Şimdi Ara

CREATIVE TITANIUM HD ve Creative Tactic3D ALPHA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Optic bağlantı üzerinden konuşursak:

Film izlerken eğer spdif out seçerseniz direk sinyal yollar, ses kartı bypass edilir. Filmlerde bu şekilde çok iyi ses alabilirsiniz. Ses kartı almanıza gerek yok, çünkü hiçbir etkisi yok..

Eğer ses aygıtı olarak hoparlörü seçip dts connect yada ddl açarsanız o zaman ses kartı devreye girer ve kartlar arasında farklar olur. Ama yukarıdaki yöntem daha sağlıklıdır.
  • Neden bypass edeyim ki. Ben etmiyorum, kendi zevkime göre crystalizer olsun, equalizer olsun ayarlarım ona göre izlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Neden bypass edeyim ki. Ben etmiyorum, kendi zevkime göre crystalizer olsun, equalizer olsun ayarlarım ona göre izlerim.

Bir sese ne kadar müdahale edersen o kadar bozarsın. Sen etme senin zevkindir. Ama etmemek en doğrusudur.

Yanlış yöntemi uygulamak için adam neden 450 tl ses kartına para versin?
  • ses kartı gerçekten kalite kokuyor. ön konsol ile xtremegamer fatality pro kullanıyorum. bunda ön konsol olanağı olsa hiç düşünmeden değişim yapardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX
    Bir sese ne kadar müdahale edersen o kadar bozarsın. Sen etme senin zevkindir. Ama etmemek en doğrusudur.

Creative de zaten bu işi hiç bilmiyor ve 450 liraya böyle bi kart yapıyor , sırf sesi bozsun diye, değil mi? çünkü sen creative den daha öndesin..

Kartı beğenen beğenir,beğenmeyen almaz.. saçma saçma yorumlar yapmayın. renkler ve zevkler tartışılmaz. sen 450 yi vermezsin sesleri bozmasız olur biter. Ben aldım gayet memnunum süper bi kart kulllandığım diğer 3 creative kartından çok daha iyi ses alıyorum.
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: anexiety1

quote:

Creative de zaten bu işi hiç bilmiyor ve 450 liraya böyle bi kart yapıyor , sırf sesi bozsun diye, değil mi? çünkü sen creative den daha öndesin..

Kartı beğenen beğenir,beğenmeyen almaz.. saçma saçma yorumlar yapmayın. renkler ve zevkler tartışılmaz. sen 450 yi vermezsin sesleri bozmasız olur biter. Ben aldım gayet memnunum süper bi kart kulllandığım diğer 3 creative kartından çok daha iyi ses alıyorum.
    saygılar

Senin gibi süper ultra gibi laflarla sallamıyorum ben öyle bir fark var arada. Yazdıklarımın ne olduğunu biliyorum çok şükür.

Senin benim zevklerimi değil doğruları yazıyoruz, aldığın karta laf edildi diye hemen saldırıya geçiyorsun yaşın kaç?

Saçmalayan sensin ama saçmaladığının bile farkında değilsin en kötüsüde bu.

• quote:

quote:

Neden bypass edeyim ki. Ben etmiyorum, kendi zevkime göre crystalizer olsun, equalizer olsun ayarlarım ona göre izlerim.

Bu dediğin sadece film için mi yoksa genel mi ? Eğer genelse yanlışın var. En basitinden bende winamp için WOW THING eklentisi var, yazılımsal olarak sese müdehale ediyor ve gerçekten hatırı sayılır katkısı oluyor. Sese müdehale sesi bozmaz (düzgün müdahale durumunda tabiki) ama şunu diyebilirsin filmdeki sesi ben yönetmenin seçimi gibi izlemek istiyorum müdahale istemem dersen kabul ederim ama buda doğru değil çünkü ses kartın sese müdahale etmese bile hoparlörlerin edecek, evin akustiği edecek vs. vs. Tabiki bu zevk meselesi, ben düzgün ve olumlu olduktan sonra sese müdahalenin yanlış olmadığını düşünüyorum ve bu ses kartı müdahale ettiği zamanlar kesinlikle olumsuz etki yapmıyor ama verilen para kadar yapıyor mu dersen tartışmaya açık. Malum kulak herkeste aynı değil ve ben çok kaliteli sistemler kullanmadığım için bana kaliteli gelen, gerçekten pro. ekipman kullanmış, kulağı iyi birisi için çöp gelebilir. Ben ilk mesajımdada belirttim, ne kulağım iyi diyebilirim ne önceki ekipmanlarım audiophille düzeyinde ekipmanlardı.

• quote:

Senin gibi süper ultra gibi laflarla sallamıyorum ben öyle bir fark var arada. Yazdıklarımın ne olduğunu biliyorum çok şükür.

Senin benim zevklerimi değil doğruları yazıyoruz, aldığın karta laf edildi diye hemen saldırıya geçiyorsun yaşın kaç?

Saçmalayan sensin ama saçmaladığının bile farkında değilsin en kötüsüde bu.

Zaten sallayamazsın benim gibi çünkü kullanmamışsın bu kartı herhalde? daha kötüsünü yapıyorsun bilmeden sallıyorsun.. önce kendi yazdığınız cümleye bakın ''Senin benim zevklerimi değil doğruları yazıyoruz, aldığın karta laf edildi diye hemen saldırıya geçiyorsun yaşın kaç?'' senin benim zevklerim değil doğruları mı yazıyorsun... kime göre doğrulardan bahsediyorsun? bu ses işinde bu iş biraz göreceli olmuyor mu? benim doğrularım başkadır, seninkiler başkadır, bi başkasının kiler de daha başka olabilir.. Sen nasıl bileceksin en doğruyu , kahin misin sen? Son yazdığınız şeyi de haksızlığınızı anlayıp yaşıma saldırmak olarak karşılıyorum önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anexiety1 -- 9 Mayıs 2011; 22:40:00 >

• quote:

dts ve dolby digital ses kayıtları için yazıyorum:

sesi bypass etmenizin nedeni çevrimi anfi içerisinde yapmaktır.bunu anfiden önce ses kartınada yaptırabilirsiniz.bağlantı iki şekilde olabilir analog ya yada dijital

1-optik kablo ile bağlandığını varsayıyorum: ses kartınız önce sesi çözecek sonra tekrar sıkıştırıp dolby live ile anfiye gönderecek.anfi sesi çözüp yükseltip hoparlörlere gönderecektir.burada iki kez işlem yapıldığı için ses kalitesinde bir miktar düşme kaçınılmazdır.

2-analog kablolar ile anfiye götürmektir.anfi gelen analog sesi sadece yükselterek hoparlörlere gönderecektir.işte burada kaliteli ses kartı kullanılması önemlidir.yalnız sadece ses kartı değil analog aktarımda kullanılan ses kabloları, ses kablolarının gürültü yapabilecek kaynaklarla etkileşimi, ses kartını besleyen kaynağın elektrik üretim kalitesi vs. hepsi önem kazanacaktır.(bunlar normal ev kullanıcıları için çok önemli değildir.çünkü kalite farkı ancak orta seviye hifi sistemlerde fark edilmeye başlar). ses kartında kullanılan parçalar ne kadar kaliteli ise doğal olarak üretilen analog ses o kadar kaliteli olacaktır.tabi birde ses üzerinde istediğiniz gibi oynama şansınız olacaktır.özellikle anfinizde ayar seçenekleri kısıtlı ise daha rahat ayar yapıp anfiye gönderebilirsiniz.bence en büyük avantajı kaliteli ama teknolojisi eski anfinizi bu yolla çok ekonomik olarak hayata döndürebilirsiniz.

mesele eğer 500 liralık sete 450 liralık ses kartı takmaksa bencede bu çok anlamlı değil.bu fiyatta ses kartını alabilecek kişinin ekonomik olarak hifi bir sistemi kurabilecek güçte olacağını tahmin ediyorum.

z5500 hakkında yorum yapmam doğru olmaz zevkler görecelidir. (bence 500 tl lik fiyatı hak eden bir settir.sadece sub hoparlörü bu fiyattan daha pahalıya satılan setlerle bu ürünü kıyaslamak doğru olmaz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 10 Mayıs 2011; 19:29:51 >

• çok güzel olmuş yazınız.... güle güle kullanın
  • @danny1977 dediklerine katılıyorumi hi-fi olayınada girmek isterim ancak bu konuda fazla bilgim yok ve bu aralar araştırmak için vaktim yok, öğretmenim tatile girmeyi bekliyorum, z5500 ü creative s750 bulamadığım için almıştım ve hazır multimedya sistemler olarak zaten çok fazla alternatif yok yada haberimiz yok.
    Optik bağlantı olayına gelince bencede analog bağlantı daha doğru ancak bu karta creative neden analog surround koymadı acaba. Hemde bu kartı kendince Audiophile ekipman olarak tanımlıyor. Malum piyasada fazlasıyla creative ve anti-creative fanları çok olduğu için gerçekten tarafsız yorum bulmak zor.

@X-FI eğer bana dediysen teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 11 Mayıs 2011; 14:46:45 >
  • creative titanium hd 'yi analog bağlamak daha mı iyi biri açıklarsa biz de aydınlanalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _XpLoSiVe_

creative titanium hd 'yi analog bağlamak daha mı iyi biri açıklarsa biz de aydınlanalım

Analog olarak sadece stereo bağlayabilirsin ve sistemin surround değilse evet analog daha iyi...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _XpLoSiVe_

creative titanium hd 'yi analog bağlamak daha mı iyi biri açıklarsa biz de aydınlanalım

Analog olarak sadece stereo bağlayabilirsin ve sistemin surround değilse evet analog daha iyi...

Z5500 + Creative x-fi titanium HD için en uygun ayarlar nedir?

Ben optik + gaming dts encode mode’da kullanıyorum
  • Bende de creative i trigue 3400 2+1 ve titanium HD var benim icin en iyi ayar hangisi olmalı?

analog baglantı kurdum optik deil suan muzik modunda surround dts encode ediyor
  • Arkadaslar Windows 7 64Bit kurulu olup bu karti kurduktan sonra bilgisayarin kapanmama gibi bi problemi olan oldumu? öyle bir problem yasiyorum su an..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetaLdetH

Arkadaslar Windows 7 64Bit kurulu olup bu karti kurduktan sonra bilgisayarin kapanmama gibi bi problemi olan oldumu? öyle bir problem yasiyorum su an..

aynen ben de neden oldu bu diye soruyodum kendime.. benim de bir türlü kapanmıyor win7 64-bit ultimate orjinal olduğu halde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XpLoSiVe_ -- 12 Mayıs 2011; 8:26:23 >
  • _XpLoSiVe_ Dün gece ben K-Litec Codec Pack'i kaldırdım 2-3 dakikada da olsa kapandi.Bu problemi asus kartımda da yaşamıştım da nasıl çözüldüğünü hatırlamıyorum. Çok can sıkıcı bir olay. Bunun nasıl çözeceğiz arkadaşlar.. ?
  • Bende de win7 64bit ultimate var ama benim pc kapanıyor sorunsuz... çok ilginç :S
  • Dün yeni format atip kurmustum makineyi hemde. Ses kartini kurduktan sonra yeniden baslatma istediginde gördümki kapanmiyo daha önceden de ayni problemi yasamis oldudum icin k-lite codec falan kaldirdim kaldirdiktan sonra cok gec olsa da kapaniyor ama. Neden oluyor bir bulabilsek ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.