Şimdi Ara

D Smart Net'in Yavaşlaması ve Yeni İSS Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 yılından beri yaklaşık 12 senedir Smile ADSL yani yeni adıyla D Smart Net kullanıcısıyım. 2018 yılının Eylül-Ekim ayları civarına kadar hiç sorun yaşamadım. Online oyunlarda arkadaşlar arasında hep en düşük ping bende olurdu, hiç kesilme,kopma yaşamazdım, internetimde hiç yavaşlama olmazdı hatta D Smart televizyon üyeliğim olduğu zamanlarda AKK bile uygulamazlardı. Ayrıca müşteri hizmetleri olarakta hep çok iyiydiler.

Uzunca bir süredir 16 MBPS'ye kadar olan paketlerini kullanıyorum. Birşey indirirken genelde 1.2 MB/s gibi bir hızla yükleme yapardım. Banada gayet yeten bir hızdı. En azından pingsizdi :P

Geçenlerde D Smart, Doğan Holding tarafından tüpçü Demirörene satıldı. O satıştan sonra online oyun oynayamaz oldum. İstisnasız her oyunda kanser oluyorum. PUBG, GTA 5, CS, LoL vs. hiçbirini artık zevkle oynayamıyorum. Sürekli olarak ping sorunu var.

Ping sorunu dışında internet bazen o kadar yavaşlıyor ki bir sitenin açılması için 20-30 saniye beklediğim oluyor. Tam o aralarda ölçüm yaptığım zaman 1-2 MBPS çıkıyor. Ve modemi kapatıp açmakla falan düzelmiyor. Bu sorunun belli bir süresi yok, yani günün herhangi bir saatinde yaşayabiliyorum. Bu sorunu yaşamadığım zamanlarda ise 8-9 MBPS hız alabiliyorum ve iyi zamanlarında yükleme hızım 700-900 KB/s civarı oluyor.

Şu an yazdıklarım yine iyi hali. İlk zamanlarda hızım her an düşüktü yani ne zaman ölçsem 1-2 MBPS hız veriyodu. İndirme hızıysa 100-200 KB/s falan olurdu.
    Ekim-Kasım civarında internet hızım sürekli olarak düşük olunca D-Smarta şikayet yazdım. Geri dönüş yaptılar işte altyapılarını falan kontrol etmişler sorun bizde değil sizde, bina içi tesisatınızı kontrol ettirin dediler. O günde projelerle uğraşıyodum çok kurcalamamak için öyle olsun diyip kapattım onlarda şikayet kaydımı kapattılar.

Geçen ocak ayında tekrar şikayet yazdım. Yine beni aradılar telefondaki kadın modemi kapatıp açtırdı bi anda hızım 10-11 MBPS gelmeye başladı, eski haline döndü yani. O gün ve birkaç gün böyle güzeldi hız. Birkaç gün sonra bugünkü duruma dönüştü. Yani ara ara hızlı, ara ara yavaş. Beni kontrol için tekrar aradıklarında bu durumu belirttim. Onlarda tekrar altyapı falan incelemeleri yaptılar en sonunda yine sorun bizde değil sizde (yani sizin modeminiz veya bina için tesisatınızda) diyip kapattılar konuyu.

Onlar bana bunu diyince bende eski modemle ve farklı bir DSL kablosuyla hız denemeleri yaptım. Sonuçlar yine aynı geldi.

Şimdi öncelikle sizce sorun bende olabilir mi ? Bina için tesisatımı kontrol ettirmeli miyim? Ettirmem gerekiyorsa bu kontrolleri kim yapar, nasıl yapar hiç bilmiyorum.
    D Smart Net bildiğim kadarıyla Türk Telekom altyapısı kullanıyor. Bulunduğum konumda da Türk Telekom'un adsl altyapısı var. 2019 yılında İstanbulun göbeğinde bana sağlanabilen max hız 16 MBPS yani. Türknetten sorgulama yapında aktif altyapımızdasınız size 14 MBPS hız taahhüt ediyoruz diyolar (geçen ay sorgulattığımda 15 taahhüt ediyolardı altyapımız ilerlemesi gerekirken geriliyor heralde :P ) Sizce D Smart'tan ayrılmak istersem bu lokasyonda hangi İSS yi tercih etmem doğru olur ?

Bunlarda modem değerlerim.
    Birkaç gündür ulaşılabilir hızım 14400-14600 KB/s bandında geziyodu bugün artmış biraz. 2 ay önce 16000'in üzerindeydi

D Smart Net'in Yavaşlaması ve Yeni İSS Seçimi

• Az evvel Türk Telekomun harita üzerinden altyapı kontrolü yaptığımız sitede etrafın altyapılarına baktım.
    İbreyi koyduğum yerlerin büyük çoğunluğunda bilgi yoktur diyor. Tam benim evin konumunda Türk Telekom ADSL hizmeti verilebilir diyor. Evime 20-30 metre mesafede olan İhlas Kolejine ise Fibernet hizmeti verilebiliyormuş.
    Dibimde Fibernet var ben 7-8 MBPS ye mahkum kaldım resmen kanserlik

Bu arada yaşadığım yer İstanbul, Bahçelievler'in Yenibosna semti. Bu semtinde en güney kısımları yani E-5 karayoluna en fazla 600-700 metre mesafedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrous -- 17 Şubat 2019; 2:32:42 >
  • Yaklaşık bende 3 yıldır dsmart net kullanıyorum ozellikle ping sorunu bariz sekilde hissediyorum aradigimda ise ackapat yaptirip duzeltip sonra sizin sorununuzda oldugu gibi tekrarlaninca ise altyapi sağlam bina ic tesisatiniza baktirin diyor ama site yeni ve ben bu sorunu bursa İnegöl'de yaşıyorum bence altyapi ile alakali sorun eger binaniz yeniyse kablolarda yeni demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin tesisatta bence bir şey yok. Firma el değiştirdiği sırada kapasite düşümü yapmış olabilir. Yani sorun aslında D-Smart merkez tarafında. TurkNet konusuna bakın ping sorunu var diye bir konu var adamlar dedi bizim tarafta genel sorun var cihaz bekliyoruz dediler ve cuma dan sonra düzelmeler başladı. (Bu gece de devreye alım var büyük çaplı)

En kolay test şöyle olur. Farklı bir ISS kullanan bir arkadaşınızın internet kullanıcı adı şifresini sizin modeme geçici olarak girin ama bunu D-Smart yavaşladığı saatte yapın. (Arkadaşınız modemini kapatsın.) O sırada test yapın bakalım nasıl değerler çıkacak. Modem hat değerlerini koymuşsunuz zaten hat tam 12 Mbit e kilitli gibi. Eğer iç tesisatta sıkıntı olsa o değerler düşer idi kopma olur idi. Sizden kaynaklı teknik bir şey yok bence

• bende dsmart kullanıyorum aynı problemleri yaşıyorum akşam 6-gece 12ye kadar pingden birşey yapamıyorum önceden böyle değildi bu firma taahhütümün bitmesini bekliyorum bende değiştireceğim 12-13 yıllık müşterisiydim kendileri bilirler artık

ayrıca böyle bir konu açmıştım bakabilirsin
    https://forum.donanimhaber.com/statik-ip-dolandiriciligi-dsmart--136860421#137022606
  • arkadaşlar sanırım genel bir internet yavaşlama sıkıntısı var. benım saat 7.30 dan sonra pingler 100-150 civarı geeziyor. ama saat 7.30 a kadar herşey normal gerçekten şaşkınlık verici bir olay bilmiyorum bundan nasıl kurtalacağız.
  • Türk Telekom yenibosna yi unuttu sanırım. Daha önce de yenibosna ile alakalı yatırımin neden yapılmadığı konuşuluyordu. İhlas evleri site olduğu için ve zengin mekan olduğu için orada fiber olması normal. Malum bu sektörde yatırım önceliği zengine

www.milleni.com.tr/fiber-nerede buradan da kontrol edebilir misin hızin kaç çıkıyor.

Bende sorun olduğu zamanlarda modemi kapatıp açmak bir işe yaramıyor maalesef. D Smart beni aramadan evvel 1-2 MBPS hız alırken beni çözüm için arayıp modemi kapatıp açtırdıklarında hızım bi yükselmişti.

@kütahyalı_ramazan

Bence de bina içi tesisatta bir sorun yok gibi. Bina içinde sorun olsaydı hız düşüklüğü ilk zamanlarda olduğu gibi sürekli olurdu. Ama ilk zamanlarda hep düşükken onlar beni çözüm için aradıktan sonra genelde yüksek ama ara ara aşırı düşük hız (bazen 0.50 MBPS gibi komik değerler) gelmeye başladı. Yalnız dün gece ve bugün yükleme denemeleri yaptım. Hızım 1-1.2 MB/s civarında geziyor. Gün içinde sürekli test yapıyorum ve hep 8-10 MBPS aralığında değerler alıyorum. Sanırım hızda bir düzelme var. Umarım kalıcı olur. En yakın zamanda bir online oyunda ping ölçümü de yapacağım. Düzelmişse ve nisanda taahhütüm bitene kadar düzgün kalırsa yine taahhüt yenileyip D-Smartta kalabilirim. Çünkü 12 senelik müşteriyiz diye indirim falan yaparlar yine muhtemelen.

@lawst2

IP adresimizi nerden öğrenebiliriz ?

@kadir26

Benim herhangi bir saate bağlı değil. Günün her anında düşme olabiliyor. Sabah-Öğle-Akşam farketmiyor yani.

@mcrew

Cidden Türk Telekom kanser etti ya. 2019 yılındayız ve İstanbulun göbeğinde sayılabilecek bir lokasyon artık Yenibosna. Ülkenin en kalabalık semtlerinden de bi tanesi yani. Benim fiberde de gözüm yok artık ya fiber istemiyorum. VDSL gelse bi 25-30 MBPS verseler ama adam gibi verseler yeter bana yani şükreder otururum niye benim fiberim yok dersem namertim

Fiber var dediğim yer İhlas Evleri sitesi değil ya orası Kuyumcukentin arkasında yanlış bilmiyosam. Benim bahsettiğim yer İhlas Koleji. Çevrede hiç fiber yokken Kolejde fiber var. Ortaokul ve Liseye giden zengin veletleri nasiplensin diye döşemişler heralde onuda. Tam karşısındaki devletimin parasız ve yüksek puanla girilen bir okulu olan Sosyal Bilimler Lisesi ise ADSL ye mahkum.

Bu arada Millenicom'un sitesinde verilebilecek hız 0 MBPS yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrous -- 18 Şubat 2019; 1:34:45 >

• Bugün maalesef şu anda hızım yine düşük. Testte 156 ping 3 MBPS hız ölçtü.
    350-400 KB/s ile indiriyor su an. Resmen kanserlik ya

Saat gece 12 civarı yaptığım Ping testi.
    Artık rekor üzerine rekor kırıyoruz. Ama son zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla akşam vakitlerinde böyle aşırı ping yükselmesi-hız düşüşü oluyor. Saat şu an 01.15 ve ping ölçüm diğerlerim 80-100ms ve internet hızım gayet yüksek.

TürkNet'e geçmeyi düşünüyordum ama TürkNet altbaşlığı bu yazdığım problemle boğuşan insanlarla dolu. Nisanda taahhüt bitince ne yapıcam cidden bilmiyorum.

• Saat 17:00 dan sonra internet hızım 1mbite düşüyor doğal olarak hiçbir şey oynayamıyorum. 16mbit tarifem gündüz 5mbit akşamları 1mbit.

Orijinalden alıntı: Blackberry Smoke

Saat 17:00 dan sonra internet hızım 1mbite düşüyor doğal olarak hiçbir şey oynayamıyorum. 16mbit tarifem gündüz 5mbit akşamları 1mbit.
    Arkadaşım bende oristeyim aynı durum bendede var hatta konusunu dahi açtım son 10 15 gündür akşam 17:00 de başlıyor gece 23:00 e kadar bu durum devam ediyor,100 mb kullanıyorum bu saatlerde dün hızım 7 8 mb lere kadar indi,hergün istisnasız bu durum devam ediyor,bugünde devam ediyor bu durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrous

Benim sorunlarım da evrilmeye başladı. Hız düşüşünden ziyade akşam vakitlerinde ping yükselmesi oluyor.
    Az önce CMD den yaptığım testlerde 1107-467-311 ve 63-597-349-155 MS değerlerini aldım. Birazdan bu ping 80-120 bandına düşecek. Her akşam böyle artık fix.
    Bugünde saat 17:00DAN SONRA HIZ 1MBİTe düştü, şuan 5-6MBİT e çıktı.

Orijinalden alıntı: Blackberry Smoke

Bugünde saat 17:00DAN SONRA HIZ 1MBİTe düştü, şuan 5-6MBİT e çıktı.

Alıntıları Göster
    Benimde son 2 gündür hızım testlerde düşük geliyor ama bişey yüklemek istediğimde falan normal hızında gidiyor.
    Ayrıca birkaç gündür pingde olmuyor. Umarım bu 3-4 aylık sorunu kesin olarak çözecek hamle bu sefer yapılmıştır da hevesim kursağımda kalmaz.

Orijinalden alıntı: Replikans

Hocam bende 2008 den beri kullanıyorum. Şuan ne kadar ödüyorsun? Nisanda anlaşamam bitiyor arayıp uzatmak istedim 63 lira çıkıyor dediler aynı şartlarda. 16 mbit kullanıyorum bende.
    Nisan 2017 de 50 TL ye 75 GB AKN ile 2 senelik taahhüt yaptırmıştım. Yani benim taahhüt nisanda bitecek daha.
    Normalde taahhüt süresi bitmeden birkac ay once paketlerle ilgili aramaya başlarlardı ama 1 ay kalmasina rağmen şimdilik arayan soran yok.
    50 60 civarı fiyat verirlerse D Smartta kalırım gibi geliyor sırf değişim süreciyle uğraşmamak için ama 70 80 TL derlerse 65 TL ye TurkNet e geçmeyi düşünüyorum. En azından taahhüt yok internette yavaşlama olduğunda kapatırız gider.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.