Şimdi Ara

D7000'i sattım artık FF zamanı, ama hangisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

D80'dan sonra D7000 alıp kullandım. Son olarak D7000'i de sattım. Şimdi artık FF bir body almak istiyorum.

Gelin Damat çekimi, konser çekimi, etkinlik çekimi, sokak fotoğrafçılığı vb. konu başlıklarında kullanacağım.

İş anlamında kullanacağım konu başlıkları gelin damat ve konser & etkinlik çekimi olacak.

Alternatiflerim ise şunlar :

Body :
    D610 - D800 - Mark 3

Lens :
    24-70 nikon 2.8 ya da iyi bir alternatif, sigma tamron
    70 - 200 nikon 2.8 ya da tamron olabilir

Eski ekipmanlarımdan bir adet 50m f/1.4 nikon, 70-300 vr nikon, sb900 flash kaldı) bunları da değerlendirmek için nikon ff body düşünüyorum.

Önerileriniz nedir?
    D610 - D800 deneyimleriniz nedir?

Tavsiyeleriniz nedir?

Teşekkürlerimle.

• ben 5 d mark3 yanında 24 70 LII, 70 200 ıs II, 85 L 1.2, ve 100 L mackro kullanıyorum flasımda ex 600rt ve ıvır zıvırlar var son derece memnunum, eger canona gececekseniz mark3 cok iyi veya 6d de cok iyi, nikonda kalacaksanız eger d800e veya d810 alın guncel bir govde olsun nikonun da 24 70 i gayet basarılı ama canondaki lensler de apayrı guzel mesela hic bir zaman tuh ya keske d800 alsaydım demedim siz lenslere yatırımı iyi yapın govdeler gecici soyle ornek vereyim canon 85 1.2 5 d mark 2 ile perfomansı berbat cop resmen ama mark3 ile verdigi lezzeti anlatamam krem bokeh harika f 1.2 de bile mark3 le cok basarılı. Simdiden hayırlı olsun eger illada nikon alacaksanız d810 pahalı derseniz d800e alın derim ama canonun basarısı da bambaska kaliteli lens almazsanız husran yasarsınız d800 de mark3 te de durum aynı ne kadar ekmek okadar kofte..
  • theyapici kullanıcısına yanıt
    @theyapici hocam yorumunuzu okuyunca danışmak istediğim bir şey var. Bazı fotoğraf ekipmanlarımı elden çıkardım ve elime 1400tl kadar bir para geçti. Yine fotoğrafa yatırmak düşüncesindeyim. Sanırım bu paraya 2.el Canon 50mm 1.4 ve 85mm 1.8 bulabilirim. Lensleri 70D ile kullanacağım. Sorum şu, ileride 6D gibi full frame bir gövde alsam bu lensleri kullanabilir miyim yoksa o gövde için hafif mi kalırlar?

Bu arada konuyu kirlettiysem konu sahibinden özür dilerim. Sizin sorunuza cevaben benim düşüncem şu: Nasıl ki crop gövde kullanan profesyoneller canonda 650d 1100d, nikonda d3200, d5200 kullanmıyor, 40d, 60d, d90, d7000 gibi gövdeler tercih ediyorlarsa full frame içinde bence böyle olmalı. Yani gelin damat çekecekseniz 5d3 ya da d800 almalısınız. 610d ve 6d'yi full frame isteyen hobi fotoğrafçıları kullanmalı.
  • "FF body" ne? WTF is that?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

"FF body" ne? WTF is that?

Yohannes passion

FF Makine nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 5 Ağustos 2014; 21:24:02 >
  • @ first person merhabalar tabi ki kullanabillrsiniz hem 70d de hem de ff makineler 6d veya 5d veya 1d de kullanabilirsiniz 70d guzel govde bence kullanın illa da tam kare ya gececekseniz 6d alırsınız bu arada bende cankırıdayım cumaya kadar merkez saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

@ first person merhabalar tabi ki kullanabillrsiniz hem 70d de hem de ff makineler 6d veya 5d veya 1d de kullanabilirsiniz 70d guzel govde bence kullanın illa da tam kare ya gececekseniz 6d alırsınız bu arada bende cankırıdayım cumaya kadar merkez saygılar.

PM gönderdim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • theyapici kullanıcısına yanıt
    Eldeki ekipmanları değerlendirmek + Nikon alışkanlığımdan vazgeçmemek için "Nikon"da direniyorum. Ancak aklımda Canon Mark 3'de. Şöyle düşünüyorum. Bir adet 50m 1.4 d lensim, 1 adet sb900'üm var. (70-300 vr'yi ff body ile kullanabilir miyim emin değilim). Böylece Nikon üzerinden devam edersem, flash ve 50mm masrafım olmayacak ve elimdeki lensleri yok pahasına çıkarmak için uğraşmayacağım.

Ancak Mark 3'ün, af nokta sayısı, cross sayısı, sessiz modda seri çekim yapabilmesi, iso başarımı (her ne kadar 4, 5binlerin üzerine çıkmasakda), objectif başarımı aklımı da karıştırmıyor değil.

d810'u uzun uzun inceledim, af sistemi d4'den daha iyi, işlemci expeed 4 olmuş, yani makine gövde komple değişmiş neredeyse. d810 değil d900 dense yeridir. Fakat Tr'de henüz bir kaç spot mağaza dışında satılmaya başlanmadığı için body pahalı sayılabilir.

Canon lens başarımı ile ilgili söylediğinize gelince; sadece bir derginin testinde canon f/2.8, 70/200'ün bir tık daha yarışı önde bitirdiğini okudum. Bunun dışında aradaki farkın, nikon body + lens ile çekilen fotoğraflarda bizim gözle anlamayacağımız kadar az olduğunu düşünüyorum.

Kullandığınız body ve objectiften bu kadar memnun olmanız, emin olmanız, içinizin rahat olması, tarif edilmez bir duygu benim açımdan, üstelik bu kadar kararsızken. Ekipmana yatıracağımız para oldukça ciddi rakamlar, doğru karar vermek gerekiyor.

Selamlar.

• 70 300 de 50d ve sb 900 de satılabilir zaten eger nikonda kalırsanız d800e veya 810 gibi sadece flaşı kullanırsınız lensler dusuk performans verir dusun cozunurluk verirler gene satmanız daha mantıklı olur sigma 50 art mesela super olur 50 mm de ama portre icin genelde 85 tercih edillyor g olanı nikonda ucuzz degiller evet canonda mesela yıllara meydan okuyan 135 L var en f2 de bile jilet gibi galiba govdeler arasında en pahalısı d810 su anda ve en gunceli diyelim ama en kotu ihtimal 2. El veya spot d800e alın nikonda. Benim bu saatten sonra alacagım genis acı ve balık gozu ihtiyacım var gelin damat icin set dizmek zaman alan masraflı bir iş yani şöyle deyim gelin damatta 82 mm bw premium polarize bile 500 tl yani iyi birşeyler icin pamuk eller cebe oluyor.kolaylıklar dilerim. Alım satım islerinde facebookta bir suru 2. El grupları var hayyam var deneyin derim.
  • Bence D800 ile devam edin...Düğün çeker para kazanırsanız ilerde ne isterseniz alırsınız. Zaten bahsettiğimiz makina D800, aklınız d810'da kalmaz. Burada dikkat edilecek konu, Mark3 gerçekten güzel makina. Hazır lens yatırımı yapmamışken canon-nikon seçimi iyi yapın derim. Ama ister Nikon D800 alın, ister Canon Mark3, pişman olmazsınız.

Düğün çekicem derseniz de mutlaka bulunması gereken lensler, 24-70 ve 70-200. Bu set ile her şeyi çekersiniz. Bende Nikkor 24-70 ve Nikkor 70-200 kullanıyorum çekimlerde ama son zamanlarda prime lenslere doğru gidiyorum. Dolayısı ile düğün için alternatif olarak, 35mm, 85mm ihtiyaca göre de 16-35 önerebilirim

Fotoğraflara göz atmak isterseniz, imzamda sitemin linki mevcut..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort -- 7 Ağustos 2014; 9:19:33 >
  • Temiz D700 bakmaya başladım. Lensler 24-70, 70-200 ve 85 mm prime olacak muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

"FF body" ne? WTF is that?

Yohannes passion

FF Makine nedir ?

Erhan Hocam Türkçe kullanıma önem verdiği için öyle bir vurgu yapmış

• : )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.