Merhaba arkadaşlar uzun süredir bir arayış içerisindeyim hava su gittim geldim daha sonra kasamdaki boş yerin azlığı ve yeni bir kasa masrafına giremeyişim gözümün önüne gelince hava soğutma olarak devam etmeliyim dedim..Benim abartı bi o/c yapıcağım yok yapsam zaten gireceğim masrafla yeni anakart yeni işlemci alırım...Uzun süreli kullanabilceğim sessiz ve etkili bir soğutma düşünüyorum yeri gelicek oc yapıcam abanıcam tık demiyecek yeri gelicek sessiz modda yatarken kullanıcam..
Sistem bileşenleri : -e6600 -p5b
Şimdi başta bir psu alıyım dedim araştırdım 190 ytl cıvarındaki epsilon 700w 'yı seçtim...Varmıdır eksileri artıları size göre yada onu alma şunu al şu sebepten dolayı ?
Cpu cooler için ise ;
*Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler (fiyatı biraz pahalı ama buna 1-2 derece yakında sogutma yapabilecek olan varsa onu seçebilirim) *ZALMAN CNPS 9700 LED *TITAN Amanda TEC Cooler LGA 775(Her ne kadar hem 50 w yüksek derecede elektrik tüketimi olursada fiyatı sesli olsada eğer celdirebilirseniz bunuda alabilirm) *Thermaltake CL-P0025 Silent Tower *THERMALTAKE Sonic Tower(şimdilik 1 daha sonra 2. bi 12 cm lık fanla destekleyerek) *Zerotherm nirvana *ARCTIC COOLING Freezer 7 *SILVERSTONE NT01 V2.0 Universal *Titan Vanessa S-Type *Thermaltake Big Typhoon *SCYTHE Infinity (Mugen)
biliyorum çok fazla tercih oldu ama çoğunu inceledim ve içlerinde çok iyi olanlar var sadece kullanmadıgım için tercih yapamadım..
Kasam asus chassis .. boyutları çok büyük değil..
çok fazla o.c olmayacaksa artcic-cooling freezer 7 iyi seçim.. yada ninja plus rev.B düşünebilrsin 100 lira civarı.mugen de 110. aslnda en iyisi Thermalrigt ultra 120 extreme fakat 150 lira vede yaknda çıkacak soket 1336 nehalem tabanlı işlemcilerle uyumsuz olursa boşa gider o para..
Zaten piyasa 70-120 arası gidiyo geliyo Thermalright ultra 120 harici..Onun için fıyat pek sorun olmuyacak bu söylediklerimin arasında..Ama 3.2 stabil ve min ses istiyorum...