Şimdi Ara

D3000+50MM 1.8 Lens oto fokus yapmıyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar okulda bir hocam 10 gün önce media marktan nikon d3000 body+Nikon 50mm 1.8 lens almış fakat naptık ne ettik fokusu otomatik yapmadık.

lensin tam modeli sanırsam şuydu AF NİKKOR 50 MM 1:1.8D yazıyo üstünde fakat lensin üstünde AF MF tuşu yok,makinadanda fokus seçmek istiyorum fakat menüdeki yazıya göre mf'de tıklayamıyorum MF yazısına şeffaf gözüküyor değiştirip AF yapamıyorum,birde lensin üzerinde küçük bir tuş var onu açıp diyaframı 1.8e indiriyorm sonra resim çekmek istiyorum fakat makina o tuşu kapalı konuma getir diyor ama tuş bi türlü kapanmıyor fazla zorlamak istemiyorum kırılır diye 22'ye getirince diyaframı sadece 22'de kapanıyor , makinadan diyafrmı 1.8e kadar düşürebiliyorum fakat lensten yine 22 de gözüküyor.bunları nasıl halledicem ?

benim tahminime göre Lens AF Destekli değil ondan tanımıyor makina ? ama diyaframıda değiştiremiyorum hiç 50 mm lens kullanmadığım için bilemiyorum napıcağımı sizlere danışıyım dedim yardımcı olursanız çok sevinirim ..

ve arkadaşlar media marktaki eleman hocamı biraz sanırım kandırmış , kit lens ile vermemiş sadece 50 mm ile vermiş orda sadece body satılmıyor sanırsam bu lens le toplasan 20 kare felan çekmiştr yada çekmemiştir bunu götürüp 18-55 kit lens ile değiştirtebilirmiyiz

edit:başlık yanlş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoodRide -- 20 Nisan 2011; 13:41:02 >

• Lens Af destekli ama af motora sahip değil... sizdeki gövde de af motora sahip olmadığı için af yapmanız mümkün değil... satıcının hocanızı uyarması gerekirdi... bence yapabileceğiniz en iyi şey üstüne biraz para verip 35mm 1.8 afs ile takas etmek olur... yada yapabiliyorsanız iade edin...

edit: diyafram ile ilgili olarak diyafram zaten makineden değiştireceksiniz lensten 22 ye sabitleyip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 20 Nisan 2011; 13:50:53 >
  • fangoso çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 35mm f2 ya da 28mm f1.8
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.