Şimdi Ara

CREATIVE Zen Nano vs. TREKSTOR Cebrax FM (512 MB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fiyatı 120 milyonu geçmeyecek bir mp3 player arıyordum ki, bu ikisi gözüme çarptı; creative nano zen 512 MB(74$, mavi bil. da), trekstor cebrax fm 512 MB (59$, nt de). ikisi de radyolu, ikisi de AAA pilli, ikisinde de usb için bağlantı kablosu gerekmiyor .creative bilindik bir marka ama trekstor ile ilk defa bu forumda karşılaştım. alman malı olması bütün çekincelerimi bitirdi zaten.
    yalnız şunları öğrenmek istiyorum:

1-) ses kaliteleri arasında bir uçurum var mı? aytıca trekstorların kulaklarının iyi olmadığı yönünde söylemler var, ne diyorsunuz?
    2-) pil ömrürleri nasıl?
    3-) trekstor un veri aktarım hızı daha mı yavaş? hangisi daha hızlı?
    4-) trekstor jump fm ile cebrax fm in farkı ne?

aslında benim açımdan olabildiğince ucuz olması bakımında trekstor a bir eğilim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriegerisch -- 10 Ocak 2007; 17:56:44 >

• 1-) bunu denemeden bilemeyeceğiz. ama teknik olarak bakarsak: frekans aralıkları aynı (20 Hz - 20 kHz). trekstor kulaklık özellikleri ise şöyle: (5 mW (L) + 5 mW (R) , 32 Ohm). tabii bu resmi sitede yazan kulaklık. creative kulaklıklar hakkında bilgi bulamadım.
    2-) trekstor max. 9 saat, creative ise max. 18 saat (oha)
    3-) trekstor un ki 1 MB/saniye, creative inkini bulamadım.
    4-) ismi, tasarımı herhalde.

kimse cevap vermeyince kendim araştırıp bunları bulabildim. merak eden olur belki diye.şimdi sadece 2 soruma cevap bulamadım crative in kulaklığı ve veri aktarım hızı?
  • genel kanı olarak söylüyorum ben bu zamana kadar mp3 playerlerin yanında iyi kulaklık verildiğini duymadım ben sony nin iyi bir mp3 playerini kullanıyorum ama orjinal kulaklığını hiç kuullanmadım arkadaşımda creative nin üst düzey bir playeri var o da benim gibi sony nin 14 milyona satılan standart kulaklığını kullanıyo yani alacağın mp3 playerda iyi kulaklık bekleme derim git sony bayiine 14 milyona standart sony kulaklığını al derim
    Kolay gelsin
  • arama sonuçlarına bakılınca çok övülen creative s200 ün veri aktarım hızını 0.6 MB/saniye olarak gördüm. zen nano nki daha hızlı olamaz herhalde. neyse en iyisi gidip denemek mağazada.

cevabın için çok saol zoptrik...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kriegerisch

arama sonuçlarına bakılınca çok övülen creative s200 ün veri aktarım hızını 0.6 MB/saniye olarak gördüm. zen nano nki daha hızlı olamaz herhalde. neyse en iyisi gidip denemek mağazada.

creative'in 150 ytl altı mp3 çalarlarında s200 derim başka bir şey demem.sırf o süper ekranı diğerlerine fark atıyo.2 satır ama süper parlak siyah üstüne turuncu parlak yazılar.gece karanlıta açılan elektrik sobası tadında.tasarımı hoş ele oturoyo.ses kalitesi oldukça iyi.radyosu iyi çekiyo.bütçem 120 ytl demişsin.512 mb 115 YTL Gold'da.

yavaş aktarıma gelince hiç ama hiç sorun değil derim..pil ömrü desen pil yemeyen bir ekranı var 17 saat dayanıyo zaten.ekstra olarak şarkı sözü bile gösteriyo

• şarkı sözünü göstermesini geçtim de trekstor cebrax ın bazı resimleri konulmuş foruma, müzik çalma esnasında ne albüm adı, ne şarkıcı adı, ne şarkı adı gözüküyor. olabilir mi böyle birşey?
    mp3 player bu be...
  • quote:

şarkı sözünü göstermesini geçtim de trekstor cebrax ın bazı resimleri konulmuş foruma, müzik çalma esnasında ne albüm adı, ne şarkıcı adı, ne şarkı adı gözüküyor. olabilir mi böyle birşey?
    mp3 player bu be...

sen biraz daha incele
    http://www.nt.com.tr/urun.php?uid=10336
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısaca creative :)
  • quote:

şarkı sözünü göstermesini geçtim de trekstor cebrax ın bazı resimleri konulmuş foruma, müzik çalma esnasında ne albüm adı, ne şarkıcı adı, ne şarkı adı gözüküyor. olabilir mi böyle birşey?
    mp3 player bu be...

Resimlerde çıkmamış olabilir.Ama id3 desteği var Cebrax'larda.Ekranı düz renk üzerine yazı şeklinde ama şarkı ismi göstermemesi falan saçma olurdu zaten.O zaman ekran ne işe yarayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soul calibur

quote:

arama sonuçlarına bakılınca çok övülen creative s200 ün veri aktarım hızını 0.6 MB/saniye olarak gördüm. zen nano nki daha hızlı olamaz herhalde. neyse en iyisi gidip denemek mağazada.

creative'in 150 ytl altı mp3 çalarlarında s200 derim başka bir şey demem.sırf o süper ekranı diğerlerine fark atıyo.2 satır ama süper parlak siyah üstüne turuncu parlak yazılar.gece karanlıta açılan elektrik sobası tadında.tasarımı hoş ele oturoyo.ses kalitesi oldukça iyi.radyosu iyi çekiyo.bütçem 120 ytl demişsin.512 mb 115 YTL Gold'da.

yavaş aktarıma gelince hiç ama hiç sorun değil derim..pil ömrü desen pil yemeyen bir ekranı var 17 saat dayanıyo zaten.ekstra olarak şarkı sözü bile gösteriyo

evet s200 hiç hesaba katmamıştım ben. anlattığın gibiyse çok güzel. creative lerden birini alacağım galiba. yardımlarınız için tşk.

• PAKET İÇERİĞİ
    # ZEN Nano
    # Yüksek kaliteli kulaklıklar
    # AAA Pil
    # USB 2.0 kablosu
    # Hızlı Başlangıç Kitapçığı
    # Kurulum CD'si
    # Bileklik

zen nano da usb kablo ile bağlantı sağlıyorsun. 1 gb lığı vr bnde. oldukça ii. en önemlisi ses kaydı ve hafifliği. cebinde kaybetmen muhtemel:) fm radyo yok, zaten radyo bnm için de lazım olan bi özellik değil.
  • quote:

benım zen nanom 1 muzıgı 1 snde aktarıo

pardon 0.5 sn den kısa bı surede

usb 2.0 HUB ını kullanıo

ama bendekı zen nano PLUS
    isvecten geldı farkı olabılır kanımda
    radyosuda var

zaten radyo sadece pLUs larda var

• quote:

Orjinalden alıntı: hasimbnl
    quote:

benım zen nanom 1 muzıgı 1 snde aktarıo

pardon 0.5 sn den kısa bı surede

usb 2.0 HUB ını kullanıo

Creative S200 0.6 MB/s
    Creative Zen Nano/ Plus 1.76 MB/s

S200 çok hızlı değil ama zaten flash bellek olarak kullanman zor. USB kabloyla gezmen lazım. Eğer o tarz bir fikrin varsa dahili usb çıkşının üzerinde olması sebebiyle Cebrax'ı seç. Ama benim ayrı flash belleğim var dersen Zen Nano yerine S200 al derim. Aşağısını oku.

Sound quality on the S200 was very good. Using normal settings, the sound is identical to what you find on the Zen Nano Plus. However, the S200 adds a Bass Boost option which significantly improves the overall sound. It not only enhances the bass without distortion, it provided a much richer and louder sound. While listening to my music, I always preferred the Bass Boost setting to be on.

Additionally you have 4 custom EQ settings and a 5 band EQ. Four EQ settings are on the low side, but at least we have the option of customizing the equalizers to whatver sounds setting that sounds good to our ears. Overall I was very pleased with the sound of this flash player. It provided nice and clear vocals, and a very good reproduction of highs and lows.
    http://www.epizenter.net/e107_plugins/content/content.php?content.15.7

Üstelik S200 Nano Plus a göre daha ucuzdur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.