Şimdi Ara

CRT Tüp FLAMAN Devresi YANIK DİYOT===>Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki resimlerde de gördüğünüz gibi D404 numaralı diyot yanmış durumda.Normalde sağlamlığını ölçmediğim için kesin konuşmayıda sevmediğimden birşey diyemiyorum fakat %90 yanık.Buna binaen zaten ekranada görüntü gelmiyor.
    Buraya ne tür bir diyor takmalıyım?Üzerindeki yazıda belli değil fakat diyodun ANOT ucu direk olarak EHT TRAFOSUNA gidiyor.KATOT ise R407 direnci ile FOCUS potuna bağlı

Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Sağlıcakla

Edit:EHT TRAFOSUNA düzeltme yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 27 Ağustos 2012; 11:26:44 >

• Tabi trafonunda kısa devre kontrolünü yapacağım
  • Selamlar
    Direnç ile boyutunu karşılaştırırsak 1A gibi bir diyot olduğunu tahmin ediyorum. Zaten görebildiğim kadarı ile 1MOhm gibi bir dirençten geçip foküs potuna gidiyor ki zaten buradaki akımın düşük olmasını gerektirir bu durum. 1A lik bir hızlı diyot işinizi görecektir. Tabiiki foküs potu yanmış da olabilir onun yanısıra veya FBT arızalanmış olabilir.
    Saygılar.
  • Imm o zaman şunu taksam olurmu yani?

Aslında ne takacağımdan ziyade mantığını çözmek istiyorum abiler.Şema olmadığından dolayı biraz temelini öğrenmek istiyorum.
    Hadi taktım 1A değiştirdim çalıştı cihaz bu yeterli değil aslında benim için.Çünkü BEN YAPTIM OLDU olsun istemiyorum.
    Ben o diyodu neden taktım?
    Kısa devrede yapsam belki çalışacaktı
    Ordaki mantığı nedir?
    v.s.v.s öğrenmem gerekiyor

http://www.vishay.com/docs/88638/gp15a.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Aslında ne takacağımdan ziyade mantığını çözmek istiyorum abiler.Şema olmadığından dolayı biraz temelini öğrenmek istiyorum.
    Hadi taktım 1A değiştirdim çalıştı cihaz bu yeterli değil aslında benim için.Çünkü BEN YAPTIM OLDU olsun istemiyorum.
    Ben o diyodu neden taktım?
    Kısa devrede yapsam belki çalışacaktı
    Ordaki mantığı nedir?
    v.s.v.s öğrenmem gerekiyor

adam haklı

bende TV tamirine başlıcam mesaj bulunsun
  • hocam fotoğrafları hangi makineyle çektiniz
  • ustalar bi el atıverin bende merak ettim o diyodn görevini vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olympus marka amatör makine ile makro modda çektim hocam

Yorumlar gelir artık

sağlıcakla
  • Evet değerli arkadaşlar konu hakkında yorum yapabilecek yokmu?
  • Selamlar.
    O diyodun orada ne işe yaradığını yorumlayabilmek için tam devre şemasının olması şarttır. Aksi halde masal anlatırız ancak. Cihazın tam modelini verebilirseniz şema araştırıp yorum yapabiliriz.
    Tahmini olarak şunu söyleyebiliriz ancak :
    Focus potuna bir DC voltaj uygulanır. Bu potun bir başı şasede diğer ucu bu DC voltaja bağlanır. Orta ucu ise 0 dan uygulanan DC voltaja kadar aralıkta ayarlı bir DC voltaj olur. Bu DC voltaj , tüpte , çıkan elektron demetinin ekran kısmında tam olarak odaklanabilmesini sağlamak üzer daraltır veya genişletir. İşte bu diyot EHT trafosunun üzerindeki foküs voltaj sarımının çıkışını DC volta çevirmeye yarayan diyot olduğunu düşünüyorum.
    NOT : Şayet her tamirde yanan herşeyin ne işe yaradığını tam olarak öğrenmek istiyorsanız iyi bir şema , elektronik ve komponent bilgi dağarcığının sizde varolması gerekir. TV tamiricilerinin büyük bir çoğunluğu dahi her komponentin ne işe yaradığını bilemez. Ancak bölgesel olarak nerelerin ne işlere yaradığını bilir ve müdahale edeceği yerleri bu şekilde araştırı ve arızayı giderir.
    Saygılar.

• Kardeşim öncelikle şunu belirteyim bu bir TV değil.Medikal bir cihazın crt tüp kartı
    Bu yüzden dolayı marka model vermedim ama isterseniz veririm

Bilgi için teşekkürler
  • Peki arkadaşlar bu diyodu 1A veya 1.5 amperlik diyotla değiştirdikden sonra hangi malzemeleri kontrol etmeliyim?Arıza izleme metodum nasıl olmalıdır?

Birde EHT trafosunun sağlamlığını nasıl yapabilirim

Sağlıcakla
  • Medikal bir cihazın şemasına ulaşma şansımız çok zor.
    Ancak anlattığım ayrıntılar CRT sistemlerin tümünde aynı. Bir de o linkini verdiğiniz diyot , hızlı bir diyot değil datasheet e göre. Bu sebeple malzemecinizden alacağınız herhangi bir 1 -2 Amperlik hızlı diyot işinizi görecektir.
    Şayet diyotun arkasındaki direnç ve pot sağlamsa , başka arıza olmayabilir. Tabi ekrana aydınlık geliyorsa. Ölçümlerinizi dikkatli yapmalısınız çünkü ( tv de 15625 Hz ! ) yüksek frekanslı ve yüksek voltajlı sinyaller var. Osiloskop kullanıyorsanız topraklamasını kullanmadan çalıştırmanızı öneririm. BNir FBT trafosunu ölçüm yolu ile test edemezsiniz. Çünkü birçok bacak kısadevre gösterecektir ve yüksek voltaj sızıntısı varsa göremezsiniz. Genelde yerine yenisi takılarak test edilir.
    Ayrıca trafoya gelen ana besleme voltajını ölçebilmesiniz. Trafoyu süren transistör ( veya belki entegre ) ölçebilir veya değiştirebilirsiniz. Ayrıca bazı pinlerden şaseye bir ters diyot , direnç + kondansatör çifti bulunabilir , bunlar kontrol edilebilir. Bir de belki başkaca diyotlarla başka katlar için besleme voltajları alınmış olabilir ki diyodun ardından şaseye bağlı elektrolitik kondansatörler olmalı bu durumda , bu katlarda arıza bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Sürücü transistör , en çok arıza veren elemandır bu tür devrelerde genelde. Bu transistörün bacağındaki pik darbeleri absorbe etmeye yarayan komponentler de kontrol edilmeli.
    Saygılar.

• ultra fast veya scoothky diyotlar 50hz gibi düşük frekanslarda kullanılabilirmi?
  • Kullanılır. Ama lüks ve pahalı olur... Mercedes ile kömür taşımak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

hocam fotoğrafları hangi makineyle çektiniz

bunu soracaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

hocam fotoğrafları hangi makineyle çektiniz

bunu soracaktım

arkadaşlar bu muhabbeti hala anlamadım
    REsimmi kötü yoksa başka birşeymi var çözemediğim? :((

• quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

arkadaşlar bu muhabbeti hala anlamadım
    REsimmi kötü yoksa başka birşeymi var çözemediğim? :((

Vallahi bende niye sorduklarını anlamadım ne güzel resim işte
  • resimler çok net ve güzel
  • Ben anladım. Resimler muhteşem kalite ve çözünülürlükte. Ondan merakları celbediyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.