Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fİ TITANIUM SB0880 PCI-E X1 7.1 SES KARTI [SATILDI]

-
Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
-
Merhaba,
YouTube ve çeşitli donanım sitelerinde karşılaştırmalarını bulabilirsiniz hocam. Kimisi onboarddaki ses ile alakası yok, harici kartlar kesinlikle gerekli derken kimisi de pek fark yok der. Kulağa bağlı oluyor birazda. Hoparlörlerinizde ilerle bir yenileme yapmayı düşünüyorsanız özellikle optik girişli bir hoparlör almayı düşünüyorsanız harici kartlar çok daha iyi diyorlar.
Aradan 2 hafta geçmiş ancak bilgilendirme olması açısından cevap yazmak istedim. Anakartların ses çipleri günümüzde eskisine nazaran oldukça kaliteli ve 2.1 / kulaklık kullanımları için yeterli seviyeye ulaştı. Özellikle ALC1200 ve üzeri çipler bu konuda yeterli deneyim sunuyor ancak ALC892 biraz eskimiş durumda. Anakart üzerindeki ses çiplerinin tek avantajı düşük donanımlı bilgisayarlarda ek işlemci gücüne ihtiyaç duymamaları ve yeterli pcie portu bulunmayan/ekran kartı pcie portlarını kapatan anakartlarda harici ses kartı kullanamıyor oluşumuzda bizi kurtarması.
Her ne kadar anakart üreticileri ses koruma kalkanı vb özelliklerle seslerin berraklaştırılmasını (çıtırtı vb seslerden arınma) sağlasa da üst düzey bir anakart olmadıkça bunun önüne geçemiyorlar. Bu gibi durumlarda hala ses kartları işlev görmekle birlikte kullanılan yazılımlar da önem göstermekte. Ses kartlarının audio mix, eq, özelleştirilmiş ses ayarlarına sahip uygulamaları bulunduğundan dolayı daha avantajlı olmakta. Anakartlarda yeterli slot olmaması ve ekran kartlarının büyümesiyle artık ses kartı yerine USB-DAC gibi çözümler de ön plana çıkmaya başladı.
Kullandığım anakartta ALC1200 ses çipi var, x540 ses sistemimle anakart üzerinden ses aldığımda DTS uygulamasını kullanmadığım sürece sıradan, boğuk, güçsüz ses duyarken, DTS uygulamasını kullandığımda da aşırı yapay, güçlü bass ve derin sesler duyabiliyorum ancak hali hazırda kullandığım fatal1ty ses kartıyla birlikte daha berrak, sorunsuz ses alıyorum. Stereo expand, Stereo surround, crystalizer gibi ayar seçenekleriyle ses deneyimini dilediğim gibi kişiselleştirebiliyorum. Stereo xpand ayarıyla kumandadaki matrix tuşunu hiç kullanma ihtiyacı duymadan tüm kanallara stereoyu surround desteğiyle dağıtabiliyorum örneğin. Tüm bu nedenle hala daha ses kartı kullanmaktan vazgeçemiyorum ve anakartımı seçerken yeterli porta sahip olduğumdan emin oluyorum m-atx anakart kullanamadım yıllardır bu yüzden.
Kısacası ses sistemi kullanacaksanız, anakartınız üst seviye ses çipi barındırmıyorsa orta-üst seviye ses kartları hala iyi bir çözüm.
-------
Konuyu baltalamadım umarım hayırlı satışlar bu arada.
-
İlandaki yorumlarda üste sabitleme gibi bir özellik olsaydı bu yorumunuzu sabitlerdim :) Bence gayet düzgün ve kaliteli bir yorum olmuş. Hele ki bu tarz parçaları deneyimleyen birinden, ilk ağızdan gelen yorumu okumak alıcı için çok daha faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.

Aradan 2 hafta geçmiş ancak bilgilendirme olması açısından cevap yazmak istedim. Anakartların ses çipleri günümüzde eskisine nazaran oldukça kaliteli ve 2.1 / kulaklık kullanımları için yeterli seviyeye ulaştı. Özellikle ALC1200 ve üzeri çipler bu konuda yeterli deneyim sunuyor ancak ALC892 biraz eskimiş durumda. Anakart üzerindeki ses çiplerinin tek avantajı düşük donanımlı bilgisayarlarda ek işlemci gücüne ihtiyaç duymamaları ve yeterli pcie portu bulunmayan/ekran kartı pcie portlarını kapatan anakartlarda harici ses kartı kullanamıyor oluşumuzda bizi kurtarması. Her ne kadar anakart üreticileri ses koruma kalkanı vb özelliklerle seslerin berraklaştırılmasını (çıtırtı vb seslerden arınma) sağlasa da üst düzey bir anakart olmadıkça bunun önüne geçemiyorlar. Bu gibi durumlarda hala ses kartları işlev görmekle birlikte kullanılan yazılımlar da önem göstermekte. Ses kartlarının audio mix, eq, özelleştirilmiş ses ayarlarına sahip uygulamaları bulunduğundan dolayı daha avantajlı olmakta. Anakartlarda yeterli slot olmaması ve ekran kartlarının büyümesiyle artık ses kartı yerine USB-DAC gibi çözümler de ön plana çıkmaya başladı. Kullandığım anakartta ALC1200 ses çipi var, x540 ses sistemimle anakart üzerinden ses aldığımda DTS uygulamasını kullanmadığım sürece sıradan, boğuk, güçsüz ses duyarken, DTS uygulamasını kullandığımda da aşırı yapay, güçlü bass ve derin sesler duyabiliyorum ancak hali hazırda kullandığım fatal1ty ses kartıyla birlikte daha berrak, sorunsuz ses alıyorum. Stereo expand, Stereo surround, crystalizer gibi ayar seçenekleriyle ses deneyimini dilediğim gibi kişiselleştirebiliyorum. Stereo xpand ayarıyla kumandadaki matrix tuşunu hiç kullanma ihtiyacı duymadan tüm kanallara stereoyu surround desteğiyle dağıtabiliyorum örneğin. Tüm bu nedenle hala daha ses kartı kullanmaktan vazgeçemiyorum ve anakartımı seçerken yeterli porta sahip olduğumdan emin oluyorum m-atx anakart kullanamadım yıllardır bu yüzden. Kısacası ses sistemi kullanacaksanız, anakartınız üst seviye ses çipi barındırmıyorsa orta-üst seviye ses kartları hala iyi bir çözüm. ------- Konuyu baltalamadım umarım hayırlı satışlar bu arada. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X