Çıktığı dönem emektar GTX 980 ile oyunu oynayıp bitirmiştim. Şimdilerde hem 2.0'ı denemek, hem de ek paketine geçmek için tekrardan başladım oyuna. Şunu söylemeliyim ki RTX 4080'i full kullanan ilk oyun oldu kendisi diyebilirim. Kasanın ısınabildiğinden, ekran kartının 70 derece olabildiğinden yeni haberim oldu desem yalan olmaz. |
Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (944. sayfa)

-
-
Baktım 4070 ti süper hayal, 3070 ti ile başlayayım dedim. Geçen sen ekim ayında sırf ekran kartı alacağım diye bırakmıştım. Bir sene olacak neredeyse güncelleyememişim ekran kartını. Kısmet değilmiş demek ki. Neyse. Umarım keyif alarak oynayıp bitirebilirim. Bana biraz odunsu geldi mekanikler. Bethesda oyunlarını hatırlatıyor. 1 saat falan giriş bölümüne bakındım sadece. Açılır herhalde.
-
Hocam Cyberpunk her anlamda Bethesda oyunlarının antitezi. Bethesda oyunları genel olarak vasat görsellik barındıran, sıkıcı oynanışa sahip, hikaye sunumu konusunda yetersiz ama yaratılan dünyayı keşfedip orada bambaşka şeyler bulup ilgilenme konusunda ilgi çekici, diyalog seçimi konusunda zengin yapımlar kabaca. Cyberpunk’ta ise enfes grafikler, çok çeşitli-eğlenceli gameplay, harika bir sunum ve kendine bağlayan karakterlerle birlikte keşif unsuru düşük, diyalogların genel macerayı aman aman değiştirmediği, görevler dışında yapacak öyle ilginç şeyler bulunmayan bir oyun. Her açıdan tam tersi yani
Oynanışa başta alışamaman normal, ben ikinciye bitirirken bile bi 3-5 saat afalladım tekrar alışana kadar. Yeteneklerini geliştirip yeni silahlar, teçhizatlar ve ekipmanlar edinince işin o kısmının son derece yeterli ve keyifli hale geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. En basitinden en başta hiçbir düşmanın uzuvları kopmazken seviye atlayıp güçlendikte hepsini kesip biçmenin eğlencesi bile bambaşka
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
30 saat oynamışım. Henüz başlarında sayılsam da epey bir şey gördüm denebilir. Ekşi'de bir yorum vardı, oyunu çok güzel özetliyordu. Bazı konularda üst düzey iş çıkarılmış, Rockstar kalitesinde diyorsun ama bazı konularda da üzerinde iki dakika bile düşünülmemiş olduğunu hissediyorsun, diyordu. Ne kadar haklı. Yer yer premium bir his veriyor oyun, bakıyorsun her şey dört dörtlük gidiyor, bazen de kendi kendinin parodisine dönüşüyor. Bu kadar iki ayrı kutba bu denli sık gidip gelmesi çok acayip. Hani iki farklı stüdyo oyun üzerinde çalışmış da stüdyolardan biri kendisine düşen görevler için fazla fazla mesai harcamış ancak diğer stüdyo ofiste t.ş.k kebabı yapmış ve mesai biter bitmez tüymüş gibi.
Şunu başta söyleyeyim de aradan çıksın, oyundaki mimari muazzam. Oyunla ilgili en çok hoşuma giden detay bu oldu. Devasa bir metropolde ufacık hissettiriyor oyun. Kat kat gökdelenlerin arasında dolaşırken ürkütücü bir hiçlik duygusu sarıyor benliğinizi.
Diğer taraftan araç sürüş mekanikleri bayağı iyi. Dış kamera adına konuşuyorum, kokpit hemen hemen bütün yarış dışı oyunlarda çöp çünkü. Gta IV'e yakın bir his veriyor araç ağırlığı ve tokluk açısından. Uzun mesafeleri araçla kat etmek keyifli. Hızlı seyahat kullanmıyorum çoğu zaman.
Npcler iki boyutlu kağıttan varlıklar gibi dolaşıyorlar ortalarda. Şaka gibiler. Görev aldığımız karakterler bir nebze iyi ama oyunda genel bir yapaylık var. Hiç organik hissettirmiyor. Yaşamıyor dünya, öylece hareket eden yığınlar var. Diyaloglar oyunun en sağlam taraflarından. Cd Projekt Red zaten rüştünü ispatlamış bir firma. Witcher serisine kendi başlarına bir devam yazıp altından kalkabilmek kolay iş değil. Game of Thrones katledilmiş ve bu mesajı yazdığım tarihlerde House of the Dragon katledilmekteyken özellikle. Ben Witcher oyunlarının kitapların devamı olduğunu ilk fark ettiğimde h...r demiştim. Bizzar Sapowski yazsa daha iyisini yazamazdı belki de.
Görevler görece keyif veriyor. Dallanıp budaklandığı oluyor. Skill sistemi meh. Aslına bakarsanız Witcher 3 ne kadar rpg ise bu oyun da o kadar rpg aslında. Rpg gibi bakamıyorum ben bu oyunlara.
Grafikler yer yer fotorealistik. Grafik demişken path tracing oyuna dehşet bir fark katıyormuş. 4080 süper dengi bir kartla deneyim etmek isterdim bu oyunu. Ortaya çıkan fark gerçekten parasını hak ediyor gibi görünüyor çünkü.
Witcher 3 gibi bir fantezi - orta çağ atmosferinden gelecek temalı bir metropol atmosferine geçmek ve bunu da tps oyunlar yapmak için üretilmiş bir motoru bu kez fps bir oyun yapmak için kullanarak yapmak nereden baksanız cesaret işi. Ben hatırlıyorum oyundan ilk haberim olduğu zamanlar fps olacağı açıklanınca işleri zor demiştim. Bethesda ve Rockstar bile hem tps hem fpsyi aynı potada eritemiyor mesela. Bambaşka mekanikleri var ikisinin. Yine de fps mekanikleri bir ilk oyuna göre bayağı iyi. Çatışmalar keyifli.
Genel anlamda yaratılan hype'a karşılık oyunun mağazalardan kaldırılacak kadar korkunç sorunlu çıkması bugün bile utanç verici ve toparlanmış hali bile buysa çıktığı dönemdeki halini tahmin edemiyorum. Crowbcat gibi kanallarda çıktığı yıldaki halini görebiliyoruz aslında ama açıp oynamak bambaşka tabii. Ben bu otuz saatte rahat otuz tane - her ne kadar oyunu kırmasa da - buga rastlamışımdır. Çıktığında muhtemelen oynanamaz haldeymiş. Gene fena toparlamamışlar.
Oyunu sündürmek niyetindeyim. Marvel's Spider Man'i bile bütün yan etkinlikleri yaparak bitirmişken bu oyunu aceleye getirmek istemiyorum. Dlc dahil şöyle bir 100 saati göreyim istiyorum. Bir de konfor alanı gibi bir şeye dönüşüyor uzun soluklu oyunlar. Eve gidince ne oynayacağımı biliyorum. Oyunu açınca neyle karşılaşacağımı biliyorum. Bitince boşluğa düşüyorum.
-
55 saat civarı bir sürede dlc dahil iki farklı final görerek bitirdim. Dlcyi ana oyunun hikayesinden daha çok sevdim gibi. Casusluk teması oyuna çok yakışmıştı. Yazım kalitesi çok iyiydi oyunun. Keyifle oynadım bitirdim. Bir süre sonra bugmış falan takılmıyorsunuz zaten. Oyunda güçlenmek de görece basit. Zorlamıyor oyuncuyu. Ben bunu önemli görüyorum. Sırf challenge olsun ya da oyunun süresi uzasın diye zor yapılıyor oyunlar. Witcher 3 de böyleydi, chill takılabiliyordunuz. Shinobi üzerinden ilerledim ben. Çatışma mekanikler, özellikle makineli tabancalar şahane. Kızlar -Panam aşkım- çok güzel. Üç beş saat atlatınca oyuna giriyorsunuz ve çıkamıyorsunuz. Şaka maka boşluğa düştüm bile şimdiden.
-
Oyunu AMD kartlar kullandığım için sürekli erteliyordum. RT işinin hakkını veren bir oyun olduğu için CP2077'yi Nvidia kart ile oynayayım dedim. 4070 Super aldım, midrange bir kart olduğu için acaba RT'nin hakkını verebilir mi derken CPU'dan golü yedik. Yıllarca GPU'dan beklettiğim oyun şimdi de işlemcim 12400F'in anasını ağlatıyor maalesef. Yer yer 60'ların altına düşüyoruz. Framegen biraz toparladı. Açınca 100'lere geliyor ama base frame rate'in 60 altına düştüğünü hissediyorum. İstediğim/alışık olduğum akıcılık yok. Bu sefer ertelemeden devam ediyorum bakalım.
Oyunun HDR'ı biraz hayal kırıklığı. OLED monitör kullanıyorum HDR çok önemli benim için buna para verdik. Siyah seviyelerinde anormal bir yükseklik var. Ne kadar ince ayar da yapılsa pure black olmuyor, OLED'e piksel kapattıramıyorsunuz. Halbuki oyun özellikle geceleri HDR şov yapabilecek bir yapıya sahip neon ışıklar vs. Bu kısım yazık olmuş.
Onun dışında ilk bug da karşıma çıktı, bir çetenin elemanları bir görevde aldığım aksiyon sonucu her arabaya binişimde benden daha yüksek level NPC'lerle peşime düşüyor. Normalde random karşılaşmalarda saldırmaları, hatta ara ara peşime düşmeleri beklenen davranış olur ama burada her arabaya binişimde istisnasız saldırıyorlar, üstelik yürüdüğüm zaman da hiç denk gelmiyoruz. Saçma bir bug ama geçer herhalde.
Deneyim istediğim seviyede değil ama yine de oyun kendini oynatıyor. Zor kapatıyorum bir kez başına oturduğumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunda işlemci kullanımı anormal yüksek. AMD ekran kartlarında FSR2 performance modu açıp RTX yansıtmaları açmazsan (gölge ve ligthing o kadar sıkıntı değil) kurtarıyor aslında ama işlemci kullanımı feci. Bir de framegen falan ciddi lag ekleyebilir söyliyim. hani 30ms lag gelse fps'yi 100 göstermesinin hiçbir anlamı kalmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 7 Ağustos 2024; 14:19:36 > -
DLC çıktıktan sonra şöyle bir açıklama yapılmıştı:
Sonuç bu, benim Ryzen 5600 de şehir içinde uçuyor.
-
Siz de CPU-bound oynuyorsunuz benim gibi. İşlemciler de benzer güçte, ortalama FPS rakamlarınız nasıl?
FG'nin eklediği lag'ı çatışmalarda hissediyorum (reflex açık), yine de 50 FPS native'e göre 90 FPS FG daha akıcı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
oyundaki optimizasyon allaha emanet. rtx on/off dışındaki ayarlar yeterince performans arttırmıyor. FSR2 seviyelerinde yeterince fps farkı yok bence.
işin garibi çözünürlük arttığında işlemci yükünün azalması lazım. Normalde 4K'da işlemciyi anca 4080 ile 100+ fpslerde zorlayabilirsiniz. bu oyunda öyle değil. R7 7800X3D gibi açık ara en iyi oyun işlemcisini bile %90 kullanır bu oyun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 7 Ağustos 2024; 15:55:3 > -
CPU-bound değil aslında. O dönem 6700XT ile çoğu oyunu rahat oynamıştım ama bu oyun sadece şehir içinde %100'e dayanıyor 6C/12T işlemcilerde.
FPS olarak da 75-90 arasıydı FHD monitör için konuşuyorum. Şimdi 7800XT ve 2K monitör var ama bu oyunu denemedim hiç.
-
Dolu dolu oynarsak Phantom Liberty kaç saat sürüyor arkadaşlar. Wukong çıkıncaya kadar bitiririm diyordum fakat hâlâ ana oyun ile cebelleşiyorum. İlk oynayışımdan hatırlamadığım görevler ile karşılaşınca pas da geçemiyorum.
-
15 saat surer herhalde. 20 agustosa kadar haydi haydi bitirirsin.
Ha sen ana oyunla cebellesiyorum yazmissin bir de.
Vaktin varsa gene her turlu bitirirsin bence. Toplamda 60 saati bulmaz gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ağustos 2024; 22:6:50 >
Son bir sibersayko görevim var arkadaşlar ama haritada hiçbir yerde gözükmüyor. Sebebini bilen var mı?
-
Gece cikiyor o eleman.
Merhaba hocam :) Dolu dolu oynarsan 20 saate yakın var. Wukong’a yetiştireceğim diye koştura koştura oynama derim, son derece keyifli bir ek paket ve yan görevleri de CDPR kalitesinde. En kötü Wukong’a birkaç gün falan geç başlarsın
Teşekkür ettim.
-
Yav oyunu tekrar tekrar yükleyip oynayasım geliyor.
2 defa bitirdim, ikinci oynayışta her tarafı detaylı detaylı gezerek, koşturmadan, etraftaki detaylara bakarak oynayayım dedim. Yan görevleri yapayım, toplanabileceklere falan bakayım diye takılıyordum, haritada yakınımda ne varsa oraya gittim mesela. Ancak tabi bi süre sonra o da yordu. Tüm NCPD görevlerini yaptım mesela galiba.. Sonrasında da Sayko görevlerini... Phantom Liberty'e geçtim, başka bi yan görevler vardı, araba görevleri vesaire, onlara giremedim, ana görevleri bitirip bitirip sona gittim.
Şimdi böyle okuyunca yine oynayayım daha da uzatayım diyorum komik bir şekilde...
-
Finalij bile 4 kadar farklı sonu var, bir tane sonunu saatlerce oynadım öyle diyeyim, ama her biri tamamen farklı hissettiriyor mutlaka dene
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu ana hikayede ilerleyemiyorum paso. Dün kendimi kiraladığım her evde Panam'ı dizime yatırırken
buldum kendimi. İkinci seferden sonra farklı bir aksiyon oluyor mu merak etmiyor değilim.
@psycho90 ,
oOo Merhaba hocam.
Normalde ek paketi biririr geçerim diyordum Wukong'a ama son yayımladıkları videodan sonra beklentim oldukça arttı. Normalde Türkçe yamasını bile beklerim falan diyordum. Bu kez GoW Ragnarok falan geliyor diye durup dururken gündem değişecek. Allah'dan Stalker ertelendi de biraz rahatladık.
@s_demirci_53 ,
Amacım ana oyun + ek paketin suyunu sıkıp bir daha kurmamak üzere oyunu silmek. Bütün sonları görmek için bir şeyler yaparız artık.
@Ed Wood ,
İlk oynayışımda bitirmemişim, baktım başarımı duruyor. En son olanı gece miydi hatırlamıyorum fakat Wasteland tarafında bir yol kenarında bulmuştum arkadaşı.
@Ormanci ,
Bende ise her şeyi fulleyip/bitirip oyunu silme arzusu var. Grafiksel gelişim dışında 2.0 sürümünde beklediğim yeniliği göremedim açıkçası. İlk oynadığımda ise GTX 980 emektarım vardı.
NCPD görevlerini arada yapıyordum, sonra haritada sadece onları göstermeyi açınca bayağı fazla olduğunu gördüm. Hepsini bitirir miyim bilmiyorum. Belki başarım için veya bütün satılık araçları satın al başarımı için para gerektiği için bitiririm. İnanılmaz fazla yapmışlar yoksa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X