Merhabalar, bir önceki konumda kendime uygun araç sormuştum ve sonuç olarak bu iki araç arasında kararsız kaldım. Diğer konu çok kirlendiği için yeni bir konu açmak zorunda kaldım. Hem benzer bir ikilemde kalan diğer arkadaşlarada faydam olsun istedim. Gelelim konuya;
Bu iki aracı aşağıdaki faktörler açısından karşılaştırmanızı rica edeceğim;
Konfor Güvenlik Yakıt Tüketimi Donanım Bakım/Servis 2. El potansiyeli
guvenlik icin euroncap, yakit tuketimi ve donanim icin de markalarin sitelerine bakabiilirsiniz.
digerleri arasindan net bilgimin oldugu tek konu konfor. onda da c4 baya onde.
Konfor ve 2. el direk citroen
Güvenlik için dediğiniz gibi ncap'i inceledim. Her iki araçta 5 yıldız almış ve ortalamaları çok yakın. Yakıt tüketimi olarak Citroen 10lt yakarken Cruze 10.5 yakıyor. Konfor Citroen önde olduğunu tahmin ediyordum. Donanın anlamındada muhtemelen citroen öndedir. Bu durumda forumda bazı arkadaşlar neden Cruze'ü ölümüne savunup öneriyor Diğer konuda kimse C4'den bahsetmemişti, varsa yoksa Cruze dendi konuda. Ancak şu an C4'e çok sıcak bakıyorum.
Cruze 1.6 16V WTCC Edition Plus AT (124 PS) 43,282 TL
C4 1.6 VTi 120 Hp Confort BVA 47,520 tl
Arada kabaca 4 bin tl var . Ben olsam iki aracı da gidip test eder ve son fiyatları alır sonra hangisi icime sinerse onu alırdım .
Citroen'in şanzımanı 4-ileri.
Şavrole'ninki 6-ileri.
Konu kilitlenebilir
Benzinli araç düşünülüyorsa yeni civic de değerlendirilebilir bence. 3-4 daha koyup c4 dizel alınıp keyfi de sürülür..
quote:
Orijinalden alıntı: Batu
Güvenlik için dediğiniz gibi ncap'i inceledim. Her iki araçta 5 yıldız almış ve ortalamaları çok yakın. Yakıt tüketimi olarak Citroen 10lt yakarken Cruze 10.5 yakıyor. Konfor Citroen önde olduğunu tahmin ediyordum. Donanın anlamındada muhtemelen citroen öndedir. Bu durumda forumda bazı arkadaşlar neden Cruze'ü ölümüne savunup öneriyor Diğer konuda kimse C4'den bahsetmemişti, varsa yoksa Cruze dendi konuda. Ancak şu an C4'e çok sıcak bakıyorum.
Sen kararını vermişsin.konuyu niye actin ki?
yeni c4 ün benzinlisini bilemem ama dizeli müthiş bir araç.gel gör ki adı çıkmış citroenin bilen bilmeyen herkes atıyor citröene.cruze un donanım ve güvenlik olarak eksiği yok c4 ten.ancak konfor ve de malzeme kalitesi dersen cruze c4 e rakip olamaz.
quote:
C4 1.6 VTi 120 Hp Confort BVA 47,520 tl
citroen c4'ün üzerine, yukarıda adı geçen cruze plus wtcc donanımına eşit olabilmesi için; 3.300TL lik PLUS da lazım...
C4 1.6 VTi 120 Hp Confort BVA 47,520 tl + 3.300TL = 50.820TL yapar. aradaki fark 7.538 TL c4 vitesi 4 ileri, cruze vitesi 6 ileri....
valla şu c4 b 5 sene garanti verse alınabilinecek araç deneme sürüşünde konforuna hayran kaldım cidden. chevroletin deneme sürüşüne hafta sonu çıkmayı düşünüyorum onu da yazarım.
yalnız citroen dizel düz almak ikisinden de daha mantıklı feci yakıyor ikiside.
Bence cruze al hem 6 ileri otomatik vites hemde fiyat farkını 1 yıl yakıt yapabilirsin...
Forumda Coşkun adlı arkadaş aldı. Ona izlenimlerini sorabilirsin. Dediğiniz göre C sınıfının alayı gelse Cruzun Z si olamazmış
quote:
Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate
Forumda Coşkun adlı arkadaş aldı. Ona izlenimlerini sorabilirsin. Dediğiniz göre C sınıfının alayı gelse Cruzun Z si olamazmış
Cruze fiyatina gore iyi araba. Ama senin dizel c4 alacak kadar paran varsa, onu alma gel cruze al demem.
Cruze Derim
konfor olarak nası c4 anlamadım. cruze daki iç dizayna sahip olmayan bir sürü d sınıfı araç bile var. bende araç almayı düşünüyorum ama cruze un o göğsü gibi dolu konforu aşırı yüksek bir araba göremedim. tek sorun olarak fazla yakması var başka hiçbir kusuru yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Kobrakai
konfor olarak nası c4 anlamadım. cruze daki iç dizayna sahip olmayan bir sürü d sınıfı araç bile var. bende araç almayı düşünüyorum ama cruze un o göğsü gibi dolu konforu aşırı yüksek bir araba göremedim. tek sorun olarak fazla yakması var başka hiçbir kusuru yok.