hata raporu resimde görüldüğü gibidir sistem:win 7 64 bit 8gb ram gtx 560 ekran kartı amd 6100 fx x6 3.3ghz işlemci yani anlıyacağınız kadarıyla sistemde bir sıkıntı yok format attım yinede aynı hatayı aldım
Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: APPCRASH Uygulama Adı: Crysis.exe Uygulama Sürümü: 1.1.1.687 Uygulama Zaman Damgası: 48a7e631 Hata Modülü Adı: CryRenderD3D10.dll Hata Modülü Sürümü: 1.1.1.687 Hata Modülü Zaman Damgası: 48a7e4ee Özel Durum Kodu: c000001d Özel Durum Uzaklığı: 0000cfd1 OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Yerel Kimlik: 1055 Ek Bilgiler 1: a580 Ek Bilgiler 2: a580fb66e5132619b142ac800d3ffa2b Ek Bilgiler 3: ed6c Ek Bilgiler 4: ed6c385f8d69d5759eb9d04ad54ade9d
buda hata raporu büyük ihtimal CryRenderD3D10.dll ile sorun var cryrender görüntü ile alakalı bir şey sorunun çözümünü ben bulamadım yardım edin lütfen donanımda bir şey yok crysis wars/crysis/crysis warhead 3üde orjinal açmaya çalışınca böyle oluyor
arcanbarisA
kullanıcısına yanıt
Senesi gelmiş lâkin aynı sorunu ben de yaşıyorum. Çözebildin mi merak ettim. İnternette birçok kaynak dolaştım, bulduğum sonuçlar şöyle.
Windows 7 64bit kullanıcılarının; -Kimisi "Bin 32" den çalıştırdığında sorun olmamış. "Bin 64" den çalıştıramamışlar. "Bin 32" den oynamaya devam etmişler. -Kimisi "Windows uyumluluk modu"nu "Windows Vista, SP1, SP2" vesaire gibi değiştirerek oyuna girmeyi başarmışlar. Kimisinde işe yaramamış. -Kimisi "DirectX update" yapınca sorunu düzelmiş. Kimisinin düzelmemiş. -Kimisi "-windowed" olarak başlatınca sorunu düzelmiş. Kimisinin düzelmemiş. -Kimisi nVidia ile alakalı problem demiş, bir şeyi silmiş düzelmiş. Kimisinin nVidia'sı yokmuş yine de düzelmemiş.
Her bir çözümü denedim, hiçbir işe yarar sonuca ulaşamadım. Küfürleri Crysis'e mi etmeliyim yoksa Windows'a mı onu da bilemedim. Ama birinden biri yaptığı işte iyi değil belliki..
Bir haftadır sıkıntı yaşıyordum; soruyu sordum, sonunda işe yarar çözümü buldum.
Türkçesi şöyle; -Adresteki dosyayı indirin ve arşivi çıkarın. (http://dl.dropbox.com/u/71527378/Bin64.zip ) -Crysis'in yüklü olduğu dizine gidin (Benim şuradaydı "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis") -"Bin32" klasörünün adını "Bin32.bak" diye değiştirin. (Sanırım adını nasıl değiştirdiğimiz çok önemli değil; orijinal "Bin32" dosyalarının yedeğinin durması açısından böyle yapıyoruz) -Yukarıda indirip çıkarmış olduğunuz "Bin64" klasörünün adını "Bin32" olarak değiştirin. -Crysis'in yüklü olduğu dizine atın. Bu kadar.
Ahan da bu şekilde "Crysis64.exe" düzgünce çalışmakta. Bir haftalık kafa yeme seansımız burada sona ermiştir.
en büyük hatan amd işlemciye nvidia ekran kartı takman zaten