Şimdi Ara

CS:GO Settings notlarım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cs oynamaya uzun süreli aralar verebiliyorum bu yüzden settings için aklımda kalmasını istediğim notları yazacağım.

Dpi ayarı

Dpi = Dots per inch, bir inç karedeki nokta sayısı. Piksel düşürdükçe dpi düşürmek bir avantaj sağlıyor. 400dpi ile bütün çözünürlüklerde oynayabilirsin ama 1000 dpi ile düşük çözünürlükte oynamak bir dezavantaj sağlıyor. Düşük dpi kullanıldığında daha stabil bir aim ve mouseden kaynaklı bazı hatalar en aza iniyor.

Çözünürlük

Çözünürlük konusunda bir avantaj sağlamak için 4:3 oynayı tercih edebilirsin. 4:3 oynarken oyundaki modeller büyür ve modellerin hareketleri daha hızlı bir hale gelir. 4:3 oynarken daha az alan görürsün fakat oyun daha akıcı bir hale gelir ve karakter modellerini büyük ve yakından gördüğün için biraz daha oyunun içinde hissedersin kendini.

4:3 oynamayı avantajları olduğu gibi bazı dezavantajlarıda var. Örneğin 4:3 herhangi bir çözünürlükte 24inc monitörle stretch (geniş ekran) oynarsan aimin ve ekranın farkedemeyecek kadar olsada titremeye başlar. Öte yandan piksel 16:9'a göre daha düşük olduğu için fps artar.

4:3'ün bir diğer dez avantajı mouseni yukarı-aşşağı ve sağa-sola çevirirken stabil olmaması. Yukarı-aşşağı daha yavaş hareket ederken sağa ve sola daha hızlı bir şekilde hareket eder. Bunun çözümü consola m_yaw 0.0165 (consola m_yaw 0.0165 yazdığınızda sensivity yükselterek yeni bir sens bulun) yazmak. Bu komut yukarı-aşşağı ve sağa-sola çevirirken ortaya çıkan değişkenliği daha stabil bir hale getirir. Default ayarı m_yaw 0.022'dir.

Örneğin 1024x768 black bars ve strech oynarken sensivity aynı gelmez. Aynı çözünürlükte black bars ile daha iyi brust damage/one tap çıkarırken strech oynarken aynı sensivity ile one tap atmak daha zorlaşır ve daha fazla spray atmaya yönelirsin. m_yaw 0.0165 komutu stretch oynayanlar için önerilir bunun sebebi oyunu 16:9 yada black bars gibi strech 4:3 oynarsın.

Çözünürlükler

1024x768 > Bu çözünürlükte 786,432 piksel bulunur. Bu çözünürlük yaygın olarak 14/15inc monitörlerde ve apple ipadlerde kullanılmış bir çözünürlük. CS:GO oynayanların çoğunlukla tercih ettiği çözünürlük budur. Black bars ve strech olarak oynanabilir. Kişisel tercihim bu çözünürlüktür. CS:GO oynarken ne kadar az detay görürsek o kadar iyi olur bizim için. Örneğin league of legends oynayan profesyonel oyuncular dahi bütün ayarlarını düşükte oynar. Çünkü mantık aynıdır; Ne kadar fazla detay o kadar fazla konsantre kaybı.

1280x960 > Bu çözünürlükte 1,228,800 piksel bulunur. CS:GO dışında yaygın bir kullanımı olmamıştır. Bu çözünürlük ile black bars oynamak ahmaklık olur. Bu çözünürlüğü kullandığınızda oyun içerisindeki görüntü kaybını en aza indirgemiş olursunuz. Oyun daha akıcı ve göze güzel gelir. Ayrıca spray atmak daha basit hale gelir. Oyun tarzınıza göre bu çözünürlüğü kullanabilirsiniz. Brust ve one tap'a hakim bir aiminiz varsa işler biraz daha zorlaşır. Fakat spray atmaya yakın bir stiliniz varsa bu çözünürlük tam size göre.

1280x1024 > Bu çözünürlükte 1,310,720 piksel bulunur. Bu görüntü CS:GO dışında yaygın bir kullanımı olmamıştır. Oyun içerisindeki modeller daha geniş bir hale gelir. Bu şekilde aim almak zorlaşır ve oyun sizi sadece spray atmaya dayalı bir stile iter. Ayrıca bu çözünürlük tam olarak 4:3 değil 5∶4'tür.

Bunun sağlamasını şu şekilde yapın; 4ü3'e bölün. 4/3= 1,3333'dür. Aynı şekilde 1024 ü 768'e böldüğünüzde aynı rakamı elde edersiniz. 1024/768=1,3333 yada 1280/960=1,3333 yada 800/600=1,3333.
    Yani tam olarak 4:3 bir görüntü elde etmek istiyorsanız çözünürlükleri birbirine bölün ve çıkan sonucun ne olduğuna bakın. Eğer 1,3333 çıkıyorsa bu görüntü 4:3'tür.
    Fakat 1280i 1024 e böldüğümüzde bu sonucu elde edemeyiz. 1280/1024= 1,25'tir. Buda 5:3 demek. 5i 3'e böldüğünüzde 5/4= 1,25 bu sonucu elde edersiniz.

1440x1080> Bu çözünürlükte 1,555,200 piksel bulunur. Yani HDV 1080i. Bu özel bir çözünürlüktür. Kesinlikle strech oynanması gereken bir çözünürlük. Eğer oyunu 1080p gibi 4:3 oynamak istiyorsanız tam size göre. Oyundaki detaylar tamamen görünür olur ve görsel kalite çok fazla iyileşir. Sağlamasını yapmak gerekirse;

4/3= 1,3333
    1440/1080= 1,3333

800x600> Bu çözünürlükte 480,000 piksel bulunur. Yaygın olarak patates bilgisayarlarda kullanılır. Önerim kesinlikle black bars oynayın ve ayda bir göz kontrolüne gidin.

Raw input

Raw input açık (1) oynarsanız mousenin kendi ham verilerini kullanırsınız ve windows ayarlarının bir önemi kalmaz. Mousenizi oyun içerisinde test edin. Raw input kapalıyken yavaş (çok yavaş) bir şekilde sağa veya sola doğru mouseyi götürün göreceksiniz ki micro takılmalar, pürüzler yakalayacaksınız (bu testte 1000hz mouse frekansı bir etkendir). Daha sonra Raw input açık bir şekilde test edin. Göreceksiniz ki micro takılmalar ortadan kalkmış ve daha pürüzsüz bir mouse kontrolü sağlıyorsunuz. Buda ince bir yere aim koyarken size avantaj sağlar.

Oyunda size avantaj sağlayan her ayarın bir de dezavantajı oluyor. Örneğin Raw input kapalı oynarken sağa-sola daha hızlı ve keskin dönüşler yapabiliyorsunuz fakat açıkken daha pürüzsüz fakat sinir bozucu bir yumuşaklıkta dönüş yaptığınız için kişisel tercihinize göre problem yaşayabilirsiniz. Veri kaybı yaşamak istemiyorsanız açık oynamanızı öneririm. Çünkü windows bu yıl içerisinde bir güncelleme getirerek mousenin hassasiyet ayarlarında ufakta olsa bir değişiklik yaptı. Windowsa değil kendi mousenizin verilerine güvenin.

Mouse Accel

Mouse acceleration yani ivme. Çalışma mantığı fareyi ne kadar hızlı haraket ettirirseniz farenin o kadar ivmeli (hızlı) hareket etmesini sağlıyor. Açık oynarsanız hedefi ıskalama, aim tutturamama olasılığınız yüksek. Daha stabil bir aime sahip olmak isterseniz kapalı oynayın ki çoğu oyuncu bu şekilde oynuyor. Ben rahat edemiyorum sağıma-soluma hızlı dönmem lazım, hareketli oynamam lazım diyorsanız açık kullanabilirsiniz. Örneğin bir bomb side önden girip entry frag almaya çalışıyorsanız size belirli avantajlar sağlar. Bu ayar açıkken aimi bir yere sabitlediğinizde karşıdakini vurmak daha kolay olabilir (çünkü titreme en aza indirgenir) ama spray atmak işkencedir.

Diğer ayarlar için güncelleyeceğim. Yanlış bildiğim veya sizin paylaşmak istediğiniz bir bilgi varsa paylaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 30 Ekim 2017; 17:6:39 >

• yararlı
  • Hocam grafik ayarları ile ilgili ne yapmam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shory

Hocam grafik ayarları ile ilgili ne yapmam gerek?

Pinginiz yüksek değilse ve fps sıkıntı çekmiyorsanız istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Benim tavsiyem gölgeleri yüksek yada orta yapıp diğerlerini en düşükte tutmanız.

Model/doku detayı, Efekt detayı, Shader detayı bunların görsel olarak pek bir anlamı yok hatta pinginize ve fpsnize bağlı olarak takılmalar yapabiliyor oyunda.

Keskinliği yumuşatma modu en çok fpsnizi yiyen ayar budur 8x yapmanızı önermem iyi bir sisteminiz varsa 2x veya 4x yapabilirsiniz.

FXAA Keskinliği yumuşatma modu bu çok fazla bir fps kaybına yol açmaz %2, %5 civarı fps kaybı yaşarsınız.

Keskinliği yumuşatma modu oyundaki detaylara, FXAA keskinliği yumuşatma modu ise yüzeye çalışır. FXAA görünümü daha yumuşak bir hale getirir, Keskinliği yumuşatma modu ise köşelerdeki tırtıklanmaları önler.

• Hocam 4:3 de 1024x768 de oynuyorum

Sens. 1.7 de

Dpi 1000 de

Daha az yapamıyorum olmuyor ama demişsiniz ki düşük çözünürlükte dezavantaj diye. Çok mu etkisi olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga siz nasıl 4:3 çözünürlükte oynuyosunuz?
    Tamam fps daha yüksek oluyor ama ben 4:3 çözünürlükte spray yapamıyorum dağlara taşlara gidiyo sanki.
    16:9 da daha kontrollü ateş ediyorum.
  • Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Etkisini siz oynayış stilinize göre hissedersiniz. Muhtemelen bilekten oynuyorsunuz ama koldan bu sens ve dpi ile oynamak eziyet gibi gelecektir. Eğer bu şekilde hızlı oynamaya alıştıysanız değiştirmenize gerek yok. woxic 1600 dpi 2 sens civarı oynuyor mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cs go yayını
    8 yıl önce açıldı
    CS GO Skin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam adam gibi mouse pad yok ondan dolayı hem düzgün kaydıramıyorum hemde alan yok. yoksa düzeltcem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum biraz hortlatmış gibi olacak ama gtx760 ekran kartını kullanıyorum i5 3470 işlemci 4gb ram ile. Monitör 75 hz 24inc. Oyunda +200 fps ile oynuyorum.

Biraz önce arkadaşın üst düzey pcsinde 250fps ile daha akıcı daha iyi oynadığımı fark ettim. Fpsden değilde galiba ayarladan kaynaklı. Ekranı 1920 den 1440a çekip fps artışı sağlamak ekranım 75hz iken fark yaptırır mı yoksa aradaki oynayış farkı benim monitörün 144 değilde 75hz olmasından kaynaklı bi eksiklik mi?

Özet: +200 fps alıyorken monitörün hz sinin önemi var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: froyzig

Dostum biraz hortlatmış gibi olacak ama gtx760 ekran kartını kullanıyorum i5 3470 işlemci 4gb ram ile. Monitör 75 hz 24inc. Oyunda +200 fps ile oynuyorum.

Biraz önce arkadaşın üst düzey pcsinde 250fps ile daha akıcı daha iyi oynadığımı fark ettim. Fpsden değilde galiba ayarladan kaynaklı. Ekranı 1920 den 1440a çekip fps artışı sağlamak ekranım 75hz iken fark yaptırır mı yoksa aradaki oynayış farkı benim monitörün 144 değilde 75hz olmasından kaynaklı bi eksiklik mi?

Özet: +200 fps alıyorken monitörün hz sinin önemi var mı?
    Csgo oynarken en önemli şey monitör hzsi. Daha akıcı oynamanızı sağlıyor fps ile alakası yok
  • Öncelikle yazın için teşekkürler, gayet dolu ve tercih yapmak isteyenler için mini rehber gibi. Bir kaç sorum olacak bunun üzerine;

Bana gelecek olursak: 1280x960 strech, 1200dpi,(awp 800), 2.5-2.7 sens oynuyorum.

1 - Ak, m4a4 ağırlıklı kullanıyorum.
    CS:GO Settings notlarım.

Soruma gelecek olursak, sprayi olan silahlarda gayet iyiyim ancak pistol konusunda kafaya sıksam dahi(ak ve m4 ile %40-60 hs oranım oluyor) çoğu zaman 2-3 denemede isabet ettiriyorum. (Brust ve one tap'a hakim bir aiminiz varsa işler biraz daha zorlaşır.) Bu dediğini kolaylaştırmanın(isabet arttırmanın) yolu var mıdır ?

2 - cs go da steam üzerinden "başlangıç seçeneklerinde" kullandığın kodlar var mı ?

3 - fps düşük mü yüksek mi rakamlara sabitlemek mantıklı ? Örn ben rekabetçide 180-280 arası fps alıyorum. Bunu kaça sabitlemek mantıklı yada serbest bırakmak mı?

Teşekkürler.

• scartor kullanıcısına yanıt
    Oyun tarzını bilmediğim için bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Pistol roundlarında sensi biraz daha düşürerek deneyin belki çözüm olur sizin için.

Başlangıç seçeneklerine -freq 144 -novid -high yazıyorum ben.

Fpsyi hiç sabitlemedim bu konuda pek bir bilgim yok fakat nvidianın yeni çıkardığı free sync monitörlere g sync desteği ile oynarsanız daha akıcı ve yırtılma olmadan oynarsınız. Böylelikle fpsyi sabitlemeninde bir mantığı kalmaz.

https://forum.donanimhaber.com/freesync-destekli-ilk-nvidia-surucusu-yayinlandi--136722612

Bu konuya bir göz atın neredeyse bütün freesync destekli monitörlere destek sunuyor.

• Hocam 1440*1080 4:3 streched oynuyorum ben de monitör 32" 1280*960 geçsem değişen bi şey olur mu benim için spray atmada vs? Bi de çözünürlük düşürdüğümde ekran çok bulanık oluyo monitörün doğal çözünürlüğünde kullanmadığım için oyüzden mecburiyetten 1440*1080 kullanıyorum, onun başka çözümü var mı 1440 da sanki oyun çok hafif daha ağır gibi geliyo bana belki psikolojik olarak bilmiyorum :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnk

Hocam 1440*1080 4:3 streched oynuyorum ben de monitör 32" 1280*960 geçsem değişen bi şey olur mu benim için spray atmada vs? Bi de çözünürlük düşürdüğümde ekran çok bulanık oluyo monitörün doğal çözünürlüğünde kullanmadığım için oyüzden mecburiyetten 1440*1080 kullanıyorum, onun başka çözümü var mı 1440 da sanki oyun çok hafif daha ağır gibi geliyo bana belki psikolojik olarak bilmiyorum :/
    İki çözünürlükte strech için uygun zorluk çekmezsiniz diye düşünüyorum. 1440ta modeller daha fazla genişlediği için yavaş gibi gelmesi normal bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: scartor

Öncelikle yazın için teşekkürler, gayet dolu ve tercih yapmak isteyenler için mini rehber gibi. Bir kaç sorum olacak bunun üzerine;

Bana gelecek olursak: 1280x960 strech, 1200dpi,(awp 800), 2.5-2.7 sens oynuyorum.

1 - Ak, m4a4 ağırlıklı kullanıyorum.

Soruma gelecek olursak, sprayi olan silahlarda gayet iyiyim ancak pistol konusunda kafaya sıksam dahi(ak ve m4 ile %40-60 hs oranım oluyor) çoğu zaman 2-3 denemede isabet ettiriyorum. (Brust ve one tap'a hakim bir aiminiz varsa işler biraz daha zorlaşır.) Bu dediğini kolaylaştırmanın(isabet arttırmanın) yolu var mıdır ?

2 - cs go da steam üzerinden "başlangıç seçeneklerinde" kullandığın kodlar var mı ?

3 - fps düşük mü yüksek mi rakamlara sabitlemek mantıklı ? Örn ben rekabetçide 180-280 arası fps alıyorum. Bunu kaça sabitlemek mantıklı yada serbest bırakmak mı?

Teşekkürler.
    Kesinlikle sorunumuz aynı. 1280x960 da one tab atamıyorum.Anca spray. Sprayim bariz gelişti ama deagle benim için bitti diyebilirim.

• 4:3 blackbar 1024x768 is da best
  • Strechlemek için konsola bi kod yazıyoduk bilen varmı

• kaymaz K kullanıcısına yanıt
    Öyle bişi yoğ yoğ yoğ yoğ.
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    hala mı oynuyon püü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.