Şimdi Ara

Custom ROM Oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendi custom romumu yazmak istiyorum ancak hiç kesin kaynak bulamadım. Zaten aradığım çok zor bir şey değil. Şimdi telefonu aldığımızda markanın roomu oluyor. Gerekli Gereksiz bir çok şey var bunlarda rami ve tel hafızasını doğrudan etkiliyor. Kaldırayım desem hangisini kaldırmalıyım birini kaldırsam sistem çökermi vs. tereddütte kalıyorum. Yani benim istediğim hiçbir şekilde oynanmamış orjinal rom. Yani bunu oynanmamış orj windows gibi düşünebiliriz. Bu aradığımı bulmam mümkün mü?

• fırat aradığın belki zor bir şey değil ama Neo için zor olabilir.Çünkü Neo'ile hiç uğraşmıyorlar geliştiriciler.Ama şöyle bir önerim olabilir cihazı rootla ve titanium backup uygulamasını bul.Titanium Back up dün öğrendim müthiş bir uygulama kendisi, doğru şeyleri yaptım genelde 150 Mb boş RAM görürdüm, Titaniumdan sonra 205 Mblerde geziyor telefon, çok hoşuma gitti bu olay denemeni tavsiye ederim.Titaniumla ne yapıyorsun diye sorarsan kullanmadığın telefon özelliklerini dondurabilirsin mesela bi özelliği dondurduğun zaman telefondan silmiş gibi oluyorsun.Arka planda çalışıp RAM yemiyor daha uzun pil ömrü ve daha stabil çalışmasını sağlıyor.Lazım olduğu zaman da direk çok kolay bir şekilde tekrar açıyorsun ve kullanıyorsun.Mesela Timescape, sen o uygulamayı kullanmasan bile arka plandan RAM yiyiyor.Bunu dondurduğun zaman RAM'dan kar ediyorsun.İşte bunun gibi bir kaç uygulamayı daha yaptığın zaman telefon daha güzel bi hale gelmiş oluyor.Eğer yüklersen hangi uygulamaları silip hangilerini donduracağın konusunda yardımcı olabilirim.Kolay gelsin (devrik cümle falan kurmuş olabilirim kusura bakmayın)

• Anladım yani sıfır romların olduğu bir site vs. yok. Root olayınıda düşündüm. Direk 2.3.3 den rootlamak mümün değil mi? 2.3.2 indir oradan rootla OTA ile güncelle uzun iş değil mi? Ayrıca OTAdan güncelleyince tam performans verecek mi orasıda ayrı mesele. Başlarsam OC da yapmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Anladım yani sıfır romların olduğu bir site vs. yok. Root olayınıda düşündüm. Direk 2.3.3 den rootlamak mümün değil mi? 2.3.2 indir oradan rootla OTA ile güncelle uzun iş değil mi? Ayrıca OTAdan güncelleyince tam performans verecek mi orasıda ayrı mesele. Başlarsam OC da yapmak isterim.

2.3.2 ye dönüp root ve OTA'dan güncellemek hiç de zor bi olay değil ya dene bence, hatta rootladıktan sonra sonra keşke daha önce yapsaymışım diyeceksin.Ayrıca OTA dan güncelleyince neden tam performans vermesin ki...sen rootla telefonu, bir de öyle dene sonra harbiden hak vereceksin bana.O/C falan bizim bu yaptığımız olaylardan ayrı şeyler, bootloader falan açman gerekiyor daha sonra custom kerneli flashlıyorsun falan biz burada sadece resmi fwlerle işlem yapıyoruz Ayrıca O/C'li bir neo duymadım ben varmı ki burada 1.9 da kullanan cihazını

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

Anladım yani sıfır romların olduğu bir site vs. yok. Root olayınıda düşündüm. Direk 2.3.3 den rootlamak mümün değil mi? 2.3.2 indir oradan rootla OTA ile güncelle uzun iş değil mi? Ayrıca OTAdan güncelleyince tam performans verecek mi orasıda ayrı mesele. Başlarsam OC da yapmak isterim.

2.3.2 ye dönüp root ve OTA'dan güncellemek hiç de zor bi olay değil ya dene bence, hatta rootladıktan sonra sonra keşke daha önce yapsaymışım diyeceksin.Ayrıca OTA dan güncelleyince neden tam performans vermesin ki...sen rootla telefonu, bir de öyle dene sonra harbiden hak vereceksin bana.O/C falan bizim bu yaptığımız olaylardan ayrı şeyler, bootloader falan açman gerekiyor daha sonra custom kerneli flashlıyorsun falan biz burada sadece resmi fwlerle işlem yapıyoruz Ayrıca O/C'li bir neo duymadım ben varmı ki burada 1.9 da kullanan cihazını

Peki OTA sadece wi-fi üzerinden mi? Bende wi-fi yok cep net var olur mu onunla?

• quote:

quote:

quote:

olur olur şebeke üzerinden.98 Mb ama son güncelleme haberin olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

olur olur şebeke üzerinden.98 Mb ama son güncelleme haberin olsun.

Sınırsız zaten sorun olmaz.
    Kaanın açtığı arc konusundakiler uyar değil mi neoya?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    twrp ile stock rom yükleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uymaz onlar deneme daha doğrusu tam olarak bilmiyorum ama denememeni tavsiye ederim yunus veya kaana bi sor istersen.Şu anki tek sorunu söyleyeyim telefonla ilgili yeni sürüme güncelledikten sonra galiba şebeke interneti yok şuanda.Bir kaç arkadaşta daha olmuştu ama bakalım daha tam denemedim az sonra söylerim sonucu
    ekleme:Sorun yokmuş şebeke internetinde az önce kardeşimin hattıyla denedim oldu, kendi hattımda TL yok 0 face denemiştim olmamıştı, şuanda sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GallagherLip -- 14 Eylül 2011; 13:44:49 >
  • Teşekkür ederim.
    Bir şey daha sorayım ben şimdi se nin kendi roomundaki uygulamaları vs silsem yani rom port etsem olur mu? Bunu yapacak program var m?
  • systemapp remover ile gereksiz sistem uygulamalarini silebilirsin , ancak plugin vs yazanlara elleme , bildigin uygulamalari istedigin gibi silebilirsin .. dikatli ol yanlis birsey yaparsan yeniden sistem basmak zorunda kalabilirsin ... rom porting dedigimiz olay için bilinmesi gereken dilleri ögrenmen gerek benim bildigim kadariyla , javascript olsa gerek , tam emin degilim , ama cidden her babayigidin yapicagi is degil , yinede sen bilirsin :) iyi günler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPeciaL

systemapp remover ile gereksiz sistem uygulamalarini silebilirsin , ancak plugin vs yazanlara elleme , bildigin uygulamalari istedigin gibi silebilirsin .. dikatli ol yanlis birsey yaparsan yeniden sistem basmak zorunda kalabilirsin ... rom porting dedigimiz olay için bilinmesi gereken dilleri ögrenmen gerek benim bildigim kadariyla , javascript olsa gerek , tam emin degilim , ama cidden her babayigidin yapicagi is degil , yinede sen bilirsin :) iyi günler ...

Hallederiz, kaynak var mı bildiğin?
  • Fırat PMYO'nu kazanmasam hepsini anlatırdım sana ama yolcuyum malesef

En çok üzüldüğüm de Atrix'imi doya doya kullanamicam, Cihaz için Türkçe ROM yok ben yapıcaktım tam ama nasip değilmiş. Öğrenmek için youtube'a bak videoları var
  • quote:

yunuss.10

Fırat PMYO'nu kazanmasam hepsini anlatırdım sana ama yolcuyum malesef

En çok üzüldüğüm de Atrix'imi doya doya kullanamicam, Cihaz için Türkçe ROM yok ben yapıcaktım tam ama nasip değilmiş. Öğrenmek için youtube'a bak videoları var

Hayırlı olsun Yunus tebrik ederim. Demek 2 sene sonra meslektaşız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

quote:

yunuss.10

Uludağ'a kayıt da yaptırmıştım bugün onu sildirdim yarın da nasipse kayıt olcam Memnun musunuz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Hayırlı olsun Yonus. Polis olacan demek. İyidir iyi.
    Bu arada ne diye aratayım youtube da?

• quote:

quote:

Teşekkür ederim dostum darısı başına

Ben sana boş vaktim olunca gerekli linkleri atarım , bu arada Cihazı naptın servis işini

• quote:

yunuss.10

quote:

tolyo

Uludağ'a kayıt da yaptırmıştım bugün onu sildirdim yarın da nasipse kayıt olcam Memnun musunuz hocam

Kardeş üniversite mezunlarının durumu malum çok iyi bir bölümden çıkmadıkça kpss den çok iyi puan almadıkça iş zor (bende işletme mezunuyum mesela)
    Yani hayat şartlarına bakınca ve polisin aldığı maaşa bakarak şunu söyliyebilirim memnun sayılırım. Yani bir de çalıştığın birim ve çalışma arkadaşları önemli bizim meslekte. Hayırlı olsun tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

quote:

yunuss.10

quote:

tolyo

Kardeş üniversite mezunlarının durumu malum çok iyi bir bölümden çıkmadıkça kpss den çok iyi puan almadıkça iş zor (bende işletme mezunuyum mesela)
    Yani hayat şartlarına bakınca ve polisin aldığı maaşa bakarak şunu söyliyebilirim memnun sayılırım. Yani bir de çalıştığın birim ve çalışma arkadaşları önemli bizim meslekte. Hayırlı olsun tekrar.

Haklısınız hocam bende bunları düşünerek bu kararı aldım, sizinle sonra konuşuruz inş bilgi alırım

• quote:

yunuss.10

Haklısınız hocam bende bunları düşünerek bu kararı aldım, sizinle sonra konuşuruz inş bilgi alırım

Elimden geldiğince veririm.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim dostum darısı başına

Ben sana boş vaktim olunca gerekli linkleri atarım , bu arada Cihazı naptın servis işini

Telefondaki adam 3 tane gerekiyor dedi. Bende 3 tane olana kadar kullanacam, olmazsa sonrasını tabii biliyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.