Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
12
Favori
66.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yardım edebilecek yok mu epey bir kurcaladım ama 5+1 de 2 tanesi dışında ses alamıyorum
  • Arkadaşlar selamlar,

    x-fi pro ses kartıma 1 tane 5.1 ses sistemi ve 2 adet 5.1 kulaklık bağladım ve bunu da bir konu açarak izah ettim.

    İlgilenen arkadaşlar inceleyebilirler:http://forum.donanimhaber.com/m_67098371/tm.htm

    İyi forumlar.
  • @GeCCCe

    Merhaba,

    Hocam zaten en pratik ve en ucuz yöntem sizin yaptığınız gibi paralel bağlama.Ancak sinyal kalitesinde biraz da olsa kayıp yaşanıyor.Standart sistemler ile ayırt etmek biraz güç.

    Bahsettiğiniz program da sanırım SRS Audio Sandbox türü bir program.

    Güle güle kullanmanız dileği ile.
  • @R0ME

    Teşekkürler. Bağlantı için aslında daha kaliteli çoklayıcılar temin edilebilse biraz daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ama çok araştırdım ve başka bulamadım... An itibari ile performanstan memnunum ama woofer da bi "hırlama" gibi bir ses oluşuyor yüksek seslerde. Bu çoklayıcılar ile alakalı değil, çünkü normal bağlantı ile de aynı durum var. Şu anda woofer çok alakasız bir yerde olduğu için ona yoruyorum bu sorunu... Odanın köşesindeyken çok daha tok ve dolgun bass lar veriyordu ama malum wooferların yerleşim yerleri sesi çok farkettiriyor...

    Programa gelirsek, bu programdan önce SRS Audio Sandbox programını da denemek istedim ama başarısız oldum. Nedense hata verdi vs. ben de uğraşmadan kaldırdım gitti. Deneyemediğim için daha iyi mi kötü mü bilemiyorum ama mevcut paylaştığım programla gerçekten çok memnunum. Bundan sonra formattan sonra kurulacak "en" lerim arasında.

    İyi forumlar.




  • Tekrar merhaba,

    Bugün ses kartımız için en iyi ve doğru konsol ve eq ayarlarını araştırayım dedim. Birebir bizim kart için bir kaynak bulamadım ama x-fi titanium için forumda açılmış bir konudaki ayarlar dikkatimi çekince onları uyguladım.

    Ses sistemim creative inspıre 5200 5.1. Söylemeliyim ki mid ve tizler çok tatlı bir hale geldi. Sürekli dinleyesim geliyor... Daha önceden ben hiç mid tiz dinlemiyormuşum haberim yok... İlla bass bass diye diye kafayı bass la bozup diğer tonların güzelliğini atlamışız...

    Sizler de dilerseniz bahsettiğim konudaki ayarları bir deneyin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_38581341/tm.htm

    Bu arada kartın sayfasından baktım güncel bir driver gelmiş 19 Ekim 2012 tarihli : Tıkla

    İyi forumlar.




  • Merhaba

    Bende Z5500 var. Fazla müzik dinlemem benim için önemli olan film ve oyunlardaki performansı.Mevcutta win7 64 bit onboard ses kartı ile analog bağlantı kullanıyorum.Çıkan sesten özellikle w7 geçtikten sonra hiç menmun değilim.Bende Creative Sound Blaster X-Fi Titanium ses kartı almaya karar verdim. Özellikle filmlerde verilecek paranın hakkını veriyor dimi? Yoksa Z5500 kendi dekoderi olduğu için gereksiz bir masrafmı olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enigma100


    Merhaba,

    Cevabınızı kısaca özetleyecek olursak;

    Z5500 dijital decodera sahip bir ses sistemi.Yani optik kablo aracılığı ile bağlantı yaparsanız ve gerekli ayarlar ile ''passthrough'' işlemini uygularsanız Z5500 gelen sinyali kendi decoderi ile işleyecektir.

    Analog bağlantıda gelen ses,ses kalitesinin marifetleri ile doğru orantılıdır.

    Yani eğer alacağınız ses kartında analog bağlantı kullanacaksanız seste verim açısından artış elde edebilirsiniz.

    Eğer optik bağlantı kullanacaksanız ve sinyali Z5500 decoderine çözdürecek iseniz ses kartının işlevi olmayacaktır.

    X-Fi Titanium piyasada alternatifinin çok bulunmaması nedeniyle popüler bir ses kartı oldu ancak fiyatını hak etmesi ve istenilen performansı vermesi durumu tartışılır.

    Özellikle film konusunda başarılı bir ses kartı arıyorsanız seçiminiz X-Fi Titanium'dan ziyade;

    Asus Xonar D1 7.1

    Auzen X-Fi Bravura

    Auzen X-Raider 7.1

    ses kartlarına bakabilirsiniz.

    İyi günler.




  • Geri dönüş için teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızdan sonra X-Fi Titanium almaktan vazgeçtim. Ürünü 2.el almayı planlıyordum. Altta yazdığınız ses kartlarını internetten biraz araştırdıktan sonra 2. ellerinin pek satılmadığını gördüm. Çok fazla bütçem olmadığından artık 2. el satışına rastlarsam almaya çalışırım.Artık kısmet bulabilirsem.Sizede iyi günler..
  • Merhaba

    Bu üründe mikrofon takılınca bilgisayardan gelen sesin tekrar karşıya gitmesini engelleyen sistem var mı? Realtek ses kartlarında Acoustic Echo Cancellation diye geçiyor ve yıllardır var ancak Creative bunu kullanmayı akıl edemiyordu bir türlü. Sırf bu yüzden Audigy LS'imi kullanmayı bırakıp onboard'a geçmiştim. Şimdi masaüstünden laptop'a geçince 5.1 boşa çıktı da, onu tekrar kullanmak için bunu almayı düşünüyorum. Ancak oyun oynarken mikrofonla konuştuklarıma tüm silah sesi vs. ne varsa gidiyor. Realtek bunun önüne çok rahat geçebiliyor, Creative de yapabiliyor mu?
  • Merhaba güzel bir inceleme konusu oluşturmuşsunuz.
    diğer marka modeller hakkında bilgilerin yer almasıda ayrıca güzel.

    Genel olarak bilgisayarlar için ses kartı ses sistemleri ile ilgili bir konu varsa oradan aklımdaki bazı soruları yöneltmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 17 Aralık 2012; 11:23:32 >
  • Konu hazır güncelliğini yitirmemişken ben de birşey sorayım.

    Bu ürüne sahibim ancak merak ettiğim birşey var. Bildiğim kadarıyla oyunların surround özelliklerini kullanabilmemiz için ses kartlarının sadece analog çıkışlarını kullanabiliyoruz. Optik çıkışlarda sadece çözülmemiş codec'ler aktarılıyor. Yani DA, DD, DTS gibi sesler. Bir DVD film izlerken DVD içerisindeki Dolby Digital sesi dokunmadan direk aktarabiliyor, veya bir müzik dinlerken Digital Audio'yu direk aktarabiliyor. Ancak oyunlarda bu durum nasıl oluyor. Dediğim gibi, sadece analog çıkışlardan mı surround ses alabiliriz. Çünkü oyunlardaki ses codecleri bildiğim kadarıyla DD veya DTS formatında değil. Oyunun codeclerini ses kartı decode ediyor ve analog çıkışlara gönderiyor. Oyundaki herhangi bir olayda yeni ses üretildiği için daha önceden kaydedilmiş DD ve DTS gibi olmuyor sonuçta.

    Ses kartı oyundaki sesleri çözüp, AC-3'e çevirip optik çıkışa yönlendirebiliyor mu? Canlı olarak üretilen sesi bu şekilde optik'e yönlendirebiliyor mu?

    Yapmak istediğim şeyi ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım. Cevap olarak da kesin bilgisi olan, olayı deneyip görmüş birileri yazarsa sevinirim. Çünkü bir Amfi alacağım, yeni amfilerde analog 5.1 girişleri olmuyor. Dolayısıyla oyunları amfime aktarıp ses sistemimde dinleyemeyeceğim diye korkuyorum. Eğer optikten oyun surround sesleri de aktarılabiliyorsa sorunum çözülüyor.

    Bu ses kartının özellikleri arasında Dolby Digital Live var. Bu özellik olduğu için sorduğum şey var gibi görünüyor ama bunun için aynı özelliğin oyunda da mı olması gerekiyor? Yoksa her oyunda bu mümkün mü? Oyunların ayarlarında Dolby Digital Live görünmüyor çünkü, sadece 5.1 speaker seçeneği var.

    Kullanıcı arkadaşların cevabını bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prince Paris -- 21 Aralık 2012; 11:21:32 >




  • Binbaşı
    selam güzerl bir inceleme olmuş yanlız aynı kartdan bendde var cd den kurdum kı yenı den formatdan sonrada ama bende eylence modunda kı başka moduda yok orda dolby digıtal falan hiç yok
  • ellerine sağlık kardeşim ben bu konuyu daha yeni gördüm..
  • ROME üstad benimde bir sorum olucak
    Kenwood krf-v5030d model bir anfi var bende 5.1 destekliyor ama dts özelliği bu modelde yok hangi ses kartını almam icap eder sonuçta stereo anfi

    titanium alsam fark edermi yani degermi yoksa SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI yeterli olurmu?

    isletim sistemi win 7 bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 22 Aralık 2012; 10:55:31 >
  • @ManitoN

    Merhaba,

    Belirttiğiniz özellik maalesef bu ses kartında bulunmamakta.Çevre sesleri karşı tarafa gitmekte.


    @Prince Paris

    Merhaba,

    Belirtmiş olduğunuz durum tüm ses kartları için geçerli değil.

    Uzun sorunuza uzun bir cevap olacak;

    keleminabi 'den alıntı;

    quote:


    Ses software sistem tarafından üretiliyorsa/örnekleniyorsa ses kartı önemlidir.
    Oyunlar, dosya üzerinden üretilen müzik ve sesler (mp3 vb.), Bilgisayarı müzik aleti olarak kullanma.. vb. ses çipi kendisine gelen emre göre sesi örnekler, yada üretir. bu durumda analog bağlantı en iyisidir. ve ses kartı kalitesi etkindir.

    Ses medyadan alınıyorsa:
    Yürütülen medyadan (cd,dvd) ses direkt olarak medyadaki ses izinden alınır ses kartı sesi üretmez. bu durumda ses kartı etkin değildir ve sesi medyadan cipset alır. Bu tip ses lerde onboard yada ses kartı fark etmez-harici decoderli ses sistemleri için-. Optik yada elektrik spdif bağlantı yapılmış ve passtrougt moda alınmış (ses kartı yada onboard codec) ses kartı ile film izleme halinde ses kartı kalitesi doğal olarak etkinn değildir.

    Software ses üretiminde sesin aslı kart tarafından analog üretiliği için analog bağlantı kayıpsız iletim demektir.

    Bu durumda digital bağlarsanız karttaki (yada onboard codecdeki) ADC devreye girer orijinal sesi sıkıştırarak verdiği digital çııştan değişmiş sesi alırsınız.
    Bu ses ses kartının becerisine göre PCM streo yada Dolby sıkışık çevresel yada DTS sıkışık çevresel olabilir.
    Ancak soonuçta sıkıştırıldığı için orijinalliğini kaybetmiş bir sıkışık digital sinyaliniz vardır.
    Bu sinyal pcm streo ise latency yoktur ancak son yıllarda yaygınlaşan DDL yada DTS connent ile sıkıştırmışsanız sesin sıkışma kayıpları yanında birde latency kaybınız vardır. Ancak iletim çevreseldir.

    Kısaca z5500 ekranında dolby yada dts yazısı görmek hoştur ancak görüleceği üzere
    1- sıkıştırma kayıpları,
    2- çevresel yada latency kayıpları
    mevcuttur.

    Söz konusu kayıplar medyadan yürütülen dolby yada dts ses izi içeren medya sürülürken -film izlerken- yoktur. (Ses kartı passtrougth modunda olmak kaydıyla)


    X-Fi Surround 5.1 Pro yani bu ses kartı ile beraber istediğiniz sonucu alamazsınız.Çünkü optik çıkış üzerinden sadece stereo aktarım yapabilmektedir ve aktarım yapabilecek dijital format üretememektedir.


    @AYHAN YILDIRIM5352

    Merhaba Hocam,

    Eğer Windows XP'den daha üst bir işletim sistemi kullanıyorsanız Başlat>Tüm Programlar>Creative sekmesi altında ses kartına ait tüm yazılımları görebilmeniz lazım.
    XP üzerinde sadece Entertainment Console'ye ulaşabilirsiniz.


    @gokuba

    Özel Mesajınızı cevapladım Hocam.

    Hayırlı günler.




  • Selamlar,
    Ben de iki üç gün önce Vatan'dan indirimle 126 liraya aldım bu ürünü. Uzun süredir alayım diyordum aklımdaydı indirime girince kaçırmadım.
    Tereddütümün nedeni ürünü şuan sadece kulaklıkla kullanabilme imkanımdı. Acaba fark eder mi diye düşünmekteydim. Şuan deneyerek gördüm ki gerçekten çok fark var Eskiden bilgisayarımın sesi az çıkıyordu. iPod Touch 4'üm var ondaki ses bilgisayarımdan kat kat daha kaliteli ve yüksekti. Fakat şuan bu ses kartıyla aynı seviyeye getirdim sanırım :) Kulaklığım Sennheiser HD-202 ve gerçekten çok kaliteli hoş ses alıyorum şuan bu ürünle birleşince. Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş gerçi, kulaklıkla kullanınca yaklaşık %40 daha yüksek ve aynı oranda kaliteli ses alabiliyorsunuz. İyi bir kulaklığınız varsa oyunlarda ve müziklerde herşey harika, bass tiz vb.
    Tüm bunları benim durumumda olan arkadaşları aydınlatmak için yazdım. Çünkü ben zamanında pek bilgi bulamamıştım sıkıntı çekmiştim. Umarım benzer durumda olan arkadaşlara yardımcı olur bu yazdıklarım.

    Sonuç olarak ürün gerçekten çok şık ve kaliteli bir ürün, mutlaka işinize yarayacaktır emin olun. Yakında 5.1 ses sistemiyle de kullanacağım inşallah :)

    Bir de sorum olacak. Programlar arasında ALchemy diye bir program var. Oyunlardaki 3D sesler için. Ona oyunları nasıl ekleyebiliriz bilen var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niste -- 22 Aralık 2012; 18:12:53 >




  • arkadaşlar bende creative surround 5.1 vardı uzun zamandır kullanıyordum ama daha sonra monitörümü değiştirip 3D olan hdmi girişli bir model alınca ps3 ü salondan odama aldım kefiyli olur diye :D salonda zaten bi playvision hda-51a ile bağlı analog ses sistemi vardı o ikisini de aldım odaya (bizimkiler artık dijital bi sistem alırlar çok istiyolarsa zaten benimdi bu ahahahhahh) playvisionda iki optik input olduğu için ses sistemini bağlarken düşündüm nasıl olsa 3 rca doğrudan playvision a outputla bağlanıyor bir optik input zaten ps3 te; eski surround 5.1 la bu sisteme nasıl bağlayabilirim ki derken onda da optik output olduğunu fark ettim ve öyle bağladım. Sonra baktım ki pc deki sesler bozuk bir şekilde 5 kanal, DTS encoded film denedim o gerçek 5.1, dedim ne iş, araştırdım siteden buldum ki optil out sadece 2 kanal PCM taşıyormuş, playvision da bu iki kanalı kenidine göre 5.1 e çıkarıyormuş yani virtual bişey ki dikkatli dinleme yapınca baktım arka kanallar ön sol kanalla aynı eehhehhe saçmalığın daniskası. Sonra optik 5.1 DD encode eden bi kart var mı diye araştırdım usb ve PRO modelini gördüm ben alırken yoktu tabii, ben de benim kartı satıp PRO yu aldım. Driverler ı yükledim CD den sonra web update yaptım ama burda bi sorun oluştu driver yüklediğim resimde görüldüğü gibi hala 1.2.60.0 versiyonu tarihi ise 15.02.2011 olarak gözüküyor sizde bu nasıl? Bunun dışında ikinci problemim ise windows 7 64bit kullanıyorum ve bunda dosya geçişleri ve uyarı sesleri ya hiç gelmiyo ya çok kısa geliyo yada bozuk bi şerkilde geliyo :S postlarda buna benzer bişey gördüm ama çözümü nasıl bulamadım bunu nasıl önleyebilirim? Onun dışında optik bağladığım için DDL yi etkin konuma sokup windows tan spdif out u varsayılan yapıp diğer tüm sesleri de disable yapınca sistemden tüm sesleri 5.1 alıyorum yani DDL işe yarıyor ve arka taraflar önle de aynı değil ondan dolayı doğru encode edildiğine eminim ancak önceki postlarda siz bunun olmadığını söylemişsiniz onu anlamadım :D tüm sesler DDL ile encode edilirse çıkış passthrough olmasına gerek kalmadan DTS DD olan bi eğlence sistemiyle yada benimki gibi bi playvision dekoderle 5.1 alınabilinir olmalı, bu noktada bu kart sadece taşıyıcı değil encoder dır ve tüm media player lar bu kartın encode ettiği DD yi passthrough etmek şeklinde ayarlanmalıdır, yoksa sistem sesleri bu kart olmadan siz media playerı passthrough da yapsanız iletilen ses datası DD veya DTS olmayacaktır kendiliğinden DTS veya DD olan filmler hariç. örneğin web sitesidenizlediğim dizilerde eskiden analogla aldığım 5.1 sesi bu kartın DDL encoder ı yardımıyla bu sefer de optik alıyorum, bu kart optic çıkıştan sadece passthrough yapıyor olsaydı benim web sitelerindeki kaynaklar 2 kanal olduğundan 2 kanal sıkıştırılmamış PCM ses almam gerekirdi kaldı ki bunu yapan PRO olmayan eski kartımdı. Yani zaten DTS DD olan bir sesi hem PRO hem de normal optik üzerinden taşıyordu, eski kart DDL si olmadığı için başka tüm sesleri 2 kanal PCM taşıyordu, PRO ise DDL yardımıyla her türlü sesi 5.1 taşıyabilir.

     Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niste

    Bir de sorum olacak. Programlar arasında ALchemy diye bir program var. Oyunlardaki 3D sesler için. Ona oyunları nasıl ekleyebiliriz bilen var mı acaba?

    Merhaba. Oyunu bilgisayarınıza kurmuş olmanız gerekiyor. Yalnız bu program hep eski oyunlar içindir. Yeni oyunlarda bir şey yapmasına gerek yok. Örneğin eski oyunlardan Call of Duty 2 ve Diablo II'yi kurdum. Programı çalıştırınca otomatik olarak Registry'deki kayıtlardan kendi arayıp buluyor. Oyunları çalıştırmadan önce programı çalıştırıyorum. Oyun açıkken o da arkada çalışır durumda kalıyor. O şekilde kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: generalduncan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Niste

    Bir de sorum olacak. Programlar arasında ALchemy diye bir program var. Oyunlardaki 3D sesler için. Ona oyunları nasıl ekleyebiliriz bilen var mı acaba?

    Merhaba. Oyunu bilgisayarınıza kurmuş olmanız gerekiyor. Yalnız bu program hep eski oyunlar içindir. Yeni oyunlarda bir şey yapmasına gerek yok. Örneğin eski oyunlardan Call of Duty 2 ve Diablo II'yi kurdum. Programı çalıştırınca otomatik olarak Registry'deki kayıtlardan kendi arayıp buluyor. Oyunları çalıştırmadan önce programı çalıştırıyorum. Oyun açıkken o da arkada çalışır durumda kalıyor. O şekilde kullanıyorum.

    Yeni oyunlarda birşey yapmasına gerek yok derken hocam? Yani yeni oyunlarda sistem kendi aktif oluyor mu, elle eklemeye gerek yok mu demek istedin?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DamnedLife

    Onun dışında optik bağladığım için DDL yi etkin konuma sokup windows tan spdif out u varsayılan yapıp diğer tüm sesleri de disable yapınca sistemden tüm sesleri 5.1 alıyorum yani DDL işe yarıyor ve arka taraflar önle de aynı değil ondan dolayı doğru encode edildiğine eminim ancak önceki postlarda siz bunun olmadığını söylemişsiniz onu anlamadım :D tüm sesler DDL ile encode edilirse çıkış passthrough olmasına gerek kalmadan DTS DD olan bi eğlence sistemiyle yada benimki gibi bi playvision dekoderle 5.1 alınabilinir olmalı, bu noktada bu kart sadece taşıyıcı değil encoder dır ve tüm media player lar bu kartın encode ettiği DD yi passthrough etmek şeklinde ayarlanmalıdır, yoksa sistem sesleri bu kart olmadan siz media playerı passthrough da yapsanız iletilen ses datası DD veya DTS olmayacaktır kendiliğinden DTS veya DD olan filmler hariç. örneğin web sitesidenizlediğim dizilerde eskiden analogla aldığım 5.1 sesi bu kartın DDL encoder ı yardımıyla bu sefer de optik alıyorum, bu kart optic çıkıştan sadece passthrough yapıyor olsaydı benim web sitelerindeki kaynaklar 2 kanal olduğundan 2 kanal sıkıştırılmamış PCM ses almam gerekirdi kaldı ki bunu yapan PRO olmayan eski kartımdı. Yani zaten DTS DD olan bir sesi hem PRO hem de normal optik üzerinden taşıyordu, eski kart DDL si olmadığı için başka tüm sesleri 2 kanal PCM taşıyordu, PRO ise DDL yardımıyla her türlü sesi 5.1 taşıyabilir.

     Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi


    Soruma oldukça ayrıntılı ve güzel bir cevap olmuş. Teşekkür ederim...




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.