Şimdi Ara

CPU RAM odaklı sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci ve ram gücüne odaklı bir sistem kullanacağım. 2 adet 4k monitöre görüntü aktarıp kullanmayı düşünüyorum. Bütçe maksimum 18000 tl . Topladığım sistem aşağıdaki gibidir. Tavsiyelerinizi bekliyorum CPU RAM odaklı sistem tavsiyesi 

itopya.com dan topladığım:

inventus.com.tr den topladığım:

• Görüntüyü nasıl alacaksın?
    O sisteme 240gb ssd olmamış benim i3-9100f-8gb ram pc 240gb ssd.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • görüntü için 2 tane 4k monitörüm var. hafıza ihtiyacım yok ondan düşük kullandım onu fakat 500 e yükselebilir.

• Seçtiğin soğutucu ryzen 3 leri bile dizginleyemez 5950x yükte 200watta yaklaşan işlemci . 600-700 TL civarında kule tipi almalısın. (Örn; Fuma 2)
    Anakart olarak b550 a pro.
    Güç kaynağı sharkoon wpm Gold zero 650w (650 TL)
    Kasa ranker cygnus v2
    Ram;
    www.n11.com
    Apacer Panther AH4U16G32C2827GAA-1 16 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/apacer-panther-ah4u16g32c2827gaa-1-16-gb-ddr4-3200-mhz-cl16-ram-2027308?magaza=deltabilgisayar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• o sogutucu ıle 5950x acılmayabılırCPU RAM odaklı sistem tavsiyesi 

10000 tl ıslemcıye verıp kıytırık psu kasa kıytırık sogutucu 250gb ssdlı kıytırık sıstem mı kuruyorsunuz ?

ryzen lerde G serısı degılse ıcınde ekran kartı yok. goruntu alamazsınız bu sıstemde tum "kıytırıklıklar" ıcınde.

yazık gunah paranıza.

• Anakartı Tomahawk'la değiştirebilirsin. Yapısal olarak çok daha iyi bir modeldir.

https://www.itopya.com/msi-mag-b550-tomahawk-4866mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart//

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram kapasitesi yanında ramin hızları da önemliyse mutlaka ballistix serisi bir ram al. Micron e-die çiplere sahip oldukları için güle oynaya 3800 CL16 görüyorlar ki piyasada bu değerleri rahatça görebilen sadece b-die ramler var onlar da çok çok uçuk fiyattalar.

• 1tb altında nvme almayın paranız boşuna gider. ileride ucuzlarsa slot sıkıntısı yaşarsınız. 500 GB sata veya 1TB sata denk getirebilirsiniz. 250GB'de nvme avantajını hissetmenizin imkanı yok

• U011E kullanıcısına yanıt

Hocam 500gb m2 nvme + 1 TB Sata SSD nasıl olur sizce? i5 10400f + RTX 2060'lı sisteme nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali226

Hocam 500gb m2 nvme + 1 TB Sata SSD nasıl olur sizce? i5 10400f + RTX 2060'lı sisteme nasıl olur?

1TB nvme + hdd daha iyi olur. nvme slotları sayılıdır, bir tane daha ekleyeyim derseniz ileride sorun yaşarsınız. modellerin performansını karşılaştırırken mutlaka kapasitesini de hesaba katın.

• quote:

Orijinalden alıntı: U011E

1TB nvme + hdd daha iyi olur. nvme slotları sayılıdır, bir tane daha ekleyeyim derseniz ileride sorun yaşarsınız. modellerin performansını karşılaştırırken mutlaka kapasitesini de hesaba katın.

Alıntıları Göster

HDD'den bıktım hocam. Sesi olsun, yavaşlığı olsun, bad sector hataları olsun. Bu yüzden ssd almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali226

HDD'den bıktım hocam. Sesi olsun, yavaşlığı olsun, bad sector hataları olsun. Bu yüzden ssd almayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster

Haklısınız, windows kullanırken hdd sadece depolama amaçlı olsa bile kasmaya da yol açıyor.

Evo Plus 970 birkaç ay önceye kadar 1000-1100 liraya bulunabiliyordu. İkiye katlanmış durumda.

Ben yerinizde olsam şimdilik ucuz sandisk kioxia gibi markalardan 1 tb sata alır beklerdim. Fiyatlar normale döndüğü anda da 1 tb nvme alırdım.

• anakart üzerindeki onboard ekran kartı kalkalı 10yıl oldu görüntü işlemci içindeki ekran kartından sağlanıyor artık ve bu işlemcide dahili ekran kartı yok bu yüzden idarelik bir ekran kartı alman gerek yada 5700G alınabilir hem iyi işlemci sayılır hem ucuz hemde ekran kartıda fena değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.