Şimdi Ara

d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espen555 -- 16 Haziran 2020; 1:35:47 >

• s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espen555 -- 16 Haziran 2020; 1:32:49 >
  • Qnap TS-110 un işlemci hızı 800 mhz ve elektrik tüketimi 8W mış. Sanırım 109 ProII den daha iyi gibi. Birde Synology NAS (19w) ların yazılımları daha esnekmiş forumlardan anladığıma göre. Bende ucuz yollu ve kaliteli olsun diye Qnap TS-110 düşünüyordum TS 119 akatamı hızı daha yüksek ama fiyatta maşallah yani. En güeli Atom (D510) işlemcili Freenas ama Youtubeden baktım sistem 40W elektrik tüketiyor nasıl iş ise. Laptop bile boşta 30W harcıyor. Qnat TS 110 hızı 40MBayt/sn lerde sanırsam TS-119 70 MB/sn civarlarında Synlogoy DS110 da 70MB/sn lerde imiş. Birde ucuz ama güzel görünen Xtreamer eatzy gibi bişi varmış çift diskli ama hız yerlerde sürünüyormu sanırsam tam bilgi bulamadım forumlarda 99€ fena değildi USB WiFi aparatı ile isteğini yere koy cihazı. Synology de usb WiFi yakılıyormuş. Ama Qnapta bu özelliği göremedim.
  • s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espen555 -- 16 Haziran 2020; 1:32:39 >
  • Merhaba,

Bende baya arştırdım en son aldıpım model qnap ts-110.

- etrays anlatılan özelikkleri ile mükemmel görnüyor ama netteki yorumlar yazanlara bakmayın yarısı çalışmıyor diyor. birde şu gerçek var hiç bir geçerli review sitesinde incelemeye bile alınmamış.

- synology oldukça başarılı. ama qnap ile synology nin yazılımları arasında ben bir fark göremedim onun için synılogynin ki daha esnek olduğunu düşünmüyorum.

ben ilk önce 2 disk takılan model bakıyordum ve sıralama

1. synology ds 209
    2. qnap ts-210
    3. synology ds 210j

idi. ds 209 çok pahallı (299$) ondan dolayı ondan vazgeçim.

ds 210j ve ts-210 u karşılaştırınca üç büyük fark çıkıyor.

1. synology'de sadece 1 kamere bağlama ücretsiz qnapta 2
    2. qnap'ın ram'i 256, synology'in ki 128: bu önemli çünkü DLNA (mediaserver) web sayfası yayınlama gibi özellikler ram kullanıyor ve cihaz açılınca 110mb ram yiyor bence 128 gerçekten kıl payı cihazı çalıştırır.
    3. siz kullanırmısınz bilmiyorum ama 210j iscsi desteklemiyor.
    4. qnap daha az elektrik kullanıyor

bunlardan dolayı qnap'ı seçtim. daha sonrada evdeki raid ihtiyacımı değerlendirdim. ve eğer disk hatasından çekiniyorsam amazon s3'ü mirror aldırırım'a karar verdim ve dahada az elektrik harcayan (7w) qnap ts-110'a karar verdim.

Birde mesajınızda iki nokta dikkatimi çekti.

- ds210j 70 mbit değin, bu hız ds209,'un hızı ds210j 45mbit. qnap'ın hızıda buna yakın
    - standart 100Mbit bir ethernet kartının teorik olarak 12.5 mbit'e denk geldiğini ve pratikde en yüksek 10 mbit veri geçirebileceğiniz unutmayın. Yani evde gigabit switchiniz ve gigabit ethernet kartınız yok ise hengi nas'ı alırsanız alın zaten cihazı en yüksek 10 mbit ile kullanacaksınız.
    - nas server için wireless bence gereksiz bir özellik amacnız hızlı olması ama wireless kullanırsanız en yüksek ulaşabileceğiniz hız 5 mbit'e düşücek.

• daha ucuzdur.

ts-110 800mhz, pro 2 ise 500 mhz. ayrıca pro 2 iscsi desteklemiyor. yani hem daha eski hemde daha yavaş bir makina
  • Sayın mehmet999
    - ds210j 70 mbit değin, bu hız ds209,'un hızı ds210j 45mbit. qnap'ın hızıda buna yakın

demişsiniz. Sanırım yazım hatasıdır değilmi 45mbit derken 45MBayt/sn demek istediniz değilmi?

Birde hazır TS-110 kullanan birini yakalamışken :D Güç tüketimini ölçebildinizmi? 7-8W cihaz tüketimi, için takılan HD ise 5-7W toplam 15w geçmez diye düşünüyorum. Doğrumudur?.
    Aslında forumda Atom D510 için kullanıcıların yorumlarını bulup okumak için arama yapmıştım. Burayı buldum şans eseri..
    İnternette sörf, youtube, mail okuma MS World Torrent download MSN görüntülü görüşme kulanımları için Atom D510 düşünüyorum. Oyun yok yani. PC günün yarısı açık 12 saat gibi. Buda şu andaki konfigrasyonla iyi bir enerji tüketimi oluyor. Şu anda yazı yazarken sadece kasa 91.4W lık elektrik tüketiyor. (Sürekli watmetre takılı pc de). Yukarıda bahsettiğim uygulamalar için 2GB ramlı D510 da problem olurmu araştırmaya çalışıyorum. Bir adet PC swich alıp, Gerektiğinde (Oyun vs) büyük kasayı devreye sokup. işi bitince tamamen kapatmayı düşünüyorum. Forumlardan okuduğum kadarı ile D510 lu sistem boşta 15W tüketimden bahsediyor. Yazı yazarken pek kasmayabilirde internette de gezinirken kasarmı bilemiyorum. Malum şimdiki flashlar kasıyor pc leri.. neyse araştırmaya devam.. :D

Bu arada TS-110 u ebay danmı aldınız? Fiyatı daha iyi gibi Birde 150€ kadar gümrükte serbest olunca...
    http://cgi.ebay.com/QNAP-TS-110-TS110-Turbo-1-Bay-SATA-iSCSI-USB-NAS-Server-/160376239793?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25572b36b1
    200$ cihaz sahibi olunuyor..
    Birde cihazın e-sata sından takılan HDD de kontrollü paylaşıma açılabilinyor değilmi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D-4D ne demek???
    19 yıl önce açıldı
    Beyler D&R'a nolmuş?
    8 yıl önce açıldı
    C mi D mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, Yurtdışındaydım ve mesajları takip etmiyordum ondan ancak gördüm mesajı.

Evet 45 megabyte yazım hatası olmuş. 1,5 aydır çalışıyor içinde WD'in 1TB'lık diski mevcut. ve toplamda 5 ile 7 arası elektirik tüketiyor.

Ben ebay'den değil amazon.com'dan almıştım cihazı (abd'de dükkandan alınca lokal vergi ödemek gerekiyor en iyisi internetten almak :)) bavulda geldi onun için gümrük vs. olmadı.
  • e-sata'yı sormuşsunuz:

e-satayı paylşatırabilirsiniz hatta usb diski ve network üstünde tanıtılacak iscsi diski bile paylaştırabilirsiniz.

e-sata'da tek olmayan şey, cihaz işlem yaparken 7 wat uyurken 5 w elektirik tüketiyor. e-sata diski uyku moduna geçiremediği için e-sata kullanırsanız hep 7w elektirik kullanır. ama tavsiye iki disk takacaksanız 2-bay'li modelini alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.