Şimdi Ara

D7000 almalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: v8motorlarıngumburtusu

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: -türker-

Cevaplar için teşekkürler. İkinci ele şuan için sıcak bakmıyorum. Sıfır almayı düşünüyorum ama bütçem sınırlı olduğundan hayyamdan alacağım büyük ihtimal. Benim asıl merak ettiğim hayyamdan makineyi aldıktan 3-5 ay sonra sensörde yağlanma olup bunlar temizlenemezse ne yapabilirim? Garantili alsam sonuçta belki sensörü falan değiştirirler de hayyamdan alırsam böyle bir durumda ne yapılabilir? Sanırım oradaki dükkanlar ilk 15 günde makineyi değiştiriyorlar.

Sanırım daha önce slr makina kullanmadığın için ikinci ele sıcak bakmıyorsun. Bu ürünler diğer elektronik ürünlere benzemez genelde tank gibidirler, temiz ve az kullanılmışı ile sıfırı arasında pek fark olmaz. Bu bakımdan ikinci el almak f/p açısından çok iyidir. Madem hayyama gideceksin oradaki temiz ikinci elleri incele derim. d300s'i yabana atarsan üzülürsün sonra.

Bilmediğimden soruyorum d300s niye o kadar pahalı d7000 den ne gibi artıları var da ayı gibi fiyatı var bu aletin :)

d300 daha üst gövdedir.

Herhangi bir foto sitesine girip(misal dpreview) özellik olarak kıyaslayabilirsin. Onun dışında ikisi de dx format olmakla beraber d70-d80-d90 sonrası gelen ve o kasanın revizesi olan d7000, consumer tipi yani genel tüketici tipi dx gövde iken d100-d200 veliahtı olan d300x pro dx gövdedir. Perde ömründen, malzeme kalitesine, işçiliğinden teknolojisine nikon'un pro serileri olan d3 serisinden ortak özellikler taşır. Ergonomisi mükemmeldir. Tank gibidir. Foto kalitesi çok iyidir. Önemli ara ayarlar gövde üzerinde kısayolludur. Hızlıdır, focus teknolojisi zamanına göre rakipsizdi. Hala da en iyilerden. Canon 7d'yi çıkarmadan önce dx formatta bu şekilde pro diyebileceğimiz bir makina yoktu. 7d çıkınca bazı özellikler açısından d300x'i geçti. Ama gövde sağlamlığı açısından yine d300 rakipsiz kaldı. 5d serisi bile d300 ve yukarısı kadar "built like a tank" diyebileceğimiz tipte değil. Neden bu kadar gövde kalitesine takıyorum? Bilmiyorum her gün kullanıp sürekli ellerimle temas halinde olan bu cihazlarda olabilecek en sağlam işçiliği ve ergonomiyi istemek ufak bir istek bence.

d7000'e gelirsek, tam anlamıyla küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk bir makine. Gövdesi orta boy. dxxx ve daha üst seriler kadar sıkı olmasada yine de iyi kasa. Ama benim için hiçbir zaman bir d80 revizesinden öteye geçemeyecek. İşçiliği geçersek nikon'un son teknolojilerini kullanıyor, d300x'den daha iyi sensöre ve daha iyi iso performansına sahip. Foto kaliteside aynı şekilde çok iyi. O fiyat limitinde satılan en iyi makina. D60'ı rakibi olamayacak kadar bozdu canon sağolsun.

Yani d7000 f/p makinesi(yurtdışı fiyatıyla), ben d300x veya eos 7d altı bir gövdeyi kullanmam bu saatten sonra. 2 yıldan fazladır d400 bekliyorum, fx format benim hiçbir işime yaramadığından ve detaylı büyük baskılar yaptığımdan fokus'u gelişmiş, yüksek megapikselli, ergonomisi iyi, sağlam bir kasaya ihtiyacım var. Bu da ya 7d mk2 olacak ya da çıkarsa d400.

Git hayyama, bir d7000 al eline, bir d300x. d7000'i alsan bile, zihninde hep d300x yatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 13 Aralık 2012; 11:18:00 >

• 1- D300x değil D300s
    2- Profesyonel çalışmadığınız sürece D300 tipi makinalara ihtiyaç yoktur. Boşuna ağırlıktır. Tank gibi makina her zaman aranan bir şey değildir, pro değilseniz tank gibi makina boynunuzu ve kolunuzu ağrıtmaktan başka işe yaramaz. :)
    3- D7000'in içerisindeki sensör ve teknoloji D300'den daha hafif ve küçük bir makinada daha yüksek imaj kalitesi ve daha iyi iso performansı sağlar.

D7000, D90 ile D300 arasında bir gövdedir ve hem AF ve Işık ölçümü performansı, hem de özellikler açısından D80'den 2 gömlek daha yukardadır. Fotoğrafa D80 ile başlayan biri olarak konuşuyorum.

Fotoğraf konusunda prof. olmayan, hobi niyetine fotoğraf çekecek kullanıcılar için D7000, K5, 60D ayarındaki makinalar yeterli, hatta fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

1- D300x değil D300s
    2- Profesyonel çalışmadığınız sürece D300 tipi makinalara ihtiyaç yoktur. Boşuna ağırlıktır. Tank gibi makina her zaman aranan bir şey değildir, pro değilseniz tank gibi makina boynunuzu ve kolunuzu ağrıtmaktan başka işe yaramaz. :)
    3- D7000'in içerisindeki sensör ve teknoloji D300'den daha hafif ve küçük bir makinada daha yüksek imaj kalitesi ve daha iyi iso performansı sağlar.

D7000, D90 ile D300 arasında bir gövdedir ve hem AF ve Işık ölçümü performansı, hem de özellikler açısından D80'den 2 gömlek daha yukardadır. Fotoğrafa D80 ile başlayan biri olarak konuşuyorum.

Fotoğraf konusunda prof. olmayan, hobi niyetine fotoğraf çekecek kullanıcılar için D7000, K5, 60D ayarındaki makinalar yeterli, hatta fazladır.

Evet dalgınlıkla x yazmışım.

Söylediklerinize aynen katılıyorum. Fakat şu da var ki uzun vadeli gövde olarak d300s daha mantıklıdır. Çok eski nikon lenslere olan uyumu, uzun perde ömrü, daha sağlam yapısı, gövde üzerindeki kısayolları ile proların olmasada, üst gövdelere geçen hevesli amatörlerin gözdesidir. Ayrıca gövde işçilik ve malzeme kalitesi ne yazık ki hep bu tank gibi kasalarda birlikte olmakta bunu da biliyoruz. d7000 dxxx seirleirnden bazı ortak parçalar taşırken, dxxx serileri direk dxserileirndne bazı ortak parçalar kullanıyor, dolayısıyla reliability dedikleri uzun vadede sağlamlık ve güvenilirliği daha yüksek. Bunu da istemek için ille de pro olmak gerekmez bence. Ben de d80 ile başlamıştım. Hemen herkes eos 550 ya da d80 muadili makinalarla başlayıp yukarılara doğru arayışa girer eninde sonunda. Bu da fx format olmayacaksa dxxx serileri oluyordu son yıllarda. Fakat japonyadaki deprem ve radyosyon felaketinden dolayımıdır bilemiyorum nikon yeni kasaların pazara sunulmasında ve işçilik kalitesinde beklenmeyecek şekilde zayıf performans sergiliyor son 1-2 senedir. İstenen kasalar geç çıkıyor ya da hiç çıkmıyor. Üst üste kalitesiz giriş sınıfı lensler tanıtılıyor, pro gövdeler hakkında çıt çıkmıyor. Canon şu anda daha iyi durumda gibi. Ben hala d400'ün çıkacağına inananlardanım, sony sensörü aksine, tamamen nikon tasarımı bir sensör ile çıkış yapacağını zannediyorum. Bakalım zaman gösterecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Fakat şu da var ki uzun vadeli gövde olarak d300s daha mantıklıdır. Çok eski nikon lenslere olan uyumu,

Merhaba,
    "Çok eski Nikon lenslerle olan uyumu" derken Non-Cpu lenslerden bahsediyorsanız bu tip eski lensler D7000 modelinde de kullanılabiliyor... (Menüde non-cpu lens ayarları mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 14 Aralık 2012; 21:12:48 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.