Şimdi Ara

cpu-z single diyor ben mi yanlış anladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadşlar aykutx'in sonuçlarına bakarken birşey dikkatimi çekti cpu-z memory kısmında channels dual yazıyor ben de ise single ramlar twinmos 2x512 dual ddr orada single veya duual yazması önemlimi
    anakart msi neo2 plt. ramlar yeşillere takılı

Saygılar

• en son sürümünü indir CPU-Z nin
  • Emin ol fazlasıyla önemli.RAM'lerini dual çalıştırabilmen için genelde anakartların RAM slotları

renklendirilmiştir.Dual kullanabilmen için ramleri "aynı" renkli slotlara takman gerekir.Bütün anakartlarda

dual RAM çalıştırabilmen için buna benzer noktalar vardır.Single çalışan RAM'ler 64 Bit çalışıyor.Dual

olduğunda 128 bit.Var farkı sen anla
  • bende ise tam tersi renkli olmayanlarda iken dual oluyo.
    deneyerek bul ben öle yaptım.
  • bence anakart klavuzunu oku
  • quote:

Orjinalden alıntı: @Dayi

bende ise tam tersi renkli olmayanlarda iken dual oluyo.
    deneyerek bul ben öle yaptım.

Renkli yada renksiz farketmez.
    Aynı renge sahip 2 slota yerleştirilmeliler
  • @volki@ bende an7 var.2*256 twinmos ramim var.şu an biri renklide biri renksizde ve dual çalışıyo.
    ilk aldığımda ikisini de renkliye koydum ve single oldu.Anakartın kitapçığında dual la ilgili bilgi yok ama.
    3.den başlayarak 1 ye doğru yerleştirin diyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramlar anakartın yeşil slotunda çalışıyor. mor slotların ikisinede takınca bilgisayar açmıyor. yeşil ve mor slotları beraber daneyinca sonui gene aynı sadece yaşil slotlarda çalışıyor va sonuç yine aynı
  • @dayi
    Valla bende ikisi aynı renkte olunca çalışıyo ve zaten anakartın kitapçığındaki bilgi bu yönde
  • MSİ sitesine baktım ddr 400 double side için
    DIMM1(green) DIMM2(purple) yazıyor o zaman bilgisayar açmıyor iki yeşil slotta sadece ddr 333 için double side yazıyor sitede şimdi kafan iyice karıştı alıla yeni düştü başka bir programla kontrol varmı
    cpu-z nin 1.28.6 mayıs 2005 sürümü
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool2hate

bence anakart klavuzunu oku

Bence en garantili yol
  • quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Emin ol fazlasıyla önemli.RAM'lerini dual çalıştırabilmen için genelde anakartların RAM slotları

renklendirilmiştir.Dual kullanabilmen için ramleri "aynı" renkli slotlara takman gerekir.Bütün anakartlarda

dual RAM çalıştırabilmen için buna benzer noktalar vardır.Single çalışan RAM'ler 64 Bit çalışıyor.Dual

Ramler her zaman aynı renk slotlara takılmıyo bende Dimm 1 ve 3 kırmızı Dimm 2 ve 4 yeşil ama benim 2*512 TwinMos DDR 400 ramlarin sadece Dimm 3 ve 4 'e takınca Dual Channel oluyo..
    En iyisi anakartın kullanım klavuzuna bakmak her marka ve model için farklı slotları öneriyo..

• kitapçıkta 1,2,3,4 ve 1,2 512 /400 için yazıyor double side için birşey yazmıyor kendi sitesinde dıım1 ve dımm2 veya dımm3 dımm 4 olarak gösteriliyor ramlaeri tüm şekilde denedim sonuç aynı yalnızca yeşillerde açıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Emin ol fazlasıyla önemli.RAM'lerini dual çalıştırabilmen için genelde anakartların RAM slotları

Benimki farklı renkli slotlara takınca dual çalıştırıyor

• arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Benim işlemcim 754 pin. 939 pinlerin farkı dual bellek denetleyicisini üzerlerinde barındırması olarak biliyorum. Peki Ben de şu an single ram var ben bunu dual olarak ayarlasam (yani ram alsam) performansda iyi bir fark oluşur mu? Sonuçta benim işlemcimin üzerinde dual bellek denetleyicisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daybb -- 6 Haziran 2005, 9:39:01 >
  • Olayın işlemci ile ilgisi varmıki?
    Anakartın dual destekliyorsa performans artışı olur
  • renkler her üreticiye göre değişir. kitabcıgı ii okumak lazım.o yazı msı larrın tüm 939 larında yazıyor (333 bahsi yok D sided falan) eğer alet dual modda acmıyorsa uyumsuzluk problemi vardır. yapabileceklerin tüm kombinasyonları denedikten sonra en son bios sürümünü yüklemen onlada olmuyorsa ya kabullenicen yada uyumlu sistem bileşenlerinin toplıcan gibi duruyor...
  • MSI K8N Neo2 Platinum'da işlemciye yakın yeşil ve mor slotlara takarsan Dual çalışması lazım, bende böyle.
  • kitaptada öyle yazıyor ama değil bugün MSİ teknik servisini aradım en biosu yüklememi söylediler sonra sorun çözülecekmiş şimdi deneme zamanı haydi hayırlısı biosu nasıl yüklüyorduk unuttumson sürümü indirdim

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 6 Haziran 2005, 19:42:01 >
  • Win Flash programını indir onun yardımı ile update edersin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.