Şimdi Ara

**cpu full performans çalışıyor yardım**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 hafta önce pc ye format attım, formattan önce 3.00ghz pentium d işlemcim boştayken 2.40 ghz de çalışıyodu sıcaklık 36 dereceydi formattan sonra boştayken 2.40-3.00 ghz arasında gidip geliyo sıcaklık 42 derecenin altına düşmüyo.voltaj da sürekli değişiyo(1.232,1.240,1.267) eskisi gibi çalışması için ne yapmalıyım. üstadların yardımlarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weirdo -- 16 Eylül 2008; 22:04:26 >

• hocam fan tozlu olabilirmi sıcaklık için
  • ayda bir temizlerim öyle bişey olacağını sanıyorum yinede sağol yardımın için
  • walla bende yeni format attığım pc de 2 gün sonra cpu fix 60% çalışmaya başladı hala öyle. virüs olmasından şüpheleniyorum. antivirüs kullanmadığım içinde öyle gidiyor

ama herhangi bir performans düşüklüğü yok.
  • aynı cd den mi kurdun sistemi yoksa farklı birşey mi denedin? xp den vista ya geçmek falan gibi? Virüs programı olarak birşey kullanmıyorsan virüs olabilir benimde başka pek birşey aklıma gelmiyor bu konuyla ilgili. Tekrar format atmakta belki çözüm olabilir. Daha sonra kuracağın her programda işlemci kullanımını izle yüklediğin herhangi bir programın başlangıç tüketimi de olabilir problem zaten başka birşey de olamaz, Olursa da sanırım artık donanimsal hardware problemine geçer konu.
  • arkadaşlar bişi sorcam..bios tan baktm sıcaklık değerlerine ama bana biraz fazla geldi sanki..size sormak istedim.. CPU TEMP: 62 derece, SYSTEM TEMP 43 derece, CPU FAN SPEED 2311 derece.. sizce bu değerler nasıl normal mi yoksa aşırı ısınma varmı??tşkkrler.
  • CPU çok sıcak, soğutucunuzun macununu ve fanını kontrol edin, CPUya aşırı voltaj vermediğinizden emin olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fan da sorun yok zaten daha yeni fan taktım..eskisinin bir ayagı kırıtık çünkü..macunundada sorun yok..voltajı nrden ve nasıl düşürücem anlatabilirmisin??
  • quote:

Orjinalden alıntı: freelove

fan da sorun yok zaten daha yeni fan taktım..eskisinin bir ayagı kırıtık çünkü..macunundada sorun yok..voltajı nrden ve nasıl düşürücem anlatabilirmisin??

hocam takamamıssın fanı sanıyorum.baya ısınıyor.
  • formatı başka cd yle attım büyük ihtimal cd den kaynaklanan bi durum tekrar format atıcam inşallah düzelir performansa etkisi yok ama huzursuz oluyorum rahat edemiyorum yardımlar için teşekkürler
  • vla fanın 4 ayagıda yerine oturmuş durumda..bundan emin olabilmek için fanı çekiorm güç vererek gelmio bile geri..yerinde sabit duruo ayakları kilitli durumda..forumda bir arkadaş dediki: hiç panik yapma prescott işlemcilerde o ısı çok normal dedi..
  • @canerpense.. cpu voltajına aşırı güç vermediğinizden emin olunuz demişin..bunu nerden ve nasıl yapıcam yardımcı olurmusun bana hocm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: freelove

@canerpense.. cpu voltajına aşırı güç vermediğinizden emin olunuz demişin..bunu nerden ve nasıl yapıcam yardımcı olurmusun bana hocm..

Yeni baktım konuya, kusura bakma. Öncelikle biostan anakartının voltajlarını, sıcaklıklarını ve özellikle cpu voltaj ve sıcaklıklarını görebileceğin "monitor" tarzı sekmesine girmen lazım.

Orada CPUya kaç volt gittiğini görebilirsin.Eğer fazla olduğunu düşünüyorsan (mesela P4 E serisi bir işlemci için 1.5volt çok fazladır); voltaj kısmı olur genelde overclock yada advanced controls kısmında. Oradan ya autoya getirirsin, yada istediğin değere ayarlarsın.

Bu arada işlemcin ve anakartının modelini söylersen daha net yardımcı olabillirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 17 Eylül 2008; 23:21:32 >

• işlemci: intel pentium (4.) 2.80 ghz.. anakart: foxconn n15235.. bios biraz eski sanki..ama advantec diye bi yer görmüştüm sanki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.