Şimdi Ara

cpu kafayı yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    cpu=intel core 2 dou e 8400
    Ram=2*1gb
    anakart=Asus p5Q
    hdd=320gb samsung
    ekran kartı=Ati hd 360
    psu=350w asus

bu sistem önceleri çok iyi idi gta 4 yüklerken nfs undercover oynadım nfs oynarken program yükledim program tüklerken dvd çektim dvd çekerken internetten dosya indirdim 37c oldu enfazla(1 ay önce)

geçen gün kasa tozlanmıştır die açtım tozunu aldım işlemci fanının vidalarını gevşettim ama geri eski haline getirdim

artık işlemci boştayken 66c çalışırken 26 c oluyo?

cvplarınızı bekliyorum
    çok ilginç.

• Anakart sensörlerinde problem olabilir belki, bir ara bende de anakart ısısı 125 derece görünüyordu, bios güncelledim sorun çözüldü deneyebilirsin bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Mart 2009; 12:03:25 >
  • macunudamı temizledin yoksa
  • Termal macunu sildiysen olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZpTn -- 11 Mart 2009; 13:03:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

macunudamı temizledin yoksa

quote:

Anakart sensörlerinde problem olabilir belki, bir ara bende de anakart ısısı 125 derece görünüyordu, bios güncelledim sorun çözüldü deneyebilirsin bunu.

yada bios pilini bi çıkar dinlensin biraz yorulmuş demekki kafası karıştıgına göre

• quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

macunudamı temizledin yoksa

yok bildiğimiz normal bezle açmadan üstünden toz aldım bide kürdan torna vida ve kulak çöpününde yardımı oldu
  • bios güncelleme çok riskli daha az risk taşıyan bi yöntem var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğutucunun oturaklarını gevşek bırakmışsındır belki hala.Ya da ısı sensörlerinde problem var.İşlemci 80 dereceyi geçtiği zaman zaten PC'e reset atar.
  • cpu 86c oldu bu gün ama rest attmadı?
  • bence bir daha açıp tamamen işlemciyi sök termal macunu temizleyip yeniden macun sür. sonra iyice oturt yerine . o da olmazsa bios update yap.
  • Reset atmadıysa bile o sıcaklıkta oyun oynayamazsın.Takıla takıla oynamaya çalışırsın fazla zorlanırsada reset atması gerek pc'e.
    quote:

Orjinalden alıntı: Arcatera

cpu 86c oldu bu gün ama rest attmadı?
  • arkadaşım gevşettiysen sonra olduğu gibi geri çevirdiysen yapması normal.

fanı yeniden tak.fan gevşek duruyor.
  • bende fan gevşek kalmıştır dicem çünkü aynısı benimde başıma geldi ama yüksüz 66 yüklü 26 derece nasıl olur orasını anlamadım
  • thermal macunu silmis olabilrisin yada bir biosunu guncelle
  • ne diye düzgün çalışan şeyin tozunu almak için işlemciyi çıkarıyosunki?
    ayrıca o işlemcinin fanın kenarları açık yani tozlanma gibi bi problem yok.
  • Kısaca yapman gerekenleri sıralamaya çalışayım kendi bilgilerim dahilinde;

1-işlemci fanını tekrar çıkart ve fanla işlemci yüzeylerini temizle ardından termal macununu çok ince bir tabaka ile sür,fazlası kar etmez,çok ince bir tabaka halinde işlemciye sürüp fanını takmalısın.Fanın iyi montajlandığınadadikkat etmelisin.
    2-Anakartının bios güncellemesini mutlaka yapmalısın aksi taktirde yazılımsal olarak bu tip problemler sıkça yaşanıyor.
    3-Isı kontrolü için tavsiyem hwmonitor ve everest programlarını tavsiye ederim.

Problemi çözmek için başa dönerek ilerlemek her zaman için garantili bir ilerleyiş olmuşdur,bunları uygularsanız çözümü bulacağınıza inanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.