Bildirim
cpu ghz sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Anakartınızın BIOS sürümünü güncelleyebilirsiniz. Belki faydası olur... -
biosu güncellemek tehlikeli bir işmi nasıl yapabilirim?anakartıda zaten yeni aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Spears -- 16 Mayıs 2009; 19:22:02 > -
BIOS güncellemenin dikkatli yapıldığı takdirde bir zararı yok. Dilerseniz anakart bölümüne konu açın, orada size daha fazla yardımcı olacaklardır.
Genelde bir kaç yolu vardır. Ben Asus anakartımda Windows altında BIOS güncellemesi yapıyorum. Kendi programı var. Onu kullanıyorum. Bunun bir de DOS altında yapılabilen bir yöntemi var ama şahsen hiç kullanmadım. O nedenle yanlış bir tavsiyede bulunmak istemiyorum.
Belki anakartınızla gelen yazılımlarda yardımcı bir program vardır BIOS güncellemesi için. Onlara bakabilirsiniz... -
ASUS'ları bilmem ama Gigabyte'larda güncelleme yapmak çok çok basit.Siteden indirirsen BIOS'u ve programla indirdiğin dosyayı gösterirsen 2-3 dk'de güncelleme yapıyor.Ama program kendisi yaptığı zaman en son çıkan sürümü (beta dahil) indiriyor ama geç iniyor.
Anakartınızın CD'sindeki @BIOS Utility programanı yükleyip anlattığım 1.yoldan güncelleme yapabilirsiniz. -
quote:
Orjinalden alıntı: NymphadoraTonks
arkadaşlar pc açılırken cpu nun yanında 2.40 ghz yazıyor ve parantez içinde 200x12 yazıyor ama işlemcim normalde 2.80ghz ve bilgisayarım özelliklerden bakınca 2.80ghz gözüküyor sorun nedir sizce?
bios a gir load optimized defaults yap.belki seninki fail safe ayarlara geçmiştir. -
gigabyte cd den bios programını kurdum hemen sonra açıp download bios from gigabyte servers dedim hemen yükledi ve yeniden başladı açılırken sorun düzelmişti ilk kez yaptım ve çok kolaydı ayrıca bios a girdim load optimized defaults ve fail sade defaults vardı alt alta birşeye dokunmadım
-
bu arada açıldığında hala birşey yapamama sorunum devam ediyor sorun olduğunda yeniden başlatırken bi anda jqnitofy.exe başlatılamadı gibi birşey yazıyor galiba hemen kaybolup gidiyor bundan kaynaklanıyor olabilirmi?acaba nedir kaynağı filan? -
raminde sorun olabilir -
quote:
Orjinalden alıntı: NymphadoraTonks
bu arada açıldığında hala birşey yapamama sorunum devam ediyor sorun olduğunda yeniden başlatırken bi anda jqnitofy.exe başlatılamadı gibi birşey yazıyor galiba hemen kaybolup gidiyor bundan kaynaklanıyor olabilirmi?acaba nedir kaynağı filan?
jqnotify.exe internetten araştırdığıma göre java'nın bir parçasıymış. Bazen aynı isimli trojan da olabiliyormuş. Eğer virüs taramasında bir şey bulunmadıysa bu exe'yi açılıştan kaldırırsan sanırım sorun düzelir. Bunun için Başlat->Çalıştır'a gelip msconfig yaz. Sistem yapılandırması açılacak. Burdan "Başlatma" sekmesine gelip belirttiğin dosyanın yanındaki tiki kaldırıp tamama basarsan açılışta çalışmasını engellemiş olursun. -
baktım oraya ama jqnotify.exe yazan birşey göremedim birde sorun yine oldu jqnotify.exe DLL başlama hatası yazıyor tam olarak virüs programıda birşey bulamadı avira kullanıyorum
ayrıca şöyle birşey buldum ne olduğunu anlamadım.
http://windows-processes.thefile.net/show_process_misprint.php?process=jqsnotify.exe&mp=jqnotify.exe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Spears -- 19 Mayıs 2009; 14:23:33 > -
Orda yazana göre jqnotify.exe dosyası jqsnotify.exe isimli dosyanın yanlış isimlendirilmişi olabilir diyorlar. Yani senin sorunun jqsnotify.exe olabilir. Eğer öyleyse karmaşık bir çözümü var. İnternetten arattırdığımda bir sürü ingilizce kaynak buldum fakat ingilizcem yeterli düzeyde değil.
Basit bir çözüm de buldum bilmem işe yarar mı ama denemekte fayda var. Önceliklehttp://www.java.com/tr/ sayfasına girip sağ aşağıya(sesi filan kontrol ettiğin yere) javanın simgesinin gelmesini sağla.(O sayfadaki "Bilgisayarımda Java yüklü mü?" ye basarsan gelir muhtemelen.) Simgesi geldikten sonra, simgesine sağ tıklayıp "Open Control Panel" de. Kontrol panelini açtıktan sonra ayarlarının aşağıdaki gibi olmasını sağla:
Yani otomatik güncelleme tikini kaldıracaksın ve "Java Quick Starter" tikini de kaldırıp açılışta başlamamasını sağlayacaksın. Bir de bunu dene belki olur.
-
çok sağol yardımın için ama işe yaramadı başka ne deneyebiliriz acaba? -
İşlemci yük altında olmadığı zaman hız düşüyor. Pentium d 3.4 Ghz vardı arkadaşta, sistem boştayken 2.4'te çalışıyordu. Winrar filan aç ve CPU-Z ile hzına bak...Bu işlemciler en son Pentium D'ler, C1 state destekleyenlerden... -
o sorun düzeldi şu an diğer sorunuma çözüm arıyorum yinede sağol -
bende anakart güncellemesi yapayım diyorum ama aklımda soru var bununla alakalı...Ya elektrik kesilirse??
anakart asrock p4vm800...bir de hyper-threating tam olarak nedir?
okuduğum kadarıyla virtual(sanal) 2. bir çekirdek oluşturuyormuş...
bilgisi olan varsa yardımlarının esirgemesin lütfen -
Arkadaşlar aynı hatalar bende de var
hatalardan biri
pcimde bır vırus vardı ve tarattım ve bıraktım tarama bittikten sonra moziLLi FireFox adLı internet bağlanma aracım sılındı ve ben vıruslerı temızledıkten sonra tekrar yukledım sımdı iste fırefoxu ac dedıgmde bu hatayı verıyor ve ben tamam dıyorum sonra acılıyor ne yapa bıLırm?? lutfen yardım..(Hata ise su 'C:/Program Files/Java/jre6/lib/deploy/jgs/ff/.. /.. /.. /bin/jqsnotify.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi dogru yazdıgınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için BaŞlat dusmesini tıklatıp Ara'yı tıklatın )
hata iki
gerek mozillada gerek internet explorerde netde gezinirken gereksiz siteler açılıyor
http://tr.darkorbit.bigpoint.com/?aid=757&aig=22&aip=21043&ce_cid=002Ne70000001uUMhM4PvmYR53000000
http://tr.rappelz.gpotato.eu/ad/?ce_cid=001R3F0000001uUMhM4PvmYRcJ000000
genelde bu linkler ama bayan arkadaş arama diyede açılan siteler var.
konunun yeri burasımı bilemedim aynı sorunlardan yazılmış diye yazdım yetkili arkadaşdan asıl yerine taşınırsa sevinirim bu arada çözümlerinizi bekliyorum iyi günler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X