Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (260. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kime: 28acaba
    Tarih: 9 Haziran 2009; 14:36:19
    Başlık: seni bilen biliyor kardeş

28 Acaba daha önceki verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler.Bu işi bilen insanlardansın.Yaptığın yapıyor olduğun bakımlar onarımlar
    her yiğidin harcı değil.Verdiğin emek paylaşımlar için çok çok teşekürler usta.

Sağolasın harrdy kardeşim saygılar
    forum müdavimleri link....
    http://www.box.net/shared/k42x0bgprt
  • yakıtlarımızı ekseri multijete yada fire motora

shell yada apetten alalım saygılarki

umarım reklama girmez

ve würth ün dizel ile enjeksiyonlu araçlar için solisyonları varki muhakkak bunları 40.000 km de bir yağ değişimlerine denk getirerek depoyu fullleyip muntazaman kullanalım saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: sevenlve2

ustam nerde yapıyorsunuz hangi il birde ne kadar ücreti saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: 28acaba

quote:

BUGÜN ......... DEPOYU söktüm .........İÇİ YIKANIP TEMİZLENDİ
    CAMONRAİL POMPAYI............İÇİ HAVA TUTULARAK VE WÜRTH SIKILARAK TEMİZLENDİ
    BASINÇ SENSÖRÜ.................İÇİ WÜRTH SIKILARAK TEMİZLENDİ
    MAZOT SENSÖRÜ...................HAVA VE ELEKTROLİZ İLE TEMİZLENDİ
    EMME MANİFOL SENSÖRÜ........İÇİ WÜRTH SIKILARAK TEMİZLENDİ
    MAF SENSÖRÜ........................İÇİ WÜRTH SIKILARAK TEMİZLENDİ
    DEPO ALTI MAZOT POMPASI....İÇİ HAVA TUTULARAK TEMİZLENDİ
    ENJEKTÖRLER.........................TAMAMI SÖKÜLDÜ AYAR YAPILDI ŞAPKA YAYLARI DEĞİŞTİ
    MAZOT FİLTRE KUTUSU...........İÇİNDEKİ SU BOŞALTILDI...FİLTRE DEĞİŞTİ CONTA DEĞİŞTİ SENSÖRLERİ WÜRT SIKILARAK TEMİZLENDİ
    TURBO .................................İÇİ DAĞITILDI WÜRTH SIKILARAK YAĞ BORULARI HAVA EMİŞ VE ÇIKIŞI BORULARI YAPRAKLAR VE MİL TEMİZLENDİ AYRICA BASINÇ AYAĞI SÖKÜLEREK TEMİZLENDİ

SONUÇ ...ARAÇ YAKIT VE PERFORMANSINDA % 30 A varan MÜKEMMEL BİR DEĞİSİM BİLGİNİZE

YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISI FARKLI İSİM ALTINDA 1.2 VE 1.4 BENZİNLİ ALBEA MOTORLARDADA VAR VE BEN MAALESEF ONLARIDA YANİ ARKADASLARIMIN ARABALARINIDA YAPIYORUM BİLGİNİZE

İMZAMI DEĞİSTİRİCEM DİZEL VE BENZİNLİ PROFU

BEN ORDU İLİNDEYİM VE YENİSANAYİ BOĞAZ İÇİ OTO BEKLERİM KAÇ PARA DEĞİL DOSTUM FORUMDAN GELDİYSEN SANA BUNLAR 300 ytl hepsi dahil yemeğin çayın da benden ama vaktin olacak oke

• quote:

Orjinalden alıntı: frmesu22

track cd işini birtürlü halledemedik.cd yi yapıp dinlemek istediğimizde sadece bir şarkı çalıyor diğerleri çalmıyor

cd çaların üstün deki 1---6 tuşlarına sürekli bas ve hangi marka pıoneer blaupunkt söle ona göre oke
  • quote:

Orjinalden alıntı: mabbay

quote:

Orjinalden alıntı: zoppooo

Selam arkadaslar gunaydın herkese...

Dün 20 bin bakım için sanayiye gittim aracim 2006 model 1.4 fire modeli..

Castrol 10w-40w yağ : 45 TL

Yağ filtresi : 13 TL

Hava filtresi : 10 TL

usta işçilik : 15 TL

çırak bahşiş : 5 TL

Toplam : 88 TL halettim :)

buarada istanbuldaki servislerden aldığım 20 bin bakım fiyati 270 TL -300 TL arasiydi bence yetkili servis mantıklı degil bilgilerinize sunulur..
    http://img44.imageshack.us/my.php?image=s3010036.jpg

Geçmiş olsun hocam...... Darısı bizim başımıza

VALLA harbi iyi fiyat bakıma senin yanındayım haaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyt ver elini gurbet

DÜLDÜL (benim albea) gelbi uzayak söle alanya marmaris ciğerleri açak senle beaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: akasya666

slm arkadaşlar sizlere bir kaç sorum olacak.2 ay önce 2005 model yeni kasa albea active multijet aldım. araç 185 binde 12000tl ye araba düzenli olarak servise girmiş kayıtlarıvar.ağır bakımları falan yapılmış hep .araçtan oldukça memnunum.20 tl ye yaklaşık ş.içi 160 km gidiyorum iyi değilmi arkadaşlar.sizlere sorum sizler deneyimli olduğunuz için. fiyatı sizce nasıl.arabamın topido gözü biraz sarkmış düzeltilirmi.klimam sanki biraz az soğutuyormuş gibi geldi neden olabilirki.birde kalkışlarda veya vites değişimlerinde hafif tık diye ses geliyor ama vitesler sorunsuzca geçiyor1 ay önce sanayide bir ustaya göstermiştim balatanda bir sorun yok ve gayet iyi aşağıdan kavrıyor demişti.bu durum normalmi.yakında servise bakıma gireceğim.servis maliyeti ne kadar olurki bilen varmı arkadaşlar..sorularım bunlar .şunuda belirtmeliyimki iyikide almışım gayet memnunum arabamdan.hepinize sayglar sevgiler arkadaşlar

BAHAKANKİ kardeşim güzelce cevaplamış + artı olarak şu eklenebilir

vites değişiminde tık diye ses????????????

1-debriyaj çatalı
    2-debriyaj hidroliği
    3-şanzuman ön takozu ki genelde yerinde kayma yapar Bunu anlamanın tek yolu lifte alıp klavuz deliklerinin birbirini karşılayıp karşılamadığı
    4-motor alt takozu ki şanzuman takozu kayınca gergide kalır mil yani uzun saplama vida
    5-tablalarda eğiklik yada burçlarda eskimeden olur

yani servis yerine bunları önce dışarda bir ustaya baktır emin olunca secimini yap oke

• yetkili serviste aracı önünüzden alıp sizi bekleme odasına alıyorlar sonrada acemi yada stajer çıraklara parçaları söktürüp taktırıyorlar.. ve birşey daha duydum servise gelen mekanik arızalı olan araçlarda parça testi yapmak için sıfır ürünleri kullanmıyorlarmış mesela sizin benim gibi müşterilerin araçlarından parçayı söküp deneme yapıyorlarmış... sanayide ustaya götürmenin avantajı dün 20 bin bakım için gittiğimde çayımı aldım arabanın önüne oturdum usta yanımda bütün işlemleri yaptı taktıgı parçaları orjinal temin ettim kafam rahat :) tavsiyem budur yanlış var ise düzeltiniz lütfen

saglılar, sevgiler, kazasız günler, krizsiz günler diliyorum

Orjinalden alıntı: kerkenes71

arkadaşlar alba takımına yeni üye oldum.ben 2 yıl önce 2004 model 1.2 16v el sahra beji araç aldım.arcımın kaputunda sadece küçük bir yerinde vernik kavlaması vardı.şimdi ise kaputun yarısında,tavanda ve bagaj kapağında oluştu ve giderek büyüyor.bundan 1 ay önce fiat servisine götürdüm.bilirkişi çağıracaklarını söylediler.çünkü nerde 2004 sahra beji albea görsem aynı sorun var.1 hafta sonra beniçağırdılar ve komple boyamayı kabul ettiler.bu seri böyle dediler.fakat fabrika hatası olduğuna dair bir belge vermekten kaçındılar.şimdi elimde kople boyalı bir araç var 2004 albealara dikkattt.....

KARDEŞİM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN

1-servis fişin varmı
    2-boyandığına dair makbuz

ve teslim oke fişi

bunlarla tüketici hakları mahkemesine başvurup dava açacağını servise söyle sana bunun ile ilgili evrakları fabrikadan sağlıyacaklardır

yok ama öyle yapmazlar ise dava aç aracını değistir.
    Hemde boyanmış olsa bile saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: bahakanki

önceki sayfalarda ikinci el araç bakan arkadaş baktığı bir arcın kople boyalı olduğunu söylemişti.biz de yorumlar yapmıştık.şimdi bakıyorum da kerkenes arkadaşın aracı gibi o araç ta aynı renkteydi.eğer 2004 model o renk araçlarda boya hatası varsa gerçekten satıcının dediği doğru olabilir.

BAHAKANKİ YORUMUNDA HAKLISIN

çünki
    2003 yarıdan itibaren 2004 sonuna kadar olan boyalar hatalıdır tüm kullanıcıların bilgisine ve bazı arkadaşlar 1 yıla yakın uğraşarak araçlarını bu sebepten TÜKETİCİ HAKLARI MAHKEMESİ KARARINCA değiştirmiş yada tümünü boyattırmıstır ve aslında bu araçlar serviste değil fabrikada özel odalarda tüm kaporta KUMLAMA denen boya sökme işlemine tabi tutularak tekrar boyanmıştır ki bu boyama stili ile aracın boyandığı asla belli olmamaktadır bilginize
    saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: ahzel

kardeş bendeki 1,2 2004 albea el ac lastikler 185/65/14 ama benim lastikçi arkadaş kafamın etini yiyo illa sana 175 lik takalım 1 vites karlı olursun diye söylüyo,,ne olacak arkadaşlar sizce nedir,,değiştirelimmi 175 likle
    quote:

albealar için en uygun lastik ve jant ölçüleri

185/65/14 GENEL STANDART

185/60/15 YÜKSEK PERFORMANS............BENDEKİLER MİCHELİN VE LANCİA ALESSO 7 KOL JANT
    185/65/15 Eğer YÜKE BİNİYOSANIZ
    195/60/15 SPOR YÜKSEK PERFORMANS
    195/55/16 CADDE VE DRAG TABİKİ TURBO BOSS YADA CHİP UYGULAMASI İLE BİRLİKTE

yakıtta İLK ÜÇ LASTİKTE ARTMA KM DE %2.5 kuruş kadar ama diğerlerinde %10...15....25 arası

Lastikçin doğru demiş demesinede o 1 vitesi nasıl kazanıcanıda demişmi ?

185 normal yani idealdir yanakların 175 olunca aracın yalpalaması ve esnemesi daha cok olur bence 185 kalsın

• quote:

Orjinalden alıntı: hardday

28 Acaba daha önceki verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler.Bu işi bilen insanlardansın.Yaptığın yapıyor olduğun bakımlar onarımlar

çok teşekkür ediyorum sağolasın kardeşim ben her daim ALLAH izin verdikçe buradayım

ben servise gitmeyen dışardada arabasını tamir ettirmeyenlerdenim

Ben arabamı kendim tamir ederim diyenlerdenim

• quote:

Orjinalden alıntı: zeiffer

HepinizeSelamlar&SevgilerAğalar.
    Sesinizi yükseltmeyiniz. Forumda büyük harf kullanmayınız. Haddini aşan, maksadı belirsiz cümleler kullanmayınız.
    Bağırmayınız. Biz sesimizi yükseltmeyiz. Unutmayınız=
    Alemin Tüfeğini Görmeyen, Kendininkini Top Zannedermiş...
    Cin Olmadan, Şeytan Çarpmaya Kalkmamak Lazım...
    Bildiğim Tek Şey, Hiç Bir Şey Bilmediğimdir...

Gözüm-gönlüm hep sizlerle. Mutluluğunuz, bize mutluluk verir.
    Siz gülün ki, bizde gülelim.

Geçmiş mesajlardan birinde diesel Albea ile 180 küsür bişi gördüm falan-filan bişi yazıyordu.
    baba km saatinin dibini gördü. Devir finale ulaşmamıştı. %10 hata olsa 200'ü geçmiş olurum.
    Hızlı gitmemek lazım

Araçlarınıza perde taktırınız babalar. Klima bir yere kadar. Hava fena bozdu kendini. Kapalı otoparkı olan var-olmayan var değil mi?
    Geçen gece serinlikte benim aslanı yakaladım. Almış çıtırı İstanbul'u seyrediyordu gece vakti

dђ ғіат аlвeа такımı

baba söylediklerinin tümüne tüm içtenliğimle ve saygıyla önünde eğilerek katılıyorum tüm ayrıntıları okuduğun belliki bunuda söylüyorsun sana çok çok teşekkür ediyorum

ve 189 km net 1.3 multijet 2005 yeni kasa ayrıca bu araç radar dada aynı kmyi gördü ama her halde ibrede yada radarda bişi var çünki 189 km ibre ama radar 189.9 ordu bölge TRAFİK ten uygulama yapacak arkadaşlar vardı radarı yeni kuruyorlardı ve bi test yapalım dediler bende tamam dedim azdaha test olmasa cidden ceza yiyoduk çünki test kayıt almıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: bahakanki

bu sayfa başı olayı mı oluyor şimdi.hahaha.bana da bulaştı.

Bak ben bunu görmemiştim.... Hi hi hi bulaşsın ..iyidir... Hepinize bulaştıracağım.... hahahahahahaha

Orjinalden alıntı: mevax

merhabalar,
    bende 2009 model albea 1.3 mjet kullancısıyım.
    ilk zamanlar arabayı kullanmaya başladığımda kontağı çevirdiğimde kısa zamanda test ok diyordu.
    daha sonraları test ok yazısı daha geç çıkmaya başladı.
    arada bir ısıtma bujisi arızası uyarısı veriyor.
    servise götürdüğümde önce ısıtma bujisi kutusunu değiştirdiler.
    sorun yine devam edince ısıtma bujisi kablolarını da değiştirdiler.
    sorun hala devam ediyor, servisle konuştuğumda baştan aşağı tekrar bakmamız gerek diyor.
    Sizce sorun nereden kaynaklanıyor acaba?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    İyi akşamlar...

ısıtma buji arızası

aaaaaaaaaaaa

dostum rezistans dalgalı ısık
    1-ısıtma bujisi
    2-mazot filtre kutusunda su varsa
    mazot filtre kutusunun üstünde basınç ve altındaki su sensörlerinin fişleri cıkıksa
    3-ısıtma bujisi ateşleme regülatöründe sorun varsa yanar
    4-maf sensörü arızası
    5-yanma odası ateşleme zaman hatası

1-değistirmissin
    2-filtre acılıp bakıldımı yada üstündeki beyaz düz tornavida giren yer açılarak yada gevşetilerek mazot bir süre boşa akıtıldımı (araç çalışır durumda olacak) fişlere bakıldımı
    3-değistimi
    eğer bunlarda yeterli olmadıysa
    4-maf sensörü arızalı olabilir çünki sıcaklığı yada soğuk havayı ölcemediğinden beyin devamı 5
    5-yeterli mazot pompalayamaz ve araba geç çalısır

buda ateşleme sorunu yapar

eğer yanıp yanıp sönüyorsa mazotta su var
    eğer arada sırada yanıp sabit kalıyorsa ve araç ısınınca geciyorsa ısıtma bujisi

• quote:

Orjinalden alıntı: zoppooo

yetkili serviste aracı önünüzden alıp sizi bekleme odasına alıyorlar sonrada acemi yada stajer çıraklara parçaları söktürüp taktırıyorlar.. ve birşey daha duydum servise gelen mekanik arızalı olan araçlarda parça testi yapmak için sıfır ürünleri kullanmıyorlarmış mesela sizin benim gibi müşterilerin araçlarından parçayı söküp deneme yapıyorlarmış... sanayide ustaya götürmenin avantajı dün 20 bin bakım için gittiğimde çayımı aldım arabanın önüne oturdum usta yanımda bütün işlemleri yaptı taktıgı parçaları orjinal temin ettim kafam rahat :) tavsiyem budur yanlış var ise düzeltiniz lütfen

saglılar, sevgiler, kazasız günler, krizsiz günler diliyorum

Kesinlikle doğru katılıyorum... En iyisi sanayideki mehmet ustam :D, arabayı görüyosun ne yaptığını görüyosun. Sohbet muhabbet , serviste sanki arabama birşey olacak gibi geliyor bana :D

• quote:

quote:

çok teşekkür ediyorum sağolasın kardeşim ben her daim ALLAH izin verdikçe buradayım

Sanayide bile 8-9 senede ustalık seviyesine zor çıkan çıraklar var. Ustalar bile yeri geliyor , tıkanıyor kalıyor. Senin elbetteki ufak tefek yapabilecğin tamir işlemleri olur ama sanayiye götürmem tamir ettirmem diyemessin , mutlaka gidersin...

• quote:

Orjinalden alıntı: falco_love

quote:

quote:

Sanayide bile 8-9 senede ustalık seviyesine zor çıkan çıraklar var. Ustalar bile yeri geliyor , tıkanıyor kalıyor. Senin elbetteki ufak tefek yapabilecğin tamir işlemleri olur ama sanayiye götürmem tamir ettirmem diyemessin , mutlaka gidersin...

babo ben vallahi arabamı kendim yapıyom ya

ama haklısın kaporta makyaj işinden anlamam
    özür diliyorum valla büyük sün

• arkadaşlar inanın diğer sayfalarda yazdığım bakımları serviste yada dışarıda sizler yaptırtmaya kalksanız sorun ustalarınıza enaz dışarıda 700 ytl serviste 1000-1300 ytl tabiki elinizden geliyor ise neden sizlerde yapamayasınız sorun resimli ve anlatımlı tarifler sunayım

mesela bu gün tamponu söktüm arkasında intercooler var onun borularıyla içini würth yaparak temizledim ve yerine taktım

arkadaş ben naptım nerden taktım bu araba işine

alcanız olsun servisler az para alında üstümüz basımız yağ is pis kokmama olmasa
  • kaça mal oldu MABBAY ve özellikleri donanım km kaç

• AHADA SATIRBAŞI OLDUM KURTARINNNNN BENİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

• 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.