Şimdi Ara

CPU FUN ERROR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar demin yeni aldığım bir pc ye xp yi kurdum ilkr esatartta cpu fun error f1 ressume hatası verdi..
    kasa içine baktım fun calısıyor fakat sanırım rpm si 800 900 civarı ve bios da bu hızlardayken kırmızı yazıyla yazıyor...
    lütfen birileri yardım edebilir mi fun calıstığı halde bu hatayı neden verir..

sistem:
    asus p5wd2 anakart
    p D 820 2.80 dual core 64bit işlemci..
    saygılarımla..
    şuan cpu derecesi 52..

ne diyorsunuz arkadaşlar? nasıl çözebilirim bu hatayı..

• fanı yanlış sokete takmış olma ihtimalin var mı?
    biostan fan kontrolü falan disable yapsan hızlanmaz mı acaba?
  • denedim hocam disable da yaptım enable da ama böyle bişiv ermemesi lazım yani yanlış yere taksam zaten çalışmazdı ki :( yanlış soket derken güç kablosunu diyorsun dimi anakarta takılan 4pinli şey?
  • yok cpu fanının 3 pinli güç kablosundan bahsediyorum
  • hocam cpu dan cıkan bir tek kablo var zaten oda 4 pinli..
    belki dual modellerin böyledir?
  • ha evet doğru tamam işte onu anakarttaki cpu fan yerine takıyorsun... cpu fan seketini anakart kitapçıkta bulabilirsin.
  • hocam o takılı zatenn...takılı olmasa cpu fun nasıl calısssın yaw :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2007 connect code error hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaw başka soket falan varda oraya mı taktın dedim. aux fan soketi var. power fan soketi var. chasis fan soketi var.
    ya aslında windowsu kurdum diyosun (makinaya kurulan ilk windowstu sanırım.) yani windoesu kurma esnasında sorun yoktu. windows kurulumundan sonra ilk restartta yaptı diyosun. bu durumda başka bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum ama aklıma bişey gelmiyor.
  • fan failure alert olabilir bios dan. bios da dönüş hızı misal 1000 nin altına düşerse mesaj ver gibilerinden! Kontrol ettin mi?
  • Fan Dönüş Hızında Bir Problem Falan Yoksa
    Biostan Hardware Monitor Olayını Disable Et ...
  • bios ta fan dönüş hız kontrolünün devrede olmasından kaynaklanıyor.fan dönme rpm si ve kontroldeki değerleri bi karşılaştır bence
  • dostlar peki asus un şu an kendine ait windows da cpu ve mb ısısını kontrol ediyorum...

değerler şunlar..
    CPU 58 -60 ( 61 olunca kırmızı oluyor)
    mb 32 sabit

CPU FUN 937RPM
    chasıs1 860rpm

arkadaki funımın 3 opsiyonundan şu an high da..
    bu değerlerde bir hata mı var?
  • Sen cpu fanını orjinal fanının dışında bi fan mı taktın. Eğer öyleyse dediğin gibi misal biosta 1200rpm'in altı için alert ver diye bi seçenek vardır.Senin fan 900devir civarında döndüğünden alert veriyordur. Biostan o seçeneği disabled yapınca sorunun kalkması gerekiyor eğer doğru anladıysam seni..
  • Anladığım kadarıyla bios tan sessiz moda almışsınız işlemci fanını. Fan devri 1.000 devirin altına düştüğünde bu uyarıyı verir. Arkadaşın dediği gibi bios tan kapatabilirsiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

Sen cpu fanını orjinal fanının dışında bi fan mı taktın. Eğer öyleyse dediğin gibi misal biosta 1200rpm'in altı için alert ver diye bi seçenek vardır.Senin fan 900devir civarında döndüğünden alert veriyordur. Biostan o seçeneği disabled yapınca sorunun kalkması gerekiyor eğer doğru anladıysam seni..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.