Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (570. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.723.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bsd

Ben logan la Ankara Antalya yaptim. Sanirsam 538 km 30 lite ile gittim. Ortalamam 5.6 litre 100 km de. Ama dikkatli gittim. 120 yi pek gecmedim. arabada 2 kisi ve bagaj vardi. Sehir icinde de yazin 7.5 kisin 8-8.5 fala yakiyor. Tabi kullanmaya da bagli . Bence bu degerler fena degil .Pedere 0 km megane 2 aldik 1. benzinli valla o daha cok yakiyor logandan. Gerci daha rodaji bitmedi ilerde duser.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dacia logan dizel alacam ama bu hız sınırı 70 gibi sanki söylentiler var normal otomobillerden ne farkı var trafikte acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: phonex73

arkadaşlar dacia logan dizel alacam ama bu hız sınırı 70 gibi sanki söylentiler var normal otomobillerden ne farkı var trafikte acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

Sifir alacaksaniz yanlis bilmiyor isem yeni modellere hususi arac ruhsati veriyorlar. Yok 2. El ve mcv modeli alacaksaniz hem hiz sinirlariniz daha dusuk olur, hem her yil muayene ye gidersiniz ve de 1. Kopruyu kullanamazsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Sifir alacaksaniz yanlis bilmiyor isem yeni modellere hususi arac ruhsati veriyorlar. Yok 2. El ve mcv modeli alacaksaniz hem hiz sinirlariniz daha dusuk olur, hem her yil muayene ye gidersiniz ve de 1. Kopruyu kullanamazsiniz.

bu ölüm demek yav
  • quote:

ticari ise hız sınırı en fazla 84.
    yoksa işte her sene muayene. 1. köprüden geçememek gibi kısıtlamaları var. 70 değil sınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

quote:

yoksa işte her sene muayene. 1. köprüden geçememek gibi kısıtlamaları var. 70 değil sınır.

Alıntıları Göster
    mazot fılıtresı husunda
    servıste bır arkadaşım çalışıyor ustaya sormuş
    mazot fılıtresı degıştırmeye gerek varmı dıye demış usta gerek yok 40bıınde degışır demış
    ne yapsak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

mazot fılıtresı husunda
    mazot fılıtresı degıştırmeye gerek varmı dıye demış usta gerek yok 40bıınde degışır demış
    ne yapsak?

değiştir gitsin hocam. o yüzden müşteriye bırakıyorlar ya zaten.
    ama 30.000de müşteriye bakmaksızın değiştiriyorlar. ben değiştirdim. koca bir senede 779 litre mazot yakmış araba toplam. hayli hayli çıkarır 80 lirayı.. litrenin 3.85 oldugu şu günümüzde..

ekleme: 15-30 diye gidiyor dacia dizel bakımları. 40.000 nerden çıktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *XhsyPhoiDeus* -- 30 Kasım 2011; 15:13:02 >

• quote:

quote:

mazot fılıtresı husunda
    ne yapsak?

değiştir gitsin hocam. o yüzden müşteriye bırakıyorlar ya zaten.
    ama 30.000de müşteriye bakmaksızın değiştiriyorlar. ben değiştirdim. koca bir senede 779 litre mazot yakmış araba toplam. hayli hayli çıkarır 80 lirayı.. litrenin 3.85 oldugu şu günümüzde..

ekleme: 15-30 diye gidiyor dacia dizel bakımları. 40.000 nerden çıktı...

Alıntıları Göster
    merhaba arkadşlar bugün 60,000 bakımı Kastamonu buyrukta yaptırdım. sağolsunlar çok ilgilendiler yıldızlı pekiyi aldılar benden :)

2011 logan 1,5 dci blackline full

11 aylık aracım 56,000 de

karter tapa contası..
    4,3 litre motor yağı..
    triger kayış seti..
    alternatör kayış seti..
    yağ filtre..
    hava filtre..
    mazot filtre..

% 30 kişisel indirimimle 550 tl tuttu..

gelelim mevzuya..

bundan 10 gun önce arabanın suyunda 1 cm kadar eksilme vardı. tamamladım neyse..
    gitik servise arıza yapmış devir//daim
    içindeki antifiriz kaliteli olduğundan yamamış açılan yeri... nasıl olduysa

önce garantiye girmiyo dediler.. dedim nasıl olur normalince 120,000 de değişir serviste devir//daim nasıl arıza yapar vs..vs..
    baktılar baımlar düzgün 7,8 bnde bi bakıma gidiyorum..

su pompası garantiye girmiyo.. bunun usulü böyle dediler.. dedim nasıl olur..
    olur u yok prosedür böule dediler.. su pompa takımı garantiye girmiyo .. hadii dedim tam buldum kaybetmezsem..

ne kadar tutardedim.. % 30 indirimle 180 tl .. neyse dedm ypacak bişiy yok değiştirin..

oradan bi arkadaş.. sanırım yedek parça bölümüne bakıordu.. şükrü bey..

bi sürü foto çektiler...
    bursa ana merkez e maille gönderip durumu izah ettiler..

bakımlar bırak ticaride zorunlu olan 10,000 ///// 7-8,000 de gelindi vs not dustuler.

3 saat falan cevap bekledim..
    cevap geldi sonunda devir//daim i değiştirdiler.. garantiden.. antifiriz konuldu..

çok ilgilendiler sağolsunlar..

ben şimdi üzüleyimmi .. sevineyimmi

120,000 de değişmesi gereken devir//daim 56,000 da ( 8. bakımım bu süre zarfında ) değişti. yani 180,000 de değişmesi gerekiyo..
    gel gelelim önceki ( 2008 logan 1,5 dci )
    160,000 de sattım ve 120,000 bakımımı dışarıda yaptırmıştım ve devir//daim i

değiştirmemiştim.. devirdai mi bi daha ki sefere arıza yapıncaya kadar değiştirmeyi dusunmuyorum..

sanırım karda yım...

önceki bakımda söz verdikleri gibi. direksiyon kutusunu değiştirdiler.. ( hafif bi bozulma vardı kötü yollarda kendini az bi belli ediyo du )

ön takıma baktılar hi.ç birşey yok.. ALlah a sukur.. ayda 1 değiştiririm viraj demiri uç ve orta lastiklerini onları değiştirdim dışarıda orjinali ile toplam 15,00 tl tutu..

cam suyuna 3 litre cam antifirizi koydular.. 3 litre de elime verdiler...

sizde yaşadınız mı bilmiyorum.. sağ camdan cam açık halde seyir ederken ses geliyordu..

izolasyonun bozulmaması için kapı döşemeleri..vs... sökülmeden müdahale edilmesini aksi taktirde ellememelerini söyledim..

temizlemişler sprey le 4 cama da bişey sıkmışlar. düzeldi o sorun..
    arka fren ayarı ve kapı kilitleri ni yağladılar..

şuan bi sorunum kalmadı Allah a şükür..

serviste bn bakım yaptırırken 2011 logan ampi geldi bi tane... daha dorusu çeke çeke getirdiler..
    hususide old için 15,000 de yaptırması gereken bakımı 18,000 ksür dolmuş hala gelmemiş.. aracın turbo iflass..
    ve buna bağlı olarak enjektörlerin 2 tanesi pertt.. hiç bir şekilde sokmadılar garantiye
    16 aralıkta sona erecek % 20 indirim dahil adama toplam 2 400 tl fiyat verdiler. bakımı vs içinde miş..

aracımdan çıkan kayış..bilye vs. ne varsa aldım yanıma belki bi gün bana yada bi arkadaş a lazım olur.. geliyo insanın başına..

sonuç olarak 1 günüm gitti ama hç bi sorun kalmadı Allah a şükür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıcouldnt -- 30 Kasım 2011; 22:14:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ıcouldnt

merhaba arkadşlar bugün 60,000 bakımı Kastamonu buyrukta yaptırdım. sağolsunlar çok ilgilendiler yıldızlı pekiyi aldılar benden :)

2011 logan 1,5 dci blackline full

11 aylık aracım 56,000 de

karter tapa contası..
    4,3 litre motor yağı..
    triger kayış seti..
    alternatör kayış seti..
    yağ filtre..
    hava filtre..
    mazot filtre..

% 30 kişisel indirimimle 550 tl tuttu..

gelelim mevzuya..

bundan 10 gun önce arabanın suyunda 1 cm kadar eksilme vardı. tamamladım neyse..
    gitik servise arıza yapmış devir//daim
    içindeki antifiriz kaliteli olduğundan yamamış açılan yeri... nasıl olduysa

önce garantiye girmiyo dediler.. dedim nasıl olur normalince 120,000 de değişir serviste devir//daim nasıl arıza yapar vs..vs..
    baktılar baımlar düzgün 7,8 bnde bi bakıma gidiyorum..

su pompası garantiye girmiyo.. bunun usulü böyle dediler.. dedim nasıl olur..
    olur u yok prosedür böule dediler.. su pompa takımı garantiye girmiyo .. hadii dedim tam buldum kaybetmezsem..

ne kadar tutardedim.. % 30 indirimle 180 tl .. neyse dedm ypacak bişiy yok değiştirin..

oradan bi arkadaş.. sanırım yedek parça bölümüne bakıordu.. şükrü bey..

bi sürü foto çektiler...
    bursa ana merkez e maille gönderip durumu izah ettiler..

bakımlar bırak ticaride zorunlu olan 10,000 ///// 7-8,000 de gelindi vs not dustuler.

3 saat falan cevap bekledim..
    cevap geldi sonunda devir//daim i değiştirdiler.. garantiden.. antifiriz konuldu..

çok ilgilendiler sağolsunlar..

ben şimdi üzüleyimmi .. sevineyimmi

120,000 de değişmesi gereken devir//daim 56,000 da ( 8. bakımım bu süre zarfında ) değişti. yani 180,000 de değişmesi gerekiyo..
    gel gelelim önceki ( 2008 logan 1,5 dci )
    160,000 de sattım ve 120,000 bakımımı dışarıda yaptırmıştım ve devir//daim i

değiştirmemiştim.. devirdai mi bi daha ki sefere arıza yapıncaya kadar değiştirmeyi dusunmuyorum..

sanırım karda yım...

önceki bakımda söz verdikleri gibi. direksiyon kutusunu değiştirdiler.. ( hafif bi bozulma vardı kötü yollarda kendini az bi belli ediyo du )

ön takıma baktılar hi.ç birşey yok.. ALlah a sukur.. ayda 1 değiştiririm viraj demiri uç ve orta lastiklerini onları değiştirdim dışarıda orjinali ile toplam 15,00 tl tutu..

cam suyuna 3 litre cam antifirizi koydular.. 3 litre de elime verdiler...

sizde yaşadınız mı bilmiyorum.. sağ camdan cam açık halde seyir ederken ses geliyordu..

izolasyonun bozulmaması için kapı döşemeleri..vs... sökülmeden müdahale edilmesini aksi taktirde ellememelerini söyledim..

temizlemişler sprey le 4 cama da bişey sıkmışlar. düzeldi o sorun..
    arka fren ayarı ve kapı kilitleri ni yağladılar..

şuan bi sorunum kalmadı Allah a şükür..

serviste bn bakım yaptırırken 2011 logan ampi geldi bi tane... daha dorusu çeke çeke getirdiler..
    hususide old için 15,000 de yaptırması gereken bakımı 18,000 ksür dolmuş hala gelmemiş.. aracın turbo iflass..
    ve buna bağlı olarak enjektörlerin 2 tanesi pertt.. hiç bir şekilde sokmadılar garantiye
    16 aralıkta sona erecek % 20 indirim dahil adama toplam 2 400 tl fiyat verdiler. bakımı vs içinde miş..

aracımdan çıkan kayış..bilye vs. ne varsa aldım yanıma belki bi gün bana yada bi arkadaş a lazım olur.. geliyo insanın başına..

sonuç olarak 1 günüm gitti ama hç bi sorun kalmadı Allah a şükür..

Alıntıları Göster
    Ticari kamyonet olarak olarak ruhsata işli Logan 1.6 benzinli aracı hususi ve otomobil yapmanın yolu varmı bilgisi olanlar anlatırsa sevinirim.
    Kamyonet olarak kalsa bile ticarilikten çıkarıp, hususi yapmak mümkünmü mümkünse prosedürleri ve masrafları ne kadar tutar. Birde ticariden hususiye geçildiğinde muayne 2 yılda bir yapılabilirmi?

Bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: emin936

Ticari kamyonet olarak olarak ruhsata işli Logan 1.6 benzinli aracı hususi ve otomobil yapmanın yolu varmı bilgisi olanlar anlatırsa sevinirim.
    Kamyonet olarak kalsa bile ticarilikten çıkarıp, hususi yapmak mümkünmü mümkünse prosedürleri ve masrafları ne kadar tutar. Birde ticariden hususiye geçildiğinde muayne 2 yılda bir yapılabilirmi?

Alıntıları Göster
    Dün akşam kötü bir olay yaşadım. Aslında çok kötü değil ama üzücü.

Yolda giderken karşıdan gelen Hyundai Accent marka sarı ticari taksi ile aynalarımız çarpıştı. Benim ayna çatladı. 3 parça olmuş. ama sadece ayna kısmı çatladı. Arkasındaki plastik kısım sağlam. Ayrıca içerden kumanda da hiç bir arıza yok. sadece ayna çatlamış. Arkadan gelen arabaların görüntüleri aynada kırılıyor. Bazen iki, bazen üç tane oluyor. Az önce Bağdatlılar servisini aradım. 40 - 50 TL arasında fiyatı varmış. Çaresiz yaptıracam.

Hyundai arabanın aynası ne durumda. Bilmiyorum. Adam kısa durdu. hemen gaza bastı, gitti.

En büyük kazamız böyle olsun. Allah daha beterinden korusun. Amin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 1 Aralık 2011; 11:18:46 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:15:05 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:15:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

quote:

Hayır, ne yazık ki herhangi bir değişiklik yapılamaz. Eskiden van araçlara (corsa van, fiesta van, palio van gibi) cam açılıp, arkaya koltuk koyularak yeniden proje çiziliyor ve sil baştan muayeneye giriyordu.

Ancak,

Bu işlem herkesin sandığının aksine, aracın sınıfında yada benzeri sınıflandırmasında hiçbir değişiklik yapmıyordu.

Ki zaten artık bu işlem yasaklandı. Araçlara koltuk eklenme vs. tamamen kaldırıldı. Fabrika çıkışı ne ise, araç odur denildi...

Hususi ve ticari kavramları çok farklıdır. Aracınızın ruhsatında adınız yada herhangi bir isim yazıyorsa zaten hususidir. Ruhsatta hususi-yük nakli yazar. Ruhsatta bir şirketin ismi yazıyorsa o zaman ticardir.

Eğer aracınız bu şekilde ticari ise, basit bir şekilde satış işlemi gerçekleştirip adınıza alarak hususi yapabilirsiniz.

Ancak aracınızı kamyonet olmaktan çıkarıp, otomobil yapmak istiyorsunuz sanırım. Bu mümkün değil. Aracınız her halükarda her yıl muayeneye girecektir.

kamyonetten çıkarıp otomobil yapmak mümkün. Zaten artık 2012 model logan mcv ler hususi otomobil olarak satılıyor. Ancak bunun için aracın mevcut fatura bedeli üzerinden eksik ödenmiş olan ötv yi ödemeniz gerekiyor. o da yaklaşık 5.000 tl civarı bir rakam tutyor. bu şekilde aracınızı otomobil olarak tescil ettirebilirsiniz 2 yılda bir muayeneye girer ve 110 km lik hız sınırından faydalanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tabteam

quote:

quote:

Hayır, ne yazık ki herhangi bir değişiklik yapılamaz. Eskiden van araçlara (corsa van, fiesta van, palio van gibi) cam açılıp, arkaya koltuk koyularak yeniden proje çiziliyor ve sil baştan muayeneye giriyordu.

Ancak,

Bu işlem herkesin sandığının aksine, aracın sınıfında yada benzeri sınıflandırmasında hiçbir değişiklik yapmıyordu.

Ki zaten artık bu işlem yasaklandı. Araçlara koltuk eklenme vs. tamamen kaldırıldı. Fabrika çıkışı ne ise, araç odur denildi...

Hususi ve ticari kavramları çok farklıdır. Aracınızın ruhsatında adınız yada herhangi bir isim yazıyorsa zaten hususidir. Ruhsatta hususi-yük nakli yazar. Ruhsatta bir şirketin ismi yazıyorsa o zaman ticardir.

Eğer aracınız bu şekilde ticari ise, basit bir şekilde satış işlemi gerçekleştirip adınıza alarak hususi yapabilirsiniz.

Ancak aracınızı kamyonet olmaktan çıkarıp, otomobil yapmak istiyorsunuz sanırım. Bu mümkün değil. Aracınız her halükarda her yıl muayeneye girecektir.

kamyonetten çıkarıp otomobil yapmak mümkün. Zaten artık 2012 model logan mcv ler hususi otomobil olarak satılıyor. Ancak bunun için aracın mevcut fatura bedeli üzerinden eksik ödenmiş olan ötv yi ödemeniz gerekiyor. o da yaklaşık 5.000 tl civarı bir rakam tutyor. bu şekilde aracınızı otomobil olarak tescil ettirebilirsiniz 2 yılda bir muayeneye girer ve 110 km lik hız sınırından faydalanabilirsiniz.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:15:24 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynayı yaptırdım. Ayna bedeli 23 TL. İşçilik 10 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Topaz42 haocam ayna komplemi değişti,yoksa sadece camımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozdem07

quote:

Aynanin komple degistigini sanmiyorum, iki yil kadar once ayna surekli asaga bakar olmustu, normal bir sekilde kullanmak icin karton sikistirmak falan gerekiyordu. Servise gittik bir tel mi ne kopmus degisecek dediler ne kadar dedik 150 lira dediler sinirlendik tabi ki. İste biz de herhangi bir yere gittik orada da 130 lira fiyat bictiler saka gibi. Biz de gene servise gittik daha once bu aynayi kaskodan degistirdik ve siz takmistiniz. Aynada cizik bile yok montaj hatasi yaptiginizi dusunuyoruz hatta maisi arayacagim dedi babam aynaya baktilar kendilerinin taktiklarini kabul ettiler ve o seri aynalarda bilmemne teli kopuyor uretim hatasi diye yeni ayna taktilar sadece iscilik verdik. Ya bize cok yuksek bir rakam soylediler ya da araba aynalari gercekten pahali.

Bu arada benim aynalar cok zor kapaniyor ve kapanirken KLAKK diye ses cikariyorlar. Sizde de oyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

quote:

quote:

Aynanin komple degistigini sanmiyorum, iki yil kadar once ayna surekli asaga bakar olmustu, normal bir sekilde kullanmak icin karton sikistirmak falan gerekiyordu. Servise gittik bir tel mi ne kopmus degisecek dediler ne kadar dedik 150 lira dediler sinirlendik tabi ki. İste biz de herhangi bir yere gittik orada da 130 lira fiyat bictiler saka gibi. Biz de gene servise gittik daha once bu aynayi kaskodan degistirdik ve siz takmistiniz. Aynada cizik bile yok montaj hatasi yaptiginizi dusunuyoruz hatta maisi arayacagim dedi babam aynaya baktilar kendilerinin taktiklarini kabul ettiler ve o seri aynalarda bilmemne teli kopuyor uretim hatasi diye yeni ayna taktilar sadece iscilik verdik. Ya bize cok yuksek bir rakam soylediler ya da araba aynalari gercekten pahali.

Bu arada benim aynalar cok zor kapaniyor ve kapanirken KLAKK diye ses cikariyorlar. Sizde de oyle mi?

Alıntıları Göster
    salı gününe ılk bakım için radevü aldım sabha götürecem

araç 12900km geçen gün farkına vardım deprıyaj'ın kaçırdıgını
    bu hususda ıletecem servis görevlısıne

• quote:

salı gününe ılk bakım için radevü aldım sabha götürecem

araç 12900km geçen gün farkına vardım deprıyaj'ın kaçırdıgını
    bu hususda ıletecem servis görevlısıne

hocam ben de 11.500 de girdim bakıma, siz de benim gibi kullanıyorsunuz aracı herhalde
    debriyaj kaçırma derken? nasıl?

• quote:

quote:

Sadece Cam. Komplesinin fiyatını söylesem şaşarsınız. Manuel olanı 172 TL. Elektronik olanı daha pahalı tabii ki. Bu fiyata KDV dahil mi, hariç mi, bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tabteam

quote:

quote:

Ancak,

Bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum...

Bir sorum daha olacak 2009 model dacia logan 1.6 benzinli lpgsi yok stationvagon tipinde olandan 27000 kmde herhangi bir kazası boyası bakımları dışında sorunu olmamış bir araç var. Satın almayı düşünüyorum fiyat 18000 TL pazarlık ettik, bu konudada bir yorumunuzu alırsam bende dacia sahipleri kervanına katılacağım...

• 
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.