile kazanabilirdin.hayır arkadaş sana bir şey dememişki
    niye kızıyorsun anlamadım.ama benim tek üzüldüğüm nokta bana cevap vermemen merak ediyorum neden.

Mesut buyuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbuyuk -- 27 Ekim 2015; 15:20:43 >
  • mbuyuk M kullanıcısına yanıt
    Mesut hocam boşver, laftan anlamayan bir arkadaş kendisi. Ne başkasının konuştuğunu anlıyor, ne kendi konuştuğunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: exponent

Mesut hocam boşver, laftan anlamayan bir arkadaş kendisi. Ne başkasının konuştuğunu anlıyor, ne kendi konuştuğunu.

Merhaba

Acil mesajina bakarmisim ozelden gonderdim

Mesut buyuk

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu şekilde görünüyor

Merhaba

sorumluluk size aittir.

Saygılarımla Mesut buyuk

merhaba hocam mesaj galiba @ufuk-34JD58 ye olacak.

Merhaba

Evet haklisin sana degildi ama arkadas tepki verebilir diye dolayli anlatma ihtiyaci hissettim cunku vicdanim el vermedi ileride baska bir hata yapmasini engellemeye calistim. Kusura bakma alindiysan ozur dilerim.

Mesut buyuk

• mbuyuk M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam onemli degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim kardeşlerim,
    İstanbul Avrupa yakasında 4 bayiden fiyat aldım 1.5 dcı Sandero Stepway için
    Ortalama 46000 gibi bir rakam.
    Ancak sayfaları okuyarak hıll holder yol bilgisayarı gibi özellikleri açarsanız alırım dememe rağmen hepsi de tercih sizin acamayız dışarıdan actırısanız garanti dışında kalır dediler.
    Ayrıca test sürüşü yapamadım.
    Yorumları tavsiyeleri gördüm almaya karar verdim ancak birkaç husus için bayi ile kontak kurmak istiyorum sıfır alırken eklemeleri için.
    1 emniyet kemeri yükseklik ayarı
    2 el freni konsolu
    3 kapalı özelliklerin açılması
    Bunları hangi bayi tamamlayarak verir bulamadım
    Bayağı tok satıcı olmuş Renault

• kaanbocuk kullanıcısına yanıt
    kağıthanedeki abc otodanda fiyat alın,en uygun fiyatı veriyordu .

• quote:

Yarın açık olurmu bilmiyorum olmazsa cumartesi günü giderim teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanbocuk

quote:

Yarın açık olurmu bilmiyorum olmazsa cumartesi günü giderim teşekkür ederim

açık olurlar,merkezde yolun kenarında benzincinin yanında.
    geçen ay heryerde 47 diyorlardı logan dizel gri renk 45 e aldılar,aslında dacia için çok yüksek fiyatlar ben olsam bu paraya dacianın yanından değil uzağından geçmezdim.
    istediğin özellikleri sonra halledersin üç kuruşa hallolacak şeyler.

• 
Sayfa: önceki 874875876877878
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.