Şimdi Ara

Cumartesi günleri 20 iş gününden sayılıyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
46.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B o S c H


    quote:

    Orijinalden alıntı: cnv_58

    Merhaba arkadaşlar başımdaki olayl anlatayım 06.05 cumartesi tarihinde oğlumun akülü arabasını ebebek firmasına teslim ettim tamirat icin ve belgemi aldım . Cumartesi günlerinin iş günü sayıldığını bilmiyordum firmada sayılmıyor dedi ama 175 i aradım sayılıyor dediler . Hesabıma göre dün bitti bugün 21. Gün yanlışım varsa düzeltin. Ebebeki aradım sabah ve öglen iki kez ikisindede ürün yok gelmedi daha servisten dendi şikayet ettim merkeze 10 dakika sonra dönüş yapıp geldi dediler bu nasıl olur kargo 10 dakikada ürünmü getirir akşam gidip bakıcam belki yalan söylüyorlardır diye varsayalım getirmiş olsunlar bugün 21. Gün olduğu icin ürün değişim veya para iadesi talebi edebilirmiyim mahkeme heyetine . Firma kabul etmiyor 18. Gün diyor haftasonlarını saymıyor ama ne olursa olsun resmi olarak artık haftasonları sayılıyor. Tüketici heyetine başvuru yaparsam dilekçemi vermem gerek dilekçe örneği varmı?

    Gün icinde cevap veren olursa sevinirim

    Firmanın ne söylediğinin bir önemi yok hocam.

    Cumartesi günleri iş gününden artık sayılıyor. Eğer cumartesi gününe resmi bir tatil denk gelmez ise sayılacak.

    Eğer 20 iş günü içerisinde size sms yoluyla ya da vb yolla ürün değişim kararı çıktı dedilerse 20 iş günü olayı değişiyor. Eğer değişim kararı çıkmış ise o zaman tüketici hakem heyetine (thh) dava açabilmek için ürünü servise verdiğiniz günden itibaren 30 gün sonra dava açabilirsiniz. Dikkat iş günü demiyorum. Normal 30 gün.

    Eğer cihazınız değişim değil de onarım gördüyse ortada bir değişim olayı yoksa bu sefer 20 iş günü bitiminden sonra thh ye dava açabilirsiniz.

    Diyelim ki thh ye dava açtınız. Bilirkişi 20 iş gününün dolup dolmadığını servis irsaliye vb ye bakarak size geri dönüş yapıyor. Eğer servis 20 iş günü öncesinde cihazı onarmış ve belgelemiş ise (cihaz başka ilden geldiyse kargo belgelerine de bakılıyor) dava açsanız da dava aleyhinize sonuçlanıyor.



    Eğer değişim yoksa servis ile iletişime geçip cihazın hangi gün onarıldığını sorunuz.

    Eğer 20 iş günü öncesi diyorlarsa gidebilme imkanınız varsa servise gidip bakın.

    Eğer 20 iş günü sonrasında ise thh ye başvurup ücret iadesi isteyebilirsiniz.



    Bu süreçte thh ye gidip detaylı bilgi almanda fayda var.

    Teşekkür ederim . Bugün gidecektim ama teslim fişi evde olduğu icin gidemedim kaymakamlık vs. Gidip başvuru yapıp onaylanana kadar baya zaman gecer ve birde o kadar işimin icinde onunla ugraşması var yaptıklarına şükür edip büyük ihtimalle ürünü alıcam . İşlerin yoğun olması sebebiyle uğraşmıyacağım ama kış sezonuna denk gelseydi her türlü hakkımı arardım hayırlı akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,

    Telefonu bugün aldığım turkcell bayiine verdim garantiye gönderilmesi için, kargo 2 gün sonra lg teknik servisine ulaşacak. Cumartesi günü kargoyu teslim alırlar mı? Ve 20 iş gününü bugün itibariyle mi sayayım yoksa kargoyu teslim aldığı tarihten itibaren mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarım gün diye hesaplanıyor diye biliyorum ben
  • maximilanos kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu 30 günlük süre için hangi maddeye bakmamız lazım? Tüketici kanununda bunu göremedim, değişti mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: user.cm

    Merhaba, bu 30 günlük süre için hangi maddeye bakmamız lazım? Tüketici kanununda bunu göremedim, değişti mi acaba?

    Madde olarak bilmiyorum ben bizzat yaşadığım durumu anlattım. 20 iş günü doldu ve THH ye gittim. Görevli cihazın değişim kararının çıkıp çıkmadığını sordu. Bende 20 iş günü içinde değişim kararı çıktı ama cihazı teslim edemediler dedim. 20 iş günü doldu dedim. Görevli servise ilk verdiğin günden itibaren 30 gün geçmesi lazım dedi aksi halde şimdi açarsan firma kazanır dedi. Bende 30 gün sonra THH ye verdim.

    20 iş günü dolduktan hemen sonra THH ye başvuracağım dediğim zaman LG firması başvur diyordu. 30 gün geçtikten sonra ücret iadesi yaparız ama %10 kesinti ile demeye başladı. Onlarda farkındaymış. 30 gün geçmeden verseydim kaybedecektim.

    THH çalışanına sorup bilgi almanda fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maximilanos kullanıcısına yanıt
    Anladım, muhtemelen 30 iş günü şuanda. Yine de tüketici hattına sormak lazım, bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.