Şimdi Ara

CREATIVE UZAKTAN KUMANDA PROGRAMLAMA REHBERİ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • creative uzaktan kumanda - remote control

Evet arkadaşlar bende platinium serisi ses kartı alan ve yeni yeni sizlerin arasına katılıyorum. Daha öncede başka uzaktan kumandam vardı. Aynı programı kullanarak fonksiyonları katmıştım. Kısa kısa elimizdeki kumanda ile neler yapabiliriz ve nasıl yapabiliriz ondan bahsedicem.

Öncelikle kullandığım ses kartı X-FI Platinum onu belirtiyim. Az çok zaten forumdada hakkında yazılıp çiziliyor anlatmama gerek yok. kumandanın modeli RM-1800. bütün işimiz gücümüz bununla olucak zaten. Buraya kadar yaptığım geyik yeter işe koyulalım.

Kumanda hiç fonksiyonel değil. creative sound blaster nasıl bunları atlamış anlam veremedim açıkçası. sen git 4 adet kayar düğme hatta üstüne basılabilir yap. ama yazılımsal hiç bişi yapma. Evet kınama bölümünüde geçelim :))))

kullanacağımız yazılım Girder 3.3.5 dir. daha yeni versiyonlarıda var ama buda iş görüyo.

programıhttp://*****.de/files/11246379/Girder.rar.html adresinden indirebilirsiniz. programı standart kurulumdan geçip kuruyoruz.

sonra gerekli exe dosyasını programın kurulduğu yerin içine atıyoruz :) sblive.exe dosyasınıda kurup creative marka kumandaları destekleyen plugini kaydetmiş oluyoruz. bilgisayarı yeniden başlatalım. hemen çalışmadığı farkettim.

başlat>tüm programlar>Creative\Creative Entertainment Center\Entertainment Center Settings çalıştırıyoruz ve ekrandaki resmin haline getiriyoruz. yoksa zaten kumandanın az sayıda özelliği yüzünden bide o tuşları kullanamaz hale gelmeyelim. çevirmeli tuşlar zaten ne film izlerken ne müzik dinlerken kullanıyoruz. kullanıyoruzda ne kadar verim ile....

girderi artık açabiliriz.

ilk işimiz file menüsünden settings e gitmek. ve midisysEx seçili olmalı bizim kumandayı bu plugin tanıyor.

general bölümünde ise aşağıdaki seçenekler seçili olsun yeterli.

gelelim fasülyenin nimetlerine....

ana ekranda sol kısma sağ tıklıyoruz. gelen menüde add toplever group seçiyoruz adınıda mesela bsplayer koyalım. bsplayerın üstüne sağ tıklıyoruz. add command diyoruz.ismini değiştirip pause diyorum. ekranın solunda learn event ikonu olmalı. ona basıyoruz. ve kumandadan istediğiniz bir tuşa basıp kaydını yapıyoruz. artık kumandadan bu tuşa basınca bu adını verdiğimiz komut çalışıcak gelelim komut tanımlamaya. kumadanda tuşu tanımlayınca eventstringdiye bir alt bölüm daha oluştu burada yakaladığımız tuşu değiştirebilir. basma süresi aralıklarını ayarlayabiliriz. bu komut için ben 500 ms ayarladım. üst kata çıkıyoruz yani pause ye tıklıyoruz.ekranın altında window , O.S , command gibi kartlar var bunlardan. keyboard bölümüne gelip . special key bölümünü spaca yapıyoruz. yani artık kumandada tanımladığımız tuşa basınca aslında klavyedeki space tuşuna basmış olacak. seçip apply diyoruz. ve file menüsünden save yapıyoruz. ilerde kullanabilmek için bu dosyayı farklı bir yerede kaydedebilirisiniz.
    evet ilk denemeyi yapabiliriz. bsplayerı açık bir filmi başlatın sonra kumandadaki tanımladığınız tuşa basın durdu. tekrar basınca kalan yerden devam edicektir. bu şekilde bsplayerın içinden filmi ilerletmek için gerekli tuş kombinasyonlarını aynı yordamla istediğiniz tuşları ekleyebilirsiniz.

bir örnek daha. mesela bspalayerde film 10 saniye ileri alarak atlama tuşu klavyeden nokta. bsplayer kalsörüne sağ tıklayıp add command diyoruz. ismine ileri sar diyorum. learn event e basıp uzaktan kumandadan bir tuşa basıyoruz. tekrar ileri sar bölümüne geri gelip. klavye bölümünde sentence bölümüne gelip (nokta) ya basıyorum. apply deyip. sonra tekrar file menüsünden kaydediyorum. bsplayerde görüldüğü gibi ileri sarmada yapıldı.

program ile mouse hertürlü hareketi yaptırabilirsiniz. fazla anlatmaya gerek yok menüde gezin bir sürü şey yapılabileceğini göreceksiniz zaten.

yalnız şu var kumandada bsplayer için tanımladığız sadece bsplayer için olsun diyelim.bu klasörü sağ taraftan enable işratini kaldırarak pasif duruma getirebilirsiniz. sonra başka program için ayarlı olan tuşları enable yapabilirsiniz.

resimleri daha ekleyemedim imageshackte problem var galiba. bugun yarın atarım.... bide imla hatalarım olabilir zaman buldukça başlığı
    geliştiricem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santanio -- 17 Ocak 2006 22:57:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RC uzaktan kumanda
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.