benim aracım 2009 1.6 ambiance pack 32.000km de zavoli marka lpg takılalı 3ay ve 3500km oldu. depom 29-30 litre lpg alıyor şehir dışı hiç kullanmam gerekmedi sürekli şehir içi kullanıyorum. 30*2.41=72.3 tlye fulluyorum havalar ısındığından beri 315-320 km civarında bitiyor kışın 300-305kmde bitiyordu. yani şu sıralar 72.3/318= 0.227 yakıyor...
Komşum arabasını satıyor. 2007 model Dacia Logan MCV. Orijinalinden 7 kişilik. 48.700 km'de. 1.5 DCI. Km'si orijinal. Çünkü İşten eve, evden işe kullanıyor. İşe gidiş, geliş 10 km. Çocuklarını okula götürüp getiriyor. Bir de senede 2 kere İstanbul-Kastamonu-İstanbul yapıyor. Araba evinde kapalı garajında durur. İşyerinde de sürekli kapalı otoparkta durur. En ufak kazası, vuruğu, kırığı yok. Sadece arka bagaj kapısının üzerindeki plastikte çatlak var. Kendi çocuğu bisikletle vurdu. Başka da bir şey yok.
Araba klimalı. Piyasası 25.000 TL. Eğer böyle bir araba arayan olursa haberimiz olsun.
Neden sattığını da söyliyim. Arabadan zerre kadar şikayeti yok. sadece sıfırını almak istiyor. Yani yine aynısından alacak.
Sıfırı zaten 25.000 lira
dacia marka araçlarından herkes memnun anlaşılan
eksi yönleride var yok değil. mesela bana göre yalıtım yok arabada az demiyorum yok. yerden yükseklik abartılmış aşırı rüzgardan etkileniyor ve savurma yapabiliyor yol tutuşu zayıf. başkada bir sorunu yok artıları daha fazla eski arabalarıma kıyasla ses sistemi güzel klima canavar gibi içi çok geniş özellikle arkası yayla gibi direkler clio gibi yatay değil direk düz çıktığından üç kişi bindiğinde omuzlardan sıkma yapmıyo dizlerin şöförün sırtına girmiyo hatta arkada oturan bayansa bacak bacak üstüne bile atabilir bagaj çift kişilik yatak gibi en önemliside araba gerçekten sağlam bozulmuyor kırılıp dökülmüyor ve ucuz olmasıda ballı kaymak.kısacası arabanın eksisi var ama artısı çok daha fazla.akıllı adam arabası işte
iyi akşamlar
quote:
Orijinalden alıntı: nhtckr
eksi yönleride var yok değil. mesela bana göre yalıtım yok arabada az demiyorum yok. yerden yükseklik abartılmış aşırı rüzgardan etkileniyor ve savurma yapabiliyor yol tutuşu zayıf. başkada bir sorunu yok artıları daha fazla eski arabalarıma kıyasla ses sistemi güzel klima canavar gibi içi çok geniş özellikle arkası yayla gibi direkler clio gibi yatay değil direk düz çıktığından üç kişi bindiğinde omuzlardan sıkma yapmıyo dizlerin şöförün sırtına girmiyo hatta arkada oturan bayansa bacak bacak üstüne bile atabilir bagaj çift kişilik yatak gibi en önemliside araba gerçekten sağlam bozulmuyor kırılıp dökülmüyor ve ucuz olmasıda ballı kaymak.kısacası arabanın eksisi var ama artısı çok daha fazla.akıllı adam arabası işte
Gidip alasım geldi, bilgi için teşekkürler
arkadaşlar sonunda aldım bi araç 2006 1,4 lpg li 47000 km de 2 parça boyalı klima yok 14500 e aldım
Bende 4 aydır logan kullanıcısıyım, araçtan oldukça memnunum tabi herkes gibi ses yalıtımı sıkıntısı olduğu görüşüyle birlikte.. Sizce ne tip işlemlerle ses yalıtımı sağlatabilirim fazla masraflı olmayan yollardan...
aracın ses yalıtımı sahiden çok kötü ve kaportada baya bir zayıf, onun dışında araç iyi ama işte ses yalıtımı ve kaporta...
Arkadaşlar herkese hayırlı sabahlar dacia logan almaya niyetlendim ancak 1,5 dci mi (7 kişilik) yoksa 1,6 lpg (7 kişilik) mi alsam kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim. memurum kalabalık aile var araç çok fazla km yapmayacak yılda ort. 5000km civarı. İlginize Şimdiden teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: İKAR
Arkadaşlar herkese hayırlı sabahlar dacia logan almaya niyetlendim ancak 1,5 dci mi (7 kişilik) yoksa 1,6 lpg (7 kişilik) mi alsam kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim. memurum kalabalık aile var araç çok fazla km yapmayacak yılda ort. 5000km civarı. İlginize Şimdiden teşekkür ederim
Fazla KM yapmayacaksanız Lpg li almanız daha mantıklı Benzinli motor bakımı daha uygundur fakat hem benzin hem gaz bulunduracak olmanız biraz yorabilir yinede dizele göre kafanız daha rahat olur. 2. el alacaksanız uygun fiyata Lpg takılmamış bulun zira hem kilometresi azıdır hemde genelde araç içine silindir tank koyuyorlar tamamen sakıncalı Mcv amacını engelleyen bir hareket. Tavsiyem stepme yerini simit tank taktırmanız.
KENAN-24 Çok teşekkür ederim ilginize. Saolun.
yılda 5bin yapacaksanız lpgsiz alın çünkü lpgli alsanızda yapacağınız yol kısa olduğundan araba lpgye ya geçmeden ya yeni geçtikten sonra stop edeceksiniz. yani yılda yapılan 5bin km nin zaten 4binini benzinde yapmış olacaksınız hiiç gerek yok lpgye. bence benzinli almalısınız. hem gürültüsünden şikayetçi olduğumuz loganın birde dizel motor sesini çekmemiş olursunuz
ufak çaplı ses yalıtımı yapmayı düşünen arkadaşlara kendi arabama yaptığım örneklerden vereyim fikir olsun. 1.kapı içlerine yalıtım süngeri koymak. benim koyduğum 3cm kalınlıktaydı rahatça koydum 2.bagaj dahil bütün fitillere dolgu yapmak. ben serum lastiğine benzer bi lastik geçirdim fitillere ayda birde vazelin sürerim yumuşacık yapıyo fitilleri kapılar vakumlu gibi oluyo. 3.bagaj içine stepnenin olduğu oyuk dahil yalıtım süngeriyle kaplamak.ben alt tabanı yalıtım süngeriyle kapladıktan sonra üstünede bir kontraplak uydurdum en üstüne orj halısını serdim. 4.çamurluk içleine pütür uygulamak. 5.kabinle motor arasındaki bölgeye ön göğüsün arkasına yalıtım süngeri çekmek.pedalların oraya yatıp yukarı bakınca ön camın oraya kadar boşluk var yalıtım süngeriyle doldurulabilir ben önce sünger sonrada strafor koydum belki motor sıcağınıda keeser diye:)
ben bunları hobi olarak yaptım ama bi faydasını görmedim çünkü camı kapalı araba süremiyorum kışda olsa benim cam hep açıktır. ama faydasının olduğu kesin yapmak isteyen arkadaşlar yapabilir. birazda kafaya takmamak lazım alışmak lazım bu araba böyle demek lazım adamlar fabrikada yapmamış benmi yapacam demek lazım:)
quote:
Orijinalden alıntı: nhtckr
ufak çaplı ses yalıtımı yapmayı düşünen arkadaşlara kendi arabama yaptığım örneklerden vereyim fikir olsun. 1.kapı içlerine yalıtım süngeri koymak. benim koyduğum 3cm kalınlıktaydı rahatça koydum 2.bagaj dahil bütün fitillere dolgu yapmak. ben serum lastiğine benzer bi lastik geçirdim fitillere ayda birde vazelin sürerim yumuşacık yapıyo fitilleri kapılar vakumlu gibi oluyo. 3.bagaj içine stepnenin olduğu oyuk dahil yalıtım süngeriyle kaplamak.ben alt tabanı yalıtım süngeriyle kapladıktan sonra üstünede bir kontraplak uydurdum en üstüne orj halısını serdim. 4.çamurluk içleine pütür uygulamak. 5.kabinle motor arasındaki bölgeye ön göğüsün arkasına yalıtım süngeri çekmek.pedalların oraya yatıp yukarı bakınca ön camın oraya kadar boşluk var yalıtım süngeriyle doldurulabilir ben önce sünger sonrada strafor koydum belki motor sıcağınıda keeser diye:)
ben bunları hobi olarak yaptım ama bi faydasını görmedim çünkü camı kapalı araba süremiyorum kışda olsa benim cam hep açıktır. ama faydasının olduğu kesin yapmak isteyen arkadaşlar yapabilir. birazda kafaya takmamak lazım alışmak lazım bu araba böyle demek lazım adamlar fabrikada yapmamış benmi yapacam demek lazım:)
Bilgilendirme ve tavsiye için teşekkürler hepsini yapamam ama fitillere falan bir el atıp takmamak lazım alışmak lazım bu araba böyle demek lazım tavsiyesine uyacağım :)
bagajada el at bagajdan çok ses alıyo. süngerle falan uğraşamam dersen hiç yoksa bi battaniye falan at tabana gene fayda eder. ama tabi en sağlamı unutmak düşünmemek:.)
sağlam sağlam dedik nazar değdirdik ilk defa arıza çıktı arabada ön takımda rot başlarında problem var değişecek.. gerçi araba naapsın yurdumun yolları işte. garantili olduğu için serviste yaptırmayı düşünüyorum daha önce ön takım yaptıran varmı acaba kaça çıkıyor maliyet.?
bir kere yaptırdım diye hatırlıyorum, fazla tutacağını sanmam yüz yüzelli...
teşekkürler.. demekki 90bin bakımıyla beraber 250 300ü gözden çıkarmak gerek