Şimdi Ara

cpu kasıyor (100-85 arasında) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zaman yukarıda arkadaslarının dediğini deneyın bizim yaşadığımız sorun notebook'un adaptorunden kaynaklanıyordu 2 gun anlayamadık adaptoru cıkardık CPU degerlerı normale döndü sonra yeni adaptör sıparıs verdık düzelmişti
     cpu kasıyor  (100-85 arasında)

Orijinalden alıntı: emre_ermag155

ekran çıktısını koy ama cpu yazan çubuk aşağıdaki resim gibi olsun

Sanırım bunu demek istediniz

• .ByTesadüF kullanıcısına yanıt
    bilgisayarınızı kastıran program GoleyOBT.tmp adlı programdır o programı sonlandırın ve tekrar aynı şekilde ekran çıktısını koyun
    bilgisayarınız rahatlayacaktır.

Orijinalden alıntı: .ByTesadüF

Arkadaşlar benim pc eskiden kasmıyordu artık format atsam bilie kasıyor ve cpu 100 ile 85 arasında oluyor. hiç birşey çalışık deilken bu şekil de birşey açtıgımda 100 de oluyor. bunun nedeni sizce nedir görev yöneticisinden baktığımda fazladan hiç bişey açık deil windows un kendine ait programları hariç.

Benim Tahminim
    pc de 1 adet FAN var oda işlemci üzerinnde fan yetersiz geldiğindenmi oluyordur
    yoksa işlemcide termal macun eskidiği içinmidir.

Şimdiden Teşekkürler...

Sorunu çözdünüz mü bilmiyorum ama cpu %100 dahi çalışıyo olsa bilgisayarınızın kasmaması gerekiyor. Fan kirlenmiş olabilir temizlik ve termal macun yenilemeniz kasmanın önüne geçecektir. En azından %100 performans göstermesi gereken durumlarda kasma gibi durumların önüne bu şekilde geçilebilir. Eğer hwmonitor adlı programla işlemcinizin sıcaklık değerlerine bakarsanız muhtemelen oldukça sıcak olduğunu göreceksiniz. Dediğim şekilde bunun önüne bir nebze de olsa geçebilirsiniz. Ayriyetten sürekli %100 çalışması bilgisayarınızda işlemciye bir programın sürekli olarak yüklenmesi manasına gelir ki bu da genellikle virüs belirtisidir. Arka planda çalışan bir program bilgisayarınızı sömürür. Arkadaşlar da söylemiş zaten ancak kimse fan veya termal macundan bahsetmemiş olduğu için yazma gereği duydum. Umarım çözersiniz kolay gelsin.
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm // MSI Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 // ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 // 24'' ASUS VG248QE 144Hz Monitor // 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram // OCZ ModXStream Pro 700W Power Supply // Samsung EVO 850 SSD, Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 // DVD-RW Samsung SH-224DB 24X SATA Siyah // ZALMAN Z5 MidT ATX SİYAH KASA // COOLER MASTER HYPER 212 EVO İşlemci Soğutucu

• quote:

bilgisayarınızı kastıran program GoleyOBT.tmp adlı programdır o programı sonlandırın ve tekrar aynı şekilde ekran çıktısını koyun
    bilgisayarınız rahatlayacaktır.

hayır goley i daha bu sabah yükledim

Orijinalden alıntı: Asortik

quote:

Orijinalden alıntı: .ByTesadüF

Arkadaşlar benim pc eskiden kasmıyordu artık format atsam bilie kasıyor ve cpu 100 ile 85 arasında oluyor. hiç birşey çalışık deilken bu şekil de birşey açtıgımda 100 de oluyor. bunun nedeni sizce nedir görev yöneticisinden baktığımda fazladan hiç bişey açık deil windows un kendine ait programları hariç.

Benim Tahminim
    pc de 1 adet FAN var oda işlemci üzerinnde fan yetersiz geldiğindenmi oluyordur
    yoksa işlemcide termal macun eskidiği içinmidir.

Şimdiden Teşekkürler...

Sorunu çözdünüz mü bilmiyorum ama cpu %100 dahi çalışıyo olsa bilgisayarınızın kasmaması gerekiyor. Fan kirlenmiş olabilir temizlik ve termal macun yenilemeniz kasmanın önüne geçecektir. En azından %100 performans göstermesi gereken durumlarda kasma gibi durumların önüne bu şekilde geçilebilir. Eğer hwmonitor adlı programla işlemcinizin sıcaklık değerlerine bakarsanız muhtemelen oldukça sıcak olduğunu göreceksiniz. Dediğim şekilde bunun önüne bir nebze de olsa geçebilirsiniz. Ayriyetten sürekli %100 çalışması bilgisayarınızda işlemciye bir programın sürekli olarak yüklenmesi manasına gelir ki bu da genellikle virüs belirtisidir. Arka planda çalışan bir program bilgisayarınızı sömürür. Arkadaşlar da söylemiş zaten ancak kimse fan veya termal macundan bahsetmemiş olduğu için yazma gereği duydum. Umarım çözersiniz kolay gelsin.

fan lar temiz her ay mutlaka komple sökerim ve temizlerim pc yi ama termal macun çok eski 4 senedir hiç sürmedim...

• 4 sene oldukça fazla bir süre yani çok pahalı bir malzeme de değil bence çıkartıp güzelce bir temizledikten sonra macun yenilemen sıcaklığı iyi düşürüp performansa olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Tabiki tercih senin kolay gelsin.
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm // MSI Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 // ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 // 24'' ASUS VG248QE 144Hz Monitor // 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram // OCZ ModXStream Pro 700W Power Supply // Samsung EVO 850 SSD, Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 // DVD-RW Samsung SH-224DB 24X SATA Siyah // ZALMAN Z5 MidT ATX SİYAH KASA // COOLER MASTER HYPER 212 EVO İşlemci Soğutucu
  • quote:

4 sene oldukça fazla bir süre yani çok pahalı bir malzeme de değil bence çıkartıp güzelce bir temizledikten sonra macun yenilemen sıcaklığı iyi düşürüp performansa olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Tabiki tercih senin kolay gelsin.

pahalı olmadığını biliyorum ama daha önce hiç sürmediğim için almaktan vazgeçtim 10 -15 tl gibi bir fiyat var

eski termal macunu neyle temizleye bilirim?
    ve yeni termal macunu nasıl sürebilirim ?
  • http://www.youtube.com/watch?v=JPXBCdbhONw

Linkte gösteriyor nasıl sürüleceğini ama ben de anlatayım ufak çapta kendim nasıl yapıyorum diye. İşlemciyi ve soğutucu bölümünü çıkarttıktan sonra eski kalıntıyı pamuk üzerine az miktarda kolonya sıkarak nazikçe (soğutucuya o kadar nazik davranmaya gerek yok) kalıntı kalmayıncaya kadar silmek yeterli olacaktır. Bundan sonra yüzeydeki az miktarda kolonyanın uçmasını beklemek için birazcık bekleyip yeni macunu işlemcinin arka yüzeyine arada boşluk kalmayacak şekilde ince bir tabaka halinde sürüp soketine yerleştirdikten sonra da soğutucuyu takabilirsin. Çok komplike ve korkutucu bir işlem değil gözünün korkmasına gerek yok. İstersen başka videolar da izleyerek yapabilirsin.

sen bana teamwiver atar mısın özel pm

http://www.youtube.com/watch?v=JPXBCdbhONw

Linkte gösteriyor nasıl sürüleceğini ama ben de anlatayım ufak çapta kendim nasıl yapıyorum diye. İşlemciyi ve soğutucu bölümünü çıkarttıktan sonra eski kalıntıyı pamuk üzerine az miktarda kolonya sıkarak nazikçe (soğutucuya o kadar nazik davranmaya gerek yok) kalıntı kalmayıncaya kadar silmek yeterli olacaktır. Bundan sonra yüzeydeki az miktarda kolonyanın uçmasını beklemek için birazcık bekleyip yeni macunu işlemcinin arka yüzeyine arada boşluk kalmayacak şekilde ince bir tabaka halinde sürüp soketine yerleştirdikten sonra da soğutucuyu takabilirsin. Çok komplike ve korkutucu bir işlem değil gözünün korkmasına gerek yok. İstersen başka videolar da izleyerek yapabilirsin.

çok saol kardeşim yarın ilk işim macun almak olacak inşallah işe yarar.
    bu arada msconfig den windows uptade ve açılışta çalışacak programları kapattım... görev yöneticisndeki çoğu şeyi kaldırdım arada bir 70 65 arasına iniyor ama nedeni bilmediğim ve sildiğim halde geri yüklenen winnefg,winsad,winsada gibi başı win olup sunu farklı olan dosyalar çalışıyor silmeme rağmen hep kendini yeniliyor...

• quote:

sen bana teamwiver atar mısın özel pm

teamwiver LIK birşey yok kardeşim sen tarif et en yapayım görev yöneticisinden gereksizleri silsem bile geri geliyor görev yöneticisinden dosya konumuna git diyorum TEMP adlı yeri açıyor ordan siliyorum .exe sini 5 15 dk içerisinde geri geliyor....
    kardeş hangi virüs programını kullanıyorsan kaldır.. avast'ı kendi sitesinden ücretsiz indir.. açılışta tarama moduna al. kendisi zaten reboot yapacak. ilk dakikalar taramayı takip et.. virüs bulduğunda silmek için sorduğunda 6 ' ya bas ( tümünü sil ).. tarama bitip pc açılınca avast! GrimeFighter ( avast araçlar içinde) çalıştır b.sayarına komple derin bakım yapıp ayarları optimize eder.. sende rahat edersin.. ama sana tavsiyem.. ( eğer format atarken D' sürücüsünede atıyorsan ) format dvd değiştir.. kolay gelsin..
    geri gelmesinin 2 tane sebebi var tüm işlemleri göster dediğinde başka bir işlem daha olmaza veya hizmetler kısmında yeniden açması için komutlandırılmış bir hizmet var
    Verdiğin ekran görüntülerine göre miner yok gibi. Ama başka bir virüs var. Mesela Taskhost normalden çok daha fazla CPU harcıyor. Svchost da aynı durumda. Normal bir zamanda "Sistem Boşta işlemi"nin %95 felan CPU kullanması lazım.

Comodo'nun şu programını indirip bir taratın:
    http://www.comodo.com/business-security/network-protection/cleaning_essentials.php

NOT: Bu bir antivirus programı değildir. Genel bir koruma sağlamaz. Sadece bilgisayarı tarattığınızda virus varsa onları temizler.

Windows'unuz orijinal ise Windows Update'den en son güncellemeleri yapın.

Hala bir CPU'da bir aşırı kullanım mevcut ise intel'in sitesinden intel ile ilgili donanımlarınızın driverlarını güncellemenizi tavsiye ederim.
    http://www.intel.com/p/en_US/support/detect

• quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

kardeş hangi virüs programını kullanıyorsan kaldır.. avast'ı kendi sitesinden ücretsiz indir.. açılışta tarama moduna al. kendisi zaten reboot yapacak. ilk dakikalar taramayı takip et.. virüs bulduğunda silmek için sorduğunda 6 ' ya bas ( tümünü sil ).. tarama bitip pc açılınca avast! GrimeFighter ( avast araçlar içinde) çalıştır b.sayarına komple derin bakım yapıp ayarları optimize eder.. sende rahat edersin.. ama sana tavsiyem.. ( eğer format atarken D' sürücüsünede atıyorsan ) format dvd değiştir.. kolay gelsin..

virüs programı kullanmıyorum...

cpu 15 lere falan çıkıyor en fazla

şimdilik dememin nedeni ise daha içinde birşey yüklü olmaması birşeyler yüklediğimdede devam ederse sizi bilgilendiririm

YARDIMCI OLAN OLMAYA ÇALIŞAN EMEĞİ GEÇEN HERKEZE TEŞEKKÜRLER...
    Lenovo Ideapad Z580
    Nokia 5800 :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.