Şimdi Ara

Crea nu4-14e sıkıntı büyük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yıllardır forumu takip ediyorum..Ancak bu seferki sorunum çok daha büyük olduğu için üye olma ihtiyacı duydum..

Sorunlarımı başlıca belirtmek isterim,

İlk başta zamanında annemden kalma bi crea nu4-14e marka bi laptop var yıllarca kullandık sorunsuz sıkıntısız..ve geçenlerde windowsu hdd si bana az geldiği için 320gb lık bir hdd ile birlikte kullanıyordum.ayrıca yiğenim cd takiyim derken dvdrwsini uçurmuştu bu zamana kadar ihtiyaç duymadım..

hdd ikiye bölünmüş şekildeydi windows c ye diğer kişisel bilgiler d ye kuruluydu..

geçen sene kardeşim bios a şifre koymuş ve şuanda bios pw istiyor ve şifreyi hiçbir şekilde hatırlamıyor denemediğim yöntem kalmadı..

BIOS için yaptıklarım,

İnternetteki bios pw sıfırlamaları girdim vs banamısın demedi
    makinayı açıp pilini çıkarttım 24saat bekledim çalıştırdım olmadı
    en son pilsiz çalıştırdım yine olmadı...

HDD için yaptıklarım, hdd yi normal masaüstü bilgisayarıma takıp windows xp kurdum masaüstünde sorunsuz şekilde şuanda çalışıyor ancak crea ya hdd yi takınca windows açılır gibi yapıyor mavi ekran gelip direk reset atıyor kendine.mavi ekranda yazanları görmem imkansız çünkü direk geçiyor

Maddi durumum şuanda çok kötü ve bu bilgisayara da ihtiyacım var...
    Crea yı aradım, mailler attım bir yeri arayıp 15 yere yönlendirildim sırayla ama bi cevap bile alamadım..

Sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fetbazlar -- 6 Şubat 2012; 18:34:48 >

• arkadaşlar an itibari ile formatı tamamlayıp windows xp kurmuş bulunmaktayım...

yaptıklarım ilk başta başka bir bilgisayardan üstte alıntı yaptığım bios şifresini buldum.. bios'a girerek komut verdim.Ama, ben hdd malesef NTFS olarak gözüktüğü için win xp kuramadım.Daha sonra elimdeki win7 yi kurmayı denedim yükleme sırasında hata verdi...

daha sonra hdd yi masaüstüne 2. hdd olarak anakarta taktım pcyi resledim hddyi bilgisayarım>sağtuş>biçimlendirden fat32 olarak yaptım hata verdi, fat olarak yaptım yine hata verdi...

baktım olmayacak başlat>çalıştır>cmd.exe yazıp açtım

sırasıyla; d: enter > convert ntfs:fs olarak yaptım ancak buda olmadı..
    daha sonra win7 cd sini takıp kurma işlemine gelmede önce hdd yi biçimlendirdim ve ieri dedim tekrar hata verince kapatıp win xp cd ile kurdum...şuanda driverlarını vs hallediyorum everest ile

elinizde usb yoksa, bozuk yarımyamalak çalışan bi dvdrw niz varsa ve bios şifreliyse ben bunları yaptım oldu...yardımları için herkese teşekkürler...

dipnot: bios şifresi için link isterseniz veririm...pm gönderin yeterli yasaktır fln banlanmayalım 2. mesajımızda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.