Şimdi Ara

CPU hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son 2aydır sıkça bir sorun yaşamaya başladım.

Bilgisayarım zamansız şekilde donuyor. CPU işlem yapmıyor, donduktan sonra kasadaki yanıp sönen kırmızı ışık (işlem ışığı) yanmıyor.

Bu sorunla ilk karşılaştıgımda virüsten dolayıdır diyerekten format attırmıştım fakat sorun formattan sonrada devam etmekte...

Çözümü nedir bu işin ? sorun nereden kaynaklıdır. Saygılar

• Hocam sistem bilgilerinizi verirseniz daha iyi olur.Mesela pc donduğunda cpu kullanımı ne durumda pc normal durumdayken ne durumda böyle bilgileri verirseniz daha iyi olur.Sizin şüphelendiğiniz bir yer var mı?Son 2 ay içinde işlemcinin başına bir iş geldi mi mesela kasayı temizlemek için açtınız işlemciyi çıkarıp yere düşürdünüz vb. vb.

Donma belli işlemlerde mi oluyor mesela oyun oynarken yük altındayken internette dolaşırken veya fark etmiyor mu her türlü işlemde donma yapıyor mu?
  • PC'm

Microsoft Windows XP Professional, AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor, 3.01GHZ 2.00GB RAM

Oyun esnasında da oluyor, Nette takılırkende oluyor... Ne zaman doncagı hiç belli olmuyor yani.

Reset attığımda da PC açılmıyor, siyah ekran olarak kalıyor. Kapatıp 5dk sonra açtığımda açılıyor, menu ekranına Press F1 setting, F2 Save & Resume filan filan yazıyor.

F1e bastıgımda mavi ekranda bişeyler var onlar geliyo, F2ye bastıgımda normal şekilde açılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: VTECizm

PC'm

Microsoft Windows XP Professional, AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor, 3.01GHZ 2.00GB RAM

Oyun esnasında da oluyor, Nette takılırkende oluyor... Ne zaman doncagı hiç belli olmuyor yani.

Reset attığımda da PC açılmıyor, siyah ekran olarak kalıyor. Kapatıp 5dk sonra açtığımda açılıyor, menu ekranına Press F1 setting, F2 Save & Resume filan filan yazıyor.

F1e bastıgımda mavi ekranda bişeyler var onlar geliyo, F2ye bastıgımda normal şekilde açılıyor

en sonki kasa temizligini 1hafta önce yaptım. ondan önceki 1sene hiç temizlememiştim. Dikkat ederim kasaya zarar vermemeye fakat bi kere ayagım sert bi şekilde kasaya çarpınca PC reset atmıştı kendi kendine
  • VTECizm V kullanıcısına yanıt
    Eğer kasa herhangi bir darbeye maruz kaldıysa veya düştüyse donanımsal bileşenlerinde sorun meydana gelmiş olabilir. Özellikle işlemci fanını kontrol etmenizi öneririm gerekirse işlemci fanını çıkarıp yeniden işlemci soket yuvasına tam ve doğru oturacak şekilde takın.

Bu arada işlemci fanını çıkardığınızda işlemci üzerindeki termal macun kurumuş veya bitmiş durumda ise mutlaka termal macunu yenileyin.

Bir de F1, F2 ekranına ait yani POST Analiz ekranında almış olduğunuz hataya ait ekran görüntüsünü buraya ekleyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.