Şimdi Ara

CPU WATERBLOCK PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm , bu konu ile ilgili birçok çalışma olduğunu biliyorum bende kendimce bu konuda 1-2 çalışma yapmak istedim amacım avrupa standartlarında bişiler yapabilmek yapabilirsem ne mutlu bana :) Türkiyede bu tip şeyler halihazırda çok fazla yapılmıyor cesaret edip yapan arkadaşlar var başarılı olanlarda var ama maalesef azınlıkta bende kendimce bu konuda bişiler yapıp sizlerle paylaşmak istedim şimdilik proje aşamasında olsada kullanılacak malzemeler ile ilgili resimleri ve ilk çalışmaları ekliyorum zaman içinde ilerledikçe SS leri ekleyeceğim herkese iyi forumlar.

CPU WATERBLOCK PROJESİ

CPU WATERBLOCK PROJESİ

CPU WATERBLOCK PROJESİ

CPU WATERBLOCK PROJESİ

• sıvı soğutma bloklarını hiç incelemedim ama sıvı kanallarındaki çentikler sıvınınakışkanlığını yavaşlatarak daha az verimli olamsına sebep olmuyormu?birde projen hakkında daha detaylı bilgi verirsen sevinirim mesela:
    amaç nedir?
    plan nedir?
    malzemeler nedir?
    nerden nasıl temin ettin?
    ne aşamalardan geçirdin? gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

sıvı soğutma bloklarını hiç incelemedim ama sıvı kanallarındaki çentikler sıvınınakışkanlığını yavaşlatarak daha az verimli olamsına sebep olmuyormu?birde projen hakkında daha detaylı bilgi verirsen sevinirim mesela:
    amaç nedir?
    plan nedir?
    malzemeler nedir?
    nerden nasıl temin ettin?
    ne aşamalardan geçirdin? gibi.

öncelikle resimde gördüğünüz alüminyum malzemeden yapılmış sadece basit bir çalışma diğer aspirin resmini yansıtan ise saf bakır bunun gibi 4-5 farklı dizayn edilmiş çalışma olacak ve waterblock olarak yapılacak hangisi en iyi performansı verirse onunla yola devam edilecek, amacıma gelince test sonuçları istediğim gibi olursa duruma göre bu işin ticari boyutuna kadar gidebilirim malzemeler tabiki saf elektrolikit %99.9 saf bakır diğer kullanılacak malzemeler kapak ve bağlantı aparatları olacağı için şimdilik üst kapak plexigalss olacak bağlantı aparatı şu aşamada önemli değil, block ları önce ortaya çıkarıp sıvı soğutma konusunda deneyim sahibi bir arkadaşla denemeleri yapılacak ve sonuçlara göre önümüze bakacaz, malzeme temini ise bu tip malzemeler hazırda satılmaz biraz araştırma yapıp zaman ve para harcamak gerekiyor ve sadece malzeme ile bitmiyor iş birazda işçilik gerekiyor bunlar için tabi oda para..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 24 Ocak 2011; 22:04:17 >

• Çok güzel bir adım
    bende kendi yaptığım bir bloğu kullanmak isterdim doğrusu, ayrı bir zevk olsa gerek.
    devamını bekliyoruz, başarılar
  • Takipdeyim bakalım ne veya neler çıkacak ortaya Kolay gelsin hocam
  • Güzel bir şeyler çıkacağına eminim.. Takipteyiz
  • anladığım kadarıyla bakır bloğun üzerine plexy kapak kullanacaksın.peki ya sızdırmazlık konusu?pompanın oluşturacağı basınsın en az iki katına yakın bir güçde sızdırmazlık elde etmen lazım.buda dayanıklı bir conta demek.???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ewt bakır blok üstü plexi kapak olacak ama bu sadece şimdilik tasarım aşamasında sonrasında daha pro olarak üstüde bakır yada alüminyum malzemeden olacak, sızdırmazlık konusu işin kolay kısmı kullanacağım conta fazlasıyla o basınca dayanabilecek güçte olacak, en büyük problem saf bakır malzemeyi işlemek gerisi işin oyuncaklı kısmı..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 24 Ocak 2011; 23:12:34 >
  • aliminyum blok un maliyeti daha ucuzdur tabi ama sıvı soğutmada genellikle bakır kullanılır birde sana bir tavsiye bakırla aliminyumu sakın bi arada kullanma zamanla korozyon oluşacaktır buda pompaya hortumlara zarar verecektir kombinasyon bakır +plexi aliminyum+plexi olmalı bence yada bakır+bakır +alm+alm
  • quote:

Orijinalden alıntı: respire91

aliminyum blok un maliyeti daha ucuzdur tabi ama sıvı soğutmada genellikle bakır kullanılır birde sana bir tavsiye bakırla aliminyumu sakın bi arada kullanma zamanla korozyon oluşacaktır buda pompaya hortumlara zarar verecektir kombinasyon bakır +plexi aliminyum+plexi olmalı bence yada bakır+bakır +alm+alm

kullanılacak ana malzeme zaten saf bakır, bloğun üst kısmı için yani kapak ve görsel kısım için diğer söylediğim aleminyum ve plexi ,plexi bana görsel olarak daha güzel geliyor belkide öle kalır korozyon konusunda ise haklısın aleminyum korozyona çok müsait bi malzeme soğutma konusunda ise ısı iletkenliği açısından bi hayli kötüdür bakır'a göre + çokta ucuz değildir hafif olduğu için ucuz gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 24 Ocak 2011; 23:53:18 >

• bence taban en ince sekılde olmalı uzerınde cok az centık tarzı seyler catı deresı ıcın kulanılan bakırdan gıbı ıncecık bir taban yada dırek conta ıle cpu ya temas tabı cok tehlıkeli olurdu
    quote:

Orijinalden alıntı: rodmanrodman

quote:

aliminyum blok un maliyeti daha ucuzdur tabi ama sıvı soğutmada genellikle bakır kullanılır birde sana bir tavsiye bakırla aliminyumu sakın bi arada kullanma zamanla korozyon oluşacaktır buda pompaya hortumlara zarar verecektir kombinasyon bakır +plexi aliminyum+plexi olmalı bence yada bakır+bakır +alm+alm

kullanılacak ana malzeme zaten saf bakır, bloğun üst kısmı için yani kapak ve görsel kısım için diğer söylediğim aleminyum ve plexi ,plexi bana görsel olarak daha güzel geliyor belkide öle kalır korozyon konusunda ise haklısın aleminyum korozyona çok müsait bi malzeme soğutma konusunda ise ısı iletkenliği açısından bi hayli kötüdür bakır'a göre + çokta ucuz değildir hafif olduğu için ucuz gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

bence taban en ince sekılde olmalı uzerınde cok az centık tarzı seyler catı deresı ıcın kulanılan bakırdan gıbı ıncecık bir taban yada dırek conta ıle cpu ya temas tabı cok tehlıkeli olurdu
    quote:

quote:

3-4 farklı dizayn olmasının sebebi bu zaten aralarındaki fark tamamen teknik anlamda kimisi iğnelerle dolu kimisi düz kimisi kanallı gibi olacak en iyi sonucu veren esas olacak.

• peki bakırı nerden bulucaksın ben coka aradım sadece sanayıde var oda bana ters kalıyor
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

bence taban en ince sekılde olmalı uzerınde cok az centık tarzı seyler catı deresı ıcın kulanılan bakırdan gıbı ıncecık bir taban yada dırek conta ıle cpu ya temas tabı cok tehlıkeli olurdu
    quote:

quote:

3-4 farklı dizayn olmasının sebebi bu zaten aralarındaki fark tamamen teknik anlamda kimisi iğnelerle dolu kimisi düz kimisi kanallı gibi olacak en iyi sonucu veren esas olacak.

• Orijinalden alıntı: dhsacit

peki bakırı nerden bulucaksın ben coka aradım sadece sanayıde var oda bana ters kalıyor

hocam bakırı bulmak kolay iş yukarıda bakır alıp yüzeyini parlatıp SS ler koydum, zor olan onu işlemek ,işlemekten kastım sıradan bir freze'de işletirsin önemli olan pro işletebilmek , geriye kalan kısımlar kapak bağlantı aparatı sızdırmazlık conta rakor bunlar işin kolay tarafı. bugünlerde yüzey parlatma ve içini işletme gibi işleri araştırıyorum.
  • valla bakırı bulsam matkapla bile işlerim ama en kolayı ayaklı dramel de olur bence
  • dediğim gibi bakır bulmak kolay isteyene istediği kadar ücreti karşılığında gönderirim, bunun yanında bu tip işlmeler eğer düzgün pro olarak yapılacaksa sadece CNC yezgahında işlenir.
  • sen bakırın
    /-------------/|
    50mm/ / |
    / 50mm / |
    /-------------/ /
    | |10mm /
    |_________|/
    bu ölçlüdeki bakırı ne kadar satarsın
  • en : 50mm
    genişlik : 50mm
    yükseklik : 10mm

bu boyutlardaki bakır 20 TL.

burada şunuda belirteyim yanlış anlaşılmasın 20 Tl fiyat saf %99.9 bakır içindir üstünde kar marjı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 27 Ocak 2011; 12:58:00 >
  • bakırı cpu ya nasıl tutturacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

bakırı cpu ya nasıl tutturacaksın?

Bu soru banamı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.