Şimdi Ara

Cumhuriyet Bayramını kutlamak istiyorum fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Millet olarak kutlamamız gereken en güzel günlerden biri. Fakat bu bayram benim gibi bir çok kişi için sönük geçiyor. Nedenine gelince:
    Cumhuriyet halkın kendi kendini yönettiği bir yönetim biçimi olarak adlandırılır ya. Ben aklım bu işlere erdiğinden beridir son 12-13 yıldır ülkemizde halkın yönetimde söz sahibi olduğunu bir türlü göremedim. Halkın kendini yönetmesi için seçtiği kişilerin ülkemizi tam olarak yönetmediğini, yönetmesine izin verilmediğini düşünmeye başladım.

PEKİ BU KONU HAKKINDA SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

• demek 12-13 yıldır göremediniz,demekki daha önce ülke halkın istegiyle yönetiliyor ve sizde buna şahitlik yapıyordunuz

bize her hüküme döneminde halkın istedigi ve yönetimin yaptıgı 5 er örnek gösterebilirsen bizleride aydınlatmış olursunuz
    özellikle 1950 den daha önce olanları çok merak ediyorum
  • kazuya58, emin ol ki halk pkk ya kucak açanları hiç sevmiyor. Geçin bu demagojileri Abd uşakları hiç bir zaman halkın istediklerini yapmadı (sağcı olsun solcu olsun) Şimdi ki de abd nin ağzına bakıyor. İşin gücün Atatürk e dokunmaksa önce şimdi desteklediklerinize bir bakın da vicdan hesabı yapın.

Ayrıca o yazdıgın mesaja ben değil de direk Atatürk cevap versin:

“Gelecek kuşakların, Türkiye’de cumhuriyetin ilanı günü ona hiç acımadan saldıranların başında, cumhuriyetçiyim diyenlerin yer aldığını gördükleri zaman şaşacaklarını hiç sanmayınız! Tersine, Türkiye’nin aydın ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların gerçek inanışlarını irdeleyip saptamakta hiç de güçlük çekmeyeceklerdir.” Kemal Atatürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Réplika -- 29 Ekim 2009; 12:48:45 >
  • zaten olayın temel mantıgını sasırmıssın ilk mesaj.
    biz cumhuriyetle yonetiliyoruz diye veya yasasın cumhuriyet diye kutlama yapmıyoruz. biz turkiye cumhuriyeti kuruldugu için kutlama yapıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

zaten olayın temel mantıgını sasırmıssın ilk mesaj.
    biz cumhuriyetle yonetiliyoruz diye veya yasasın cumhuriyet diye kutlama yapmıyoruz. biz turkiye cumhuriyeti kuruldugu için kutlama yapıyoruz.

olaya çok farklı yaklaşmışsın
    fizikçi farkı belkide :)

replikanın atatürkten yaptığı alıntı çok hoş ve yerinde olmuş

hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun
  • Herkesin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun daha nice senelere
  • @Réplika
    halkın istegi-atatürk arsında çelişki yoktur.Halk atatürk zamanında ezilmemiştir.atatürk nezaman aramızdan ayrılmış o vakit diktatörlük başlamıştır ve 1950 lere kadar yogun şekilde yaşanmıs ve daha sonra hafifleyerek bugüne kadar gelmiştir ve günümüzdede birşekilde devam etmektedir

ülkemizin geri kalmasının iç çatışmaların pkk nın sag-sol ayrımının vs neye bakarsanız bakın hepsinin temeli o yıllarda atılmıştır
    ---
    amacınız işin ucunu atatürke dokundurup atatürkü bir kalkan gibi kullanmaksa; bugüne kadar atatürkü her konuya bulaştırılıp atatürkün degerinin suan nerede oldugu ve nerede olması gerektigi konusunda vicdan hesabı yapınız
    ---

"2 günlük pkk manşet yapılıp Atatürkün arkasına saklanıp bir asır ülkeyi-halkı sömürülmenin üstü örtülemez"

----
    artık yemiyoruz sözde cumhuriyetçilerin dini-pkk yı-atatürkü-basörtüsünü-içkiyi-sagı-solu malzeme olarak kullanıp bizi birbirimize düşürmelerini ve hiçte "şaşırmıyoruz"da

maskeyi okadar çok taktılarki(özellikle 1950 den sonra iktidar olamayınca) hala maske var ve halk bizi "cumhuriyetçi görüyor" sanıyorlar.işin ilginç yanı kendi yalanlarına artık gerçekmiş gibi inanmaları...

• nice 86. senelere......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.