Bundan tam 1 yıl önce Azra ile dedik ki �Bir MP3 player alalım�. Hepsiburada�da ucuzlamış bir şekilde 1GB bir MP3 player buldum markası: Piranha� Aldık; hatta bizimle beraber 4-5 kişi daha aldı. Onlarınki ne durumdadır bilmem ama bizimki elimizde paralandı; garantisi sürmesine rağmen aldım elime bir güzel �Nasılmış bakalım bunun içi� diyerek bir güzel söktüm-taktım vs� Kar etmedi; elimde patladı�
Ve bir hafta önce; biraz da rastlantısal ve ani bir kararla bu sefer Creative ZEN Neeon2 aldık�
Almasamıydık ne� Almıştık artık; bir hevesle eve geldik; kullanım kılavuzuna göz attık; şekline şemaline baktık; açtık; sesi nasıl diye dinledik; �Vaay; video da çalıyor� diye sevindik. Radyosu yok diye zerre üzülmedik, hem ne yapacaz ki radyoyu 2GB hafızası var aletin.
İlk gözüme çarpan kötü özelliği USBden şarj oluşuydu; ama neyse dedim; bilgisayardan sarj ederiz artık ama bu MP3 ile uzun yola çıkılmaz� Gerçi 20 saat şarj ömrü var diyor ama batarya ömrü yavaş yavaş azalacak her bataryalı alette olduğu gibi� Sonra bilgisayara bağladık aleti ve çıkardığımzda açılmadı. Evet AÇILMADI� �Noluyo yahu!� tepkilerimizden sonra aklıma reset atmak geldi, attık ve açıldı. Sonradan aklımıza bi internetten bakmak geldi neler demişler hakkında diye. Okudukça moralimiz bozuldu; çünkü alet bizde olduğu gibi her bilgisayara takıp çıkarıştan sonra açılmıyordu. Bir iki yerde firmware update yapılınca düzeldiğini okuduk; hemen yaptık; kar etmedi�
Evet çok güzel bir mp3 player, özellikleriyle; görünüşüyle; markasıyla. Ama olmamış Creative; kusura bakma; yapamamışsın� Şimdi biz ne yapacağız bakalım bu aletle�
Not: Bu yazı da Creative Prodikeys bir klavyeden yazılmıştır
Not2: Aleti geri verdik ve:
Daha önce Creatisve Zen Neeon2 ile ilgili maceramızı anlatmıştım. Creative her zaman benim için güzel bir marka idi. Hala da öyle ama bu sözünü ettiğimiz aygıtı ne yazık ki yapmayı beceremiş işte. Aldık ve ikinci haftasında geri veriyoruz. Dün tamir için götürdüğümüzde aldığımız yerdeki görevli bu aletten 6 adet sattığını dördünün geri geldiğini bizim de getirmemizi beklediğini; bizden başka bir kişi daha olduğunu o da getirince aletleri firmaya iade edeceklerini söyledi.
Bizdeki sorun aletin bilgisayara takılıp çıkarılmasından sonra bir kere reset atmadan açılmaması idi. Ama asıl önemli ve daha büyük bir sorun varmış: zaten beğenmediğim özelliği olan sadece USB�den şarj olması idi ve aslında USB�den de şarj olamıyormuş alet. Evet içindeki şarjı bittiğinde aleti şarj edemiyorsunuz. O yüzden diyeceğim o ki sakın ama sakın Creative Zen Neeon2 almayın; aldırmayın. Firmware updateler falan fayda etmiyor. Seri üretim hatası var. Dikkatli olun, biz ettik siz etmeyin. Haberiniz olsun; demedi demeyin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
şaşırtıcı ama çok bilgilendirici teşekkürler
çok güzel bir görünümü var ya..ama malesef sadece neeon2de deil neeonlarda da çeşitli sorunlar çıkıyor..maalesef bir s200 ün kullanışlılığını neeon lara verememiş creative yazık olmuş
Benzer sorunları ben de yaşadım!!!hemen geri götürdüm,servise yolladılar.bi kaç hafta sonra yenisini verelim dediler ben de kabul etmedim tabi,çünkü hiç içime sinmedi,çok sinir oldum.sağolsun NT mağazası paramı iade etti.şimdi crea A9+ almayı düşünüyorum.
iyiki zen neeon almışım bea ohh yoksa
walla bende almayı düşünüyordum.iyiki almamışım.şimdi vision m ile mutluyum huzurluyum.taki bataryanın ömrü tükenene kadar
teşekkürler bilgimiz oldu
abi sağol bende almayı düşünüyodum uyardığın için teşekkürler
teşekkürler bilgi için.. bilgilerimizi paylaşalım mutlu olalım
bugün gördüm almayı düşündüm ve düşüncem şu saniye itibari ile tarih oldu
teşekkürler
Bendede Var ve dediğiniz hiçbir sorunu yaşamadım
ewet arkadaşlar açıkçası paranız varsa Tavisyem "cowon u3 1 Gb" tır. Ben henüz hiçbir Mp3 player alamadım. Creative lerin hepsi bir alamet.
Şu anda hala araştırıyorum ve tekrar diyorum 270 YTL niz var sa cowon u3 1 Gb alın.
quote:
zamirpolen Tarih 27 Haziran 2007; 19:35:30 Bendede Var ve dediğiniz hiçbir sorunu yaşamadım
Selam, bende de ZenNeon2 var ve ben de hiçbir sorun yaşamadım.. Yaklaşık 4 aydır aralıksız kullanıyor olmama rağmen.. LAkin USB yerine alete format atınca işin doğası gereği hiçbir şekilde açamıyorum.. Bellek sıfır kapasite görünüyor, sistem aleti görmüyor.. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
quote:
mozturk1998 Tarih 5 Ağustos 2007; 9:41:29 quote:
zamirpolen Tarih 27 Haziran 2007; 19:35:30 Bendede Var ve dediğiniz hiçbir sorunu yaşamadım
Selam, bende de ZenNeon2 var ve ben de hiçbir sorun yaşamadım.. Yaklaşık 4 aydır aralıksız kullanıyor olmama rağmen.. LAkin USB yerine alete format atınca işin doğası gereği hiçbir şekilde açamıyorum.. Bellek sıfır kapasite görünüyor, sistem aleti görmüyor.. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
merhaba; sorunu çözdüm, belki yardımı olur diye paylaşayım istedim. hatanın temeli benim F driverında takılı olan usb yerine yanlışlıkla E'deki zen'e format atmama dayanıyor. Alet formatı yemedi. sonra da kendini sıfırladı. 2gb kapasite "0" görünüyordu. formatı birkaç kez tekrarladım ama nafile. birkaç recover program denedim ama bunlar ancak harddiske müdahele ediyorlar.. orda da papazı bulduk. Sonra bilgisayarı güvenli kipte başlattım, tekrar formatladım alet yine yemedi. (hep format bitmesine yakın formatlanamadı diyordu.) sonra azmin vardığı son noktada DOS üzerinden E driverına format attım.. fat olarak yedi.. bu seferde alet içeri her dosyayı kopyalamamaya başladı.. onuda, fat olarak attığım formatı fat32'ye dönüştürerek çözdüm..(bu sefer windows üzerinden E'ye fat32 türü format attım)... sonuç mu? Şimdi aleti dinlerken size bunları yazıyorum..
Bende yeni aldım sizin dediğin hiçbir sorun yok hatta ve hatta RADYO olaynı bile yaptım hiçbir şikayetim yok donanımsal olarak..ama gelgelelim ses olayı REZİL ötesi yani hiç açmadı beni (kulaklıktan kaynaklanıyo geğiyide yapmasın kimse aynı kulaklığı 3 ayrı mp3 çalardada denedim) Tüketici haklarımı kullanıp geri vermeyi bile düşünüyorum ve ayrıca vatan bilgisayardan 169 ytl ye aldığım hale bu düşünceye sahibim çoğu sitelerde çünkü 230 larda gezerken
benim arkadaşımda kullanıyor herhangi bir sorun yaşamadı denemeden ön yargılı yaklaşmak kötü bence her urunun artısı yada eksı olabilir tabı
bence de elektronikte her zaman hata payı vardır...
creative güzel markadır...
quote:
Sonra bilgisayara bağladık aleti ve çıkardığımzda açılmadı. Evet AÇILMADI� �Noluyo yahu!� tepkilerimizden sonra aklıma reset atmak geldi, attık ve açıldı.
Bana da böyle oldu ama şimdi hiçbir sorun yaşamıyorum memnunum aletten