Şimdi Ara

Cruze 2.0 Dizel Sahipleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
6
Favori
75.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracın vergisi bu yıldan itibaren bir alt yaş dilimine girdiğinden dolayı 814tl.
  • Turbo haricindeki tüm hortum ve eklem parçalarını orjinal parça ile değiştirmeme rağmen geçen gece ilk defa 1500 / 2000 devir arasında iken dip gaz yaptım bir süre sonra code 84 verdi. Bu araç ile hiçbir zaman dip gaz yapmayacakmıyız anlamadım yahu, kendini korumaya mı alıyor yoksa direnemiyor mu nedir yani.
  • brkyzn B kullanıcısına yanıt
    evet 7 aylık deneyımlerınızı alalım özellıkle yakıt tabiki :)))
  • Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Bendede kafasına göre bazen yapıp bu hatayı veriyor.Ben hiç birşeyi değiştirmedim demekki hortumdan vs değil bu hata..Ama gözlemlediğim gaza abanmadan yavaş yavaş 200 lere çıkınca hemen hemen hiç yapmadığı..Ama dip gaz yapıp yüklenince ara ara yapıyor..Benimde anlamadığım bazen neden yapıyorda bazen yapmıyor bu kısmı garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Turbo haricindeki tüm hortum ve eklem parçalarını orjinal parça ile değiştirmeme rağmen geçen gece ilk defa 1500 / 2000 devir arasında iken dip gaz yaptım bir süre sonra code 84 verdi. Bu araç ile hiçbir zaman dip gaz yapmayacakmıyız anlamadım yahu, kendini korumaya mı alıyor yoksa direnemiyor mu nedir yani.

Yakın zamanda dpf yıkama yaptırdınız mı hiç? 50.000 km de lazım o...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Plus

quote:

Turbo haricindeki tüm hortum ve eklem parçalarını orjinal parça ile değiştirmeme rağmen geçen gece ilk defa 1500 / 2000 devir arasında iken dip gaz yaptım bir süre sonra code 84 verdi. Bu araç ile hiçbir zaman dip gaz yapmayacakmıyız anlamadım yahu, kendini korumaya mı alıyor yoksa direnemiyor mu nedir yani.

Yakın zamanda dpf yıkama yaptırdınız mı hiç? 50.000 km de lazım o...

Yok hocam dpf ye hiç girmedim bu zamana kadar.

• İlk fırsatta dpf yikatin.

• kımımben K kullanıcısına yanıt
    Araçtan genel olarak memnunum. spor yayları çıkartıp jantları 17 yaptım. şu ana kadar bir kere dizel partikül filtresi uyarısı verdi. onu da 2.viteste yarım saat yol alarak çözdük. park halinde ufak bir kaza ve bakım hariç sanayiye gitmedim. yakıt eylüldeki periyodik bakım öncesi şehir içi 10-11 leri görmeye başlamıştı. bakım sonrası şehir içi 100 km 8.5 lt uzun yolda 7 lt gibi bir tüketimi var. performansından gayet memnunum. bugüne kadar üzmedi bundan sonra da üzmezse 4-5 yıl daha kullanırım :)
  • Merhaba arkadaşlar , uzun arayış ve beklemeden sonra 2012 model 2.0 dizel otomatik aracımı 108000 km de Orjinal LTZ modelini buldum ve çok isteyerek 2 hafta önce satın aldım. Başıma gelenler;

Alırken şanzıman yap hortumlarında ufak bir kaçak vardı, 1 hafta önce yetkili servise götürdüm be değiştirelim dedim. Kullandığım 15 gün boyunca, 3 kere, kırmızı ışıkta durduktan sonra yeşil yandığında ayağımı frenden cekince araba gitmedi gaZa basınca hafif bağırdı ve yürüdü. Bugün yeni şanzıman yap hortumları takıldı yağ vs degisti. Sonrasında 70 km yol gittim ve bu yol süresinde de 1 kere yine aynısını yaptı, asıl kötü hissettiren de az önce park ederken aynı sorunu geri viteste R de yaptı . Bunların hepsi düz yolda oldu. Yetkili servis aracı bugun 30 dk test sürüsü yaptı teslim etti. Şuanda ne yapacağımı bilemiyorum. Sorunum tam olarak nedir lütfen yardım edin.

• Arkadaşlar bugün bir şey farkettim aynı zamanda. Daha önce yaşadığım bütün bu sorunlarda araba sıcaktı en az 1 saat aralıksız kullanılmıştı. Dşkkat ettim motor soğukken şanzımanla ilgili hiçbir sorun yaşamıyorum. ama sıcakken R de ve D de gaz yememe ve vuruntu yapıyor 2-3 sn. Ayrıca uzun yolda yüksek hızlarda da hiçbir sorun yok viteş geçişleri güzel. Arabam cruze 2.0 dizel otomatik LTZ, sorunum neden kaynaklanıyor olabilir?
  • Taki77 T kullanıcısına yanıt
    Garip.ben aracı sıfır almıştım 5 yıldır kullanıyorum benzer bir sorun yaşamadım.şanzıman yağına baktırdınızmı?
    Benim ve başka kişilerin ara ara yaşadığı sorun gaza yüklenip devirli kullanıp hızlanınca code84 hatası verip aracın güçten düşüp korumaya geçmesi durup tekrar kalkınca yada stop edip tekrar çalıştırınca hata siliniyor.
    ..sizde bu arızayı veriyormu denedinizmi hiç?
    Aracınız sedanmı ve kaça aldınız?
  • KOD 84 hatası için hiç turboyu kontrol ettirdinizmi.Babamın kullanığı passat benzer arzıyı yapmaya başladığında turbo palleri kirlenmiş oluyor, temizletiyor, bir müddette öyle idare ediyor ama en son turbo değişiyor.Ve tekrar turbo ömrünn son demlerine gelenekadar bu sorun olmuyor.
  • quote:

Ara ara yapıyor bu hatayı demi.tekrarladımı sonrasında yine.Servise uğrayıp yada arayıp sordunuzmu hiç.?Yabancı forumlardada bu hatadan şikayetler var ama tam çözümü sebebi bulamadım hala.

Ama düşününce çok aklımda kalmamış ama ilk sıfır aldıgımız zamanlarda bunu yapmıyordu hiç diye aklımda kaldı.Yapsaydı garantide oldugu için araç muhakkak enazından bakım zamanlarında söylerdim bu durumu ama hiç öyle birşey olmadı.
    ...Bu durumda anlaşılan araçta birşeyler zamanla kirlendi tıkandı vs vs birşeyler oldu ilk zamanki gibi değil sonucu çıkıyor.

...Bu durumdada şüpheli turbo oluyor..Ama hem elletmek istemiyorum şuan çalışıyor diye hemde pahalı bir parça elletip risk almak istemiyorum Ama tehlikelide bir durum düşünsenize araç sollamaya çıkıyorsunuz gaza abanıp geçeyim derken araç hata verip güçten düşüyor.!!!!

• Evet kod 84 dediğiniz sahneleri yaşıyorum. Bugün bir yetkili servis , emme manifoldu değişecek dedi. Bunun içinde motorun inmesi gerekiyor dedi ve toplamda 4000 tl masraf çıkardı. Emme manifoldu değişiminde motorun inmesi şaşırttı beni onay vermedim. İstanbul da güvenilir bir servis arıyorum, Değer e gideceğim sanırım
    Yaptıklarınızı ve sonuçları burada paylaşırsanız sevinirim.bizlerede örnek olur
  • fatihnazarr F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de cruze 2.0 sahibiyim bahsettiğiniz rüzgar sesi sorununu halledebildik, tam olarak nerden alıyor sesi? Gaza yüklenince kod 84 hatası alıyor musunuz siz de?

• aybasan kullanıcısına yanıt
    Siz kod 84 sorununu hallettiniz mi? Aracınız sarı motor arıza lambasını da yakıyor muydu? Emme manifoldu demişlerdi bana güvenmedim başka bir yetkili serviste, emme manifoldu arızasının çok düşük olduğunu söylediler ve kontrol sonucu arıza çıkmadı. Sorun debimetre de çıktı , yarın arabamı alacağım. Test edince bilgi veririm. Bu arada direksiyon kutusunda boşluk ve yağ kaçağı çıktı , bayağı tağ kaçırmış. Bizim araçlarda bu gibi durumda tamir işe yarar mı? Orjinali pahalıymış galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Taki77

Siz kod 84 sorununu hallettiniz mi? Aracınız sarı motor arıza lambasını da yakıyor muydu? Emme manifoldu demişlerdi bana güvenmedim başka bir yetkili serviste, emme manifoldu arızasının çok düşük olduğunu söylediler ve kontrol sonucu arıza çıkmadı. Sorun debimetre de çıktı , yarın arabamı alacağım. Test edince bilgi veririm. Bu arada direksiyon kutusunda boşluk ve yağ kaçağı çıktı , bayağı tağ kaçırmış. Bizim araçlarda bu gibi durumda tamir işe yarar mı? Orjinali pahalıymış galiba

Yok code84 ile ilgili birşey yapmadım code 84 verince zaten otomatikman sarı arıza ışığı yanıyor kenara çekip durunca kendiliğinden hata siliniyor bende yani stop etmeye bile gerek kalmıyor...Ara ara yapıyor genelde öyle gazı kökleyen dip gaz falan yapıp giden biri olmadığım içinde aslında bana az denk geliyor sanırım..Umarım sorun denilen parçadandır çözülürde bizde enazından ne yapacağımızı biliriz.
    .Direksiyon hidrolik sorununu bende yaşadım hidrolik hortumu metal delinmiş ve oradan hidrolik boşalmış deliği kaynak yaptırmıştım sonra 6-7 ay kadar sonra başka bir yerinden yine delinmişti yine kaynak yaptırdım şuan 1 seneye yakındır bişey olmadı..Orijinali pahalıdır baya benim tamirci bu tür sorunun birçok araçta olan bir sorun oldugunu söylemişti.
    ..Siz servise gidince bu parçanın fiyatınıda sorun bakalım ne kadarmış?

• aybasan kullanıcısına yanıt
    Orjinali için servis 6000 civarı dedi, 1000 küsüre tamir ettireceğim artık. Bu arada code 84 ben de öyle kullanmıştım bir süre fakat sonraları, sarı motor arıza ışığı da yanmaya başlamıştı. Bunları takiben çekiş iyice düşüp, yakıt sarfiyatı arttmıştı ve dpf uyarıları gelmeye başlamıştı. Ben 2 haftada müdahale ettim şuan olaya. Fazlası başka parçalara zarar verir mi bilmiyorum, tetikte olun yine de.
    6000 tl olan parça hangisi??..İnşallah siz çözersiniz bu tamiratla bu sorunu bizede yol göstermiş olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.