Şimdi Ara

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
434
Cevap
1
Favori
36.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya biri söyleyebilir mi efektler gözükmüo nasıl gözükmesini saglarım bide

itunes winamp tanda creative media source tan da ii
  • selam arkadaslar,
    kafamda olan bir sorun var ki hala cozemedim ben bunu,

Oncelikle sunu soluyeyim bende sole bir durum var.

2 speaker secili ise menuden , digital dinlerken mp3 leri herhangi bir player ile ses de cok belirgin bir bozulma yok , ses biraz metalik donuk ama bozulma yok, en azından vocal parcalarda bole, ama techno-house tarzı bol ritimli basslı tiz parca dinlerken oldukca garip calıyor, sanki baska bir parca gibi

olay 2 speaker ustu secip digital olarak dinlemeye geldiginde, ses cok belirgin sekilde bozuluyor , ses catlıyor sıkıcı bir sekilde. ki ne yaptı isem yapayım sonuc aynı oldu, kac kere kartı yeniden kurdum, eski live value ses kartımı taktım, onda bole bir sey yapmıyor sorun kablo deil yani, sistemi yeniden kurdum, NAFİLE

Arada ek olarak sony amfim var , ki digital denemerimin amacı da bu, multi baglantı yaparsam nerde ise amfinin hic bir ozelligini kullanamıyorum mp3 dinlerken ancak ancak digital baglantı ile active oluyor music modları vs...

Digital baglanti ile mp3 dinleyen var ise bana lutfen sunu belirtebilir mi?

sesde bozulma var mı, yakınımda birisi yok ankarada bu kartı kullanan o yuzden donanımsal bir hata mı baska bir sey mi bilemiyorum..

RİCA RİCA lutfen bu konuda bana donebilirmisiniz. Cok caresiz kaldım bu anlamda

Multi ses baglantısında bir sorun yok, ama amfim 7 kanal bir amfi, ve bosta 2 speakerım var, ses digital da cok parlak olmadıgından takmadım onları

NOT: DTS dinlerken yada dolby digital filmlerde , en azından benim farkına vardıgım bole bir sorun yok,

Sorun mp3 lerin digital dinlenmesi mi , format sorunu mu bilemiyorum

Birde arkadaslar spdif input selection kısmı bende hep inactive onu nasıl active hale getirebiliriz. Resimdeki sekilde hep

tsk ederim

saglıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 20 Eylül 2006; 20:30:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: starway

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Benim merak ettigim acaba xfinin decoderiyle logitechin decoderi aarsında kalite farkı varmı?Buna wolverin iyi yanıt veriri şimdi

Ben arkadaşımdaki jazz decoder ile yaptım karşılaştırmamı aynı film ve aynı sahnede x-fi özellikle cam kırılma seslerinde ve silah seslerinde jazz'ın decoderinden çok daha kristalize ve net sesler verdi
    ben de aynı soruyu x-fi'ın decoderi ile ddts-100 decoder arasında merak ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: amac22
    Bu arada ZS de direct 6 channel modunda daha başarılı x-fiye göre!
    ayıptır sorması direct 6 channel modu ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 23 Kasım 2006; 23:58:27 >

• yaa arkadaslar herkesin de ne kadr cok sorunu warmıss gerçekten....bnm de bii sorum war size bu kartı almayı düşünüyorum fakat pasif sogutucu olanları mı daha yeni daha iyi yoksa pasif sogutucusu olmayan mı hangisini tercih etmeliyim sizce ??
  • Arkadaşlar ben x-fi xtreme gamer modelinden aldım, aradığım herşey var ve ihtiyacım olmayan extralar yok diye bunu tercih ettim.Neyse konuya girelim,önce bir resim koyayım

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası...

x-230'a biraz fazla kaçtı farkındayım ama bulunsun dimi, şimdi daha önceki serilerde bir giriş 3 farklı görev üstlenebiliyor yazılmış,yani hangi özelliği kullanmak istiyorsak onu aktive edip sadece onu kullanıcaz anlaşılan.Ama benimkinde öyle bi durum yok sanırım ,çünkü renkleri belli sonuçta dimi? kart henüz elime ulaşmadı zaten , ayrıca 2+1 ile kullanacağım için bir yeşil giriş lazım bana ,ona takıcam direk.Mikrofonu da kırmızıya takıcaz ikisi de düzgün çalışıcak.Bunda bi sorun yok

peki 5+1 aldık diyelim , o zaman 3 giriş var beyaz+yeşil+gri kombinasyonunu mu kullanıcaz yoksa yeşil+gri+kırmızı kombinasyonunu mu? 2ncisi ise mikrofunu başka bi yerimize takarız artık

• arkadaşlar x fi nin dts yada dolby digtali cözdüğünü anlamak için sağ alt taraftaki şeydenmi anlayacağız başka yolu yokmu bu işin bide arkadaşlar audigy value de device control diye bi menü vardı ordan çıkışı 24 bit 96 tarzında yapıoduk biraz daha yüksek ve daha ii çıkmasını sağlıodu bunu x fi nerde var peki bilen varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 30 Kasım 2006; 23:16:18 >
  • not:ben kendi sorumun cevabını alet gelince almış oldum kullanma klavuzunu okuyarak

@kadir_74

senin bahsettiğin bölüm bu olabilir mi?

• Arkadasım bu kart daha henüz türkiyede piyasa sunulmadı diye bilyorum nerden nasıl ne kadara sipariş werdiğini bize de anlatırmısın ?
    quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

Arkadaşlar ben x-fi xtreme gamer modelinden aldım, aradığım herşey var ve ihtiyacım olmayan extralar yok diye bunu tercih ettim.Neyse konuya girelim,önce bir resim koyayım

x-230'a biraz fazla kaçtı farkındayım ama bulunsun dimi, şimdi daha önceki serilerde bir giriş 3 farklı görev üstlenebiliyor yazılmış,yani hangi özelliği kullanmak istiyorsak onu aktive edip sadece onu kullanıcaz anlaşılan.Ama benimkinde öyle bi durum yok sanırım ,çünkü renkleri belli sonuçta dimi? kart henüz elime ulaşmadı zaten , ayrıca 2+1 ile kullanacağım için bir yeşil giriş lazım bana ,ona takıcam direk.Mikrofonu da kırmızıya takıcaz ikisi de düzgün çalışıcak.Bunda bi sorun yok

peki 5+1 aldık diyelim , o zaman 3 giriş var beyaz+yeşil+gri kombinasyonunu mu kullanıcaz yoksa yeşil+gri+kırmızı kombinasyonunu mu? 2ncisi ise mikrofunu başka bi yerimize takarız artık

• yurtdışından getirtilmiş şekilde aldım ben , burda henüz yok evet , ve distribütörü sayesinde daha uzun süre gelmeyecek gibi , çünkü hali hazırda getirtilen modelleri bile bulmak için epey dolaşmak lazım

gelseydi tabi burdan almak daha hoş olurdu ama sabredemedim
  • quote:

not:ben kendi sorumun cevabını alet gelince almış oldum kullanma klavuzunu okuyarak

@kadir_74

bu digital çıkış için analog olanını bulamadım da

bide arkadaşlar şu resimde kihttp://www.resimupload.com/ds740904709_pdvd.html SPDIF Output Device yazan yerde not in use yazıo bunun anlamı şuan decoder kullanılamıo anlamına mı gelio yoksa dvd rom içine dts yada dolby digital bir film takığımızda mı aktif olacak. kartın girişleri altın kaplama mı hani daha ii yalıtkan olsun ditedüşünmüşler olabilirmi bide arkadaşlar x fi bass konusunda audigy sersinden biraz titreşimini yapamamış (bazen audigy takıp bassı hissediyorum desem yeridir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 1 Aralık 2006; 19:00:07 >

• Arkadaşlar x-fi mode changer'ı kullanmanızı öneririm çok iyi bir program oyunlara girdiğinizde kendi otomatikman game moda geçiyor masa üstüne dönünce entertainment moduna kendi geçiyor otomatik olarak mutlaka kullanın büyük rahatlık ayrıca game modda bass ve tizleride ayarlayabilirsiniz

burdan indirin ;

http://www.freewebs.com/spectra9/xfmc.html

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_74

quote:

not:ben kendi sorumun cevabını alet gelince almış oldum kullanma klavuzunu okuyarak

@kadir_74

bu digital çıkış için analog olanını bulamadım da

bide arkadaşlar şu resimde kihttp://www.resimupload.com/ds740904709_pdvd.html SPDIF Output Device yazan yerde not in use yazıo bunun anlamı şuan decoder kullanılamıo anlamına mı gelio yoksa dvd rom içine dts yada dolby digital bir film takığımızda mı aktif olacak. kartın girişleri altın kaplama mı hani daha ii yalıtkan olsun ditedüşünmüşler olabilirmi bide arkadaşlar x fi bass konusunda audigy sersinden biraz titreşimini yapamamış (bazen audigy takıp bassı hissediyorum desem yeridir.)

arkadaşlar sorunu anladım gerek kalmadı bu olaya. şu asio driver larını hiç kurmadım acaba çok etki yapıomu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 2 Aralık 2006; 0:57:11 >

• bu kartı almayı düşünüyorum fakat pasif sogutucu olanları mı daha yeni daha iyi yoksa pasif sogutucusu olmayan mı hangisini tercih etmeliyim sizce ??
  • ya lütfen birisi yardım etsin..snrm update ler benm sorunumu geçirmedi..ben format attım bilgisayara...ne varsa yükledim kartımla ilgili..ama hani yeni donanım bulundu der cd den yükleme yaparsın tanıtırsın ya orda cd biraz çizik snrm ve kabul etmiyor doğru çalışmayabilir diyor ..ne yapcam..driver ı ilk kurulum driverını nasıl bulabilirm.lütfen yardım
  • Dostum ben de x-fi extreme music ses kartı kullanıcısıyım sana cd yi kopyalayıp verebilirim. Evin kadıköyde galiba bana yakınsın yani bende beşiktaşta oturuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 17 Aralık 2006; 22:16:43 >
  • çok çok çok çok makbule geçer....gizliozne_ben@hotmail.com eklermisin beni?
  • Tabi dostum hemen ekliyorum
  • 6 channel modu Z-5500 ün bir modu.Bu arada tabi kişye göre değişir ama 5500 ün decoderi x-fi ye göre daha gerçekçi ses veriyor x-fi deki ses süslenmiş gibi geliyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

quote:

Orjinalden alıntı: starway

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Benim merak ettigim acaba xfinin decoderiyle logitechin decoderi aarsında kalite farkı varmı?Buna wolverin iyi yanıt veriri şimdi

Ben arkadaşımdaki jazz decoder ile yaptım karşılaştırmamı aynı film ve aynı sahnede x-fi özellikle cam kırılma seslerinde ve silah seslerinde jazz'ın decoderinden çok daha kristalize ve net sesler verdi
    ben de aynı soruyu x-fi'ın decoderi ile ddts-100 decoder arasında merak ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: amac22
    Bu arada ZS de direct 6 channel modunda daha başarılı x-fiye göre!
    ayıptır sorması direct 6 channel modu ne oluyor.

• beylerr ses kartı ne alımm 5500 alıyrmda bı yardımcı olursanz sewırımm

asus p5b dulex / intel core 2 duo 2,6 / 200 hdd /1 ram ddr 2 / phılıps 190x6 19 ınc / MSI NX7950GX2-T2D1GE 1GB DDR3
  • Herkese iyi akşamlar,

Ben kısa süre önce Logitech Z5500 aldım. Fakat bilgisayarımda bulunan ses kartı 4+1 destekli olduğu için ses sistemimi ne yazık ki 4+1 olarak kullanıyorum.

Kısa süre içinde ses kartı alacağım. Dikkatimi Creative X-FI Xtreme Music çekti. Ancak ses kartı fiyatını gerçekten hakediyor mu? Creative Audigy Value ile aralarında büyük ölçüde ses kalite farkı bulunuyor mu?

Ayrıca ana kartım nForce2 chipsetine sahip. Herhangi bir problem yaşayabilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 20 Aralık 2006; 17:31:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.