Şimdi Ara

Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arkadaşlar bir süredir uğraştığım işi nihayet bitirdim ve süreci sizlerle de paylaşmak isterim. Yazacaklarımın benim gibi tek ses kartına çoklu sistem bağlama gereği duyan arkadaşların işine yarayacağını umuyorum.

    Ben bluray film arşivcisiyim. Film bildiğiniz gibi genelde geceleri izlenir... Ancak apartman dairesinde oturunca gecenin bir vakti 5.1 ses sistemini açıp da film izleyemezsiniz malum. Benim alt komşum normal şartlarda da çok sorunlu olduğu için gece film izlemeyi bırakın gündüz bile insanı çileden çıkarabiliyor.

    Filmler bluray dts olunca hakkını vererek izlemek gerekiyor... Geceleri ses sistemini açamayınca ben de öncelikle bu sorun üzerine yoğunlaştım. Kısa sürede 5.1 kulaklık kavramı ile tanıştım. Şu an elimde 1 adet roccat kave 5.1 ve 1 adet de playvision 5.1 kulaklık var. Bunlara ek olarak ses sistemi olarak da uzun yıllardır büyük beğeni ile creative inspire 5200 5.1 kullanıyorum.

    İlk başta sadece playvision 5.1 ve ses sistemim olduğu için bu ikisini aynı anda bağlamaya ve kullanmaya odaklanmıştım. Tak çıkar yapmak istemediğim için kalıcı bir çözüm arıyordum. Zira 5.1 kulaklık girişleri ile 5.1 ses sistemi girişleri aynı. Yani ses kartına sadece 1 tanesini bağlayabiliyorsunuz, hali ile diğer sistem deaktif oluyor. Ben buna çözüm ararken bir de üstüne roccat kave 5.1 işin içine girince işler daha da karıştı... Roccat'ın oyuna dahil olmasının sebebi ise 2 kişi gece rahatça film izlerken gündüz de müzik için 5.1 ses sistemi aktif olacaktı ve bu cihazların hepsi aynı anda aktif olacaktı :)

    Şimdi adım adım gidelim...

    Ses kartım creative x-fi surround pro 5.1

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.


     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.


    Arayışlarım sürerken yurtdışından vs. çoklayıcı aparatları inceledim, ölçtüm tarttım ama benim işimi görecek parçayı bulamadım. Nihayet sonunda bana lazım olan çoklayıcı buldum:

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.


    Bu çoklayıcıdan tanesi 9 tl olmak üzere 3 adet aldım. Temin edebileceğiniz yer: Ankara/Ulus-Konya Sokak

    Bu aparat sayesinde ses kartının tüm çıkışlarını 3'e bölerek 3 ayrı 5.1 sisteme dağıtmış oldum. Görüntü itibari ile biraz dağınık oldu ama biz performansa bakıyoruz tabii ki... Merak edecek arkadaşlara bir ayrıntı daha vereyim, kulaklıklar gücü usb fiş aracılığı ile alıyor. Hem bu şekilde dip ses dediğimiz sıkıntı da olmuyor.

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.

    Son durum olarak, bu karta ben şu anda 1 adet roccat kave 5.1 kulaklık+1 adet playvision 5.1 kulaklık+1 adet creative ınspire 5200 5.1 ses sistemi bağladım ve hepsi aynı anda sorunsuz çalışıyor. Çoklayıcılardan kaynaklı herhangi bir ses kaybı var mı ya da ne derece var bilemiyorum. Zira varsa da hissedilir derecede değil en azından. Sadece subwoofer da -daha önce yoktu sanırım- bazı bass lı bölümlerde "hırlama" diye tabir edebileceğimiz bir durum oluyor. Ama bu çoklayıcılar ile alakalı değil, zira onlar olmadan denedim yine aynı. Bir ihtimal woofer ın yeri şu anda çok kötü bir yerde ondan kaynaklı olabilir. Çünkü saha önce odanın köşesindeydi ve gayet tok ses veriyordu.

    Ses olarak en iyinin peşinde olduğumuz için sizlere bir de yazılım önereceğim.

    Ses kalitesinde kendim için önemli olduğum bir keşifte bulundum. Daha doğrusu önemli bir yazılım keşfettim diyeyim... Bu yazılımla ilgili daha önceleri bilgim yoktu ve tasadüfen bir şeyler araştırırken buldum. Sonra deneyeyim dedim ve sonuç müthiş... Bilgisayarınzıdaki tüm medya oynatıcılara kendiliğinden eq desteği sağlıyor ama sesi ciddi derecede iyileştiriyor ve bunu çok rahat hissedebiliyorsunuz. Programın adı dfx audio enhancer. Program aslında ücretli... Dilerseniz deneme sürümünü indirip deneyebilirsiniz, zira ben şu an tam sürümünü kullanıyorum ama deneme sürümündeki mevcut ayarlar da gayet yeterli.

     Creative X-Fi Surround 5.1 pro/3 adet 5.1 (1x5.1 ses sistemi+2x5.1 kulaklık) bağladım.


    Program için indirme bağlantısı:http://www.fxsound.com/dfx/download.php

    Bu arada zaman bulunca ayrı bir konu altında Roccat Kave 5.1 ile Playvision 5.1 kulaklıkların resimlerini de çekerek sizlere bir inceleme konusu hazırlamayı düşünüyorum.

    Hepinize iyi forumlar.

    Düzeltme: Yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 19 Ekim 2012; 23:49:41 >







  • Güzel olmuş. Ellerine sağlık
  • Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar an itibari ile yukarıda yazmış olduğum;

    quote:

    Sadece subwoofer da -daha önce yoktu sanırım- bazı bass lı bölümlerde "hırlama" diye tabir edebileceğimiz bir durum oluyor. Ama bu çoklayıcılar ile alakalı değil, zira onlar olmadan denedim yine aynı. Bir ihtimal woofer ın yeri şu anda çok kötü bir yerde ondan kaynaklı olabilir. Çünkü saha önce odanın köşesindeydi ve gayet tok ses veriyordu.


    sorunun kaynağını buldum...

    Şimdi bu 5.1 kulaklıklardaki titreşim motorlarını aktif edebilmek için creative in ek bir yazılımını yüklemeniz gerekiyor ve bu yazılım altında "Subwoofer Gain" seçeneğini aktif hale getirmeniz lazım. Ancak ses sistemi de bağlı iken bu titreşim seçeneği aktif olduğu için kulaklıklar titrerken; ses sisteminin subwooferi hırlıyor. "Subwoofer Gain" seçeneğini deaktif edince hırlama kesti ve normal bass alıyorum şu an.

    Çok ince bir ayrıntı ve sabahtan beri uğraşıyorum daha yeni aklıma geldi.




  • Çok güzel bir yazı olmuş. Elimize sağlık. Bu arada bende de roccat cave ve playvision kulaklık ikilisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcom

    Çok güzel bir yazı olmuş. Elimize sağlık. Bu arada bende de roccat cave ve playvision kulaklık ikilisi var

    Teşekkürler. Kablo boyları farklı olduğu için bu ikili benim ayrı ayrı işime yarıyor. Playvisionun kablo boyu da roccat kadar olsa daha iyi olacakmış ama bayramdan sonra ona da bir çözüm getireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.