Arkadaslar selam, bir sorunum var da acaba bilgisi olan var mı,
ole ise sole bir durum yasıyorum
CREATIVE Sound Blaster X-fi ses kartım var ve sony amfi aldım 7.1 yakınlarda ikisinin baglantısını , dts deniyeyim dedim, elimde baya dts album var, bunları daha once dvd ye basıp (sıgdıgı kadar) samsung ev sinemamda DTS olarak dinliyordum, simdi ise ses kartı sanırım sadece 48 khz ve 96 khz ornekleme yaptıgı icin ancak vlc lan player da yada dts codec yuklu winamp ta dinliyorum. Ki butunlesik decoderini kullandıgımda ses kartının DTS surround ibaresi cıkıyor ama kesik kesik calıyor dısarı verdigimde sony amfiye hic ses gelmiyor , yada sadece tiz bir parazit geliyor:(
elimde jan michelle jarre in AERO su var DTS DVD olarak onu takıp optic olmuyan digital baglantı ile amfi ye gidince, ister butunlesik decoder ister amfinin decoder ile direk DTS alıyorum, amfinin DTS ısıgı yanıyor 5.1 gosteriyor ve calıyor, ama bunu .wav uzantılı hardiskimdeki DTS dosyalarda denedigimde PCM 48 olarak gosteriyor amfi ve 2 kanal olarak alıyor, ki ayarlardan movie moda gecerek 5.1 alıyorum ancak
Merakım su Converter inda 44.1 khz ye ceviren creative convert ettigi dosyayı nasıl calmaz???
Artı DTS DVD lerinde sorun yasamıyorum, netten cektigim DTS albumlerinde sorun yasıyorum kesinlikle DTS olarak calamıyorum , ve hepsi 44.1 khz albumlerin bunun bir yolu var mı yoksa bir hayal pesinde mi kosuyorum:(
P.S
Sanyo arkadasımız bir optik baglantı aparatından bahsetmis ki forumda okudum, bende zoltrix pentagon un optik aparatı var acaba onu X-Fi a uydurabilirmiyim verdigi resimdeki gibi yada baska bir yolu var mı