Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (334. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.720.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada kimsede loganın prestige donanımlısı yada en azından bi fikri olan yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dadaşferdi

http://www.sikayetvar.com/bc-sikayet_oku-co-Detial-0-2099-0-0.html

Arkadaşlar bu adresden Opel'in şikayet bölümünü açtım ve inceledim. Buyrun inceleyin sorun neymiş gözlerinizle görün. Dacia LOGAN'ın şikayetlerinin ne kadar az ve genelde servis problemi ile ilgili olduğunu görün. Özellikle tereddüt eden MCV 1976 Arkadaşa özellikle ricam olur. Mutlaka inceleyin.
  • aşağıda verdiğim link te loganı pırıl pırıl yapıyorlar ve işte link:

http://www.dailymotion.com/relevance/search/dacia%2Blogan/video/x2z3mk_pub-logan-roumanie-blonde_ads
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoocen

aşağıda verdiğim link te loganı pırıl pırıl yapıyorlar ve işte link:

http://www.dailymotion.com/relevance/search/dacia%2Blogan/video/x2z3mk_pub-logan-roumanie-blonde_ads

bizim emektarı şöle bi yıkatamadık yaw.

bende yardım ederdim hem yıkayan arkadaşa.

• quote:

Orjinalden alıntı: 35sk191

quote:

Orjinalden alıntı: komutan logar

birde araç su an 700 km de bozuk yola girince sağ taraftan lokurtu şeklinde ses geliyor fikri olan varmı.

SAYIN KOMUTAN LOGAR..
    LOGARINIZ ... PARDON LOGANI NIZ ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN... ARACINIZ 700 KM VE YENİ ALDIĞINIZ SÖYLEMİŞSİNİZ.. MEVCUT ŞİKAYETİNİZ İÇİN YETKİLİ (ADIYAMAN HARİÇ) SERVİSE BAŞVURUNUZ...

BİZİM ADIYAMANDA BAYA MEŞHUR OLDU

• quote:

Orjinalden alıntı: dadaşferdi

İLGİNÇ BİR YORUM VE DOĞRU KAPILARDAN SOĞUK GELİYOR BEN DE ŞAHİD OLDUM VEBİR VATANDAŞIN YAPTIĞI YORUMU BURAYA YAPIŞTIRIYORUM

OKUUUUU

DACIA İle Ayazlı Yolculuklar okaradeniz [07 Şubat 2007, 09:00]
    Tuzcuoğlu'ndan Ağustos 2006 da Dacia Logan 1.5 dci araba aldım. Satış yapan beyefendi %20 servis indirim yapacağını söyledi. Arabayı teslim alırken kaskosunu kendilerinden yaptırırsam servis indirimi yapacaklarını tekrar söylediler.

Kaskoyu da onlara yaptırdım. Daha sonra yirmibin bakımı için gittiğimde indirimsiz yüklü bir faturayı önüme koydular. Kendilerine durumu hatırlattığımda, "yok öyle bir şey " dediler. Birde yalancı konumuna düştük.

Arabanın tüm kapılarından içeriye soğuk giriyor. Bu durum için hem Tuzcuoğlu'na hemde Bika'ya servise gittim. Ancak sorun çözülmüş değil. Arabadan kaynaklı sorunlar içinde Tuzcuoğlu ustalık parası, Bika'da kapılara "fitil" koyulduğunu söyleyerek 4.5 YTL para aldılar.

Ama arabanın kapılarından içeri giren soğuk hala daha kesilmiş değil. Özellikle sol taraftaki sürücü kapısından içeri giren rüzgar çok rahatsız edici ve sanki insanı felç edecekmiş gibi oluyor.

Özet olarak Dacia Renault'un güvencesinde olmasına karşın Dacia alıp bu duruma kanmamak gerekiyormuş. Sadece Reno servislerine gidiliyor. Ancak servisler sorunu çözmüyor. Benim kapılardan gelen sorunu çözdüremediğim gibi. Arabanın iyi tarafları da var. Yol tutuşu iyi, yakıt ekonomik. Ancak bir arabada olması gereken asgari konfor yok. Sanki traktör kullanıyormuşsunuz gibi ayazda yolculuk yapıyorsun.^^

BENCE BU ARKADAŞ KALORİFER AYARLARINDAN FALAN ANLAMIYOR SÜREKLİ SOGUKTA BIRAKIYOR,VAR ÖYLE KAZMALAR ANLAMIYORLAR ARABANIN ÖZLLİKLERİNDEN YAZ KIŞ SOGUKTA KULLANIYORLAR. BİDE BEN DAHA ARABADA KALORİFERİ AÇMADIM KIŞIN NE SOĞUK GİRMESİ MİLLET NE KADAR ÜFÜRÜYOR.TABİ ARKADAŞIN ÖNERİSİNİ SIFIR ARABALARLA KARŞILAŞTIRMAK LAZIM 2. ELE BİNMEK İSTİYORSAN DİYECEGİM YOK,AMA SIFIRA Bİ,NMEK İSTİYORSAN ZARA SÖZ KONUSU DEĞİL

DÜŞÜN Kİ PEYNİR EKMEK GİBİ SATILAN MEGANE ALMIŞŞIN 35 BİNE STA BAKALIM 1 SENE SONRA 20 DEN FAZLA VEREN OLACAKMI, E LOGANIDA HESAP EDERSEN AYNIYA GELİYOR ZATEN.

BİDE GİDİP BANKADAN 10-20 BİN KREDİ ÇEKİP İYİ ARABA ALIP BENİM ARABAM PRİM YAPIYOR DİYENLER YOK MU
    LAN SENİN ARABANIN HER TARAFI PRİM OLSA NE OLUR VERİYOSUN BANKAYA 8-10 BİN YTL FAİZ ONDAN SONRA ARABAM PRİM YAPIYOR O ARABANIN HER TARAFI PRİM OLSA NE YAZAR.

EN AZINDAN LOGAN BENİM FAİZSİZ BANKA İLE ORTAK DEĞİLİM.

• arkadaşlar bence bu KARALAYANLAR YAKAN SÖYLÜYOR SIRF KARALAMAK İÇİN ŞU ARKADAŞIN LOGANI OLDUĞUNA İNANMIYORUM BİLE SAVRULMA NE Kİ YA HARİKA YOL TUTUYOR BENİM ARABA BEN HER BAYRAMDA MEMLEKETİME GİDERİM OTOBANDAN 150 DEN AŞAGI DÜŞMEM AMA ÖYLE BİŞE DAHA GÖRMEDİM ACABA BU ARKADAŞ BİZE LOGANININ RESMİNİ YOLLAYABİLİRMİ (PLAKASI İLE BİRLİKTE)

BENCE YALAN SÖYLÜYOR KARALAMA POLİTİKASI BİLMİYORUM BEN COK MEMNUNUN AYRICA KOMSU 25 MİLYARA YENİ OPEL VECTRALARDAN ALDI 2. EL SANIRIM 2006 GEÇEN GÜN BENİ ÇARŞIYA KADAR BIRAKTI İNANAMADIM, İNANIN BENİM ARABANIN 5 KATI TIKIRTILAR VAR İÇİNDE.

AYRICA BU VATANDAŞ ARABASINA BİNERKEN ARAMIZA KATILMADI BULMADI DA LOGAN KLÜBÜ ARABAYA SATAMAYINCA KARALAMAK İÇİNMİ BULDU(BANA PEK İNANDIRICCI GELMEDİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsuslu2410 -- 3 Mart 2008; 11:30:05 >
  • yaw arkadaşlar böleside oldu yaw
    bugün araba.com da dolaşırken birde ne göreyim bi baktım anaaam bizim arabanın çubugun daglarında çektigim resim ve satılık megerse mcvci adamın biri resim bulamamış bizim arabanın resmiyle arabasını satlıga çıkarmış
    begendi demekki

yaw birde aradık muhabbet eddik adamla ankaradaymış müşteri nasıl die sorduk benzinli olmasına ragmen çok soran warmış arabasından çok memlunmuş ama çok büyük gelmiş adama daha küçük bişiy almak için satacakmış

işte link
    http://www.araba.com/1087710.html

• arkadaşlar sizce bu 85 bg gelirmi veya beklememe gerek varmı laurate fuull modeline 26500 ytl verilirmi ne dersiniz ..halaa karar veremiyorum teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcv1976

arkadaşlar sizce bu 85 bg gelirmi veya beklememe gerek varmı laurate fuull modeline 26500 ytl verilirmi ne dersiniz ..halaa karar veremiyorum teşekkürler

ancak güçlü motor demek daha fazla yakıt demek bunuda göz önünde bulundurmalısın,yoksa herkes isterdi bi 4000 cc arabaya binmeyi ama söyle bi ara gazı versen 5 milyon yer orasıda var,65 bg daha az yakar
  • arkadaşım bana kalırsa 85 bg daha güçlüdür ve daha az yakar diyolar mesela örnek vereyim..connect 70 bg 90 bg 110 bg çıkardı içlerinden en az yakanı 110 bg dediler çünkü 1.8 70 bg o araca az geliyor kasa ağır tabi logan da aynı şekilde 85 bg olursa daha güçlü ve dahada az yalar teşekkürler
  • quote:

arkadaşım bana kalırsa 85 bg daha güçlüdür ve daha az yakar diyolar mesela örnek vereyim..connect 70 bg 90 bg 110 bg çıkardı içlerinden en az yakanı 110 bg dediler çünkü 1.8 70 bg o araca az geliyor kasa ağır tabi logan da aynı şekilde 85 bg olursa daha güçlü ve dahada az yalar teşekkürler

Çok doğru
  • ancak güçlü motor demek daha fazla yakıt demek bunuda göz önünde bulundurmalısın,yoksa herkes isterdi bi 4000 cc arabaya binmeyi ama söyle bi ara gazı versen 5 milyon yer orasıda var,65 bg daha az yakar
    BENCE BU YAZIYI YAZAN ARKADAŞ BİLMİYO HERHALDE
  • quote:

arkadaşlar sizce bu 85 bg gelirmi veya beklememe gerek varmı laurate fuull modeline 26500 ytl verilirmi ne dersiniz ..halaa karar veremiyorum teşekkürler

bende mcv dizel full aldım 26000 e ben memnunum arabamdan ama...

tarsuslu2410 benim aracımda da var rüzgar sorunu tam ön hoporlörün dibinden içeriye rüzgar geliyor o adamın dediği kadar yani felç etcek kadar yok ama genede rahatsız ediyor benim düşüncem kapıya giren bir demirin orda boşluk var oradan içeriye giriyor zannediyorum bi lastik gibi bir şeyle halletmeyi düşünüyorum böyle sorunlarda var yani yok değil oda belki abartarak yazmış olabilir orası bilinmez

hakan kardeş seninkide ne şansmış ya

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

arkadaşım bana kalırsa 85 bg daha güçlüdür ve daha az yakar diyolar mesela örnek vereyim..connect 70 bg 90 bg 110 bg çıkardı içlerinden en az yakanı 110 bg dediler çünkü 1.8 70 bg o araca az geliyor kasa ağır tabi logan da aynı şekilde 85 bg olursa daha güçlü ve dahada az yalar teşekkürler

Çok doğru

bencede doğru büyük motorun yakıt sarfiyatı şu zaman artar hızlı gitmeye başladığın zaman yani 120-130 un üstüne çıktığın zaman ve şehir içi trafiğinde dur kalklarda olur sakin kullanımda ve 80-90 gibi hızlarda yakıt sarfiyatı daha düşük olur çünkü 2.0 litre bir motorun 80 km hızdaki deviri 1.6 litre bir motorun 80 km hızda gittiği devirden daha düşüktür halk arasında büyük motor çok yakar kavramı çok yaygındır herkeste böyle biliyo

• quote:

dostum sana şunu söyleyeyim.bu motor ülkemize gelmez büyük ihtimal. tekrar söylüyorum. araba içine siniyorsa al çünkü motor yeterli.yakıt tüketimi ortalama 4.3 litre.daha ne olsun.
  • Arkadasım bekleyip beklememek tamamen senin insiyatifine kalmış,yorum dersen arkadaşlarım yeteri kadar bilgi vermişler,tüketim dersen sınıfının en az yakıt tüketen motorlarından,konfor ve performans dersen bilakis kartal ile kıyaslamak doğru olmaz,kullanım dersen sıfır her zaman sıfırdır kokusu yeter
    Şimdiden hayırlı olsun diyorum

quote:

bende şuan tofaş kartal kullanıyorum ben eminim katral dan 10 bin kat daha iyi olduğunu biliyorum sadece kararsız ım tek düşündüğüm 85 bg gelipte pişman olursan çünkü 26 milyar çok para benim için kredi ile alacam
    benim amaya çalıştığım 1.5 dizel laurate model full 26500 ytl

• quote:

Ayni segmentdeki araçlardan günümüz teknolojisi ile aynı ağırlık, aynı fiziki yapıya sahip araçlarda beygir gücünün artması yakıtı artırmaz düşürür. Aynı motordan daha fazla bg almak veya daha fazla tork elde edilmesi motorun modifiye edilmesi ile elde edilir. Yüksek sıkıştırma veya yakıt pompasının aşırı basınçla püskürmesi (turbolarda) ve ateşleme sistemi, valf artırımı (16 supap gibi) çalışmalar motorun gücünü arttırır.
    Motor ağırlığıda dolayısıyla araç ağırlığı maksimum 5-15 kg arttırırki bu da yakıta etkisi olmaz.
    Neden bg gücü yüksek araçların yakıtı artmaz ve hatta azalır? Araç eğerki ağırlığı çok artmazsa örn. 100-200 kg gibi, bunun dışında otomatik vites olması gibi. Azalması ise bir kaç özellikle ilgilidir. Örneğin, 1200 kg ağırlığındaki bir aracı 65 bg güçündeki bir motorun hızlandırması ve ivmelendirmesi ayrı güç gerektirir yani torkunu zorlayacaksın, yani gaza biraz daha fazla basacaksın, 80 bg olması durumunda daha az basıp ivmelendireceksin bu bir. İkincisi 65 bg ile 4. viteste cıktığın bir yokuşu, 85 bg ile 5. vitesle çıkacaksınki daha düşük devirle çıkacağın için aracın daha az yakar.
    Peki sakıncası; Ortlama 65bg motordan istersen 100 bg çıkarırsın ozaman ne olacak motor ömründen feda edeceksin, yani motor zamanından çok öncesinden ömrünü tamalayacak. Ayrıca motor daha hassas olacak dikkatli kullanım gerecek, acemi kullanıma veya hatalı kullanıma daha AZ tolerans gösterecek, bir diğer husus arıza durumunda (motor) daha pahalı yedek parça bedeli ödenecek. Eğerki hız sürat isteniyorsa benzinli yüksek hacimli motor tercih edilmeli. Dizellerden Ford focus, mondeo, BMV, Mercedes dışındaki dizel motorlar dışında aynı ağır ivmelenme söz konusudur, dizelin karakteri budur. Ortalama sakin kullanıcılar için motorun 65 veya 80 bg olması çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Yüksek fiyatıda cabası, bg gücü farkı vereceğiniz bedele aksesuvarlı olarak 65 bg almak daha avantajlıdır diye düşünüyorum. Daha keyifli olur. Son olarak herkesin tercihi, trende birinci mevki. Sağlıcakla kalın. ( Not: Teknik konularda hatalarım varsa düzeltilmesi ricasıyla)

• Ayni segmentdeki araçlardan günümüz teknolojisi ile aynı ağırlık, aynı fiziki yapıya sahip araçlarda beygir gücünün artması yakıtı artırmaz düşürür. Aynı motordan daha fazla bg almak veya daha fazla tork elde edilmesi motorun modifiye edilmesi ile elde edilir. Yüksek sıkıştırma veya yakıt pompasının aşırı basınçla püskürmesi (turbolarda) ve ateşleme sistemi, valf artırımı (16 supap gibi) çalışmalar motorun gücünü arttırır.
    Motor ağırlığıda dolayısıyla araç ağırlığı maksimum 5-15 kg arttırırki bu da yakıta etkisi olmaz.
    Neden bg gücü yüksek araçların yakıtı artmaz ve hatta azalır? Araç eğerki ağırlığı çok artmazsa örn. 100-200 kg gibi, bunun dışında otomatik vites olması gibi. Azalması ise bir kaç özellikle ilgilidir. Örneğin, 1200 kg ağırlığındaki bir aracı 65 bg güçündeki bir motorun hızlandırması ve ivmelendirmesi ayrı güç gerektirir yani torkunu zorlayacaksın, yani gaza biraz daha fazla basacaksın, 80 bg olması durumunda daha az basıp ivmelendireceksin bu bir. İkincisi 65 bg ile 4. viteste cıktığın bir yokuşu, 85 bg ile 5. vitesle çıkacaksınki daha düşük devirle çıkacağın için aracın daha az yakar.
    Peki sakıncası; Ortlama 65bg motordan istersen 100 bg çıkarırsın ozaman ne olacak motor ömründen feda edeceksin, yani motor zamanından çok öncesinden ömrünü tamalayacak. Ayrıca motor daha hassas olacak dikkatli kullanım gerecek, acemi kullanıma veya hatalı kullanıma daha AZ tolerans gösterecek, bir diğer husus arıza durumunda (motor) daha pahalı yedek parça bedeli ödenecek. Eğerki hız sürat isteniyorsa benzinli yüksek hacimli motor tercih edilmeli. Dizellerden Ford focus, mondeo, BMV, Mercedes dışındaki dizel motorlar dışında aynı ağır ivmelenme söz konusudur, dizelin karakteri budur. Ortalama sakin kullanıcılar için motorun 65 veya 80 bg olması çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Yüksek fiyatıda cabası, bg gücü farkı vereceğiniz bedele aksesuvarlı olarak 65 bg almak daha avantajlıdır diye düşünüyorum. Daha keyifli olur. Son olarak herkesin tercihi, trende birinci mevki. Sağlıcakla kalın. ( Not: Teknik konularda hatalarım varsa düzeltilmesi ricasıyla)

• arkadaşım çok teşekkürler bana çok yardımcı oldun 65 ile 80 bg çok fazla farkı olmaz diyorsunuz sizce doğrumu bu
  • 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.