Şimdi Ara

Cs 1.6 Rate ile İlgili Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi cs 1.6 oynuyorum. Fakat bazı kavramların tam olarak ne demek olduğunu bilmiyorum. cl_cmdrate ve cl_updaterate in tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Aynı zamanda choke ve loss kavramlarının da ne ifade ettiğini anlayabilmiş değilim. Bu cl_cmdrate ve cl_updaterate in choke ve loss ile alakası var mıdır? Choke ve loss değeri yüksek olursa ne olur? Açıklayabilirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigas -- 11 Eylül 2011; 1:22:30 >

• Rate kelime anlamı olarak oran demektir..
    cl_cmdrate ve cl_updaterate > Oyun içinde verilerinin yenilenmesi, güncellenmesi oranlarını belirliyor.. Bu değişikliklerle "ping" değerini düşürüyorsun.. Ping ise ip'ye ya da herhangi bir servera veri,paket gönderimidir.. Ping ne kadar düşük olursa takılmalar vs. daha az olur ve oyunun verimi artar..

Loss kayıp, choke da tutmak anlamına gelmektedir..
    Loss hedefe ulaşmamış kayıp verilerdir.. Loss-Choke bağlantı kaybıdır genel itibariyle.. Ne kadar düşük olursa bu değerler o kadar oyundan verim alınır.. İnternet hızıyla alakalıdır..
  • Katre öncelikle teşekkür ederim. İnternet hızım 8mgbit olmasına rağmen cl_cmdrate ve cl_updaterate i 101 yapınca daha fazla choke oluyor. Arkadaşımda 8mgbit internet kullanıyo ikisinide 101 yapıyor ve choke olmuyor cl_cmdrate i 101 cl_updaterate i 45 yaptığımda da choke oluyor. Halbuki 1mgbit internet kullandığım yerde cl_cmdrate 101 cl_updaterate 45 yapınca 0 choke. Bununla bağlantısını açıklayabilirmisiniz?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigas -- 11 Eylül 2011; 15:43:32 >
  • 1mgbit bağlantım olan yerde cl_cmdrate 101 cl_updaterate 45 yapabilirken neden 8mgbit bağlantım olan yerde cl_cmdrate 101 cl_updaterate 45 yapamıyorum. Kabloyla bağlansam fark eder mi? Ayrıca cmdbackup da nedir?

Tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigas -- 11 Eylül 2011; 16:56:46 >
  • Benim internetim 8mbit'e kadar ama hız olarak 5.35'e kadar ulaşıyorum..
    Rate ayarlarım ise;
    cl_cmdrate 50
    cl_updaterate 25
    rate 25000
    Loss-choke 0 genel itibariyle.. Pingim de 10-20 arası değişmekte.. (Tabi serverdan servera farklı olabilir.)

Senin 1mbit veya 8mbit ile yaptığın ölçümler aynı serverda mı?
    Hızın tam olarak kaç çıkıyor ona da buradan bak..>http://www.speedtest.net/

cl_cmdbackup da veri geri gönderimi.. 2 de olması ideal..

Choke'un farklı internet paketlerinde farklı çıkması internetin kalitesina bağlıdır..
  • Tekrar teşekkür ederim. Evet 1mbit ve 8mbit ile yaptığım ölçümler aynı serverda.

1mbit ile girdiğimde ;
    Rate 12500
    cl_cmdrate 101
    cl_updaterate 45

8mbit ile girdiğimde ;
    Rate 25000
    cl_cmdrate 101
    cl_updaterate 35

kullanıyorum. Durum itibariyle anlayamadığım 8mbit de 45 yapamıyorum. Aynı zamanda şöyle bir fark daha var. 1mbit ile girerken kablo kullanıyorum 8mbit ile girerken kabloyla bağlanmıyorum. Kablo bağlantımı etkiler mi?

http://www.speedtest.net/result/1477691795.png

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigas -- 11 Eylül 2011; 22:23:45 >
  • Kablolu/kablosuz olması fark etmez -ki zaten kablosuz da hızın daha fazla-..

İnternet hızın normal.. Yalnız pingin fazla çıkmış.. Bunun birçok nedeni olabilir..
    Kablosuz kullanıyorum demişsin, başkaları da kullanıyorsa dağıtımdan dolayı yüksek çıkabilir..
    Bilgisayarındaki antivirüs / firewall etki ediyor olabilir..
    Şebekeye uzak olman olabilir diyeceğim ama hızın normal çıkmış..
    Virüsten kaynaklanabilir..
    Telefon hattında problem olabilir..

Rate ayarlarını benim kullandığım gibi yapmanı öneririm.. 101 gibi sayılar boş yere sayılardır..

edit: "kablosuz"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 11 Eylül 2011; 23:55:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lol e win 8.1 ile girme
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kabloluda hızım daha fazla derken? Virüs bilgisayarda 0. Antivirüs olarak KIS kullanıyorum. Modem'e uzak olmamla alakası var mı :D sinyal gücü 3 gözüküyo da :D
  • Bide amacım loss ve choke sıfırken cl_cmdrate ve cl_updaterate i yapabildiğim kadar yüksek yapmak değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigas97

Bide amacım loss ve choke sıfırken cl_cmdrate ve cl_updaterate i yapabildiğim kadar yüksek yapmak değil mi?

Hayır, tabiki de değil..
    Onları yükseltirsen pingin de artar..
    Kablosuz da hızın daha fazla olacak, yanlış yazmışım..
  • Peki bi soru daha sorabilir miyim :D Oyunda bazen kasıyor bu birkaç gün öncesine kadar yoktu. Bunun nedeni ne olabilir? Arada kasıyo belirli zamanlarda yürürken kasıyor mesela.
  • Serverın kalitesinin düşüklüğünden olabilir..
    Bilgisayarı genel olarak kasan farklı bir uygulama çalışıyor olabilir..
    İşlemci ya da ram gibi donanımsal bir sorun olabilir..
  • Sürekli aynı serverdayım daha önce böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Format atmadan çözmek istiyorum ama nasıl çözebileceğim hakkında bilgim yok. Belki format atınca da düzelmiyecek ondan da korkuyorum :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.