Şimdi Ara

Cumhur yok Millet var! Aday yok BOYKOT var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekmel Beğ'in gazetecilerle yaptığı mülâkattaki bizi ilgilendiren cümleleri aşağıdadır:

1-
    Gazeteci: 1915 olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aday : Olan hadiseler bizi her zaman üzmüştür ve üzmeye devam edecektir. Meselenin ilk safhasını biliyorum, diplomatlarımız öldürüldü. Rahmetli Turgut abi zamanında yine böyle bir kabardı. Yanlış itibarlar giderilmeye çalışıldı. Hükümetin başsağlığı mesajı doğrudur, yerindedir.

2-
    “Benim sayın başbakanla çok mükemmel bir dostluğum vardır belediye reisliğinden itibaren. Böyle bir meselem yoktur. Ben zaten AK Partililerden oy alacağımı biliyorum, kurucuları arasında dediler ki lütfen kabul ediniz, ben buna güveniyorum. Ben AK Partinin aleyhinde değilim ki, böyle bir şey yok. Ben AK Partinin adayının da aleyhinde değilim. Halkın bunu seçmesi lazım. Zaten biz diyoruz ki, oyunuzu istediğinizi veriniz, ama gelecek seçimde siz bildiğiniz partilere veriniz. Siz ekonomiden memnunsanız yine gidin Ak Parti’ye veriniz, bu gayet basit bir şey.”

3-
    “Birbirine baktığınız zaman kimin Kürt, kimin Türk olduğunu fark etmek mümkün değil. Ama dil farkı var. O dile karşı da ülkemiz hata yapmıştır. Biz her şeyi sopayla halletmeye çalışmış bir mirastan geliyoruz maalesef. İnsanları susturmak, ana dillerini konuşmamalarını sağlamak kabul edilemez bir şey..
    Ben yabancı bir ülkede doğdum. Benim için ana dilim, ana sütü gibi, ana dili insanın temel hakkıdır. Ana dilini konuştuğu yer vatandır. Eğer siz konuşamıyorsanız siz vatanınızda yaşamıyorsunuz. Bu olacak şey değil, çok büyük haksızlık oldu. bunun giderilmesi şarttır. Bunu nasıl yapacağız? Bu bin senelik tarihin, genlerimize işlemiş kodlarıyla, bugün insan hak ve hürriyetlerinin anayasa konması, kanunların geliştirilmesi, hedef aldığımız AB normlarını getirmektir ve bu gibi problemi meselesi olan tek ülke biz değiliz.”

Birden fazla seçeneğinizin olduğu bir seçimde, adaylar arasında bir karşılaştırma yaparsınız. İlk dikkat edeceğiniz nokta, adaylar arasında fark olup olmadığı olacaktır. Bu, sizin zekanızla alay edilip edilmediğini de ortaya çıkartacak noktadır.

Tayyip Erdoğan’ı sevmeme nedeniniz açılım ve özerklik, çözüm süreci gibi konular ise, diğer adayların bu konulara bakışını araştıracaksınız. Ekmeleddin’in bu konudaki beyanları, hep bu konuları destekler niteliktedir.

Hükümetin Ermenilere başsağlığı dilemesini doğru bulan, açılımı ve çözüm süreci adı altındaki taviz politikasını destekleyen bir adayın, Tayyip’ten farkı nedir? Bazı internet sitelerinde, “bu adam kitap yazmış kitap okumuş” deniyor. Anlaşılan Ekmeleddin’in Tayyip’ten farkı, Tayyip’in kitap okumuş, yani daha ciddi bir versiyonu olduğudur.

Hala ''kötünün iyisi'' çılgınlığıyla hareket edenlere Atatürk'ün bir sözünü paylaşarak cevap vermek isterim. Mustafa Kemal Sivas Kongresi’nde ‘Amerikan Mandası’ ve ‘İngiliz Himayesi’ arasında‘Hangisi ehven-i şerdir?’ diyerek tercih yapmaya çalışanlara cevabı şöyle olmuştu:‘Ehven-i şer, şerlerin en kötüsüdür!’

• başlıktaki cumhur yok millet var sözünü anlayamasam da herkes istediğine oy vermekte ya da oy vermemekte özgürdür,tercihiniz vatana millete hayırlı olsun.

ben ihsanoğlunun şu beyanatlarına baktığımda oy kaygısıyla etliğe sütlüğe dokunmayan,olaylarda kendi fikrini belirtmekten ziyade ''üzüntü verici, turgut abi de öyle dedi..''gibi kaçamak yanıtlar veren, yanardöner herkese evet diyen basiretsiz bir adam görüyorum.

en azından karşı tarafta duruşu 12 yıldır net olan biri var
  • 12 yıldır net mi 2010 da pkk ile masaya oturmam mücadele edecegiz dendi
    2012 de oturuldu ateşkes barış ilan edildi bu mu net tavır alitaran güldürme..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhsanoğlunun biraz rte ye benzemesi, ona direk karşı olmaması tamamen rte seçmeninden oy kapmak için. Oy kaygısı ile yapılan şeyleri doğru bulmayabilirsiniz ama karşısında yıllardır oy için yapmadığı kalmayan, bir dediği bir dediğini tutmayan bir var. onun seçmeninden oy almak şart, o seçmenin nasıl birisine oy verdiği belli olduğu için "bende ona benziyorum, bana da oy verebilirsiniz" intibası yaratmaya çalışmak çok doğal bence.

Bu ülkede bu saatten sonra net Atatürkçü biri asla seçilmez, Atatürk düşmanı ve Atatürkçü eşittir dinsiz diye düşünen çok insan var. Seçilmek için mecbur bu kesimden oy almak lazım.

Birde bu dediklerimi yapmayınca ve oy alamayınca karşı taraf tarafından "halka inmezseniz seçilemezsiniz, halka çok uzaksınız" laflarını çok duyduk daha da duymaya devam ederiz.
  • 12 yıldır net mi 2010 da pkk ile masaya oturmam mücadele edecegiz dendi
    2012 de oturuldu ateşkes barış ilan edildi bu mu net tavır alitaran güldürme..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jobbik

Ekmel Beğ'in gazetecilerle yaptığı mülâkattaki bizi ilgilendiren cümleleri aşağıdadır:

1-
    Gazeteci: 1915 olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aday : Olan hadiseler bizi her zaman üzmüştür ve üzmeye devam edecektir. Meselenin ilk safhasını biliyorum, diplomatlarımız öldürüldü. Rahmetli Turgut abi zamanında yine böyle bir kabardı. Yanlış itibarlar giderilmeye çalışıldı. Hükümetin başsağlığı mesajı doğrudur, yerindedir.

2-
    “Benim sayın başbakanla çok mükemmel bir dostluğum vardır belediye reisliğinden itibaren. Böyle bir meselem yoktur. Ben zaten AK Partililerden oy alacağımı biliyorum, kurucuları arasında dediler ki lütfen kabul ediniz, ben buna güveniyorum. Ben AK Partinin aleyhinde değilim ki, böyle bir şey yok. Ben AK Partinin adayının da aleyhinde değilim. Halkın bunu seçmesi lazım. Zaten biz diyoruz ki, oyunuzu istediğinizi veriniz, ama gelecek seçimde siz bildiğiniz partilere veriniz. Siz ekonomiden memnunsanız yine gidin Ak Parti’ye veriniz, bu gayet basit bir şey.”

3-
    “Birbirine baktığınız zaman kimin Kürt, kimin Türk olduğunu fark etmek mümkün değil. Ama dil farkı var. O dile karşı da ülkemiz hata yapmıştır. Biz her şeyi sopayla halletmeye çalışmış bir mirastan geliyoruz maalesef. İnsanları susturmak, ana dillerini konuşmamalarını sağlamak kabul edilemez bir şey..
    Ben yabancı bir ülkede doğdum. Benim için ana dilim, ana sütü gibi, ana dili insanın temel hakkıdır. Ana dilini konuştuğu yer vatandır. Eğer siz konuşamıyorsanız siz vatanınızda yaşamıyorsunuz. Bu olacak şey değil, çok büyük haksızlık oldu. bunun giderilmesi şarttır. Bunu nasıl yapacağız? Bu bin senelik tarihin, genlerimize işlemiş kodlarıyla, bugün insan hak ve hürriyetlerinin anayasa konması, kanunların geliştirilmesi, hedef aldığımız AB normlarını getirmektir ve bu gibi problemi meselesi olan tek ülke biz değiliz.”

Birden fazla seçeneğinizin olduğu bir seçimde, adaylar arasında bir karşılaştırma yaparsınız. İlk dikkat edeceğiniz nokta, adaylar arasında fark olup olmadığı olacaktır. Bu, sizin zekanızla alay edilip edilmediğini de ortaya çıkartacak noktadır.

Tayyip Erdoğan’ı sevmeme nedeniniz açılım ve özerklik, çözüm süreci gibi konular ise, diğer adayların bu konulara bakışını araştıracaksınız. Ekmeleddin’in bu konudaki beyanları, hep bu konuları destekler niteliktedir.

Hükümetin Ermenilere başsağlığı dilemesini doğru bulan, açılımı ve çözüm süreci adı altındaki taviz politikasını destekleyen bir adayın, Tayyip’ten farkı nedir? Bazı internet sitelerinde, “bu adam kitap yazmış kitap okumuş” deniyor. Anlaşılan Ekmeleddin’in Tayyip’ten farkı, Tayyip’in kitap okumuş, yani daha ciddi bir versiyonu olduğudur.

Hala ''kötünün iyisi'' çılgınlığıyla hareket edenlere Atatürk'ün bir sözünü paylaşarak cevap vermek isterim. Mustafa Kemal Sivas Kongresi’nde ‘Amerikan Mandası’ ve ‘İngiliz Himayesi’ arasında‘Hangisi ehven-i şerdir?’ diyerek tercih yapmaya çalışanlara cevabı şöyle olmuştu:‘Ehven-i şer, şerlerin en kötüsüdür!’

Dostum seni de anliyorum lakin bu adam literatürde boşbakan zıttı gözükmeyebilir fakat bu adam secilirse olacak ilk şey Türkiye Cumhuriyeti'nin Tayyip ve ailesinin at çiftligi olmaktan kurtulması olacaktır. Köklü degisikliklerin 2-3 yılda olmasını beklemek hayalperestlik olur. Nasıl bunlar ülkenin tüm ekonomisini ve tüm saygınlıgını 12 yılda bitirebildiyse, ülkeyi tekrar toparlamakta bir o kadar süre alıcaktır. Belki Ekmeleddin seçildigi andan sona kadar hiçbirsey yapamayacak, fakat bir hırsızı siyasetten indirecek ve artık AKP bu ülkede her istedigini yapamayacak. Umarım bunları göz önüne alarak seçimini yaparsin

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

İhsanoğlunun biraz rte ye benzemesi, ona direk karşı olmaması tamamen rte seçmeninden oy kapmak için. Oy kaygısı ile yapılan şeyleri doğru bulmayabilirsiniz ama karşısında yıllardır oy için yapmadığı kalmayan, bir dediği bir dediğini tutmayan bir var. onun seçmeninden oy almak şart, o seçmenin nasıl birisine oy verdiği belli olduğu için "bende ona benziyorum, bana da oy verebilirsiniz" intibası yaratmaya çalışmak çok doğal bence.

Bu ülkede bu saatten sonra net Atatürkçü biri asla seçilmez, Atatürk düşmanı ve Atatürkçü eşittir dinsiz diye düşünen çok insan var. Seçilmek için mecbur bu kesimden oy almak lazım.

Birde bu dediklerimi yapmayınca ve oy alamayınca karşı taraf tarafından "halka inmezseniz seçilemezsiniz, halka çok uzaksınız" laflarını çok duyduk daha da duymaya devam ederiz.

gerçek rte dururken çakmasını çıkarıyorlar akpden oy kapmak için tam chplik iş bu sayede kendi seçmeninide selahattine kaptırıyor akpden de oy alamıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Quaresma'mız Yok Malesef !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alitaran kullanıcısına yanıt
    Cumhur halk demektir. Biz Türk halkı değil, Türk milletiyiz!

Haklısın; 12 yıldır kendisine omurgasızlığı duruş edinmiş bir başbakan var. Bu açıdan bakınca bizim gözümüzde Tayyip gayet nettir.
  • beğen ya da beğenme bu ülkede Türk milletinden başka milletler da yaşıyor ve hep birlikte 'cumhur' başkanını seçeceğiz 10 ağustosta.
  • onurr.611 kullanıcısına yanıt
    Bize Kerkük’ü, Karabağ’ı, Türkistan’ı vaad etmeyen ve terör örgütünü meşrulaştırma sürecini bitirmeyen, televizyona çıktığında her kesimin oyu için rol yapan ama Türkçüler için rol yapma gereği bile hissetmeyen, dikkate almayan sahtekar politikacılar, bizim adayımız olamaz.

Bizim son Cumhurbaşkanımız, 1938’de uçmağa vardı. Kalanına, gelenine, gidenine oy yok!
    Bu ülkede hayvanlarda yaşıyor... Son Başbuğ Atatürk'ün de dediği gibi: '' Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türk'tü bugün de Türk'tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.''
  • quote:

Bu ülkede hayvanlarda yaşıyor... Son Başbuğ Atatürk'ün de dediği gibi: '' Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türk'tü bugün de Türk'tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.''

Türk olmayanları hayvan olarak görüyorsan ya da onların oy kullanma ehliyeti olmadığını zannediyorsan seninle tartışacak hiçbir şeyim yok. Önce aynaya bakmanı ardından kendine çeki düzen vermeni tavsiye ederim.

İyi ramazanlar.
  • quote:

Bize Kerkük’ü, Karabağ’ı, Türkistan’ı vaad etmeyen ve terör örgütünü meşrulaştırma sürecini bitirmeyen, televizyona çıktığında her kesimin oyu için rol yapan ama Türkçüler için rol yapma gereği bile hissetmeyen, dikkate almayan sahtekar politikacılar, bizim adayımız olamaz.

Bizim son Cumhurbaşkanımız, 1938’de uçmağa vardı. Kalanına, gelenine, gidenine oy yok!

Benimle aynı görüşte kardeşlerimin böyle düşünmesi malesef beni derinden üzüyor. Malesef üzülerek bu ülkedeki gerçekleri görmek lazım. Artık solcu bir adayın secilmesi imkansiz. Sol kesimin öne sürdüğü bir aday olupta secilmek zor. Malesef ben ve benim görüsümde insanların oylarına tenezzül bile etmeyecegi insanlar CHP ya da herhangi bir muhalefete dönmezse bu devran böyle dönmeye devam edecek. Bu adamın AKP oylarini almaya calismasi kadar normal birsey olamaz secilmek icin. O yüzden sadece solcuların degil, sagcıların da hoşuna gidecek beyanlar vermeli. Bunu anlamayacak kadar dar görüslü oldugunuzu sanmiyorum. Ki bu adamın her beyanını dinleseydiniz, şuan ayaklar altında olan laiklige ne kadar önem verdiğini anlardınız.
    Yazdıklarımı okuma zahmeti göstermemişsiniz, ama ben yine de yazdım. Umarim biraz daha düşünürsünüz. Zira siz ve sizin gibi kararsiz kesim oy kullanmazsa 5 sene sonra bu diktatör bozuntusu boşbakan bir bakmışsınız size zorla oy kullandırıyor. Demedi demeyin

Türk olmayanları hayvan olarak görmüyorum. Hareketleri ve tavırları hayvanlardan farkı olmayan insanımsı yaratıkları hayvan olarak görüyorum. Evet; Türk olmayanların Türk vatanında söz sahibi olmasını dolayısıyla oy kullanma ehliyetlerinin olmaması gerektiğini savunuyorum. Bu minvalde, Türk olmayanların Türk milletini yönetmesine olanak sağlayan demokratik sistemi de benimsemiyorum. Ziya Gökalp'in de dediği gibi: ''Bana yol gösteren benden olmalı, olamaz Türk’e baş Türk’üm demeyen!''
    Seninle aynı görüşte olsam, sende oy vermez boykot ederdin.

Bu ülkedeki çoğunluğun AKP'li olmasından rahatsızsanız, AKP'nin oylarını almak için AKP'li gibi davranan birinden de rahatsız olmanız gerekir. Sağcılar derken milliyetçileri kastettiğinizi varsayarak söylüyorum; Ekmel denilen zat hangi söylemiyle milliyetçilerin hoşuna gidiyor ? Açılımı desteklemesiyle mi, Ermeniler'den özür dilemesiyle mi ?

Mevcut düzende boykot suç zaten. :)

Aksine biz kararsız değiliz. Kararımız gayet açık.

Kardeşim, sen de şöyle düşün bak:
    Bizim oylarımızı çantada keklik olarak gördüğünüz için, vermediğimiz oyları kendinizden gitmiş gibi düşünüyorsunuz. Biz kimsenin potansiyel oy deposu değiliz. Aday çıkartırken, ittifak yaparken kimse bize sormadı.Biz de boykot yaparken, işte onlara sormuyoruz.Siz tavırlarınızı Tayyip’e göre belirliyorsanız, o bu ülkede tek başına iktidar olmuştur zaten.Bu tavırlar, cehennemle korkuttuğu cemaatine, para için endljans satan papaz tavırlarıdır.Mevcut sistemle sizin iktidara gelmeniz de mümkün değil ama ne 90 senelik partinin, ne de 45 senelik partinin bunu anlaması için yeteri kadar zaman geçmemiş.Biz, 4 yıllık iktidar koltuğunda KÖTÜNÜN İYİSİ otursun diyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arpad1 -- 18 Temmuz 2014; 2:07:45 >

• quote:

Seninle aynı görüşte olsam, sende oy vermez boykot ederdin.

Bu ülkedeki çoğunluğun AKP'li olmasından rahatsızsanız, AKP'nin oylarını almak için AKP'li gibi davranan birinden de rahatsız olmanız gerekir. Sağcılar derken milliyetçileri kastettiğinizi varsayarak söylüyorum; Ekmel denilen zat hangi söylemiyle milliyetçilerin hoşuna gidiyor ? Açılımı desteklemesiyle mi, Ermeniler'den özür dilemesiyle mi ?

Mevcut düzende boykot suç zaten. :)

Aksine biz kararsız değiliz. Kararımız gayet açık.

Kardeşim, sen de şöyle düşün bak:
    Bizim oylarımızı çantada keklik olarak gördüğünüz için, vermediğimiz oyları kendinizden gitmiş gibi düşünüyorsunuz. Biz kimsenin potansiyel oy deposu değiliz. Aday çıkartırken, ittifak yaparken kimse bize sormadı.Biz de boykot yaparken, işte onlara sormuyoruz.Siz tavırlarınızı Tayyip’e göre belirliyorsanız, o bu ülkede tek başına iktidar olmuştur zaten.Bu tavırlar, cehennemle korkuttuğu cemaatine, para için endljans satan papaz tavırlarıdır.Mevcut sistemle sizin iktidara gelmeniz de mümkün değil ama ne 90 senelik partinin, ne de 45 senelik partinin bunu anlaması için yeteri kadar zaman geçmemiş.Biz, 4 yıllık iktidar koltuğunda KÖTÜNÜN İYİSİ otursun diyemiyoruz.

Anladim ki kararindan dönmeyeceksin, yanlis oldugunu anlasan bile. Bu yüzden dediklerimi sürekli yanlis anliyorsun. Burada bir AKP'li ile tartısır gibi senle tartısmak istemedigimden kısa cevaplar verecegim.

1- Ülkenin cogunlugunun AKP'li olmasından rahatsızım. Ama bu AKP'li insanların oylarini da almayi hedefleyen birini desteklemeyecegim anlamina gelmez. Cogu AKP'li kendileri kabul etmeseler de cahil ve çıkarcı kesim olarak 2'ye ayrılır. Bu insanlarin fikirleri iktidar degistigi an degisir. Dediğim gibi, bugün cıkıp en koyu solcu bile aday olsa AKP oyu almak zorundadır kardeşim. Yoksa kalirsin %25'te.
    2- Siyaset bilginizin sandıgınız kadar iyi olmadiigini belirtmeliyim. Bu ülkede sagcı olan kesimin cok azi milliyetcidir. Oda MHP vs. Şuan bir AKP'liye sorun, Türklük mü Osmanlı mı diye. Zaten cogu saltanat ve halifelik isteyecek kadar geri kafalilar malesef.
    3- Son diyecegim sey bencilsiniz. Bu başbakanın döneminde ülkenin çöküşünü izliyoruz. Acaba Ekmel hangi birine cesaret edebilir? Bizzat muhalefet adayi bu şahıs. Zaten Ekmel'in secilmesi, basta ülkenin hırsızlıktan bir nebze kurtulmasini saglayacak.
    Bir toplumda cogunluk ne derse o kabul edilir. En kral toplulukta bile, en demokratiğinde bile. Hiçbir aday da cogunlugun onayini alamaz. Asrın lideri Mustafa Kemal'in bile bugün çekemeyeni,karşıtı oldugunu görüyoruz. Bu yüzden duyarlılıktan kaçan sizlere kimse gelip kimi aday cikaralim diye sormaz.

Yazdiklarinizdan sonra kafalarimizin bambaska oldugunu anladim. Siz kişi odakli düsünüyorsunuz, lakin ne gerikafalilarin istediği gibi padisahlar gelecek, ne de cagdaslık ve Atatürk ilkelerini tamamen ilke edinen bir cumhurbaskanı gelecek bu ülkeye. İşte kavrayamadıgınız olay bu. İyi geceler dilerim

1-) Ekmel seçilince cahil dediğin AKP'li insanlar bir anda dahi mi olacaklar? Halk cahil diye onların oyunu almak için AKP'li gibi davranmak yüzsüzlüğün daniskasıdır. Şahıslarla mücadele ediyorsunuz. Bizi içine çekmek istediğiniz sistem, işte o kişileri iktidar koltuğuna oturtan sistem.Öyle insanların, devletin başına geçebilmesini sağlayan ve sizin gibilerin bütün ömürleri boyunca iktidar göremediği sistemle mücadele ediyoruz.Siz kazanırsanız, teklif ettiğiniz “az kötü”yü birkaç sene koltuk misafiri edersiniz belki.Biz kazanırsak, belki sizin gibiler de millete faydalı olabileceği noktalara gelebilir.Biz henüz kazanamadık.Siz de nesillerdir kazanamadınız.

2-) Çok şükür siyasetten sizin kadar anlamıyoruz.

3-)Bizzat muhalefet adayı dediğiniz şahıs "Beni AKP kurucuları teşvik etti", ''Başbakanla bir sıkıntım yok'' da diyor.

Asrın lideri Mustafa Kemal milli mücadeleyi başlatırken halka mı sordu ? Halk acaba milli mücadeleden mi, İngiliz mandasından mı ya da Amerikan mandasından mı taraf diye düşündü mü ? Halifeliği kaldırırken halkın çoğunluğunun desteğini mi aldı ? Seçimle mi başa geldi ?

Tayyip'e karşı Ekmel'i destekleyenlerin,vaktiyle İngiliz ve Yunan işgaline karşı Amerikan mandalığını destekleyenlerden bir farkı yoktur. Bırakın bu demokrasi ayaklarını.

-Ne demişti şair?

-Eğilmiyor diye kurdu hor görüp,
    İti el üstünde tutan utansın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arpad1 -- 18 Temmuz 2014; 3:12:49 >

• quote:

1-) Ekmel seçilince cahil dediğin AKP'li insanlar bir anda dahi mi olacaklar? Halk cahil diye onların oyunu almak için AKP'li gibi davranmak yüzsüzlüğün daniskasıdır. Şahıslarla mücadele ediyorsunuz. Bizi içine çekmek istediğiniz sistem, işte o kişileri iktidar koltuğuna oturtan sistem.Öyle insanların, devletin başına geçebilmesini sağlayan ve sizin gibilerin bütün ömürleri boyunca iktidar göremediği sistemle mücadele ediyoruz.Siz kazanırsanız, teklif ettiğiniz “az kötü”yü birkaç sene koltuk misafiri edersiniz belki.Biz kazanırsak, belki sizin gibiler de millete faydalı olabileceği noktalara gelebilir.Biz henüz kazanamadık.Siz de nesillerdir kazanamadınız.

2-) Çok şükür siyasetten sizin kadar anlamıyoruz.

3-)Bizzat muhalefet adayı dediğiniz şahıs "Beni AKP kurucuları teşvik etti", ''Başbakanla bir sıkıntım yok'' da diyor.

Asrın lideri Mustafa Kemal milli mücadeleyi başlatırken halka mı sordu ? Halk acaba milli mücadeleden mi, İngiliz mandasından mı ya da Amerikan mandasından mı taraf diye düşündü mü ? Halifeliği kaldırırken halkın çoğunluğunun desteğini mi aldı ? Seçimle mi başa geldi ?

Tayyip'e karşı Ekmel'i destekleyenlerin,vaktiyle İngiliz ve Yunan işgaline karşı Amerikan mandalığını destekleyenlerden bir farkı yoktur. Bırakın bu demokrasi ayaklarını.

-Ne demişti şair?

-Eğilmiyor diye kurdu hor görüp,
    İti el üstünde tutan utansın!

Benim demek istediğim seyleri bir güzel kafanizda farkli seyler kurup yorumluyorsunuz.
    1- Bu dönemin sartlarıyla Atatürk'ün döneminin sartları arasında kıyaslama yapamazsiniz.
    2- Kendinizi ne diye tanimladiniz hiçbir fikrim yok. Ben hiçbir köklü degisimin 1-2 yılda yapılacagına inanmam. Zira bizim halkımız kac senelerdir nasıl cahillestirilmişse, köklü degisiklikler göz açıp kapatana kadar olmaz. Bu yüzden Ekmel'in secilmesi AKP'li secmenin aydınlanmasini saglar. En azindan hükümete karsı bir görüşte kendini dile getirebilir.
    3- Amaciniz ne bunu bir belirleyin. Almışsınız kendinizi ''biz şöyleyiz, böyleyiz''' diye. Bahsettigin biz vs. Bu ülkede kürtlerden az. Bir söz vardır dogru hatırlıyorum sanırım. Zafere giden her yol mübahtır diye. 40'ıncı söyleyişim bu kişi ya da başka kişi seçilmek için AKP oyu almak zorunda. Nasıl boşbakan kürt oyu almak zorundaysa.
    Atatürk'ün zamaniyla simdiki zamani kıyaslamanin ne kadar mantiksiz oldugunu tekrar dile getiriyorum. Atatürk, Osmanlı'dan kalma enkazı Cumhuriyet haline getirdi. Tabi kimse buyurun paşam Cumhuriyet kuralım demeyecekti. Çünkü asırlardır Osmanlı egomanyasında kalıp, özgürlüklerini unutacak haldeydi insanlar. Şimdi ise, sizin sandıgınız kadar az degil özgürlükçü insan. O yüzden köklü bir degişim yapmak isteniyorsa cogunluga uyulacak, işte o kadar. Ha sen uymazsın. 1 sene sonra Gezi benzeri bir olay olur, onlarca sehit veririz ondan sonra en cok yakınan siz olursunuz.
    Bu secimde Tayyip karşıtı olup sandıga gitmeyenler, ülkemizde Gezi,Soma vs. canlar almıs olaylara davetiye çıkaranlardır.
    Takmışsın bir Ekmel' e gidiyorsun. Arkadas sizin yüzünüzden, bu ülkede özgürlükcü adama ateist damgası vuruluyor. Nesi bu adami begendirmedi size. İslam Konferansı'nda yıllarca basarılar kazanmasi mi? Yıllardır aydin birini bu koltukta görmek isteyen siz degilmiydiniz? Neymiş AKP kurucularıyla dostlugu varmıs. Geçiniz bunlari, bu adamin Tayyip hakkında ya da AKP hakkında söylediği sadece olumsuz olmayan seyleri seçmek algıda seçiciliktir.
    Yahu hiçbirseyden anlamiyorsan kendine diyeceksin ki bir şans verelim şu adama. Her türlü Tayyip'ten iyi. Hala anlamiyorsun, öyle ha deyince çagdas, Atatürk ilkelerini benimseyen kimseyi getiremezsiniz o koltuga. Keşke gelse. Son olarak, benim ilkem tam bagımsızlıktır Allah o dönemde yaşatsa yine ayni şeyi söylerdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.