Şimdi Ara

CUMHURİ AMA REFAHI DÜŞÜK BİR ÜLKE Mİ YOKSA MONARŞİK AMA REFAHI YÜKSEK BİR ÜLKE Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

CUMHURİ AMA REFAHI DÜŞÜK BİR ÜLKE Mİ YOKSA MONARŞİK AMA REFAHI YÜKSEK BİR ÜLKE Mİ?

(En Son Oy Tarihi: 11.12.2017)
Giriş
  • Cumhuriyetten tek kastım baştakinin seçimle gelmesi. İki ülke de insan haklarına saygılı olacak ama birinde sultan olacak. Yönetime halk karışamayacak. Hangisi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cumhuri degil demokrasidir o kast ettigin. Ote yandan en kotu demokrasi bile monarsiden iyidir halk acisindan merak etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

Cumhuri degil demokrasidir o kast ettigin. Ote yandan en kotu demokrasi bile monarsiden iyidir halk acisindan merak etme.

Demokratik monarşiler de vardır İngiltere gibi. Ben o kadar demokratik bir monarşiden bahsetmiyorum ama. Halk çalışacak ancak refah içinde çalışacak ve yaşayacak. Öbür türlüsünde halk kendi yöneticisini kendi içinden seçecek ama daha fakir yaşayacak.

• Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Fark etmez sonuçta terimlere takılmazsak ne anlatmak istediğini anladım. Sen de benimkini anlamış görünüyorsun.

Şöyle söyleyelim; refah dediğin şey sadece maddi refah ise bu konuda her koşulda yönetenler ve yönetilenler arasında fark olduğu için insanlar bir süre sonra mutsuz olur. En basitinden suudi arabistanda cok rahat yaşayan bir kesim var bir de çok da rahat olmayan yönetilen kesim var.

Ancak refah dediğimiz şey sadece maddi olmaz. Düşünce özgürlüğü noktasında da monarşiler sıkıntılıdır. En basitinden ben derim ki suriyeliler kendi yerlerinde kalmalıdır, bu hem onlar için sorundur hem bizim için, bir başkası da der ki getirelim ucuz iş gücü olarak kullanalım. bu noktada bile insanlar arasında fikir ayrılığından doğan sorunlar olacaktır.
  • madem halk için refah olacak o zaman neden monarşi oligarşi diktatörlük gelsin sebebi ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yav he he aynen

madem halk için refah olacak o zaman neden monarşi oligarşi diktatörlük gelsin sebebi ne?

Ben gelsin demiyorum forumun önceliği ne onu merak ettim.

• Yukarı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.