Şimdi Ara

D-Smart Net ile Görüşüldü - IP Sorunundan Dolayı Yabancı Sitelere Giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, arkadaşlar d-smart netteyim (smile)... 6-7 gündür IP numaramdan dolayıdır diye tahmin ediyorum bir çok yabancı siteye giremiyorum...

Düzelmeyince telefon açıp görüştüm dün... Telefonu 7 dakikada açtılar... Epey gelişme var önceden 15 dakikadan önce bağlanamazdık... 7 dakikad telefonu açtılar biraz da görüşme yaptık toplam 20 dakika sürdü...

Telefondaki sözde teknik uzman hanımefendinin söylediği saçmalıkları yazma gereği bile duymuyorum... O kadar alakasız şeyler söyledi ki bana yani 10 yaşında çocuk olsa bir ihtimal inanabilir...

IP numaramdan dolayı konumumun Irak-Erbil'de gözüktüğüne bir türlü inandıramadık ne hikmetse... Irak'ta gözüküyorum diyorum ben yok olur mu efendim diyor, İstanbul Ataköy tarafındaki fiber hattan dolayı 31 ile başlıyor IP numaranız diyor...

Dedim siz bunları blok şekilde satın mı aldınız daha önce bu ülkelerden, hayır diyor hala...

Halledemeyince 15 dakika sonra teknoloji uzmanımız sizi arayacak dedi ve kapattık... Bugün aradan 1 günden fazla süre geçti arayan soran yok, vah geldi beni arayacak elemanın başına... Çünkü biraz rezil edeceğim kendisini telefonda...

Yani sonuç olarak arkadaşlar evet şimdilik çözüm alamadık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 6 Haziran 2012; 17:18:24 >

• IP adresiniz nedir ?
  • Müşteri hizmetlerinin bile ortalamanın altında olan hiçbir kurumla çalışmam, gördüğüm kadarıyla smile da bunlardan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caGATay89

IP adresiniz nedir ?

IP adresim 31 ile başlıyor...
  • 31. bloğu genelde datacenter'lar tarafından kullanılıyor. Smile'nin ipleri 94'lü değilmiydi ? ip-adress.com adresinden tam olarak neresi gözüküyor ?
  • quote:

31. bloğu genelde datacenter'lar tarafından kullanılıyor. Smile'nin ipleri 94'lü değilmiydi ? ip-adress.com adresinden tam olarak neresi gözüküyor ?

Doğan iletişim gözüküyor ama ülke olarak da Finlandiye çıkıyor... Zaten bu tip IP konumu belirleyen siteler maalesef yanlış gösteriyor... Burada böyle sonuç alırken bir başkasında İstanbul olarak; bir diğerinde Ermenistan olarak sonuç geliyor...

Speedtest de Irak olarak gösteriyor...

31 olan blok doğan iletişimde şu anda Fiber altyapısı gelen yerlerden bazılarına verdiler Bakırköy taraflarında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

31. bloğu genelde datacenter'lar tarafından kullanılıyor. Smile'nin ipleri 94'lü değilmiydi ? ip-adress.com adresinden tam olarak neresi gözüküyor ?

Doğan iletişim gözüküyor ama ülke olarak da Finlandiye çıkıyor... Zaten bu tip IP konumu belirleyen siteler maalesef yanlış gösteriyor... Burada böyle sonuç alırken bir başkasında İstanbul olarak; bir diğerinde Ermenistan olarak sonuç geliyor...

31 olan blok doğan iletişimde şu anda Fiber altyapısı gelen yerlerden bazılarına verdiler Bakırköy taraflarında...

31. ile başlayan ip sorunun çözüldü mü ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimkide 31 ile başlıyor ve giremediğim sitelere rahat girmeye başladım Ama sistem bayağı ağı çalışıyor doğrusu.

Bu arada Dsmart bugün her konuda dahada dipte. Geçen hafta aradığımda müşteri temsilcisi ile görüşmek için tam 24. dk bekledim.

Hala iş bilmeyen çalışan sayısı oldukça çok!!

TTNET fiber verirken dsmart bana aylardır "yok" diyor.

Vs. vs. vs...

Arkadaşlar kısacası ben ettim bir cahillik lütfen kendinizi seviyorsanız "Şu dsmarta bi bakıp çıkayım" bile demeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by10ur

quote:

quote:

Hayır çözülmemişti o zamanlar, sonra benim IP adresim kendiliğinden ya değişti ya da ben değiştirttim zorla öyle hatırlıyorum, 1,5 sene geçmiş üzerinden nerdeyse. Şu anda bir problem yok, 31 ile başlamıyor tabi artık benimkisi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır çözülmemişti o zamanlar, sonra benim IP adresim kendiliğinden ya değişti ya da ben değiştirttim zorla öyle hatırlıyorum, 1,5 sene geçmiş üzerinden nerdeyse. Şu anda bir problem yok, 31 ile başlamıyor tabi artık benimkisi.

:) baya bir süre geçti aradan benimki daha geçenler de 31 ile başlıyordu ama yaklaşık 6 7 aydan beri 31 ile başlanan ip sıkıntısı giderildi rahat giriliyor 31 ile başlanan iplerde de şimdi 62 ile başlıyor ip adresim onuda bugün fark ettim sıkıntı yok bu arada tüyo vereyim d smart müşteri hizmetleriyle ilgili. Müşteri hizmetlerini ararken cep telefon numaranızdan arayın özellikle kayıt olurken verdiğiniz cep telefonundan ararsanız beklemeden müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz evden arayınca 20 dk falan beklediğim olmuştu benimde cep numarası ile çok daha hızlı bağlanıyorsunuz.

@bahattintopaloglu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by10ur -- 28 Ekim 2013; 17:30:42 >

• Cep telefonuyla aramak cidden hızlandırıyor mu acaba işi ? Eğer öyleyse denemek lazım kesinlikle. Bazen cidden fazla bekletiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 28 Ekim 2013; 17:36:22 >
  • quote:

Cep telefonuyla aramak cidden hızlandırıyor mu acaba işi ? Eğer öyleyse denemek lazım kesinlikle. Bazen cidden fazla bekletiyorlar.

Cep telefonu ile aramanın faydasını ben şahsen gördüm ev telefonunda çok bekletiyorlar cep telefonu ile daha çabuk açıyorlar telefonu, özellikle sözleşme ile kayıt olduğunuz cep telefonunu deneyin sistemlerinde öncelikler cep telefonu ile arayan müşterilere tanımlanmış olabilir.
  • quote:

quote:

Cep telefonuyla aramak cidden hızlandırıyor mu acaba işi ? Eğer öyleyse denemek lazım kesinlikle. Bazen cidden fazla bekletiyorlar.

Cep telefonu ile aramanın faydasını ben şahsen gördüm ev telefonunda çok bekletiyorlar cep telefonu ile daha çabuk açıyorlar telefonu, özellikle sözleşme ile kayıt olduğunuz cep telefonunu deneyin sistemlerinde öncelikler cep telefonu ile arayan müşterilere tanımlanmış olabilir.

Valla arkadaşım ben hep kayıtlı telefonumdan ararım ama başka bişeyler var sanki..!
  • benimki de 31 ile başlıyordu şimdi 94 ile başlıyor yeniden :S
  • quote:

Merhabalar, arkadaşlar d-smart netteyim (smile)... 6-7 gündür IP numaramdan dolayıdır diye tahmin ediyorum bir çok yabancı siteye giremiyorum...

Düzelmeyince telefon açıp görüştüm dün... Telefonu 7 dakikada açtılar... Epey gelişme var önceden 15 dakikadan önce bağlanamazdık... 7 dakikad telefonu açtılar biraz da görüşme yaptık toplam 20 dakika sürdü...

Telefondaki sözde teknik uzman hanımefendinin söylediği saçmalıkları yazma gereği bile duymuyorum... O kadar alakasız şeyler söyledi ki bana yani 10 yaşında çocuk olsa bir ihtimal inanabilir...

IP numaramdan dolayı konumumun Irak-Erbil'de gözüktüğüne bir türlü inandıramadık ne hikmetse... Irak'ta gözüküyorum diyorum ben yok olur mu efendim diyor, İstanbul Ataköy tarafındaki fiber hattan dolayı 31 ile başlıyor IP numaranız diyor...

Dedim siz bunları blok şekilde satın mı aldınız daha önce bu ülkelerden, hayır diyor hala...

Halledemeyince 15 dakika sonra teknoloji uzmanımız sizi arayacak dedi ve kapattık... Bugün aradan 1 günden fazla süre geçti arayan soran yok, vah geldi beni arayacak elemanın başına... Çünkü biraz rezil edeceğim kendisini telefonda...

Merhaba,
    Sorunla ilgili herhangi bir gelişme var mı?

Bende tam buna benzer bir sorunla alakalı yazayım diye girdim, bu konuya denk geldim.
    Modemde görünün ip 100. ile başlıyor ama internette herhangi bir ip sorgulama sitesinden baktığımda 94. ile başlayan bir ip var.
    Haliyle daha önce kullandığım uzak masaüstü vb. hiçbir şeye ulaşamıyorum.
    Bu sorunu ilk olarak 25. portu kullanamadığımızda farkettik. Aradık güya açıyorlardı portu ama hala onuda açmamışlar.

Başına bu tür bir iş gelen var mı?

Edit: Paşamlar cep telefonuna döünş yapacakmış sorun ile alakalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senavi -- 18 Kasım 2013; 0:27:44 >

• Merhabalar, sorunumuz düzeldi bizim. Yalnız tabi üstünden baya bir süre geçti. Yaklaşık 17 ay gibi bir süre geçmiş ilk mesajı yazmamım üzerinden. O yazıyı yazdıktan sonra bana ulaşıldı baya sert konuşmalar yaptım. Port değişikliği istiyorum falan demiştim, onlar da "Port değişikliğini öyle hemen yapamıyoruz." gibisinden bir şeyler demişti bana. Ben tabi işi sıkı tutunca bir şekilde değiştirildi venim IP durumum ve sorun o şekilde aşıldı.

Yani arkadaşlar bir sorun yaşıyorsanız ve sebebinden kesin eminseniz bastırın, kesinlikle firmalara acımayın ve onların söylediği "Bizle alakalı sorun değil, bunu yapmamız mümkün değil." gibi şeylere aldırış etmeden hakkınızı arayın.

D-smart net'e bir şikayeti falan eğer internetten form kullanarak iletirseniz mutlaka geri dönüş yapıyorlar ama süresi meçhul, 1 gün sonra da olabilir 4-5 ün sonra da. En iyisi telefonla işi bitirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: senavi

quote:

Merhabalar, arkadaşlar d-smart netteyim (smile)... 6-7 gündür IP numaramdan dolayıdır diye tahmin ediyorum bir çok yabancı siteye giremiyorum...

Merhaba,

Bende tam buna benzer bir sorunla alakalı yazayım diye girdim, bu konuya denk geldim.
    Modemde görünün ip 100. ile başlıyor ama internette herhangi bir ip sorgulama sitesinden baktığımda 94. ile başlayan bir ip var.
    Bu sorunu ilk olarak 25. portu kullanamadığımızda farkettik. Aradık güya açıyorlardı portu ama hala onuda açmamışlar.

bu turkiyede olan bir genel.sorunmus suan az once bende konustum onlar bana.ip.niz 100 ile basliyor diyorlar ben.ise baktigimda nette.94 ile basladigini soledim onumuzdeki gunlerde duzelecek filan.dedi bende netkumdan aldigim domain ve hosta erisemiyorum sizde denermisini biwww.netkum.com aciliyor.mu sizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

quote:

Orijinalden alıntı: senavi

quote:

Merhaba,

bu turkiyede olan bir genel.sorunmus suan az once bende konustum onlar bana.ip.niz 100 ile basliyor diyorlar ben.ise baktigimda nette.94 ile basladigini soledim onumuzdeki gunlerde duzelecek filan.dedi bende netkumdan aldigim domain ve hosta erisemiyorum sizde denermisini biwww.netkum.com aciliyor.mu sizde

Merhaba,
    Biraz geç oldu ama... :D
    Benim sorunumu statik ip ye geçerek çözdük. Genel bir problem falan dediler banada ama belliki proxy veya buna benzer birşey kullanıyorlar.
    Sorun olsa internete bağlanmaz.

• Bana da o zamanlar statik IP önerilmişti falan ama ek ücreti olduğundan kabul etmemiştim. Siz ücret ödeyecek misiniz statik IP için ? Normalde ücretli biliyorsunuz.
  • quote:

Bana da o zamanlar statik IP önerilmişti falan ama ek ücreti olduğundan kabul etmemiştim. Siz ücret ödeyecek misiniz statik IP için ? Normalde ücretli biliyorsunuz.

Evet ücret ödüyorum ama sonuçta interneti işim için kullandığımdan mecburen kabul ettim.
    TTNET de durum ne, bilen varmıdır acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.